Thomasino 25.02.20 21:48
« Re: Krácení čekání
No já si krátil čekání také objednáváním různých dílů, vybíráním kol apod. To je podobný problém nás "autistů" >:-[] Karbonový splitter a difusor jsem měl doma už měsíc před převzetím auta. No a dneska jsem to nechal konečně namontovat (plus výměna brzdovky) v nedávno otevřeném krásném Performance centru Šenkýř Motorsport :-) [odkaz]
...plus další fotky. -
Ronault. 25.02.20 21:11
« Krácení čekání
Jak si krátíte čas při čekání na nové auto?
Já už mám zimní kola, asi 6 sad čepiček na ventilky, domluvené fólie....
... a dnes mi paní ve VW na můj dotaz, jestli si můžu ještě doobjednat indukční nabíjení mobilu sdělila, že ne, že je již vyrobené a je už na cestě...
... a tak tedy aktuálně, dle internetových stránek o pohybu lodí jsem vystopoval podle trasy a typu lodi, že se Polo aktuálně nachází s největší pravděpodobností na této lodi: [odkaz] a dnes nad ránem by mělo přistát v Bremerhavenu v Německu, tak zvažuju, že se zítra hodím marod v práci a pojedu si ho raději sám vylodit, ať mi to nějaký mameluk neškrábne nebo za studena neturuje... >:D -
Ronault. 25.02.20 21:06
« Re: Re: Re: Reality show
idam: vzhledem k tomu, že rodinné auto je nyní Picasso, cesta do práce se mi zkrátila, tak Megane s 1,6 dCi neměl už moc smysl a hlavně jsem CHTĚL obměnu >:-[]
Ale jak se má v sobotu přijet podívat kupce (už v něm jel v neděli, teď už jen chtějí napíchnout auto na diagnostiku a na zvedák), který má hodně velký zájem, tak už zase moc nechci, bude se mi stýskat :'-( >:D -
iudex 25.02.20 15:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show
Zaujímavosť: už je dostupná M340d, teda hot-dízel. Parametre fakt zaujímavé, 340 koní (viac ako moja a rovnako ako Thomova a dedova B58), k tomu 700 Nm, stovka za 4,6s, paráda. Ale je tu potom druhá strana, cena o 5100 eur vyššia, ako pri benzínovej M340i a pohotovostná hmotnosť (je to mild-hybrid) o 105 kg vyššia, ako u benzínu. -
Dany 25.02.20 14:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show
Príbeh je práve o tej odvrátenej strane každodenného používania. To je protipól k archivátorom. Ja by som nebol schopný ani jedného extrému. Jednak by som nevydržal nejazdiť, druhak nie som taký masochista ako pán z príbehu.
Ale zasnil som sa príjemne :-) -
iudex 25.02.20 14:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show
Dany: pekné.
"Zaparkujete ho do suché garáže, zakryjete speciální saténovou plachtou, vyměníte oleje, možná dojde i na keramickou ochranu laku. Projížďky pak plánujete jen na slunné dny, kdy je nejbližší dešťový mrak minimálně dvě stě kilometrů daleko. Je to ale skutečně správný přístup?" Aj ja hovorím, že auto je na jazdenie, nie leštenie. Niečo takéto síce vyzerá pôsobivo: [odkaz] ale je to v princípe na hlavu. Aj keď ja asi nikdy 911 Turbo mať nebudem, je fajn predstava dobojovať to do konca s nejakým autom pre radosť. :-) -
iudex 23.02.20 14:21
« OT: filmové okienko
Cez víkend som pozrel dva výborné filmy. Prvým bol kórejský film Parazit, možno ste zaregistrovali, že dostal Ocsara za najlepší film. A je to fakt hodné videnia. V prvom pláne je to komédia (aj keď skôr čierna), trochu to nám môže pripomenúť slovenský film z 80tych Utekajme, už ide, podobná dejová línia o tom, ako sa extrémne chudobná rodina infiltrovala do extrémne bohatej a pozerá sa to spočiatku ľahko. Samozrejme ale to nemohlo zostať v humornej rovine a prišiel zaujímavý zvrat a tragická linka, každopádne film zanechá pomerne silný dojem a rozmýšľal som nad ním ešte na druhý deň (čo je vždy znak toho, že ma film oslovil).
Kto chce niečo ľahšie, tiež odporúčam film Na nože (v orig. Knives out), klasická detektívka v štýle Poirota, len v modernejšom vydaní, kde Daniel Craig hrá detektíva lúštiaceho záhadné úmrtie v bohatej rovine. Vtipné, zaujímavé, pozerateľné.