Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.02.20  07:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show

GTI 8 je tu: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.02.20  17:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show

Dany
    Na tom příběhu je zajímavá i kvalita Porsche, první, provozu bránící, závada až po 30! letech v 641 312 km! (prasklá kladka ventilátoru). A to se bavíme o tehdejším vrcholném modelu (a jedním z prvních s turbem vůbec) tehdejší produkce Porsche.
    Dnes by motory z verzí Turbo/Turbo S takovou porci km jen tak nedaly, taky tehdy mělo Turbo z tří litrů únosných 260 PS (pro USA/Kanadu 245 PS) v 5.500 ot./min. Se 4st. manuálem umělo už tehdy, 1195 kg vážící auto, stovku za 5,5 s. Bohatě vybavená verze Turbo stála pořádný balík (65.800,- DM) a byla o 17.000,- DM dražší, než Ferrari 308 GT 4. Na tehdejší dobu působí velmi moderně černé/lakované detaily, jako rámečky kolem oken, světel, zrcátek, disky kol. Díky tomu vypadá skoro současně i dnes.
    Přesně od toho roku (1976) začalo Porsche používat pozinkované plechy a dávat šestiletou záruku na korozi. Zaujalo mě, že hlavním impulzem byl zvuk turbo motorů Porsche, který se mu hodně líbil.
    Když jsem byl v říjnu na akci Porsche s W.R. v Lipsku, tak jsem měl možnost dobře slyšet (i v plné palbě) na místním okruhu různé 911ky, atmosferické (GT3/GT3RS) i přeplňované (GTS/TurboS/GT2RS). A co se týče samotné atraktivity zvuku zvenku, rozhodně tady obecně neplatilo klišé, že atmosféry musí znít líp, než přeplňovaný motor. Když budu srovnávat relativně srovnatelné dvojice jako GT3RS/GT2RS, nebo GT3/GTS, tak ten zvuk je sice o poznání jiný, ale nedá se vůbec snadno říct, který je atraktivnější. Třeba zvuk GT2RS byl pro mě osobitější, než u GT3RS. Vyšší točivost atmosféry asi člověk (i akusticky) ocení spíš za volantem, než jako posluchač zvenčí.
    P.S. A na delší cílové rovince nebyly GT3 znatelně rychlejší, než přeplňované GTS s handicapem 50 PS. Tam logicky kralovala GT2RS.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.02.20  16:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show

iu
    Ad Cayman GTS 4.0, zrovna jsem chtěl Thomasinovi napsat, že lepší by bylo kdyby to jezdilo jako Porsche, než "jako kráááva". >:-[] ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.02.20  15:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krácení čekání

Tož když se tu řeší Camry, tak přispěji "s mojí troškou do mlýna".......
    Toyota Corona, vůz, předchůdce Camry v Austrálii, který se v AMI Melbourne montoval, když jsem tam začal fungovat.
    [odkaz]
    Toto je první vůz Corona, předchůdce Camry v Austrálii, na které jsem se ve vývoji podílel. Kastle nic moc, ale mechanicky byla úspěšná.
    [odkaz]
    1987 Konečně Camry a první FWD. Na tehdejší dobu docela povedená kastla. Vyráběla se i s malou (2.5 L) V6
    [odkaz]
    Pak přišla v roce 1991 na řadu další Camry tzv. wide body. Také celkem pohledný vůz. Nabízel se nyní už s 3.0 L V6.
    [odkaz]
    Další Camry uviděla světlo světa v roce 1997. Tato kastle mě moc nebrala....
    [odkaz]
    Tento model z roku 2002 mě také moc nebral....
    [odkaz]
    Toto byla poslední Camry z roku 2007 na jehož vývoji jsem se ještě podílel.
    [odkaz]
    Poslední Camry, které se vyrábělo v Austrálii. MY 2011. Také jako hybrid. Ale to už jsem žil na Moravě a sedlal Mazdu 3 MPS....Gen II... ;-)
    [odkaz]
    Mazda 3 PMS
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 26.02.20  09:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krácení čekání

Aha zabudol som že ty iba lifty, to je zase pre mňa nepriechodné. Kufor to má ale fakt veľký.Budúci týždeň mám dohodnutú jazdu, celkom ma to zaujíma ako to funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.02.20  09:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show

iu...M2 CS....jasný, rozdíl v ceně oproti "cooking" M2 C a baby M240i tam "jakýsi" je, ale na limitku a "end of story" jsem čekal cenu ještě brutálnější..... :-!
    Cayman GTS 4.0 je oproti M2 CS jasný "bargain"....souhlas... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.02.20  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Krácení čekání

Freddie....já zase "pozerám", že tam u Šenkýře měli i mého "bráchu"...... >:D ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.02.20  08:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Krácení čekání

Fred: na Camry nič, to je sedan, takže úplne pasé. Ja ako rodinné len lift alebo kombi. Btw. jazdil si na nej?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 26.02.20  08:17

« Re: Re: Re: Re: Krácení čekání

Pozerám že u Šenkýře je aj Danova M2 s TT špz. To by ma zaujímalo čo tam znova ladí.
    Inak včera som bol omrknúť novú Camry a dávajú pekné zľavy.Najvyššia výbava za 1.150t sa reálne predáva za 850t čo je myslím veľmi fajn cena.Údajne to jazdí po meste do 4 a dialnice do 6L.
    Iudex čo ty na to?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.02.20  08:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show

wl: tú váhu M340 udáva výrobca rozdielne podľa karosérie, pri sedane je to 1745 vs 1895 kg, teda ako písal Market 150 kg rozdiel v neprospech dízla a pri kombi (ktoré som pozeral) je to 1845 vs 1955 kg, t.j. rozdiel 110 kg (snáď mi prepáčiš malú nepresnosť ;-) )
    Každopádne je to dosť ťažkotonážnik ten dízel.
    pradeda: ad M2 CS: to zďaleka nie je rozumná cena, naopak to cenové navýšenie je brutálne: 32500 eur! To je jeden pekný hotheč navyše. Z tohto pohľadu je M2C super kauf. Keď si zoberieš, že oproti M240i je cenové navýšenie 12t eur a dostaneš 71 koní (a čistokrvný ///M model), kdežto CS za 32t eur ponúka 39 koní. 95t eur by som za M2ku nikdy nedal, notabene keď je teraz k dispozícii štvorlitrový Cayman GTS za 82t.
  • « 00 Reagovat !

foto idam-i

idam.i 26.02.20  01:55

« Re: Krácení čekání

Držím palce,nech to zvládnu. :-)
    V každom prípade:"je to blízko.." >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.02.20  22:39

« Re: Re: Re: Krácení čekání

Což je tak 800-950 tisíc navíc za 40 koní, adaptivní podvozek, karbonovou střechu, lehčí kola a pár karbonových doplňků. A slevy nedávají, ani stálým zákazníkům, už jsem se ptal (jen minimální). Nekup to !! >:-[] >:-[] Ale prodají se v pohodě, je to poslední podobné vyhrocené eMko :-) Teď jsem jel v týdnu chvilku s M4 Comp. 500+ koní a jako jede to jako kráááva!! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.02.20  22:28

« Re: Re: Krácení čekání

tms....právě sem objevil na BMW konfigurátoru novou M2 CS Coupé......cena překvapivě rozumná....v základu 2,533,700.....adaptivní podvozek je v základu.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.20  22:05

« Re: Re: Re: Re: Reality show

Ron
    CHINA SHIPPING? Aby ti to nepřivezli/neprodali i s tím "korunovým" virem, to byste potom museli předělat ortopedii na infekční... :-O :*) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.02.20  21:48

« Re: Krácení čekání

No já si krátil čekání také objednáváním různých dílů, vybíráním kol apod. To je podobný problém nás "autistů" >:-[] Karbonový splitter a difusor jsem měl doma už měsíc před převzetím auta. No a dneska jsem to nechal konečně namontovat (plus výměna brzdovky) v nedávno otevřeném krásném Performance centru Šenkýř Motorsport :-) [odkaz]
    ...plus další fotky.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 25.02.20  21:11

« Krácení čekání

Jak si krátíte čas při čekání na nové auto?

Já už mám zimní kola, asi 6 sad čepiček na ventilky, domluvené fólie....

... a dnes mi paní ve VW na můj dotaz, jestli si můžu ještě doobjednat indukční nabíjení mobilu sdělila, že ne, že je již vyrobené a je už na cestě...

... a tak tedy aktuálně, dle internetových stránek o pohybu lodí jsem vystopoval podle trasy a typu lodi, že se Polo aktuálně nachází s největší pravděpodobností na této lodi: [odkaz] a dnes nad ránem by mělo přistát v Bremerhavenu v Německu, tak zvažuju, že se zítra hodím marod v práci a pojedu si ho raději sám vylodit, ať mi to nějaký mameluk neškrábne nebo za studena neturuje... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 25.02.20  21:06

« Re: Re: Re: Reality show

idam: vzhledem k tomu, že rodinné auto je nyní Picasso, cesta do práce se mi zkrátila, tak Megane s 1,6 dCi neměl už moc smysl a hlavně jsem CHTĚL obměnu >:-[]

Ale jak se má v sobotu přijet podívat kupce (už v něm jel v neděli, teď už jen chtějí napíchnout auto na diagnostiku a na zvedák), který má hodně velký zájem, tak už zase moc nechci, bude se mi stýskat :'-( >:D
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.20  17:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show

Tak se domluvte, 105 a 150 je docela rozdíl. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 25.02.20  17:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show

ja som to pozeral uz minuly tyzden a podla stranky bmw.de:
    hmotnost M340i: 1745 kg
    hmotnost M340d: 1895 kg

cize nadvaha az 150 kg asi v baterkach a elektromotore.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.02.20  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show

Zaujímavosť: už je dostupná M340d, teda hot-dízel. Parametre fakt zaujímavé, 340 koní (viac ako moja a rovnako ako Thomova a dedova B58), k tomu 700 Nm, stovka za 4,6s, paráda. Ale je tu potom druhá strana, cena o 5100 eur vyššia, ako pri benzínovej M340i a pohotovostná hmotnosť (je to mild-hybrid) o 105 kg vyššia, ako u benzínu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…