Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 26.02.20 17:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show
Dany
Na tom příběhu je zajímavá i kvalita Porsche, první, provozu bránící, závada až po 30! letech v 641 312 km! (prasklá kladka ventilátoru). A to se bavíme o tehdejším vrcholném modelu (a jedním z prvních s turbem vůbec) tehdejší produkce Porsche.
Dnes by motory z verzí Turbo/Turbo S takovou porci km jen tak nedaly, taky tehdy mělo Turbo z tří litrů únosných 260 PS (pro USA/Kanadu 245 PS) v 5.500 ot./min. Se 4st. manuálem umělo už tehdy, 1195 kg vážící auto, stovku za 5,5 s. Bohatě vybavená verze Turbo stála pořádný balík (65.800,- DM) a byla o 17.000,- DM dražší, než Ferrari 308 GT 4. Na tehdejší dobu působí velmi moderně černé/lakované detaily, jako rámečky kolem oken, světel, zrcátek, disky kol. Díky tomu vypadá skoro současně i dnes.
Přesně od toho roku (1976) začalo Porsche používat pozinkované plechy a dávat šestiletou záruku na korozi. Zaujalo mě, že hlavním impulzem byl zvuk turbo motorů Porsche, který se mu hodně líbil.
Když jsem byl v říjnu na akci Porsche s W.R. v Lipsku, tak jsem měl možnost dobře slyšet (i v plné palbě) na místním okruhu různé 911ky, atmosferické (GT3/GT3RS) i přeplňované (GTS/TurboS/GT2RS). A co se týče samotné atraktivity zvuku zvenku, rozhodně tady obecně neplatilo klišé, že atmosféry musí znít líp, než přeplňovaný motor. Když budu srovnávat relativně srovnatelné dvojice jako GT3RS/GT2RS, nebo GT3/GTS, tak ten zvuk je sice o poznání jiný, ale nedá se vůbec snadno říct, který je atraktivnější. Třeba zvuk GT2RS byl pro mě osobitější, než u GT3RS. Vyšší točivost atmosféry asi člověk (i akusticky) ocení spíš za volantem, než jako posluchač zvenčí.
P.S. A na delší cílové rovince nebyly GT3 znatelně rychlejší, než přeplňované GTS s handicapem 50 PS. Tam logicky kralovala GT2RS. -
pradeda777 26.02.20 15:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Krácení čekání
Tož když se tu řeší Camry, tak přispěji "s mojí troškou do mlýna".......
Toyota Corona, vůz, předchůdce Camry v Austrálii, který se v AMI Melbourne montoval, když jsem tam začal fungovat.
[odkaz]
Toto je první vůz Corona, předchůdce Camry v Austrálii, na které jsem se ve vývoji podílel. Kastle nic moc, ale mechanicky byla úspěšná.
[odkaz]
1987 Konečně Camry a první FWD. Na tehdejší dobu docela povedená kastla. Vyráběla se i s malou (2.5 L) V6
[odkaz]
Pak přišla v roce 1991 na řadu další Camry tzv. wide body. Také celkem pohledný vůz. Nabízel se nyní už s 3.0 L V6.
[odkaz]
Další Camry uviděla světlo světa v roce 1997. Tato kastle mě moc nebrala....
[odkaz]
Tento model z roku 2002 mě také moc nebral....
[odkaz]
Toto byla poslední Camry z roku 2007 na jehož vývoji jsem se ještě podílel.
[odkaz]
Poslední Camry, které se vyrábělo v Austrálii. MY 2011. Také jako hybrid. Ale to už jsem žil na Moravě a sedlal Mazdu 3 MPS....Gen II... ;-)
[odkaz]
Mazda 3 PMS
[odkaz] -
pradeda777 26.02.20 09:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show
iu...M2 CS....jasný, rozdíl v ceně oproti "cooking" M2 C a baby M240i tam "jakýsi" je, ale na limitku a "end of story" jsem čekal cenu ještě brutálnější..... :-!
Cayman GTS 4.0 je oproti M2 CS jasný "bargain"....souhlas... ;-) -
speedfred 26.02.20 08:17
« Re: Re: Re: Re: Krácení čekání
Pozerám že u Šenkýře je aj Danova M2 s TT špz. To by ma zaujímalo čo tam znova ladí.
Inak včera som bol omrknúť novú Camry a dávajú pekné zľavy.Najvyššia výbava za 1.150t sa reálne predáva za 850t čo je myslím veľmi fajn cena.Údajne to jazdí po meste do 4 a dialnice do 6L.
Iudex čo ty na to? -
iudex 26.02.20 08:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show
wl: tú váhu M340 udáva výrobca rozdielne podľa karosérie, pri sedane je to 1745 vs 1895 kg, teda ako písal Market 150 kg rozdiel v neprospech dízla a pri kombi (ktoré som pozeral) je to 1845 vs 1955 kg, t.j. rozdiel 110 kg (snáď mi prepáčiš malú nepresnosť ;-) )
Každopádne je to dosť ťažkotonážnik ten dízel.
pradeda: ad M2 CS: to zďaleka nie je rozumná cena, naopak to cenové navýšenie je brutálne: 32500 eur! To je jeden pekný hotheč navyše. Z tohto pohľadu je M2C super kauf. Keď si zoberieš, že oproti M240i je cenové navýšenie 12t eur a dostaneš 71 koní (a čistokrvný ///M model), kdežto CS za 32t eur ponúka 39 koní. 95t eur by som za M2ku nikdy nedal, notabene keď je teraz k dispozícii štvorlitrový Cayman GTS za 82t. -
Thomasino 25.02.20 22:39
« Re: Re: Re: Krácení čekání
Což je tak 800-950 tisíc navíc za 40 koní, adaptivní podvozek, karbonovou střechu, lehčí kola a pár karbonových doplňků. A slevy nedávají, ani stálým zákazníkům, už jsem se ptal (jen minimální). Nekup to !! >:-[] >:-[] Ale prodají se v pohodě, je to poslední podobné vyhrocené eMko :-) Teď jsem jel v týdnu chvilku s M4 Comp. 500+ koní a jako jede to jako kráááva!! >:D -
Thomasino 25.02.20 21:48
« Re: Krácení čekání
No já si krátil čekání také objednáváním různých dílů, vybíráním kol apod. To je podobný problém nás "autistů" >:-[] Karbonový splitter a difusor jsem měl doma už měsíc před převzetím auta. No a dneska jsem to nechal konečně namontovat (plus výměna brzdovky) v nedávno otevřeném krásném Performance centru Šenkýř Motorsport :-) [odkaz]
...plus další fotky. -
Ronault. 25.02.20 21:11
« Krácení čekání
Jak si krátíte čas při čekání na nové auto?
Já už mám zimní kola, asi 6 sad čepiček na ventilky, domluvené fólie....
... a dnes mi paní ve VW na můj dotaz, jestli si můžu ještě doobjednat indukční nabíjení mobilu sdělila, že ne, že je již vyrobené a je už na cestě...
... a tak tedy aktuálně, dle internetových stránek o pohybu lodí jsem vystopoval podle trasy a typu lodi, že se Polo aktuálně nachází s největší pravděpodobností na této lodi: [odkaz] a dnes nad ránem by mělo přistát v Bremerhavenu v Německu, tak zvažuju, že se zítra hodím marod v práci a pojedu si ho raději sám vylodit, ať mi to nějaký mameluk neškrábne nebo za studena neturuje... >:D -
Ronault. 25.02.20 21:06
« Re: Re: Re: Reality show
idam: vzhledem k tomu, že rodinné auto je nyní Picasso, cesta do práce se mi zkrátila, tak Megane s 1,6 dCi neměl už moc smysl a hlavně jsem CHTĚL obměnu >:-[]
Ale jak se má v sobotu přijet podívat kupce (už v něm jel v neděli, teď už jen chtějí napíchnout auto na diagnostiku a na zvedák), který má hodně velký zájem, tak už zase moc nechci, bude se mi stýskat :'-( >:D -
iudex 25.02.20 15:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show
Zaujímavosť: už je dostupná M340d, teda hot-dízel. Parametre fakt zaujímavé, 340 koní (viac ako moja a rovnako ako Thomova a dedova B58), k tomu 700 Nm, stovka za 4,6s, paráda. Ale je tu potom druhá strana, cena o 5100 eur vyššia, ako pri benzínovej M340i a pohotovostná hmotnosť (je to mild-hybrid) o 105 kg vyššia, ako u benzínu.