Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 07.03.20  08:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

WL, viem, ale toto je šialenosť. Z výberu by som sa prikláňal k Mazde, alebo Insi. Mazda je jasná a nebál by som sa ani tej predvádzačky. Predsa atmosfére moc neublížia a má to málo nabehané. Keď Insi, tal by som zvažoval podľa typu trás, zrejme bezín. Tam by ešte mohla rozhodnúť prevodovka
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.03.20  01:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Dany
    Vůbec ty ceny spalováků šly velmi výrazně nahoru a zřejmě bude ještě hůř. Auta na baterky jsou drahá a moc se neprodávají, což je o důvod víc zdražovat spalováky pod zelenou vlajkou ekologie.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.03.20  23:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

iu......a co takhle shooting brake......? ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
    Jasný....kapku dražší.....however we live only once....;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.03.20  23:09

Já to mám s "rohlíkovým expresem" jasný..... ;-) :-! [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.03.20  22:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Iudex, chod sa s tym vyberom povozit a budes mat jasno. Sa posrali v kine s cenovkou na 150k trojvalcovom Focuse.
  • « 00 Reagovat !

foto idam-i

idam.i 06.03.20  18:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Neviem aké máš priestorové nároky,no Focus mi pripadá malý. :-|
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.20  16:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Tak ten Focus sa dal ešte stlačiť na 29040 eur. Inak máš pravdu, dať skoro 30t za nižšiu strednú s trojvalcom je šialené. Ale rovnako je šialené pýtať 40t za Škodu so 110 kW štvorvalcom.
    Takže zatiaľ mám takéto najzaujímavejšie ponuky:
    Focus kombi ST-line 1,5EB 110 kW 8°AT za 29040 € (nový) červená metla
    Mazda 6 wagon Revolution 2,5G 141 kW 6°AT za 30095 € (predvádzačka) šedá
    Mazda 6 wagon Revolution 2,5G 141 kW 6°AT za 32384 € (nová) modrá
    Passat Variant Business 2,0TDI 110 kW 7°DSG za 31100 € (nová), biela pastelová
    Insignia lift Innovation 2,0CDTI 125 kW 8°AT za 29590 € (nová) modrá
    Insignia lift Innovation 1,6T 147 kW 6°AT za 29890 (nová) čierna
    Insignia kombi Innovation 1,6T 147 kW 6°AT za 29990 € (nová) modrá
    Tie Insignie som ešte nedopytoval, to sú ceny na stránke, takže sa možno bude ešte niečo dať.
    Superb teda (pre mňa osobne prekvapivo) vypadáva, keď nemá žiadne rozumné skladovky.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.03.20  16:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Exteriér vypadá fajn, ja proti R3 motorom nemám nič a automat je iba plus. Výbava tiež vypadá celkom bohatá, aspoň na oravskú zimu dostatočná.
    Čo ma ale celkom zaráža sú ceny nových aút.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.20  15:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

No tak asi v strednej triede skladom za dané peniaze nič, čo ma nejak oslovilo nenájdem (okrem tej M6) a musím hľadanie rozšíriť o triedu nižšie.
    Čo hovoríte na toto: [odkaz]
    Na rozdiel od bezfarebných Passatov na 16kach (úplne najlacnejší Passat, čo som zjednal bol Variant TDI v bielej za 31100) toto nejako vyzerá, takmer ako ST, je to síce R3, ale stále benzín a k tomu 8st A/T.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.03.20  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

A to musí být slovenská skladovka?
  • « 00 Reagovat !

foto idam-i

idam.i 06.03.20  14:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Určite by som odporúčal ten Opel ísť skúsiť. ;-)
    [odkaz]
    napríklad tento je slušný : [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.20  13:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Tak sa to mierne komplikuje. Passat s TSI na sklade nie je, do výroby je to min. 3 mesiace. Superb slabšie TSI neponúka vôbec, to vypadlo úplne, takže len TDI (slabú 1,5TSI neberiem do úvahy). Skladoviek je síce kopec, ale všetko TDI a hlavne so zbytočne nadupanou výbavou, ktorá zvyšuje cenu do nenormálnych hladín, darmo potom dajú zľavu 15%, keď sa počíta z cenníkových 45t.
    Takže pri Superbe a Passate prichádza do úvahy len nájsť skromne vybavené auto s TDI (ani jedno vo mne nevzbudzuje zrovna nadšenie), naviac vyberať z nudných odtieňov šedej (na velvet red môžem zabudnúť).
    Alebo sa obrátiť inam. Tá M6 paradoxne je dostupnejšia ako Škoda, aj skladoviek je zopár, len tam už sa o zľave nedá vôbec baviť a pri požiadavke na zľavu nad rámec zverejnenej ma slušne poslali doprdele.
    Ešte zostáva tá Insi, tam je tiež zopár benzínových skladoviek.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.03.20  11:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Iudex, dobre vieš, že na každú otázku je iba jedna jediná odpoveď a to

[odkaz]

>:-[] >:-[] >:-[]

a nepovedz, že som sa nesnažil
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.03.20  10:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

508 je pekná, aj dosť dobre jazdí, ale je drahá

[odkaz]

Jedna lacnejšia, chudobnejšia z južnej Moravy, Inak všetko okolo 35 a to už sú "zvýhodnené" ponuky

Icocpit v 508 nebol rozhodne taký zlý, ako inde. Bude záležať na postave.
    Priestorovo ako píše Iudex. treba sa vyhnúť panoráme.

Skúšal som Volvo, či sa náhodou nepodsúvajú. Až tak nie
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.20  10:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Fred: 508 sa páči, v červenej je úplne parádna, ale ten priestor je taký kompaktový, k tomu icockpit, ja to hladenie radšej inak než od volantu. >:-[]
    Market: minivany neprechádzajú testom elegancie. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.03.20  09:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

A čvô tak narýchlo?
    Čo tak nejaký Krišot 508 ? Budeš z neho stále vzrušený keď si budeš volantom hladiť to (mužnosť). :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 06.03.20  09:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

iu: toto mas blizko:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.20  08:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Jj, tú som pozeral a posúvam ju do finálového výberu. Popravde som ale dúfal, že Superbov bude kopec v tej cenovej kategórii a figu, max. 1,5TSI, čo nie je zrovna motor, po ktorom by som túžil. Len zo srandy som pozrel aj Arteon a podľa očakávania ceny šialené: pod 40t je len jediný, zvyšok nad. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.03.20  08:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Možno na čase skúsiť tú Mazdu ;-)

[odkaz]

Keď som to písal naposledy, tak ich bolo viac, aj ako nových, červených. Zrejme sa rozchytali
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.03.20  08:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio

Update k nákupnej story: hľadá sa rodinné auto bez ohľadu na palivo (dízel vypadol ako podmienka), ale hľadá sa okamžite (žiadne čakanie 3 mesiace na auto do výroby).
    Ergo podmienky sú 3: limit 30t, automat a skladovka. No a to sa javí ako ešte väčší problém, ako keď bola podmienka dízel, pretože skladoviek je síce kopec, ale hlavne dízle a ako tradične sú nabité zbytočnou výbavou, ktorá výrazne navyšuje ceny a nájsť rozumnú skladovku v tej cene je mission impossible. Napr. Passat proste neexistuje v benzíne, z 26 dostupných kombíkov je 26 tédéíčiek.
    Nejaké tipy?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…