Dany 07.03.20 08:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
WL, viem, ale toto je šialenosť. Z výberu by som sa prikláňal k Mazde, alebo Insi. Mazda je jasná a nebál by som sa ani tej predvádzačky. Predsa atmosfére moc neublížia a má to málo nabehané. Keď Insi, tal by som zvažoval podľa typu trás, zrejme bezín. Tam by ešte mohla rozhodnúť prevodovka -
white label 07.03.20 01:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
Dany
Vůbec ty ceny spalováků šly velmi výrazně nahoru a zřejmě bude ještě hůř. Auta na baterky jsou drahá a moc se neprodávají, což je o důvod víc zdražovat spalováky pod zelenou vlajkou ekologie. -
iudex 06.03.20 16:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
Tak ten Focus sa dal ešte stlačiť na 29040 eur. Inak máš pravdu, dať skoro 30t za nižšiu strednú s trojvalcom je šialené. Ale rovnako je šialené pýtať 40t za Škodu so 110 kW štvorvalcom.
Takže zatiaľ mám takéto najzaujímavejšie ponuky:
Focus kombi ST-line 1,5EB 110 kW 8°AT za 29040 € (nový) červená metla
Mazda 6 wagon Revolution 2,5G 141 kW 6°AT za 30095 € (predvádzačka) šedá
Mazda 6 wagon Revolution 2,5G 141 kW 6°AT za 32384 € (nová) modrá
Passat Variant Business 2,0TDI 110 kW 7°DSG za 31100 € (nová), biela pastelová
Insignia lift Innovation 2,0CDTI 125 kW 8°AT za 29590 € (nová) modrá
Insignia lift Innovation 1,6T 147 kW 6°AT za 29890 (nová) čierna
Insignia kombi Innovation 1,6T 147 kW 6°AT za 29990 € (nová) modrá
Tie Insignie som ešte nedopytoval, to sú ceny na stránke, takže sa možno bude ešte niečo dať.
Superb teda (pre mňa osobne prekvapivo) vypadáva, keď nemá žiadne rozumné skladovky. -
speedfred 06.03.20 16:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
Exteriér vypadá fajn, ja proti R3 motorom nemám nič a automat je iba plus. Výbava tiež vypadá celkom bohatá, aspoň na oravskú zimu dostatočná.
Čo ma ale celkom zaráža sú ceny nových aút. -
iudex 06.03.20 15:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
No tak asi v strednej triede skladom za dané peniaze nič, čo ma nejak oslovilo nenájdem (okrem tej M6) a musím hľadanie rozšíriť o triedu nižšie.
Čo hovoríte na toto: [odkaz]
Na rozdiel od bezfarebných Passatov na 16kach (úplne najlacnejší Passat, čo som zjednal bol Variant TDI v bielej za 31100) toto nejako vyzerá, takmer ako ST, je to síce R3, ale stále benzín a k tomu 8st A/T. -
iudex 06.03.20 13:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
Tak sa to mierne komplikuje. Passat s TSI na sklade nie je, do výroby je to min. 3 mesiace. Superb slabšie TSI neponúka vôbec, to vypadlo úplne, takže len TDI (slabú 1,5TSI neberiem do úvahy). Skladoviek je síce kopec, ale všetko TDI a hlavne so zbytočne nadupanou výbavou, ktorá zvyšuje cenu do nenormálnych hladín, darmo potom dajú zľavu 15%, keď sa počíta z cenníkových 45t.
Takže pri Superbe a Passate prichádza do úvahy len nájsť skromne vybavené auto s TDI (ani jedno vo mne nevzbudzuje zrovna nadšenie), naviac vyberať z nudných odtieňov šedej (na velvet red môžem zabudnúť).
Alebo sa obrátiť inam. Tá M6 paradoxne je dostupnejšia ako Škoda, aj skladoviek je zopár, len tam už sa o zľave nedá vôbec baviť a pri požiadavke na zľavu nad rámec zverejnenej ma slušne poslali doprdele.
Ešte zostáva tá Insi, tam je tiež zopár benzínových skladoviek. -
Dany 06.03.20 10:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
508 je pekná, aj dosť dobre jazdí, ale je drahá
Jedna lacnejšia, chudobnejšia z južnej Moravy, Inak všetko okolo 35 a to už sú "zvýhodnené" ponuky
Icocpit v 508 nebol rozhodne taký zlý, ako inde. Bude záležať na postave.
Priestorovo ako píše Iudex. treba sa vyhnúť panoráme.
Skúšal som Volvo, či sa náhodou nepodsúvajú. Až tak nie -
iudex 06.03.20 08:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
Jj, tú som pozeral a posúvam ju do finálového výberu. Popravde som ale dúfal, že Superbov bude kopec v tej cenovej kategórii a figu, max. 1,5TSI, čo nie je zrovna motor, po ktorom by som túžil. Len zo srandy som pozrel aj Arteon a podľa očakávania ceny šialené: pod 40t je len jediný, zvyšok nad. :no: -
iudex 06.03.20 08:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: clio
Update k nákupnej story: hľadá sa rodinné auto bez ohľadu na palivo (dízel vypadol ako podmienka), ale hľadá sa okamžite (žiadne čakanie 3 mesiace na auto do výroby).
Ergo podmienky sú 3: limit 30t, automat a skladovka. No a to sa javí ako ešte väčší problém, ako keď bola podmienka dízel, pretože skladoviek je síce kopec, ale hlavne dízle a ako tradične sú nabité zbytočnou výbavou, ktorá výrazne navyšuje ceny a nájsť rozumnú skladovku v tej cene je mission impossible. Napr. Passat proste neexistuje v benzíne, z 26 dostupných kombíkov je 26 tédéíčiek.
Nejaké tipy?