Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.03.20  13:03

« Re: Re: Re: Ma6W

Dedo: nemáš pravdu, Mazda si robí automat sama, ostatné tým sa aj pýšia.
    2012–present FW6A-EL; in-house designed-and-built; six forward gears; for some FWD vehicles
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.03.20  10:19

« Re: Re: Ma6W

tms.....Mazda, i jako řada dalších automobilek (i BMW na FWD modelech) používá převodovky Aisin. Já o ní nikdy neslyšel ani nečetl nic až tak špatného. Samozřejmě, že se nějaké nedostatky objevily, ale to platí i o jiných převodovkách.
    Poslední dobou Aisinu "zatápí" Číňané, kteří koupili holandskou Punch a jako obvykle výroba se přesunula do low cost zemí v Asii.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.20  09:30

« CoronaBabiš

Tak už nám to zavřeli úplně, což se sice víceméně čekalo, ale nečekalo se to takovým způsobem. Pozdě v noci se ještě dívám na net a nic. A pak najednou rozhodnou někdy ve tři ráno s účinností od 6 ráno! Většina (nejen stravovacích zařízení) se o tom ani neměla šanci dozvědět, spousta věcí rozdělaných/rozvařených, personál nastoupený a najednou se od někoho dozví, že něco porušují. Tady u nás v centru ráno v 8 normálně otevřely dvě kavárny, předpokládám proto, že je prostě nenapadlo, že by někdo něco takového rozhodl ve tři ráno s účinností od šesti ráno, tedy za cca tři hodiny.
    Přece se takové rozhodnutí dá udělat bez problémů přes den s alespoň 12ti hodinovým předstihem, např. včera.
    Doteď to nevadilo a najednou to nepočká ani půl dne? Co mají teď ty provozovny dělat s tím, co mají vyrobené na dnešek? Co personál, který tam ráno přijel do práce úplně zbytečně... (což se týká i všech těch obchodů, a to je republikově poměrně velké množství zaměstnanců)?
    A třeba na hotelích, máte plný hotel a až v sobotu ráno (víkendové pobyty) se dozvíte, že už od šesti ráno hodin nesmíte používat hotelovou restauraci, a to ani výhradně pro hotelové hosty!
    Např. v Dánsku takové opatření udělali se 48 hodinovým avízem.
    Nesystémový/neprofesionální přístup vlády.
    Případná finanční kompenzace pro zaměstnávající podnikatele? Bezúročná půjčka! do výše max. půl mega...
    A ranní tiskovka s Babišem, tragédie:
    [odkaz]
    Bonus - Babišův československý dialekt: "nenakupujtě, potřebujetě, kteřích..."
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.20  08:54

« Re: Ma6W

Je potřeba pochválit Mazdu za ovládání pomocí kolečka a tlačítek u řadící páky. Nevím teda jak je to rychlé, ale zásadní výtky jsem neslyšel. Přijde mi to lepší než dotyková ovládání u Škody, VW, Audi atd.
    Mimochodem jaké převodovky používá Mazda? Doufám že ne Aisin?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.20  01:44

« Ma6W

Látka (Revolution)
    Jako tohle, akorát v kombíku:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.03.20  22:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Takže šedé kombi 2.5 automat v benzínu? Atmosféra, 194 koní. Jaké potahy? Látka nebo ta jejich "kůže"?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.03.20  20:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

kombi
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.03.20  20:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Iudex - to těšení se na nové auto je taky fajn :-) Nějak jsem nepostřehl, jestli to bude sedan nebo kombi.. Já stále bojuji s nějakým virem nebo nachlazením, co jsem si v neděli dovezl ze Slovenska. Ale od středy jsem chodil do práce..
    Jinak nás ve firmě rozdělili na dvě poloviny, jedna dělá týden z domu, druhá chodí do práce. Budeme se střídat a nesmíme se potkat. Kdyby jedna skončila v karanténě nebo nemocná, aby firma běžela dále >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.03.20  18:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

iu....to neva.....alespoň se můžeš ještě chvilku těšit...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.03.20  14:44

Ale zaplatit už mi klidně můžete... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.03.20  14:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Tak Mazda budúci týždeň nebude. Ako som tipoval, predajňu zatvorili minimálne na týždeň, takže sa nebude dať auto prevziať. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.03.20  00:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Iudex: určitě výborná volba včetně barvy. Dal bych jen na kapotu folii, přecejen ty Mazdi laky jsou věhlasné.

Ad diskuze... u nás zatím omezení nejsou, včetně plánované operativy, ale ve F-M jsou plánované výkony i ambulance zrušené a je možná otázka času, kdy to zasáhne i nás a oproti vám, co nebudete moct pracovat, i když zdraví, u nás to může být i naopak. V Rakousku je snad 40 procent lékařů v karanténě... No, situace začíná být vážná a je jen podezřelé, že se dělají tak velká opatření. Sice umřelo třeba v Itálii hodně, hodně lidí, ale když si představite, že ten počet klidně může být dvě LDNky nebo následné péče jedné nemocnice, tak to není moc...ono jak znám ty pacienty, tam stačí menší chřipka a nestačí se pohřbívat 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.03.20  17:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

wl: Nabírá to grády a nevypadá to vůbec dobře. Na Slovensku koukám ještě o něco hůř, ale konkrétně tvoje situace je hodně na h....o. 8-s

Já osobně uvidím, jak v práci. Normálně pobývám na marketu s nějakými vyjížďkami za obchodními partnery. Teoreticky by mi home office taky mohli povolit, ale spíš ne, přece jen moje náplň práce je kancelářská jenom zčásti. A pokud se týká pošty, dnes jsem dostal e-mail od vedení, že všechno bude fungovat dál. A kdyby ne, tak aspoň nemám starosti tvého druhu se zaměstnanci.

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.03.20  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Asi je čas na domácu korona party: [odkaz] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.03.20  16:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Woody, veru, bude dosť času na plánovanie
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.03.20  16:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Iudex, našťastie máš poblíž mlyn. Ak by mali zavreté, tak ti odsypem
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.03.20  14:59

w-a, all
    Bohužel nebudeš daleko od pravdy, dřív jak na podzim 2020 bych to zřejmě neviděl.
    U nás začaly tržby klesat od soboty, včera už byly na cca 50% normálu/průměru a bude hůř. U nás zatím restaurační zařízení omezili jen 20. hodinou večerní, ale zřejmě je spíš otázkou (kratšího) času, kdy to zavřou úplně, jako na Slovensku.
    Netuším z čeho budu příští měsíce platit výplaty/odvody, čtvrtletní dph, energie...
    Jak to máte, po této stránce, vy?
    iudex má home office, ale to asi nebude řešení pro každého.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.03.20  14:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Dany (aj ostatní): ďakujem.
    No keď tá hystéria takto pôjde ďalej, tak zavrú aj predajňu Mazdy a nebude sa dať ani auto prevziať. Dnes už tu všetci behajú s dezinfekčnými sprejmi a rúškami a všetko sa ruší, tipujem, že budúci týždeň sa zavrú aj obchody s výnimkou potravín. Home office je fajn pre nás kancelárske krysy, ale obchody a služby buď ostanú alebo sa zavrú. ja tipujem to druhé.
    EDIT: tak už je to tu:
    "Ústredný krízový štáb prijal v súvislosti s koronavírusom niekoľko veľmi zásadných rozhodnutí.
    Zatvoria sa všetky tri medzinárodné letiská, v Bratislave, Košiciach a Poprade. Na hraničných priechodoch budú zavedené kontroly a zachovajú sa len veľké hraničné priechody. Zastaví sa medzinárodná preprava okrem zásobovania. Vnútroštátne vlaky budú premávať v prázdninovom režime.
    Krízový štáb tiež rozhodol o povinnej karanténe pre každého, kto pricestuje na Slovensko z rizikovej oblasti. Doteraz bola karanténna povinná len pre cestujúcich z Talianska, Číny, Iránu a Južnej Kórey.
    Plošne sa uzavrú všetky školy a školské zariadenia. Zatvoria sa aj sociálne a kultúrne zariadenia, bary, reštaurácie, lyžiarske strediská i wellness centrá a aquaparky. Prevádzka obchodných centier bude obmedzená, cez víkend bude možné nakúpiť len potraviny, lieky a drogériu."
    A my nemáme doma ani tú povestnú polohrubú múku. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.03.20  13:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Dany: ...Ak opadne pandemická histéria...

Dobře tedy, naplánujme sraz nových (ještě neviděných aut) na rok 2021....a snad to vyjde. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.03.20  11:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav ze Slovenska

Iudex, gratulujem a prajem čo najviac času v štvorvalcovom režime ;-)
    Ak opadne pandemická histéria, tak sa asi pozvem na kávu >:D
    PS: Ja mám od zajtra home office. Nech nás korona obchádza
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…