Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.03.20  10:12

« Re: Coronavirus

Pro spravení nálady 2....
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.03.20  20:01

« Coronavirus

Nas svet sa v poslednych dnoch vyrazne zmenil. Len dufam, ze to nebude na dlho :-(

Nech Vas vsetkych (petrolheadov, dieselheadov, manualistov ci automatistov) sila sprevadza a virus obchadza.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.03.20  18:40

« Re: CoronaBureš

wl....že mě to u tohoto "charakteru" nepřekvapuje... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.03.20  14:41

« CoronaBureš

V této velmi závažné situaci trestně stíhaný premiér MIMOŘÁDNĚ zařazuje k projednávání vlády, už na zítřek!, zákon o evidenci skutečných majitelů, jehož hlavním skutečným účelem má být stav umožňující, aby jeho svěřenské fondy dostaly v návrhu zákona zásadní výjimku!!!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.03.20  13:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CoronaBabiš

Pro spravení nálady........koronavirus žere textil..............
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 15.03.20  00:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CoronaBabiš

Když bude asistence nemocná a nebo v karanténě, tak si jí můžeš volat kolik chceš. U Fanouše vytáhnu klíče 8,10, 13, 17, 22, křížový a plochý šroubovák, kleště, kladivo a tím dám dohromady cokoliv.
    Zásobu dílů už tvořím, naposledy v pátek jsem vykoupil všechny součástky do karburátoru, co v Mototechne měli :-!

Stále šestikvalt, ale je otázka, jestli více znamená lépe. Sám jsem na to zvědav. V automatu jsem ho zkoušel, ale ne dost, to bych potřeboval tak týden, abych si byl jistý. Manuál mi sedl hodně, škoda, že není. Kdo ví, kdy auto bude 8-s Jestli je třeba v Německu ještě, tak přes hranice smí nyní, pokud se nepletu, jen potraviny, tak se o další minimálně měsíc zdrží a to může být klidně červen, když budu vyzvedávat 8-s To by bylo 8 měsíců od objednání 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.20  22:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CoronaBabiš

Proto mám dvě nové auta, kdy ani jedno není starší jednoho roku!! >:D >:D
    Samozřejmě s asistencí >:-[]
    P.S. Motor u Atecy mám stejný jako budeš mít v Polu GTI, tak si zajedu k tobě kdyžtak na výměnu.. A propo, už tam budeš mít taky tu novou 7DSG, nebo tam dávají stále tu 6DSG?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.03.20  22:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: CoronaBabiš

Thomasino: Tak do apokalypsy a anarchie mám právě toho Fanouše, toho opravím i sám na koleni v garáži s nářadím, co mám a s trochou ladění bude jezdit i na alkohol, co mám doma od pacientů... to ty s tím tvým vozovým parkem jsi v pytli a servis se svými schopnostmi, kdy brzdovku leješ do chladiče,rozhodně nezvládneš, s problémy vodu do ostřikovačů doleješ >:-[] :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.03.20  21:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: CoronaBabiš

Thomasino: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.20  20:45

« Re: Re: Re: Re: Re: CoronaBabiš

Tak hlavně doufej, že se ti žádné z těch aut nerozsype, protože jsou zavřené i autoservisy :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.03.20  20:20

« Re: Re: Re: Re: CoronaBabiš

Thomasino: tak hlavně máme sedět doma na zadku a nejezdit 200 km na kávu, to ta omezení fakt postrádají smysl. Sám teda neplasim, i když jsem v předních liniích a je dost možné že to brzo dovleču z práce, ale soudě dle rychlosti šíření asi není moc co řešit :-| Ještě že jsem v tomto týdnu udělal STK na Picassu a Fanoušovi, protože v pondělí si odveze nový majitel Megana a doma by zůstala dvě auta bez platné stk a STK mám pocit, že jsou zavřená taky...no a Polo bude někdy po Velikonocích, jestli bude už otevřeno.... každopádně žádná sranda ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.20  20:04

« Re: Re: Re: CoronaBabiš

Praděda - udeláš krátký překlad a shrnutí pro nás co skoro neumíme anglicky??
    To že IUDEX nemůže přes hranice mi nějak nedošlo :-( Nějak si na tyto extrémní zavírání hranic nemohu zvyknout, ikdyž to celkem chápu..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.03.20  16:46

« Re: Re: CoronaBabiš

tms....další info on Aisin....

The Aisin AW F8FXX series is the world's first[1] 8-speed automatic transmission designed for use in transverse engine applications. Aisin designed the transmission to package in the same space as preceding 6-speed designs, while increasing the total gear spread and reducing gear spacing.[2] It is also called the TG-81SC (Volvo),[3] AF50-8 (Opel/Vauxhall)[4] or AWF8F45[5] (Cadillac). First usage was in the 2013 model year Lexus RX350 F Sport.

Gear ratios:

1 2 3 4 5 6 7 8 R Final drive
    5.200 2.971 1.950 1.469 1.223 1.000 0.817 0.685 4.398
    5.250 3.029 1.950 1.457 1.221 1.000 0.809 0.673 4.015 3.075, 3.200
    5.519 3.184 2.050 1.491 1.234 1.000 0.800 0.673 4.220 2.561
    Max Torque Rating:

AWF8F35: 350 Nm
    AWF8F45: 480 Nm

Applications
    BMW/MINI:

2015–present BMW 2 Series Active Tourer (F45) and Gran Tourer (F46) with 4-cylinder engines
    2016–present BMW X1 (F48) with 4-cylinder engines
    2016–present Mini Clubman (F54) with 4-cylinder engines
    2016–present Mini Countryman (F60) with 4-cylinder engines (and B38 with AWD)
    2018-present Mini Cooper SD (F55/F56) and JCW (F56) due to torque output over 300Nm
    2018–present BMW X2 (F39) with 4-cylinder engines
    2019–present BMW 1 (F40) with 4-cylinder engines
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.20  16:42

Iudex teď určitě ne. A zítra nic nebude. Až v pondělí chceme zkusit otevřít okno a něco prodat. Takže kdo má chuť na orio, merano, horké maliny atd., příp. cafe, může v pondělí dorazit.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.03.20  16:42

« Re: CoronaBabiš

wl....mohlo by tě zajímat......
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.03.20  16:38

tms.....iu se potřebuje dostat přes hranice....karanténa?.. :-O
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 14.03.20  16:23

iu by už asi ani nemohol prísť bo je cudzinec >:D a hrozí karanténa?
    Už aj na stavebníctvo to začína doliehať. Sám som zvedavý ako dopadne tento týždeň.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.03.20  16:23

« Re: Re: Re: Re: Ma6W

iu/tms......tož já vygooglil tady tuto informaci ohledně automatické převodovky.........

Answers
    Mickey Lamotta
    Mickey Lamotta, Seriously professional Transport Driver (+20 yrs)
    Updated Jan 26 2018 · Author has 658 answers and 243.4k answer views
    Mazda ( and a few other Japanese car makers ) uses Jatco automatics which was a joint venture with Ford. They paid license fees or royalties ( and probably other fees as well...) to Ford to use their patented technologies which explains the reliability of most Japanese automatics. Toyota uses GM designs ( by way of another Japanese company Aisin ) and Honda refused to pay license fees and designed their own automatics... and that is why you see Odysseys on their 3rd or 4th transmission before they reach 100,000 miles...

10.7k views · View 6 Upvoters
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.20  13:29

« Re: CoronaBabiš

WL a iudex a Ronault - nedáme zítra sraz u WL v cukrárně, abychom mu pomohli ty dobroty sníst ?? Zdejší kavárna prodává aspoň přes provizorní pult u otevřených dveří, byli jsme si pro kafe "TO GO" do kelímku a vypili si ho venku. Zákusky jsme si odnesli v krabičce sebou domů, aby se jim nezkazily. Snažíme se je podporovat, chodíme tam na kavíčku min. jednou nebo dvakrát za víkend, kafe mají skvělý a jsme rádi že je tady máme :-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.20  13:19

« Re: Re: Re: Ma6W

Praděda - už jsem to psal dříve, BMW používalo Aisin u předokolkových X1 a X2 s nižšími motorizacemi, ale před časem od nich upustilo, byly s nimi trochu problémy. Nakonec začali dávat 8ZF tak jako u vyšších motorizací.
    IUDEX - jseš si jistý tím, že má Mazda svoje převodovky? Bylo by to fajn. U manuálních převodovek jsou ty v MX-5 chválené, stejně jako u BRZ/GT86 a nebo Civicu Type R.
    (sakra, stejně mi ten Civic Type R v umírněnější verzi Sport Line na 19" kolech leží v hlavě! Ideální jako dailycar!!) [odkaz] [odkaz]
    - iudex, nebyl by CTR lepší DAILY než Mazda6?? ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…