iudex 18.03.20 10:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
Nielen pre pradedu austrálske porovnanie Mazdy 6 s Mondeom, Holdenom Commodore (austrálska verzia Insignie) a Octaviou (!). Čo ma zaujalo, 6ka má v Austrálii turbobenzín! 2,5ka s turbom, výkon 170 kW/231k a hlavne krútiak 420 Nm. To musí ísť celkom pekne.
Ronault. 17.03.20 22:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
Tak u nás to je samá "akce". Zrušili nám veškeré plánované výkony, zavřeli jedno chirurgické oddělení a pacienty z něj se přesunou k nám na ortopedii. Z onoho zrušeného oddělení bude oddělení, které je vyhrazeno pro infekční pacienty, tedy až budou a prý budou ,odhady jsou, že během týdne bude tisíce nakažených. Vedle nemocnice se odpoledne začal stavět stan, kde se budou brát odběry k vyšetření u pacientů s podezřením na koronavirus.
Zajímavé na tom je, že včera byly na ARO roušky jen na jeden den, ne respirátory, ale roušky, u nás na oddělení je tak 20 kusů zavřených ve skříni, protože nejsou. Ještě v pátek se ředitel dušoval, že mají objednáno a mají exkluzivní kontakty, ale dnes na ambulanci nebyla ani jedna, nemít tu, kterou jsem si vzal z operačního sálu a nosím pro okrasu druhý den, neměl bych nic.
Ochranné oděvy a respirátory jsou jen pro RZP a to pro okresní město se 60t obyvatel prý včera bylo 5 kusů a to ještě donesl někdo z domácích zásob, někdo z těch, co jsou připraveni na konec světa.
Jako nevím, buď se ten materiál šetří na skutečnou katastrofu nebo prostě není :-|
Nezbývá než udržovat zdravou míru paniky... -
Ronault. 17.03.20 11:52
« Re: Re: Re: Au revoir Mégane
Thomasino: já nejsem žádný fanatik, v Renaultech mám přehled, ale měli jsem doma i Peugeota, teď dvě Fabie, t.č.stale je a inu Renault nemá Clio RS a kdyby bylo a bylo dobré jako Polo, byl by Renault ;-)
No a kdyby Swift měl širší sedadlo, mohl být on...
No a kdybych v říjnu věděl, že v březnu budu přemýšlet o hypotéce, nebylo by nic >:D teď se mi to už nechce rušit :-| ...a manželka jasně řekla, že Polo si mám nechat objednané, i kdyby hypotéka, že si ho zasloužím... mám to ale hodnou ženu, že? :-! >:D -
Ronault. 16.03.20 23:31
« Re: Au revoir Mégane
Woody: Měl jsem původně vymyšlený inzerát, že hledám nového majitele pro své auto a vypsal bych tam podmínky >:D a samozřejmě jsem se ptal, jestli má nebo nemá garáž, i manželka se hned ptala, jestli má pro něj garáž >:-[] >:D
To není jen tak, je to jako člen rodiny, spoustu vzpomínek se na něj pojí.
Nevím, jestli to taky tak máte, ale když pátrám v paměti po nějaké události a potřebuji k tomu alespoň rok, tak si musím přiřadit auto, kterým jsem tam byl nebo jsme měli a to dá hlavní mezník... někdo to má a dětmi, já s auty >:D -
woody-alien 16.03.20 19:50
« Re: Au revoir Mégane
Rone: Tys mi úplně připomněl jeden inzerát na Favorita z doby, kdy si ho ještě poživační lékaři neleštili v garáži jako ceněného youngtimera. ;-) Tenkrát mi to fakt připadalo jako vtip. Po úvodu, který spíš než inzerát připomínal slohové cvičení s přebytkem nostalgie a citového zabarvení, následovalo Zn: Jen do dobrých rukou. >:-[] -
Ronault. 16.03.20 18:50
« Au revoir Mégane
Tak si před chvílí odvezl nový majitel Megana :-( Až jsem měl slzu v oku. 116 000 spokojených kilometrů a musím říct, že koupě nového Mégana nelituji a pořád je to s ním radost.
Nový majitel je ale taky nadšenec, teď má dvojkového s 1.5dCi a tohle přesně hledal, má garáž, jezdí dlouhé trasy, prostě opět v bavlnce.
Nicméně dneska boj na úřadě... Těšín zavřel úplně, že máme jet do Třince, tam už v telefonu paní nepříjemná, protože v Těšíně zavřeli a jen 8-11. V Karviné 13-16h, jak jsme tam v 14.45 dojeli, tak nám řekli, že už nás nevezmou. Zavolal jsem do Orlové, tam že nás vezmou, ale máme spěchat. Tak jsme to tam našli dost složitě, protože kdo ví v které budově to je, ALE vytištěná zelená karta nebyla zelená a tedy neplatná, takový nepříjemný úředník nám skoro vynadal, naštěstí stačila moje stará zelená karta, ale zase zpátky do auta, které daleko...
... naprosto vyčerpán z jednoho přepisu auta 8-s

Kyjov už je taky v lokální karenténě???