Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 19.03.20 18:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
WL - jako když vezmu že M240i byla bratru za 1,2 míče, k tomu milionek, tak ty drobný bych už snad nějak splácal, nebo prodal Atecu a přežil to s nějakou větší mrdkou >:-[] >:-[] Jinak souhlas, čekají nás horší časy, takže jsem nakonec moc rád, že jsem pořídil jen M240i a nebral si úvěr a výrazně tak ulehčil svému rozpočtu. A když bude nejhůře, půjde jedno auto z domu. Nebo obě a pořídím univerzál, třeba jako Civic Type R v té šedé a Sport line na 19" kolech ;-)
Ronaulte - potkávám tady u nás bílé Polo GTI na 17" kolech, za mě ideální design kol a také velikost a profil. Jen tu bílou úplně nemusím, ale asi bych ji přežil. Spíše bych šel do červené nebo tvé šedé!
[odkaz] [odkaz] -
pradeda777 19.03.20 17:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
wl........zavři okýnko a nevycházej z baráku....koroňák udeřil......kdo ví jestli ho nenakazila ta lyžařka, pro kterou nebyla Rališka dost dobrá a musela do Rakouska...
16:29
Dnes
Facebook
Na poliklinice v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku byla potvrzena nákaza koronavirem u lékaře. Hygiena dohledává, kdo s ním byl ve styku, uvedl starosta města Radim Holiš (ANO) na facebooku města. Poliklinika je v provozu.
„Ordinace a přilehlé prostory jsou desinfikovány. Poliklinika Rožnov je nadále v provozu, bohužel však dnes došlo k výpadku pevné telefonní sítě. Na opravě se aktuálně pracuje,“ uvedlo město na svých webových stránkách. Všichni pacienti lékaře a lidé, se kterými přišel do kontaktu, byli již informováni.
-
white label 19.03.20 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
Th, all
Takže by ti stačilo vyhrát "jen" milion a zbytek (1,5 mega) už máš doma odložený? Kdyby si dodnes zůstal u G6 GTI a místo následných investic do dalších nových automobilů spořil, byl by si dnes k němu finančně docela blízko.
Bohužel to čím dál jasněji vypadá tak, že přichází doba, kdy naše "starosti" s tím, jakou plechovku bychom zrovna chtěli mít v garáži, budou nekonečně malicherné ve srovnání se skutečným bojem o přežití bez následků, ať už nás samých, nebo našich blízkých, a to nechci být vůbec patetický.
U nás je zákaz vycházení (včetně procházek s rouškou) a vedlejší obec uzavřeli úplně. Náš obvodní lékař, u kterého jsem nebyl mnoho let, se díky absenci ochranných prostředků nakazil od místních lyžařů, co byli lyžovat v Itálii, a teď mají povinnou karanténu všichni, co u něj v poslední době byli (dnes v noci jim přišly smsky). Kolik % takových doktorů/sester asi bude (a kolik jejich pacientů), když nebyly (a stále dostatečně nejsou!) k dispozici ani roušky, o trojkových respirátorech nemluvě?
Kolik % bude takových prodavačů potravin, lékáren, drogerie, benzínových pump atd. (a jejich zákazníků), a to je teprve počátek toho, co bude logicky následovat.
Čekají nás šílené časy, které si my, co jsme nikdy reálně nezažili žádnou světovou válku, nedovedeme představit. K čemu je v takovéto době sebelepší plechovka v garáži?
-
pradeda777 19.03.20 11:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
tms....já od koncernu žádný vůz ještě nevlastnil. V roce 2008, když jsme dělali 1/2 roku "Česko na zkoušku" jsem byl sice "blízko" koupi GGTi, ale po test jízdě s Mazdou 3 MPS byl Golf rychle zapomenut.... ;-)
Na druhé straně by dnes takový GGTE jako univerzál byl asi ok.
Oh....Cayman GTS 4.0 v manuálu....kdybych byl o 50 roků mladší.... ;-)
iu...ano, FST by byla tenkrát (2014) jako náhrada za M3MPS fajn, ale dnes jako náhrada za M140i? Tož kdybych se totálně zbláznil, bych raději bral CTR..... ;-) A to zase není zrovna univerzál. Proto se dívám na X2, GLA, Q3 SB a podobně....možná Macan.... ;-)
Krize....vidím to na opravdu velký průsseer. Těžko odhadovat jak tvrdé budou dopady, protože tu něco takového ještě nebylo, ale o žádnou procházku růžovým sadem se nebude jednat. Nejhorší na tom budou asi ti, co mají na krku milionové hypotéky a nejsou zaměstnanci veřejné správy. Ale ani tam, až bude stát úplně ve srraaččkkáách, nebude panovat úplná jistota zaměstnání. Držte si čepice na hlavě a roušky na ksichtě....jedeme z kopce a bude to fofr.... ;-\ -
iudex 19.03.20 10:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
dedo: Focus ST is the new 3MPS. ;-)
A možno tú blbuvzodrnú predokolku by si aj viac užíval ako petrolheadský sen RWD + R6, s ktorým sa (priznaj si) už trochu bojíš jazdiť. ;-)
Inak sám som zvedavý, čo spraví kríza s cenami áut (nových i jazdených). Pretože kríza príde, na Slovensku určite, kde zastavujú výrobu najväčšie automobilky (VW, PSA, Jaguar), čo sú ťahúne našej ekonomiky. Pokles výroby spôsobí recesiu, ľudia doma bez (plného) príjmu nebudú toľko nakupovať, predajcovia predávať, výber DPH pôjde dramaticky dolu, rovnako aj iné dane, štátu budú chýbať prachy, deficit pôjde hore, proste vidím to zle z pohľadu ekonomiky. -
Thomasino 19.03.20 00:03
« Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
WL - já koncern využívám posledních 5 let už jen jako daily auta (platit 200-250T navíc za X1/X2 se mi fakt nechtělo proti Atece, ikdyž ovládání infotaimentu má BMW o hodně lepší - ani 150T za Tiquana). Koncern je většinou takový normální lepší průměr, neurazí, nenadchne, žádné extra zážitky od toho čekat nemůžeš! Ale jejich HotHatche jsou skvěle univerzální, to se musí nechat. Jen na emocích dost šetří >:-[] Porsche je samozřejmě jiná kapitola, ale na to jsem ještě nevydělal a asi jen tak nevydělám. Jako vyhrát milion (zkusil jsem v pátek 13-tého po dlouhé době a zase nic), tak jdu do Caymana GTS 4,0 s PDK (nebo manuálem?? fakt nevím!!) v Carmin Red, v tom mám jasno >:-[] (2,5 mega) -
pradeda777 18.03.20 15:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
wl.....když jsem M3 MPS gen.II v roce 2014 prodával, tak jsem počítal s tím, že koupím gen.III hned jak bude k máni. Na tu čekací dobu jsem koupil X5, ale poněvadž se ani po dvou létech gen.III nerealizovala a v tu dobu (2016) bylo už jasné, že ani hned tak nebude, tak jsem X5 prodal a jak sem se tak motal v Renocaru zalíbila se mě nová M3 a po test jízdě ji objednal. Vše se ale změnilo po testovacím víkendu v M135i. Objednávku na M3 jsem změnil nejprve na M135i, ale jelikož se záhy objevila na trhu M140i, tak jsem ji opět změnil a chvíli čekal na M140i.
Ano, kdyby byla gen.III v roce 2016 na trhu, tak jsem M140i nekupoval. -
pradeda777 18.03.20 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
wl.....v lokální karanténě nejsme, ale bylo nám (kmetům) víceméně nařízeno nevycházet z domu.
To 2.5 T by se nejvíc hodilo do Mazdy 3 MPS....a myslím, že to bylo i v plánu, než "udeřila vyšší moc".... >:-[]
[odkaz] -
pradeda777 18.03.20 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Au revoir Mégane
iu...porovnanie.....filmováno v mé bývalé domovině....perfektní silnice a domy na předměstí, vše upravené, nikde žádný bordel a odpadky....už sem na to skoro zapomněl..... :'-(
V Austrálii ještě nemají tak přísné emisní zákony jako my tady, tak se tam prodávají vozy i s lepšími motory. Ale myslím, že také brzy podlehnou ekošílenství jako Evropa. -

Byla za 1,2 míče. Stejné prachy už ale za ni teď nedostaneš...
Design 17" kol na Polu GTI je o ničem, podobně jako design 18" kol na kterých prezentují G8 GTI.