Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 29.03.20 18:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
wl....tož nevím co jinak s tím....evidentně ten prostřední výfuk slouží k upravení zvukového projevu v nižších i vyšších otáčkách. Třeba se nechtěli uchýlit k plně umělému zvuku a snažili se zachovat co nejpřirozenější......chtělo by to vyhledat prohlášení nějakého borce přímo od Hondy, který na této věci pracoval, aby nám to vysvětlil. -
Ronault. 29.03.20 17:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
Nedávno jsem tu řešil folie na Polo a většina z Vás jste řekla, že na auto v hodnotě cca 600t je to zbytečná investice...
Dneska mi psal nový majitel Meganu, že zvažuje jej trochu odhlučnit a má pravdu, protože Megane v tom moc nevyčníval. Koukl jsem na firmu, která se tomu věnuje a mají tam auta, kde realizovali odhlučnění a nestačil jsem se divit, co někteří do auta vloží.
Extrém Sierra v hodnotě poplatku za ekologickou likvidaci: [odkaz] vrazil 66 521 Kč, blázen...
C5 v hodnotě tak 40t, ani poklice na ty plechy majitel nedá a do hudby 46.725 Kč. [odkaz]
Bora v ceně 30t, maximálně odhlučnění za 59.546 Kč. [odkaz]
Focus s úpravou v jeho hodnotě: [odkaz]
a tak by se dalo pokračovat...
Ještě bych to třeba chápal u nějakého výjimečného auta, i když s malou hodnotou, ale tyhle výše jsou ničím zajímavé spotřebáky, ba naopak 8-s
A u této Zastavy tomu taky nerozumím. Zaprvé leštit Zastavu, čili licenční Fiat je jako leštit Olcita... dobrá, budiž, ale místo lišty tam dát rádio Kenwood.. [odkaz] 8-s A pokud se nepletu, tak uvnitř dveří to na fotkách vypadá jako bublinky koroze, to jim učitě pomohl... -
pradeda777 29.03.20 14:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
wl...tož výfuky.....tam to měli Honda borci těžké, protože ten třetí výfuk má svoji funkci a co teda s ním. Mohli ho nechat uprostřed a levý a pravý výfuk posunout víc do stran. Snad by to vizuálně pomohlo, ale nevím jestli tam nebyly nějaké designové překážky. Určitě by to ale bylo nákladnější řešení. To by se potom mohli uchýlit i ke quad řešení jako Audi nebo BMW M.....
Interier čalounění jak píšeš, je opravdu decentní a jde ruku v ruce s designovým záměrem CTR SL celkově "uklidnit".
-
white label 29.03.20 13:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
pd7
Ten interiér vypadá u verze SL o dost lépe.
Docela pomohla i ta absence červených lampasů "všude možně" a rozumná je i volba šedých 19" kol.
Osobně bych řešil ještě aspoň optickou korekci toho třetího výfuku/trumpetky, ta mě tam irituje od začátku, běžné verze (bez ní) vypadají mnohem přijatelněji. -
pradeda777 29.03.20 12:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
Tms/wl......tož ta tmavo šedá je pro mě na sporťáku (obzvlášť v tuto dobu) až moc smutná. Ale ta nová modrá není vůbec marná. Kdybych ale doopravdy kupoval, tak bych přece jen šel do té světlejší šedé Sonic Grey.
Popiska se stránek Hondy. (Zní pro zanícené kmety docela lákavě.... ;-) )
SPORT LINE
Pro rok 2020 se řada Civic Type R rozšiřuje
o novou úroveň výbavy Sport Line.
S novými 19” koly z lehkých slitin v barvě Shark Gray a
s decentním spoilerem je provedení Sport Line
právoplatným členem rodiny Type R, avšak
v rafinovanější formě.
Uvnitř jsou sedadla opatřena unikátním černým
čalouněním, přičemž hluk a vibrace byly eliminovány
za účelem příjemné atmosféry při klidném stylu jízdy -
white label 29.03.20 01:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
Th
Tahle šedá není vůbec špatná, ale jak bylo napsáno v diskusi pod "umírněnou" verzí SL CTR, nenápadný cirkus je pořád cirkus, a možná ještě o něco podivnější...
Já bych si modrou na CTR nevybral, ale ta nová výraznější Boost Blues, mi k ní celkově sedí víc, než ta původní tmavší.V duchu, když cirkus, tak cirkus... ;-)
[odkaz]
[odkaz] -
Thomasino 28.03.20 22:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
No jooo, ale bílá, stříbrná, šedá a černá u nás nebereme jako barvy >:-[] >:-[]
Já sice brblu na odstíny šedi, ale je fakt, že některá auta prostě v jiných barvách vypadají divně, nebo nedělají moc barev. Zrovna kdybych náhodou chtěl vyměnit Atecu za Civica Type R v té umírněnější verzi Sport Line, tak bych ho asi musel vzít v šedé. V červené je to moc agresivní, bílé se mi nelíbí, černá auta mi nesmí domů, pastelové šedé vůbec nemusím, modrou metalízu už nenabízí a nahradili ji pastelovou světlejší modrou, takže bych šel do té šedé metalízy, ve které byla představena:
[odkaz] -
white label 28.03.20 17:26
« Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
pd7
Audi Nardo Grau/Grey znám dobře i naživo a na ní fialová vidět není (může to být kamerou). Proti té BMW na odkazu je světlejší a není vůbec do modra, na nízkém slunci jde spíš lehounce do šedobéžové, podobná křídové na Porsche, ale ta je zase ještě světlejší a taková "hlubší". -
white label 28.03.20 17:19
« Re: Re: Re: Re: Re: i30N Project C
Th
To, že je to stále jen šedá je v principu stejný "argument", jako když ti někdo napíše ke tvé volbě, že stále je to jen modrá (apod.)...
Glacier Silver jsem viděl i naživo, dobře trefený odstín, ale stále je to jen stříbrná, což je v podstatě šedá metalická. ;-)
-
pradeda777 28.03.20 15:25
« Re: Re: Re: Re: i30N Project C
wl/tms....odstín na Audi.....o hodně světlejší.....vidím tam trochu fialové....což není špatně, ale hlavně je video točené na denním světle a při sluníčku. Video s M340i je naproti tomu točené v garáži i když dobře osvětlené. Ano, tu fialovou tam vidím taky, ale ten fialový odstín je úplně jinde. Bavorácká se mě líbí víc...je taková tmavší....taková víc macho..... ;-) V BMW konfigurátoru se Nardo Grey ale nevyskytuje. Kdybych si měl vybrat z toho co v nabídce je, pak snad tu Oxide Grey. Myslím, že na limo je fajn. Další volba by byla Mineral White anebo moje tradiční AW..... ;-) Snad by se ta Nardo Grey dala objednat, ale jak borec na videu říká, bylo by to na moc dlouhé čekání.... ;-\ Jsem rád, že se mě tato volba netýká..... ;-)
Příplatková Glacier Silver? Ano, ale pro M340i ji nenabízí.... ;-\ -
Thomasino 28.03.20 13:29
« Re: Re: Re: Re: i30N Project C
Jasně, každý odstín může být jiný, ale stále je to jen šedá! :-( Ale u M340i mám taky problém jakou bych vybral barvu, jako že jsem o M340i dost uvažoval jako jediném univerzálním autě. Ale asi tu modrou Portimao co je jen pro M paket a M340i, s nádechem do fialova. Ale líbí se mi dražší příplatková stříbrná Glacier Silver s nádechem do hnědé (zlaté). -
white label 28.03.20 12:42
« Re: Re: Re: i30N Project C
Audi má odstín Nardo Grey už dlouho, ale pokud tohle video s M340i hodně nezkresluje, tak odstín Audi je trefený minimálně o level lépe.
[odkaz]
U Audi bych si ho vybral, u BMW nikoli, tam bych dal přednost hvězdné champagne quartz metallic.
[odkaz]
[odkaz]
Tady je vidět síla odstínu, dva podobné případy se stejným názvem, v jednom případě paráda ve druhém o ničem. Prostě padesát odstínu šedé, ale ve finále každá úplně jiná.

Odhlučnění. Měl jsem v plánu tuto věc řešit na obou MPSách. Ale nedostal jsem se k tomu. Největší problém byl s hlukem od podběhů. Nějaký borec mě radil použít Miralon a aplikovat jej na karoserii na podběhy. Dávalo by to smysl. Ale jelikož jsem to nezkusil, tak to nemůžu potvrdit.