Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.04.20  10:26

« Re: Re: Re: Re: M6

dědo: Klobouk dolů :yes: a opožděně i upřímnou soustrast. Btw: kurňa, ten zvuk Swifta bych na SSS celkem bral. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.04.20  09:54

« Goodbye Mondeo

Pradeda: moja sústrasť. :'-(
    wl: ja chodievam bez ohľadu na situáciu každý víkend s rodinou do Malých Karpát na túru. A keď sa podarí, tak aj sám cez týždeň len tak na rýchly výšľap.
    ad stretko: tak to bude v blízkej dobe nemožné, aktuálne dokonca premiér Matovič navrhuje obmedziť voľný pohyb obyvateľov v období Veľkonočných sviatkov (od 8.4. do 13.4.) s výnimkou cesty do zamestnania, nákupov do domácnosti, návštevy lekára, pobytu v prírode v rámci okresu, pohrebu, alebo starostlivosti o príbuzného alebo susedskej výpomoci. Teda nemôžem ísť ani len mimo okres.
    Inak včera som sa rozlúčil s Mondeom, odviezol si ho nový (a veľmi spokojný) majiteľ (zostalo v rodine, fakticky darované). Tak najbližšiu cestu s odpadom na zberný dvor už bude musieť absolvovať Mazda. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.04.20  12:08

« Re: Re: Re: M6

Začátkem roku mě zemřel brácha. Nevím jestli jsem se o tom už tady zmínil. Dnes jsem náhodou objevil o něm článek na netu, tak ho sem dávám.......byl to BOREC a PÁN ZÁVODNÍK do poslední chvíle....R.I.P.
    [odkaz]
    Taky jsem se dočetl na stránkách eWRC Results, že jel 3x Valašskou Zimu o čemž jsem (díky tomu, že jsem tady v tu dobu nežil) ani nevěděl.
    [odkaz]
    Video z Diváků....
    [odkaz]

Bohužel než odešel, stačil ještě před 9 lety pochovat svého syna, který se také věnoval motorsportu jako organizátor, ale i jako jezdec....R.I.P.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.04.20  00:32

« Re: Re: M6

Pokud by byl problém s čárou, mohl by časem být sraz třeba přímo na čáře, mezi Makovem a Bumbálkou.

Jsem rád, že spousta z vás má dále placenou práci, každý dnes takové štěstí nemá a bude to asi čím dál vzácnější "samozřejmost".
    Kdo má teď více času, mohl by sem občas dát nějakou fotku ze života. Já jsem dnes večer při návratu z projížďky na kolobce (po cyklostezce kolem Bečvy) vytáhl mobil a udělal rychlý cvak:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.04.20  20:10

« Re: M6

Speedfred: jo to si nejsem jistý, jestli ti poradím. Sám jsem měl problém s kterým si známý v servisu nevěděl rady a poslal mě za bývalým mechanikem, věk cca 70 let, parkinsonik, chudák se klepal... Popsal jsem mu problém, otevřel kapotu, otevřel víčko oleje a říká benzín v oleji, z toho moc bohatá směs, vadná membrána v AC pumpě... a pak našel díru v podtlakové hadici k posilovaci brzd.
    Naštěstí na Fanouše se ještě něco málo dá sehnat, tak jsem hned objednal 3 AC pumpy a další díly za cca 3500 Kč. Mám seznam věcí za cca 10t Kč, co bych letos chtěl nakoupit.
    Díval jsem se na ten TAZ 1500 a ta pumpa vypadá úplně jinak, snad, že by se dala i rozebrat, vyměnit membránu, což se na Fanoušovi nedá.

Ad sraz... kolega z SK teď na weekend jel, ale platí to jen pro zdravotníky, musí mít nějaký formulář a pracovat do 100 km od hranice. Jen si tak říkám, jestli ho pustí zase zpátky, snad jo.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.04.20  19:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

No to jsem zvědavý, jak na ten sraz dojede přes hranice IUDEX a spol. ;-) >:-[]
    Já se jedu jednou za pár dní na chvilku projet, jinak by mě z toho jeblo :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.04.20  09:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

Z diskuze k článku na Živě...........

Mises | 06. 03. 2020 10:11 | Microsoft Windows 10 Chrome 79.0.3945.130
    Už jsem i zaslechl story o tom, jak někomu (nebylo to ale v ČR) začaly chodit pokuty za přestupky, které nespáchal.
    Pak si uvědomil, že dal na facebook fotku svého auta včetně SPZ (Jaguar XF v ne tak běžné barvě) a někdo, kdo má shodou okolností auto stejného typu a barvy, byť je z jiného města, si vyrobil kopii jeho SPZky.
    Jasně, pokud má vykuk stříbrnou oktávku a chce páchat přestupky s cizí SPZ, tak si oběť vyhlídne na ulici za pár minut. Ale u méně běžných aut to tak lehké není.
    Sice nechápu, co za blázny toto může dělat.... ale holt ne všichni jsme soudní. S falešnou SPZtkou je šance, že vás chytí policajt, asi docela vysoká. Je to asi o 8 řádů riskantnější, než vzít trochu černého bahna a umístit ho na SPZ tak, že třeba udělá z trojky osmičku - v takovém případě vždy může řidič při kontrole tvrdit, že před jízdou auto pečlivě kontroloval (jak mu ukládá zákon) a to bahno tam nebylo - asi tam během jízdy přilétlo od jiného auta projíždějícího louží. Důkazní břemeno je na straně policie a myslím, že je jasné, že bude v důkazní nouzi.
    Proti vozům s kamerami scanujícími SPZky aut parkujících na modrých zónách lze asi klidně použít i černou izolepu (opět udělat třeba 8 z 3), protože tam ani ta povinnost auto kontrolovat není. Někde zaparkujete a těžko budete chodit každých 10min kontrolovat, zda vám nějaký vtipálek nelípl kousek černé lepící pásky na SPZ.
    Libertariánské rýpnutí na závěr: povinnost mít na autě SPZ je něco jako by zavedli povinnost mít na čele vytetované rodné číslo. Stejná presumpce viny, stejný nesmysl, stejná snaha represivních orgánů si ulehčovat práci. Jen na ten jeden nesmysl jsme si již zvykli, kdežto až zavedou ten druhý, tak budeme chvíli protestovat - než si zvykneme také (protože už jsme si zvykli na biometrické občanky, atd...).

Souhlasím (+10) | Nesouhlasím (-3) | Odpovědi (1)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.04.20  23:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

Taký zraz by ale fakt bodol. Je jedno aká khára ale ide o pokec a podobne postihnutými! Ron s tebou by som dal pokec o tej AC pumpe, jednu zháňam do VZV (je tam motor z TAZ 1500)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.04.20  23:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

Ron, .....jasný, ale ty jsi zmínil i kapotu.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.04.20  20:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

Pradědo, je otázkou, co bys nechal přelakovat. Na plastových částech nic nezměří, hloubku laku se dá měřit jen na kovovém podkladu. Taky jsem měl přelakovaný nárazník na Meganu. Spíše jde o to, že ne vždy se podaří trefit odstín. Jak opravovali Picassu dveře v Třinci, jak to ti sr..i sfoukli i na druhé straně a musel jsem to reklamovat a dodnes na gumových částech jsou stopy barvy, tak jak jsem to teď dával jednomu pacientovi, tak hned i v podvečer poznal netrefený odstín bílé... a to je jen bílá by si člověk řekl.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.04.20  20:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

Kua dědo, v nadpisu máš M6, ale odkaz dáváš na M4! >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.04.20  20:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

Ron....největší problém by asi byl (když bys nechal předek kvůli ťukancům a škrábancům přelakovat) při následném prodeji pak někomu s hloubkoměrem laku vysvětlovat, že auto nebylo bourané..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.04.20  19:54

BMW "válečné barvy".....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.04.20  17:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

Jistě, i já jsem pro sraz. Samožřejmě hned cítím ,že když budu mít HH, hned jsem zajímavější na srazu :-! >:-[]

Navíc letošek bude o se týče jízdy pro radost slabota. Dal jsem na rady Helenky ohledně letošní dovolené, která doporučuje toto: [odkaz] >:D a zrušil Bulharsko a tedy Transfagarasan. Čili možná alespoň něco by se hodilo .

U nás v práci to vypadá klidně, jelikož jsem obor plánovaných výkonů, vše je zrušené, na ambulance se bere jen akutní pacienti, tak je nuda... jen se bojím aby to nebylo ticho před bouří. Každopádně jestli to dopadne dobře, tak oni se ti nemocní neztratí a po obnovení plného provozu jednoho dne se z toho... zcvokneme.

Já aktuálně taky nemám nic pro radostné ježdění. Fanouš má sice novou AC pumpu, takže zdá se přestal cukat, ale ráno je mráz a to ho trápit nebudu. Snažím se alespoň občas trochu svižněji s Picassem, alej jen jak se to dá s MPV a zpomaleným francouzským odbrářem, co řadí místo mě... Každopádně jakmile se na mě skoro cokoliv lepí, už tomu neujíždím jako s Meganem...
    Už aby tu Polo bylo 8-s

ad folie... vzhledem k tomu, že řešíme bydlení, tak asi celofolie padnou, ale minimálně kapotu, nárazník a světla určitě. Rozbité okno bych do toho vašeho uvažování nebral, okno je pojišťené, není problém jej vyměnit bez škod, lakovat celou kapotu pro škrábance a ještě netrfí vždy lak a pojišťovna moc ťukance od kamínků neuznává... to je jiná situace.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 03.04.20  11:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

Čavte,

zraz by bol veľmi fajn :yes: Možno by sa to dalo poňať pandemicky aj v tomto období,že by sme nevystupovali z áut a bavili sa konferenčným hovorom >:D
    No snáď to stihneme ešte na letných.
    Ja som doma a tiež mám paradoxne menej času ako obvykle. Robíme pre Pentu a termíny bežia korona, nekorona. Tým že je veľa kolegov PN, OČR, tak toho mám požehnane. Bežne robím do večera a cez víkend. Momentálne ani nemám čas čítať testy.
    Ak idem do obchodu, tak vždy popod Karpaty, nech je to akýmkoľvek smerom. Na zimákoch je to celkom zábava. Spotrebou sa teraz držím (do obchodu a späť) tesne pod 9l >:-[]

Niečo na pobavenie. Záhoráčtina. Je to tak na pol cesty >:D

[odkaz]

hádam budete rozumet
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.04.20  08:23

woody: presne to si hovorím v súvislosti s tými fóliami. Je fajn chrániť si lak, ale aj tak mi najčastejšie kamienok ťukne okno. Aj aktuálne mám ďubku na 3er aj na Mondeu. Mondeo pôjde z domu, to už nebudem riešiť, ale 3er budem musieť. Inak k tým oderkom: ten môj oderok na predných dverách z čias kúpy som doteraz neriešil, včera som to v servise spomenul či sa to nedá nejak korekčnou tyčinkou a pod., ale žiaľ povedali že prelakovať (samozrejme komplet dvere). No a keďže sa to stalo pred poistením a teda by som to musel cvakať z vlastného, tak na to kašlem. Tiež som zatiaľ nevyriešil vŕzganie dverových líšt, ale našťastie mi to uznali a vymenia mi ich (síce trochu frflali, že záruka mi skončila pred 3 dňami, ale "veľkodušne" mi to spravia v rámci kulancie).
    A ako píšeš človek má jazdný absťák, slnečné počasie, suché cesty, chcelo by to nejaké beskydské horské cesty. Včera som to len tak zo zúfalstva po tých našich rovných cestách (aspoňže úplne prázdnych) rozbehol na dvojnásobok limitu, ale to proste nie je ono.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.04.20  08:05

wl: Jj, vypadlo mi z textu slůvko "ještě". Ještě jednou. ;-)

Jinak ale mám stran zábavného ježdění opravdu absťák a pokud mi zbývá čas, jezdím si čistit hlavu co to dá. V práci mám paradoxně o dost větší fofr než dřív. Do marketu smí pouze zákazníci s příslušným živnosťákem ale rozjel se internetový prodej, kdy si běžný zákazník zboží objedná on-line a pak si ho může v připraveném prostoru vyzvednout. Takže tady teď řídím takový skoro-Amazon - nárůst internetových objednávek je téměř dvacetinásobný.

No ale k autům. Když se tady nedávno řešili fólie a odolnost laků, tak po první pořádné očistě SSS za delší dobu jsem shledal drobné škrábance na levých zadních dveřích těsně nad prahem. Při už minimálním zašpinění to není vidět, takže absolutně nelze říct, kdy a jak k tomu došlo. Nejspíš odletující štěrk. Tohle se vyřeší rozleštěním. Majitel Hajja Café (tedy jediné vaší konkurence co do kvality podávané kávy v přeširokém okolí) je mladej kluk, jezdí na mašině a zřejmě má rád i auta, pročež zřídil na okraji Děčína Hajja Café Point - v podstatě kosmetické studio pro auta s posezením u dobré kávy. Kluci jsou tam šikovný. Předek Swifta je zatím OK, ale nepochybuju o tom, že časem nějakou ránu dostane. Každopádně doby, kdy každé zjištěné poškození na autě u mě provázela téměř zástava srdce, jsou už pryč. :-) A fólii bych kvůli tomu neřešil. Když se prodával předchozí Swift po více než 6 letech celoročního provozu, nějaké otlučeniny na předku taky byly, ale nic co by nevyřešila laková tužka a trocha vyleštění. Snad nejvíc otlučená ale byla SPZ, ta má opravdu měkkej lak. >:D

No a včera jsem dostal zase pěknou ránu do čelního skla. Trochu jsme se škádlili s jednou A6 a přesně v momentě, kdy už jsem se ho chystal předjet, tam se ozvala rána jak z děla někde v pravé části. Ani jsem si nebyl jistý, jestli to šlo do skla nebo do laku, ale pak jsem našel na skle drobné poškození - ani to není pavučinka, jenom taková ďubka. Nj, tomuhle se nijak vyhnout nedá, proto to člověk musí brát trochu s nadhledem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.04.20  23:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

w-a
    >:D Dyť už si ten "mrtvý radar" se mnou jednou zažil (na HB)...
    To je jedna z výhod nenápadného sporťáku, je to hodně nízké, navíc šedé a ještě to má střechu v barvě asfaltu, pak se ani moc není čemu divit, když ho nějaký stacionární radar přehlídne. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.04.20  22:57

wl....taky si myslím....
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.04.20  21:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6

iudex: Velká gratulace k novému povozu. A přeju, ať jste s ním spokojeni. :yes:
    Až skončí tohle virové šílenství, doufám, že uspořádáme někde "na půl cesty" zase srázek. Porovnávání neporovnatelného mě baví, Ma6 vs SSS vs Ronovo P-GTI plus třeba Thom se svojí novou bramborou, Dany, speedfred s Julčou a taky bych chtěl jednou zkusit, jak white labela nestihne změřit radar. >:D

Zkrátka trocha radosti do toho zarouškovaného světa. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…