Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dany 06.04.20 15:55
« Re: Re: Re: Re: M6
Pradeda: úprimnú sústrasť.
Vyzerá, že ste boli celá rodina celkom slušne načuchlý benzínom. :yes:
Môj obdiv k bratovi, ako to so svojim handicapom dával. Čítam Labelove "v sedle" a pokyvujem hlavou, že dokázal vyhrávať. Ako som dočítal, že to vlastne myslí doslova, tak mi dochádza, aké to muselo byť náročné. Ručné ovládanie je ručné ovládanie, ale presné dávkovanie plynu a bŕzd, to je iný level...
My sme v Karpatoch skoro denne. Máme to tu za humnami a decká treba nejako venčiť, inak by nás zožrali za živa. Trénujeme rovnováhu, jemnú motoriku, cvičia s nami...
[odkaz] -
iudex 06.04.20 09:54
« Goodbye Mondeo
Pradeda: moja sústrasť. :'-(
wl: ja chodievam bez ohľadu na situáciu každý víkend s rodinou do Malých Karpát na túru. A keď sa podarí, tak aj sám cez týždeň len tak na rýchly výšľap.
ad stretko: tak to bude v blízkej dobe nemožné, aktuálne dokonca premiér Matovič navrhuje obmedziť voľný pohyb obyvateľov v období Veľkonočných sviatkov (od 8.4. do 13.4.) s výnimkou cesty do zamestnania, nákupov do domácnosti, návštevy lekára, pobytu v prírode v rámci okresu, pohrebu, alebo starostlivosti o príbuzného alebo susedskej výpomoci. Teda nemôžem ísť ani len mimo okres.
Inak včera som sa rozlúčil s Mondeom, odviezol si ho nový (a veľmi spokojný) majiteľ (zostalo v rodine, fakticky darované). Tak najbližšiu cestu s odpadom na zberný dvor už bude musieť absolvovať Mazda. >:D -
pradeda777 05.04.20 12:08
« Re: Re: Re: M6
Začátkem roku mě zemřel brácha. Nevím jestli jsem se o tom už tady zmínil. Dnes jsem náhodou objevil o něm článek na netu, tak ho sem dávám.......byl to BOREC a PÁN ZÁVODNÍK do poslední chvíle....R.I.P.
[odkaz]
Taky jsem se dočetl na stránkách eWRC Results, že jel 3x Valašskou Zimu o čemž jsem (díky tomu, že jsem tady v tu dobu nežil) ani nevěděl.
[odkaz]
Video z Diváků....
[odkaz]
Bohužel než odešel, stačil ještě před 9 lety pochovat svého syna, který se také věnoval motorsportu jako organizátor, ale i jako jezdec....R.I.P.
[odkaz] -
white label 05.04.20 00:32
« Re: Re: M6
Pokud by byl problém s čárou, mohl by časem být sraz třeba přímo na čáře, mezi Makovem a Bumbálkou.
Jsem rád, že spousta z vás má dále placenou práci, každý dnes takové štěstí nemá a bude to asi čím dál vzácnější "samozřejmost".
Kdo má teď více času, mohl by sem občas dát nějakou fotku ze života. Já jsem dnes večer při návratu z projížďky na kolobce (po cyklostezce kolem Bečvy) vytáhl mobil a udělal rychlý cvak:
[odkaz] -
Ronault. 04.04.20 20:10
« Re: M6
Speedfred: jo to si nejsem jistý, jestli ti poradím. Sám jsem měl problém s kterým si známý v servisu nevěděl rady a poslal mě za bývalým mechanikem, věk cca 70 let, parkinsonik, chudák se klepal... Popsal jsem mu problém, otevřel kapotu, otevřel víčko oleje a říká benzín v oleji, z toho moc bohatá směs, vadná membrána v AC pumpě... a pak našel díru v podtlakové hadici k posilovaci brzd.
Naštěstí na Fanouše se ještě něco málo dá sehnat, tak jsem hned objednal 3 AC pumpy a další díly za cca 3500 Kč. Mám seznam věcí za cca 10t Kč, co bych letos chtěl nakoupit.
Díval jsem se na ten TAZ 1500 a ta pumpa vypadá úplně jinak, snad, že by se dala i rozebrat, vyměnit membránu, což se na Fanoušovi nedá.
Ad sraz... kolega z SK teď na weekend jel, ale platí to jen pro zdravotníky, musí mít nějaký formulář a pracovat do 100 km od hranice. Jen si tak říkám, jestli ho pustí zase zpátky, snad jo. -
pradeda777 04.04.20 09:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6
Z diskuze k článku na Živě...........
Mises | 06. 03. 2020 10:11 | Microsoft Windows 10 Chrome 79.0.3945.130
Už jsem i zaslechl story o tom, jak někomu (nebylo to ale v ČR) začaly chodit pokuty za přestupky, které nespáchal.
Pak si uvědomil, že dal na facebook fotku svého auta včetně SPZ (Jaguar XF v ne tak běžné barvě) a někdo, kdo má shodou okolností auto stejného typu a barvy, byť je z jiného města, si vyrobil kopii jeho SPZky.
Jasně, pokud má vykuk stříbrnou oktávku a chce páchat přestupky s cizí SPZ, tak si oběť vyhlídne na ulici za pár minut. Ale u méně běžných aut to tak lehké není.
Sice nechápu, co za blázny toto může dělat.... ale holt ne všichni jsme soudní. S falešnou SPZtkou je šance, že vás chytí policajt, asi docela vysoká. Je to asi o 8 řádů riskantnější, než vzít trochu černého bahna a umístit ho na SPZ tak, že třeba udělá z trojky osmičku - v takovém případě vždy může řidič při kontrole tvrdit, že před jízdou auto pečlivě kontroloval (jak mu ukládá zákon) a to bahno tam nebylo - asi tam během jízdy přilétlo od jiného auta projíždějícího louží. Důkazní břemeno je na straně policie a myslím, že je jasné, že bude v důkazní nouzi.
Proti vozům s kamerami scanujícími SPZky aut parkujících na modrých zónách lze asi klidně použít i černou izolepu (opět udělat třeba 8 z 3), protože tam ani ta povinnost auto kontrolovat není. Někde zaparkujete a těžko budete chodit každých 10min kontrolovat, zda vám nějaký vtipálek nelípl kousek černé lepící pásky na SPZ.
Libertariánské rýpnutí na závěr: povinnost mít na autě SPZ je něco jako by zavedli povinnost mít na čele vytetované rodné číslo. Stejná presumpce viny, stejný nesmysl, stejná snaha represivních orgánů si ulehčovat práci. Jen na ten jeden nesmysl jsme si již zvykli, kdežto až zavedou ten druhý, tak budeme chvíli protestovat - než si zvykneme také (protože už jsme si zvykli na biometrické občanky, atd...).
Souhlasím (+10) | Nesouhlasím (-3) | Odpovědi (1) -
Ronault. 03.04.20 20:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6
Pradědo, je otázkou, co bys nechal přelakovat. Na plastových částech nic nezměří, hloubku laku se dá měřit jen na kovovém podkladu. Taky jsem měl přelakovaný nárazník na Meganu. Spíše jde o to, že ne vždy se podaří trefit odstín. Jak opravovali Picassu dveře v Třinci, jak to ti sr..i sfoukli i na druhé straně a musel jsem to reklamovat a dodnes na gumových částech jsou stopy barvy, tak jak jsem to teď dával jednomu pacientovi, tak hned i v podvečer poznal netrefený odstín bílé... a to je jen bílá by si člověk řekl. -
pradeda777 03.04.20 20:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6
Ron....největší problém by asi byl (když bys nechal předek kvůli ťukancům a škrábancům přelakovat) při následném prodeji pak někomu s hloubkoměrem laku vysvětlovat, že auto nebylo bourané..... :-!

Berete to poctivě, včetně zdravé a vyvážené domácí (spišská klobása?) stravy... >:D ;-)
Oheň parádní, na opékání/grilování. :yes:
P.S. Udržet se v sedle při ryze sportovní jízdě (v zatáčkách) může být "problém" i pro zdravého člověka, tím spíš s klasickým manuálem, kdy potřebuješ obě nohy na pedálech téměř neustále a přitom často řídíš jen jednou rukou
Proto pokud máš pouze klasický tříbodový pás (s běžnou sportovnější sedačkou), je i v tomto ohledu dvojspojka typu PDK poměrně výraznou výhodou, což někoho, kdo to nezkusí přímo porovnat, možná ani nenapadne.
Se skořepinami a pětibodovými pásy "napevno" je to samozřejmě něco jiného. Vysoké postavy zase můžou mít problém kam nahoře s případnou helmou/přilbou.