Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 14.04.20 09:01
« Re: Re: Re: JQV
wl: aj po trnavsky je to tvrdo, jatelina, v Trnave sa zásadne nemäkčí. Ukážka: "Išli sme ze Seredi z jarmeku a zastavili zme sa ve Farkašíne. Kone si každý sellák uvázal ge svojému vozu, a dze indze, do šenku. Porád zme si roskázali varené víno. Taký tam bol mulaččák, že dotál aj ottedy som taký napitý neból jak tedy." >:D
A čo jarné kilometre? Boli ste niekto prevetrať kone aj počas karanténnej Veľkej noci?
Fred: počul som klebety, že po niečom pražskom pokukuješ. ;-) -
white label 13.04.20 21:30
« Re: Re: JQV
iu
No vidíš, i na Valašsku se říká(valo) jatelina/jatelinka, akorát ta slabika "te" se nevyslovuje měkce jako u vás.
U předváděčky musíš počítat taky s tím, že je tam více studených startů, které celkovou průměrnou spotřebu logicky také navyšují. -
iudex 13.04.20 20:35
« Re: JQV
wl: ale to si si myslel dobre, aspoň teda v mojich končinách. Ďatelina je po trnavsky jatelina. Takže vieš trnavskú slovenčinu. >:D
Ad M6: po nejakej tej stovke km od kúpy je spotreba 7,2 l. Teda presne rovnako, ako sme mali s Mondeom. Aj keď zatiaľ chýbajú dlhé štreky s naloženým autom po diaľnici. Každopádne na daný objem v kombinácii s automatom super. Btw. celková spotreba od začiatku je 10,7, tak fakt nechcem vedieť, ako na nej ako na predvádzačke jazdili. :-/ -
white label 12.04.20 13:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6
Prošel jsem si letmo většinu českých a slovenských video testů JQV a je zajímavé, že zatímco slováci obvykle vyslovují Quadrifoglio (čtyřlístek) správně, jako "kvadrifolio", tak češi naopak špatně jako "kvatrofolio", což je nesmysl. -
pradeda777 12.04.20 11:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M6
Vibrace šaltrpáky.......ani mě to nepřekvapuje. S tímto jsem se setkal již u několika vozů. Ano, u dané "Julinky" jde o extrém, ale 510 koní jsem pod podlahou nikdy nekrotil. Na mojí 1er jsem rychlý "odpal" z místa ještě nezkoušel, tak nemůžu referovat. Ale s tím novým mechanickým samosvorem bych podobnou věc čekal.
Zkoušel jsem "odpal" z místa v mé první MPS FWD (mechanický samosvor) a při přeřazení na 2 se celý předek roztancoval a volant mě málem vykloubil ruce.......ano v tomto případě šlo víceméně o extrémní torque steer.....co dělala šaltrpáka to nevím, protože jsem měl před očima v tu chvíli jen "rudou mlhu"..... ;-)

Jedine že by Kurwetta C8.