Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
speedfred 14.04.20 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Tento prestup nemá pre mňa opodstatnenie, pretože tá cena tam je premrštená (a ani na to nemám). Občas ma niečo napadne, niečo omrknem ale ako píše Iudex je to iba prešlapovanie na mieste pokial by to nebolo niečo o "patro výš". Takže myšlienky sú akékoľvek ale pohľad do garáže či jazda ma vždy vráti na zem a poviem si - ostávaš doma!
To už radšej toto : [odkaz] -
iudex 14.04.20 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Tak z môjho pohľadu nie je C63AMG lepším autom, ako Giulia QV. Viac valcov, to áno, V8 je kráľovská trieda, ale výkonovo nie (štandardné C63 má "len" 476k a eSko má rovnakých 510k ako QV). A s ohľadom na vyššiu hmotnosť (1745/1755 kg) to bude menej agilné ako Julča. O automate nehovoriac. Neviem, aké riadenie má AMG, ale pochybujem že lepšie/komunikatívnejšie, ako QV.
Proste Tvoja Giulia QV je už teraz klasik, akých niet. Brutálny výkon, zadný pohon, manuál, to už nie je a asi ani nebude (možno ešte M3, ale tá tiež nebude cez 510k). V podstate rovnako ako pradedova M140ka, len Giulia je o dosť krajšia. :-) A je otázne, či auto tak ostré a šoférske sa v dnešnej emisnej dobe ešte dá vôbec postaviť, osobne myslím, že nie.
Z môjho pohľadu z QV je možné postúpiť už len k čistým športiakom/superšportom, v rámci "bežných" áut ako sú sedany už sa niet kam posunúť, maximálne prešľapovať na mieste. -
iudex 14.04.20 09:01
« Re: Re: Re: JQV
wl: aj po trnavsky je to tvrdo, jatelina, v Trnave sa zásadne nemäkčí. Ukážka: "Išli sme ze Seredi z jarmeku a zastavili zme sa ve Farkašíne. Kone si každý sellák uvázal ge svojému vozu, a dze indze, do šenku. Porád zme si roskázali varené víno. Taký tam bol mulaččák, že dotál aj ottedy som taký napitý neból jak tedy." >:D
A čo jarné kilometre? Boli ste niekto prevetrať kone aj počas karanténnej Veľkej noci?
Fred: počul som klebety, že po niečom pražskom pokukuješ. ;-) -
white label 13.04.20 21:30
« Re: Re: JQV
iu
No vidíš, i na Valašsku se říká(valo) jatelina/jatelinka, akorát ta slabika "te" se nevyslovuje měkce jako u vás.
U předváděčky musíš počítat taky s tím, že je tam více studených startů, které celkovou průměrnou spotřebu logicky také navyšují. -
iudex 13.04.20 20:35
« Re: JQV
wl: ale to si si myslel dobre, aspoň teda v mojich končinách. Ďatelina je po trnavsky jatelina. Takže vieš trnavskú slovenčinu. >:D
Ad M6: po nejakej tej stovke km od kúpy je spotreba 7,2 l. Teda presne rovnako, ako sme mali s Mondeom. Aj keď zatiaľ chýbajú dlhé štreky s naloženým autom po diaľnici. Každopádne na daný objem v kombinácii s automatom super. Btw. celková spotreba od začiatku je 10,7, tak fakt nechcem vedieť, ako na nej ako na predvádzačke jazdili. :-/