Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 16.04.20 20:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Je to konzervativní varianta s tou šedou, ale hlavně tato šedá je hodně podobná té tmavší matné šedé co mám na kraji ledvinek a dole na kraji takovému "žebru". Taky na tom není tolik vidět prach z brzdových desek a nemusí to člověk tak často umývat jako černé :-) [odkaz] -
Thomasino 16.04.20 20:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
iudex - jak dobře víš, najít kola která budou ve dvou rozměrech pasovat k BMW a ke všemu aby to mělo TUV a Typový list pro zápis do velkého techničáku, není úplně jednoduché. Nejdříve to vypadalo na americká kola APEC ACR-8 v šedé (bez homologace) [odkaz] , pak Enkei [odkaz] , nakonec jsem se vrátil k původnímu dávnému plánu na BBS (navíc mám už levnější řadu na zimu). Ten rozměr budu mít zapsaný v techničáku, nebo mohu mít. Ještě jsem zvažoval tento nový model BBS CC-R, který se dělá ve stejných rozměrech. Trochu připomíná styl Alpina kol. [odkaz]
[odkaz] druhá barevná varianta: [odkaz]
Ale ty CI-R co jsem objednal mají takový klasický konzervativní design a BMW je používá často u M modelů, jen paprsky mají o něco tenší. A ty bronzové CI-R jsem chtěl, ale v mém rozměru je nedělají. Je to jen limitka pro letošní rok k výročí 50 let BBS. Vznikly 1970, stejně jako já :-) (možná proto ten citový vztah k BBS) -
iudex 16.04.20 08:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Tom: tak bolo mi jasné, že Ty po svojich skúsenostiach už čip neodporučíš. >:-[] A Ty si mal ten čip od akého výrobcu? A v akom rozsahu Ti zvýšil výkon? Ja o tom vážne neuvažujem, to len v rámci flákania pri homeoffice.
Mimochodom aj Ty podstupuješ riziko, ak si dávaš na auto gumy s iným ako schváleným rozmerom, mne to na poslednej STK poctivo kontrolovali. Jedine že by si predtým prezul.
Inak prekvapuje ma, že s Michelin Super Sport máš málo gripu, to sú parádne UHP gumy. A Sport 4S sú rovnaká kategória, priamy nástupca SS, takže nejaké citeľné zvýšenie gripu by som si od toho nesľuboval. Holt netreba to s tou nájazdovou rýchlosťou do zákruty prehnať a nebude nedotáčavosť a moc hmotnosti na predných. >:-[]
Tie BBS disky sú pekné, aj keď to nie je úplne môj štýl (ale keďže Ty sa stále motáš okolo podobného dizajnu, tak zjavne Tvoj áno). Tie šedé pôsobia tak trošku fádne. Čo zlaté? S modrou karosériou budeš trochu ako Impreza STi: >:D [odkaz]
P.S: Ako znie bavorský trojvalec: [odkaz] -
Thomasino 15.04.20 21:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Zrovna dneska dával Šenkýř Motorsport post na FB že dělali BMW 440i Grand Coupe a vyfuk Akrapovic + zvyseni vykonu 390PS/580Nm (serie 326PS/450Nm) >:-[] >:-[]
Hele, ale ta cena motoru mě taky zajímá, zeptej se na to. Viděl bych to tak na 18-25 tisíc EUR ?? :-)
P.S.: Co říkáš na BBS CI-R v šedo-stříbrné ? [odkaz] :-) [odkaz]
[odkaz]
U té modré má vzadu 265/30 R19, u bílé má 255/30 R19, což tam budu mít já, aby oboje bylo o 10mm širší proti série (a jak to mám v techničáku). Naopak modrá má vpředu 235/35 (jak to budu mít) a bílá má vpředu 225/35. -
Thomasino 15.04.20 21:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
A už jsi pozeral, kolko stojí nový motor 40i u BMW ?? ;-) >:-[] >:D
P.S.: přestalo mě bavit málo gripu na předku a gumách 225/40 R18 (vzadu 245/35 R18) s pneu Michelin SuperSport a objednal 19" kola a Michelin PS 4S v rozměrech 235/35 R19 + 255/30 R19 >:-[] -
iudex 15.04.20 15:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Fred: tak to s tým čipom ma zaujalo. Pozeral som a viacerí majitelia BMW majú Racechip. Pri 340i sú tri druhy, +50, +62 a +75 koní. A to za prekvapivo nízke peniaze: [odkaz]
Ale aj ten tvoj Powerbox nevyzerá zle, +15-20% (+49 až 65k) za 796 eur.
Hmmm.... :-) -
speedfred 14.04.20 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Tento prestup nemá pre mňa opodstatnenie, pretože tá cena tam je premrštená (a ani na to nemám). Občas ma niečo napadne, niečo omrknem ale ako píše Iudex je to iba prešlapovanie na mieste pokial by to nebolo niečo o "patro výš". Takže myšlienky sú akékoľvek ale pohľad do garáže či jazda ma vždy vráti na zem a poviem si - ostávaš doma!
To už radšej toto : [odkaz] -
iudex 14.04.20 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Tak z môjho pohľadu nie je C63AMG lepším autom, ako Giulia QV. Viac valcov, to áno, V8 je kráľovská trieda, ale výkonovo nie (štandardné C63 má "len" 476k a eSko má rovnakých 510k ako QV). A s ohľadom na vyššiu hmotnosť (1745/1755 kg) to bude menej agilné ako Julča. O automate nehovoriac. Neviem, aké riadenie má AMG, ale pochybujem že lepšie/komunikatívnejšie, ako QV.
Proste Tvoja Giulia QV je už teraz klasik, akých niet. Brutálny výkon, zadný pohon, manuál, to už nie je a asi ani nebude (možno ešte M3, ale tá tiež nebude cez 510k). V podstate rovnako ako pradedova M140ka, len Giulia je o dosť krajšia. :-) A je otázne, či auto tak ostré a šoférske sa v dnešnej emisnej dobe ešte dá vôbec postaviť, osobne myslím, že nie.
Z môjho pohľadu z QV je možné postúpiť už len k čistým športiakom/superšportom, v rámci "bežných" áut ako sú sedany už sa niet kam posunúť, maximálne prešľapovať na mieste.