Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.20  16:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

tms.....sorry jako, ale na univerzál je Ateca moc velká a Macan taky. Aby nakonec z toho všeho nebyl jen ten nový Yaris nebo C-HR.......stále čekám na... [odkaz]
    ....pak se to rozhodne......avšak není vyloučeno, že vyměním jen Yarise za nový model nebo za C-HR a M140i si zatím nechám... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.20  16:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

iu
    "Každopádne ten pocit, že (citlivo) pustím brzdu a auto sa nezačne plížiť, ale mi poskočí o 10 cm nie je moc príjemná a na jemné parkovacie manévre až nebezpečná."
    Tak to je přesně to, co nám žádná dvojspojka nedělá (ani ta jedna suchá). Naopak hdm se ti po uvolnění brzdy (bez plynu/"na volnoběh") rozjede (i když plynule) spíš, než dvojspojka, která k tomu toho plynu potřebuje o poznání víc. Takže "skočit" ti to s dsg (pokud je technicky/servisně v pořádku) může jen tehdy, pokud šlápneš na plyn necitlivě..., ale jakou rychlostí pouštíš brzdu (bez plynu/na volnoběh) je úplně jedno.
    U dsg hrozí "škubání" jen při hodně pomalé plynulé jízdě v koloně, a to pokud je volič v režimu D, kdy převodovka řadí dvojku příliš brzy (chce šetřit palivo), protože očekává další postupné zrychlování, které se ale, z důvodu kolony, neděje. V režimu S (nebo manual) s tím problém naopak není.
    Zjednodušeně se dá říct, že hdm se pomalu rozjíždí hned po uvolnění brzdy (bez přidání plynu), kdežto dvojspojka obvykle vyžaduje i mírné přidání plynu, což je dáno i samotným principem, kdy dvojspojka je v podstatě dvojspojkový robotizovaný manuál.
    Takže u hdm nepotřebuješ (hlavně při rozjezdu) chodit na plyn s určitým citem tak, jako u dsg.
    Potom, když je někdo na to zvyklý z hdm a dsg se mu hned stejně sama nerozjede, jde rychle na plyn a auto pak "poskočí", podobně, jako když si u manuálu hodně rychlý na spojce i plynu.
    Ale pokud jdeš na plyn s citem, je auto i s dsg zcela krotké/poslušné i při parkování v těsné garáži.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.20  15:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

wl: tak doteraz som sa s nejakým cukaním stretol výlučne pri dvojspojkách DSG, pri HDM nikdy. Nehovorím, že všetky DSG, sú aplikácie vydarenejšie a sú tie menej. V GGTI bola tá vydarenejšia, paradoxne však niektoré novšie aplikácie nie sú lepšie, naopak. Preto ak sa mi spôsobom, ktorý som poznal iba z DSG správa tá X1ka, tak som usudzoval na dvojspojku. To, že sa jedná o HDM, je teda jednoznačná anomália a výnimka z pravidla. Proste ako písal dinar možno chyba kusu, možno si predvádzačka niečo odžila, čo ja viem. Každopádne ten pocit, že (citlivo) pustím brzdu a auto sa nezačne plížiť, ale mi poskočí o 10 cm nie je moc príjemná a na jemné parkovacie manévre až nebezpečná.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.20  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Dany
    Pokud je motor v BMW uložen (netradičně) napříč, pak se tam zřejmě nějaké nedokonalosti vyskytnout mohou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.20  14:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

iu
    Ty převodovky pro X1 jsem tu řešil už před více než rokem, ale dohledat to v diskusích není zrovna sranda.
    Že by dvojspojka (na rozdíl od jiných automatů) obecně! měla při parkování (apod.) cukat/poskakovat je zažitý mýtus, což potvrzuje i tvůj (ne)odhad toho, co máš v X1.
    Když vezmu všech pět dvojspojek co teď máme v rodině, tak ani jedna s tím nemá při parkování do garáže (s přesností na cm) sebemenší problém. Ani když srovnám přesné parkování v garáži s dsg/GTI5 vs hdm/allroad (ZF), tak tam žádný handicap dsg není. Stačím průměrný cit v pravé noze (na plynu) a zajedeš přesně kam chceš, bez známek cukání/škubání/poskakování. A věřím, že wooody by to taky (zkušeností s G7 GTI dsg) potvrdil. Prostě i hdm se dá udělat dobře i špatně a není to jen o použitém systému/principu.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.04.20  13:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Baworácky dvojliter minimálne vo verzii 30i. S tým už sa dá pracovať.
    Že by mali baworácki problém naladiť prevodovku? Vo Volvách som sa so žiadnym cukaním nestretol
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.20  12:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Však ja nepíšem, že by som sa vzdal dvoch valcov a 134 koní výmenou za litrovú úsporu paliva. ;-) Stále tvrdím, že spotreba na trojliter je parádna. A pri súčasnom poklese cien benzínu by som uživil aj päťliter. >:D
    A ten 20i síce nie je zlý motor, má primeraný výkon a dobrú spotrebu, ale nemá nijaký charakter, je to proste taký... pohon, ako píšeš.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.04.20  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

No ale v 3-er máš aj motor, tu je iba nejaký pohon >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.20  08:45

Ak by to niekoho zaujímalo, pátral som po tom, čo za prevodovku to vlastne mám v tej X1. Dinar svätosväte tvrdil, že tam musí byť HDM od Aisinu, webpaja, ktorý doma X1 20i má, tvrdí, že tam má DCT. Dinar je odborník na BMW, on sa nezvykne mýliť, ale webpaja snáď vie, čo má doma. No a je to takto:
    Od predstavenia X1 v r. 2015 boli dve prevodovky, 6°HDM pre slabšie motory a 8°HDM pre silnejšie, obe od Aisinu. v roku 2018 ale došlo k zmene, pre slabšie motory sa začala dávať dvojspojka DCT od Getragu, pre silnejšie ostal 8°Aisin. Ja mám práve r.v. 2018, teda to mohlo byť oboje. Takže som to podľa správania považoval za vyriešené, auto zapísané 08/2018 (to zvykne byť už MR 2019) a podľa cukania to bude tá DCT. No a potom zistím, že zaradím 8. stupeň. :-) Teda to musí byť Aisin.
    Naviac podľa VIN mám auto vyrobené v 04/2018, takže ešte MR 2018, kde bol vždy Aisin. No a hlavne tá osmička. >:D
    Ale aby to nebolo jednoduché, tak aj nové X1 20i majú Aisin s 8°, ak sa jedná o xdrive (DCT majú len predokolky sdrive).
    Každopádne moje pocity sú také, že aj ten HDM Aisin pri rozjazde či citlivom pomalom manévrovaní na jednotke trochu cuká, resp. poskočí. Pri jazde žiaden problém, tam už radí hladučko a rýchlo. Len to pohýnanie sa.
    P.S: ešte jeden poznatok: cestu do práce som absolvoval za 7,2 l, čo je na benzínové SUV s automatom a 4x4 super. S 3er to robím za rovnakých podmienok minimálne o liter viac (aktuálne tak 8,2 - 8,9 l).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.04.20  20:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Tak pro tebe na nákupy a výlety s ženou? Takovej Macan Social Edition >:-[] A k tomu nový Yaris GRMN 4x4..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.04.20  20:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

tms.....tož to zírám.....já měl za to, že tu jen hrotíš situaci.... ;-)
    Soudružka už nejezdí....takže tady :no: Ale jinam moc hezký......zlom vaz... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 21.04.20  18:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

To video som tam dal preto, ze ten CTR nebol extra lepsi ako Cupra R. Podla komentarov mal CTR obute Mich CUP2 a CUPRA R mala Continetaly. CTR bolo lepsie v zatackach a na brzdach (to ale moze byt tymi CUP2 pneu).

Co sa mojej CUPRY R tyka, tak za 600 ju urcite nepredam. Momentalne mam najazdene 9300 km, auto nebolo este vonku nie ze v zime, ale ani v dazdi. A co znie dost neuveritelne ani potme. Cize svetla svietit som videl iba v tuneli...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.04.20  17:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Cupra R taky není špatná (motor je TOP), ale má malé přední dveře, to jsem si už rok zkusil. Potřeboval bych 3-dvířko. Proti tomu Type R je delší auto (ikdyž stejně težký a ještě je širší), jinak stavěný a nesedám si až tak dozadu za B sloupek. Takže se mě nastupuje lépe. Taky tam vidím bonus ty sedačky v CTR, kam jdou dát 4-bodové pásy, což bylo v Meggie fajn >:-[]
    Ale jestli mi prodáš Cupru R tak za 600 tisíc, tak proč ne. Už jsem koukal jestli si z Německa nedovézt nějakou 3-dvéřovou Cupru 290 za 600-650 tisíc pod zárukou a bez filtru, upravit a udělat z toho trochu RaceCar. Dát pořádný sedačky s ušákem, odstrojit vnitřek...
    Praděda, tady máš inzerát na Atecu. Dobrý? Koupíš pro soudružku? ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.04.20  16:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Vŕzganie v 3-er je v poho, riešili to chlapci aj s M3-trojkami (nie Mazdami). >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.20  13:38

Ja nejak nemám príležitosť vypáliť karbón. Na okreskách tu naokolo sa to moc nedá, ideál je Sloviakiaring, ale to bude ešte na dlho. A keď som išiel naposledy do Karpát, zobral som psa a ten pri mojej trošku ostrejšej okreskovej jazde hodil taký zúfalý pohľad, že som napokon spomalil a išiel na spotrebu. >:D
    P.S: tak ten automat v X1 by mal byť HDM od Aisinu. A to ma popravde prekvapuje, lebo pri tom rozjazde na 1ke to poskočí ako dvojspojka.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 21.04.20  10:57

zlatý Renault >:D >:D >:D

teraz toľko nenajazdím, tak mu doprajem. Zato karbónu nedám dýchať
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.20  10:41

Dany: áno, BMW je kazový šrot, radšej si to ani nekupuj, zlatý Renault. >:D Ale nie, menia mi tie dverové lišty, ktoré vŕzgajú, pri výmene oleja minule ich nemali skladom a objednávali ich. Tak možno "stará Škodovka" konečne prestane vŕzgať a polovička ju zoberie na milosť. Aj keď teraz s Mazdou pochybujem, jej interiér je z dvojice 3er - 6 ten prémiový. >:-[]
    Btw. keby si tankoval polotučný ako ja, tak ho máš za 1,108 €/l.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 21.04.20  10:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Iudex, nejak často máš náhradný povoz. Neplánovaná operácia?
    Neviem, neviem, či ma to neodradí od kúpy >:D

Včera som bol dať vyvážit kolá a ponúkli sa, že mi to aj nahodia. Na prednom kole zrejme pištoľou netrafil dobre závit a potom ho tam nemohol našróbovať. Ja keď vidím ako to robia, "odborníci", tak mi je ťažko 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 21.04.20  10:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

celkom pekne video: 2018 Honda Civic Type R vs Seat Leon Cupra R - Spa Francorchamps

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 21.04.20  09:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

blíska sa na lepšie časy na čerpačkách

[odkaz]

včera som tankoval plnotučný 100+ za 1,30 €
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…