Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.04.20  09:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

pradeda: a možno by si sa o Atecu zaujímať mal. Z môjho pohľadu to totiž spĺňa všetky Tvoje požiadavky na "približovadlo pre rožky": je to vyššie SUV s pohodlným nastupovaním, súčasne dostatočne krátke a kompaktné, aby bolo dobre manévrovateľné v meste (len o zanedbateľných 5 cm dlhšie ako Tvoja 1er), má to dvojlitrové turbo s dostatočným výkonom (aby si tie rožky priniesol domov ešte teplé >:-[] ) a súčasne 4x4, aby si si ten výkon mohol aj užiť a nebál sa ho (na rozdiel od 140i RWD) no a automat pre komfort. A vizuálne v tej peknej červenej metalíze a výbave FR je tiež fajn. Proste ideálne auto pre Teba a súdružku manželku.
    Ale keby sa Ti predsalen ten výkon zdal nedostatočný (akože reálne nebude, ale keby si to porovnával papierovo s GLA AMG), tak je tu stále Ateca Cupra s výživnými 300 koňmi, no a to máš doslova "Macan Junior" (pardon, senior). :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.04.20  08:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

wl....co je špatného? Nic....proč? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.04.20  08:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

tms....křidélka nad mlhovkou jsou tzv "boomerang", což je "latest design craze", který se objevil na řadě modelů. To je ale "mucha", která se dá lehce zafoliovat jako jsem to udělal já na fake air intakes na mojí 1er.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.20  00:50

Ale tady k této barvě mi to přeplácané červené linkování zase vadí. A červené! linky na kolech, to už je dnes brutálně profláklý optický tuning, jak na auto, tak na moto. Takže kola a interiér určitě z verze Sport Line.
    Z ne barev tu šedou a z barev červenou.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.04.20  00:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

No právě! Když už by tomu chyběla barva, jak s oblibou říkám, tak aspoň takové malé "oživení" >:-[] A v jiných barvách se mi to až tak nelíbí. Možná v té nové modré, ta je na živo trochu jiná než na fotkách, celkem se mi líbí, ale je to trochu divočina a lehce mi tam vadí ty nové "křidélka" v předním nárazníku co jsou v barvě auta (kousek nad kulatou mlhovkou):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.20  00:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Th
    Zrovna u téhle šedé tam ty červené linky tolik nevadí/neruší, nemají s čím "bít"...
    Ty polepy půjdou koupit i origo (jako ND), otázkou je, za kolik/jestli se to vyplatí takhle kupovat.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.20  00:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

pd7
    A co je na podobně racionálním přístupu špatného, zrovna tobě (ve tvém zkušeném věku) už bych to vysvětlovat nemusel... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.04.20  00:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Pokud bych šel do té verze Sport Line kvůli 19" kolům a z mého pohledu lepšímu rozměru kol 245/35 (proti 245/30 R20), která má i menší křídlo (ale asi jsem si zvykl už i na to velké), tak nevím jestli by mi tam nechyběly ty tenké červené linky dole na autě. Nicméně není problém je tam dolepit, vlastně jsem je podobně lepil tehdy na Meggie :-) Tady srovnání na té zvažované metalické šedé:
    [odkaz] [odkaz]
    [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.20  23:22

tms....jasný..."horses for courses"........CHR je "town cruiser" SUV a CTR "boy racer" HH..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.20  23:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

wl....tož nevím nevím....to je jako by si někdo bral škaredú babu jen proto, že dobře vaří..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.04.20  23:15

Na design u CTR jsem si nějak zvykl, dokonce se mi to skoro už líbí >:-[] Ale především se mi na tom líbí jak jezdí, jak to auto funguje jako celek, taky ty značné rozdíly v naladění adapt. podvozku (většinou jsou rozdíly malé), jak je stabilní ve vysokých rychlostech a také že umí být jak univerzální, tak i sakra rychlé na okruhu.
    Ta CHR má možná lehce podobný designový jazyk, ale proporčně mi to tak neladí. Na tu malou velikost auta je těch prvků už moc. U CTR je většina z nich navíc funkční kvůli aerodynamice, u CHR tomu moc nevěřím.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.20  22:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

pd7
    Máš pravdu, že je to hodně podobný designový rukopis, ale Thomasino by asi chtěl CTR i přes ten design, ne k vůli němu... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.20  22:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Tož C-HR nemá daleko k CTR..... ;-) Obě jsou "designově extravagantní"... ;-) Řekl bych, že patří do té samé designové školy. Hlavně ta "pr.delička".... ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.04.20  21:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Tobě se jako CHR fakt líbí !?? Jako GLA beru, stejně tak Q3 SB, nebo Macan. Ale CHR ?? Už to s tím vínem tak nepřeháněj !! :-)
    Ateca je jinak normálně rozumně velké auto pro 4 velké lidi ;-) Jen díky konstrukci a výšce je tam prostor jako v Passatu.. Jen jsem na ni asi ještě moc mladý!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.20  21:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

tms....tož zírám.... :-O Na fotkách vypadá Ateca jako pořádný kus auta....a nakonec je to takový prcek.... ;-) Je dokonce o fous kratší než C-HR.....a jelikož jsem se o Atecu nikdy nezajímal, tak není na mém "Schidlerové listě", kde mám ke každému kandidátu uvedeny kritické parametry.
    Btw....nová C-HR 2.0 l Hybrid je momentálně v nabídce v Edici Best za bratru 774 900 peněz..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.20  19:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

w-a
    Díky. Zajímavý ten vjezd přes fošny... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.04.20  18:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

wl: Potvrzuji. DSG6 byla v tomhle naprosto bezproblémová. Zajíždím do garáže (v podstatě zastřešený dvůr) do kopce a GTI jsem navíc většinou parkoval až úplně na konci, kde mě čekal ještě nájezd do úzkého prostoru.
    Tady je to celkem slušně vidět.
    Vjezd do dvora [odkaz]
    Za GTI jsou další el.vrata a na nich jsou vidět umístěné nájezdy z fošen. Ty se prostě shodí dolů a po nich se vyjíždí o cca 60 cm výš.
    [odkaz]
    A tady už je na místě. Vycouvávat nahoru se musí pomalu, místa tam nazbyt není. A s DSG to šlo bez problémů, s obstarožním 4-stupňovým HDM ve Swiftu taky dobře. Naopak HDM Aisin v Mondeu to zvládal o poznání hůř.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.04.20  17:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

pd7
    Tak se nám tu začíná rozmáhat nešvar, že někdo z malých věcí, dělá velké... :*) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.20  17:20

Práve som to chcel napísať. Ta moc veľká Ateca má 4,36 m a to prijateľné GLA má 4,41 m. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.04.20  17:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Setkání s novým Civicem Type R po faceliftu

Ateca velká ?? Vždyť má na délku ideálních 436cm. O dost kratší než Oktávka :-) Mimochodem SCALA je stejně dlouhá. Jen ta šířka 184cm je někdy lehký problém a nerad parkuji na kolmo mezi další auta >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…