Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 02.05.20 15:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
Label: ohľadne GTA súhlasím, je to dizajnový masterpiece. Ja ale nemám veľké výhrady ani proti “obyčajnému” štvorlístku a vôbec aj základná Giulia vyzerá v peknej farbe na pekných kolesách super.
Naopak, nájsť pekné prémiové SUV je napriek ich narastajúcemu množstvu stále ťažšie. V poslednej dobe sa mi až nečakane páči GLE. Keď som ho prvý krát videl na ceste v peknej farbe, až som bol prekvapený, ako dobre to auto naživo vyzerá. Na rozdiel od obrázkov, na ktorých vôbec nevynikne. -
white label 02.05.20 15:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
Th
Proti X3 M40i dnes stojí Macan GTS, který je celkově o kus (včetně biturbo! motoru) lepší i lépe vypadá (než eSko), navíc, když dovybavíš MS na úroveň MGTS, nedává MS žádný smysl.
Když Macan, tak GTS, případně Turbo, nebo jít úplně jinam... a základní Macan s R4, to jsou vyhozené prachy.
Nevím co je překvapivého na tom, že má aktuální X3 vzadu víc místa na nohy, než Macan? Viděls ta auta někdy vedle sebe?
Viz děda: "Z X3 se už bohužel stala "přerostlá slečna"...." -
pradeda777 02.05.20 15:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
tms.....v AMG A45 na velikost vozu je čtyřvál ok. Cenu neřeším, problém je, že do Ačka se nenasedá ale "sesedá" a "vylézá" a ne vystupuje... ;-). Šestivál, i kdyby ho tam nějak "natlačili" by byl moc těžký. Moje zkušenost s 1er. MPS se čtyřválem mě vyhovovala víc.
Nová X3 M40i jako první auto v rodině by byla fajn, ale ne jako univerzál.... ;-\ Z X3 se už bohužel stala "přerostlá slečna".... ;-) -
Thomasino 02.05.20 14:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
A hlavně za ty prachy jen čtyřválec v AMG A45 :-( Před chvilkou jsem viděl na TV kanále AMS srovnávací test Porsche Macan S a X3 M40i. V Macanu se sedí níže, X3 až moc vysoko, což se mi také nelíbilo když jsem ho řídil. X4 je na tom o kousek lépe. V Macanu je vzadu překvapivě málo místa na nohy proti X3. Motor lépe hodnotili ten v M40i v X3. Lepší zvuk, lepší zátah, nakonec v testu i lepší zrychlení o kousek. Naopak ve slalomu a brždění byl o kousek lepší Macan, ale vše celkem malé rozdíly. Jinak ten motor V6T v Macanu je z Audi, nakonec stejně jako platforma (předchozí Q5). Z těch dvou bych si asi vybral X4 M40i >:-[] >:-[] Ikdyž design se mi více líbí Macan, ale jeho cenu už nedokáži nějak akceptovat, to u 911 nebo Caymana, ale ne u SUV. Taky X3 je hezčí než X4, ale v takové spíše tmavší modré nevypadá špatně. A ten motor M40i, když jsem jel v X4, ten funguje skvěle i v tom SUV, nejen v mojí M240i. -
white label 02.05.20 10:50
« Re: Re: Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
pd7
Je verze GTA a ještě ultimativnější verze GTAm a právě ta má (místo zadních sedaček) velké křídlo/prkno.
P.S. A u těch lemů je taky pěkně vidět, že když dva dělají totéž..., i když už to nějaký pátek zpátky bude. -
pradeda777 02.05.20 10:22
« Re: Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
mkt......GLC je pro moji potřebu kapku velké. V této velikosti bych raději volil GLE nebo potom Macana. GLA je velikostně pro moji potřebu ideální. Což je také Q3 nebo X2.
Nejraději bych měl AMG A45 S....ale časté nasedání/vysedání (NV) už by se mnou asi "nesouhlasilo"... ;-)
[odkaz] -
-
Market 01.05.20 21:52
« Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
Moj vkus SUV (hodnotim iba design, nic ine):
Keby som si mal vybrat medzi X6 a X4, tak vyhrava X4. Design novej X6 je uplna katastrofa.
Nad GLA by som ani neuvazval, ak Mercedes, tak sa mi paci GLC.
Stelvio QV pekne odprezentoval R. Chvala.
Macan bude jazdne urcite fajn, ale mne sa design paci tak na urovni tej X4.
Audi sa mi paci Q7.
Ale ziadne SUV kupit v blizkej buducnosti neplanujem...
-
white label 01.05.20 21:12
« Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
Market
Líbí/nelíbí bývá často subjektivní záležitost. Mně se moc nelíbí ani jedna X4, ale ta předchozí snad ještě o něco méně. Ale nelíbí se mi ani její konkurent od MB.
Třeba Macan, nebo i Stelvio, mi designově sedí víc. -
white label 01.05.20 21:03
« Re: Re: tip na auto pre dochodcu
Leg
Jsem z toho designu verze GTA(m) dost "na větvi" (s křídlem i bez). Už když vyšla verze QV, líbila se mi, ale vadil mi trochu předek, 4 výfuky ala Lexus, nebo opticky nepřiznaná/zalakovaná karbonová střecha. Jenže teď je všechno bezvadně dotažené přesně podle mého gusta, líbí se mi i to, že ty karbonové lemy blatníků dali jen dozadu. Nebo to zakomponování dvou (kdo jich proboha potřebuje víc) koncovek výfuku do parádního karbonového difuzoru, to je doslova majstrštyk, a to "neviditelné" křídlo/prkno nakonec taky.
Celkově to auto neuvěřitelně prohlédlo, vypadá aktuálně i nadčasově. Nikdo teď nemá pěknější, ryze sportovní verzi sedanu střední třídy, ani D3.
Normálně jsem se do designu Giulie GTA(m) zamiloval! :yes:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz] -
white label 01.05.20 20:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Type R po faceliftu
-
Leg 01.05.20 20:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
Thom: pekné, trochu ako moje obľúbené HRE P101 [odkaz]
S minulou X4 som mal česť iba raz, keď som v rámci servisu využil bezplatný rozvoz po meste. Posadili má do X4 v úplne nemožnej konfigurácii - biela, mpaket, obrovské čierne kolesá, takže to auto naklepávalo viac ako moja jednotka, samozrejme tmavé okná a čierny interiér, takže vzadu jak v kobke. Na “šporťák” ešte akceptovateľné, človek si povie. Len potom naštartoval... dvojlitrový diesel. Načo také auto, tomu fakt nerozumiem.

Srovnání M140i a MaMPS není přece jen o R4 vs R6. V Mazdě byl R4 napříč a poháněl přední kola. Větší hmotnost R6 (u M140i), není o tolik větší problém zejména díky uložení podélně + rwd.