white label 04.05.20 13:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10 minut porna s AR GT Am
iudex, Legacy
V podstatě máte pravdu oba, záleží na úhlu pohledu.
Z hlediska výrobních nákladů to nějak moc předražené nebude, ale z hlediska potenciálních kupců to bude zajímavé především pro movité sběratele a fandy značky AR.
P.S. A k tomu křídlu, ano, na sedan se hodí spíš , než na hb, ale když už ho na CTR přeplácali tvarově, mohli ho alespoň nechat celé v jedné barvě, třeba v černém lesku. -
iudex 04.05.20 11:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10 minut porna s AR GT Am
Leg: no a práve preto tieto malosériové špeciály nie sú zrovna výhodná kúpa. Keď sa tie špéci materiály dávajú na pár kusov, potom sa to predraží. A to sú na tom potom športiaky/superšporty lepšie, lebo sa s tými materiálmi vyvíjajú od začiatku a rozmení sa to do ceny všetkých kusov, teda nakoniec vyjdú lacnejšie ako limitky bežných ("bežných") áut. Ale kto chce za každú cenu limitku, prosím, len ja jednoduchý chlapec z dediny na to pozerám vždy cez value for money. >:D -
Leg 04.05.20 11:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10 minut porna s AR GT Am
iudex: ty sa na to tradične pozeráš očami hodnoty za peniaze. Otázka je, ako sa technicky líši od originálu, špičkové komponenty podvozka bývajú nečakane drahé, rovnako kované disky s centrálnymi maticami, titánový výfuk, karbónové karosárske diely, všetko vyrábané v malých sériách. Len toto môže navýšiť cenu o desiatky tisíc. A potom to všetko zladiť do fungujúceho celku a tieto náklady rozpustiť medzi 500 zákazníkov... neviem, či by som to nazýval predraženým tuningom.
Podobný príklad je M4 GTS, 700 kusov za dvojnásobnú cenu oproti obyč M4. Myslím, že sa rozobrali všetky a pritom to asi nie je ani bohvieaké investičné auto - na autoscout začínajú od 85000€ a prakticky nejazdené idú okolo 115000€. Aj keď ako sa bude cena vyvíjať v tej dobe nemohol nikto vedieť.
Takže na dochádzanie do práce takéto autá nie sú nič moc, ani na pokrútenej okreske svoju pridanú hodnotu moc neukážu, zrno od pliev sa delí až na okruhu. Jasne, za dané prachy sa nájdu lepšie autá aj na okruh, myslím ale, že tých pár stoviek hardcore fanúšikov čo nemajú problém s peniazmi sa nájde. A keď nie oni, doplnia ich špekulanti, čo budú dúfať, že to auto na pár rokov uložia a potom so ziskom predajú (na čo bola určite lepšia doba v časoch M4 GTS ako teraz, a ani vtedy to úplne nevyšlo). -
iudex 04.05.20 09:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 10 minut porna s AR GT Am
Ešte k tej Alfe: za mňa je GTA super, ale tá GTAm je už za hranicou, pôsobí už trochu tuzingovo. Aj keď ako píše label veľké krídlo na sedane pôsobí inak (lepšie) ako veľké krídlo na hatcbacku (CtR). Ale celkovo je to len taký strašne predražený firemný tuning, ak by to aj nebola párkusová limitka, aj tak je to mimo cenovo, nik normálny by nedal za sedan strednej triedy prachy nedal 176t, resp. 181t eut, za to mám superšport (Corvette, R8, A-M Vantage, 911 GT3) alebo dva športiaky (Cayman GT4 a k tomu GTS). -
white label 03.05.20 15:44
« Re: Re: Re: Re: 10 minut porna s AR GT Am
sf
Ale křídlo na CTR je (proti tomu na GT Am) přeplácané/překombinované, takže moc nerozumím tomu, že to méně nápadné se ti zdá přeplácané, a to skutečně přeplácané se ti naopak líbí.
Jo, tahle GQV je pěkná! Ta barva je tady na slunci zase jiná, taková ohnivě červená.
Takže bys šel možná do AT, nebo jen inspirace k případným úpravám? -
speedfred 03.05.20 15:07
« Re: Re: Re: 10 minut porna s AR GT Am
Asi som v menšine ale krídlo na CTR sa mi fakt páči! CTR bez neho mi príde taký nijaký.
Áno viem že tá druhá verzia je bez krídla a jedným očkom mrkám na cenu/výrobcu toho väčšieho lízatka na kufor. Videl som ho reál a páči sa mi.
Chcem ísť pozrieť na toto a hlavne si ho aj vypočuť [odkaz] -
white label 03.05.20 14:09
« Re: Re: 10 minut porna s AR GT Am
sf
Právě to zadní křídlo má jen verze GT Am, GTA má jen větší karbonové lízátko.
Na druhou stranu když to křídlo/prkno srovnáš s tím překombinovaný monstrem na CTR, tak proti němu je skoro neviditelné. Nehledě na to, že sedan s větším křídlem/prknem logicky nevypadá tak "znásilněně" jako hb. -
white label 03.05.20 12:21
« 10 minut porna s AR GT Am
sf
Na videu je ta ultimativnější verze GT Am, mě by byla bližší GTA, teda kdyby nestála skoro 4.8 mega! Budu jich dohromady! (GTA/GT AM) jen 500 kusů.
Takže mně by "stačila" QV s optickým paketem GTA. ;-)
Zajímavé, že když to nastartovali, byl tam slyšet víc motor, než výfuk, u QV je to spíš naopak.
Co ti tam konkrétně přijde přeplácané? -
Thomasino 03.05.20 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tip na auto pre dochodcu
Měl jsem ho na M2, tam mi ten zadek bez něj připadal nevyvážený, tady mi zatím nechybí, Hlavně přidává vzadu přítlak a já potřebuji zmenšit nedotáčivost (tedy chci přítlak vpředu), proto mám vpředu splitter a vzadu nic. A nyní je vpředu díky kolům rozchod o 2mm větší než byl. Plus budu ještě ladit geometrii a zvětšíme všude o kousek odklony, vpředu možná více >:-[] :-)