Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.05.20  18:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

wl: Já teda nevím jak u vás, obyvatel metropolí ;-) , ale u nás village people je to krapet složitější. Jezdím teď do myčky poměrně často i přes dosavadní hezké počasí. A to vyloženě ze zoufalství, abych kvůli množství zdechlého hmyzu vůbec viděl z auta ven. A těch 10 km z myčky domů kolem Labe mě neustále přesvědčuje, že je to marný, marný, marný. Má to samozřejmě i jednu výhodu, případná fotka z radaru nemá šanci identifikovat SPZ. >:D

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.05.20  18:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

iu
    Ty z toho mytí děláš vědu, přitom tam u vás máte perfektní 24h ruční mycí boxy, kde je to radost mýt, stačí to umýt pokaždé, když je auto špinavé a schováváš ho do garáže, nebo někam na parkování. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.05.20  17:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

Leg: jasné, mám (myslím, že je to súčasť M paketu).
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 11.05.20  17:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

Iudex: to ja som autá umyl pred tými dvomi mesiacmi a boli pekne čisté (asi to bude aj tým, že skoro nikam nejazdím). Až dodnes, bol som pre kamenivo v kameňolome a čierna metalíza je zrazu bledosivá.

Nemáš vo svojom aute automatické medziplyny? Myslím, že BMW posledných generácii to mávajú.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.05.20  15:48

« Re: Renault Polo GTI

Tak to očakávam Ronov report a fotky. A meno by mal zmeniť (ak Ronault bol mix mena a značky) skôr na Romwagen... no, to znie príliš rasovo, tak asi nie. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.05.20  15:44

« Renault Polo GTI

Teď byl u mě stavený Ronault (nově PoloRonault?) se svým fungl novým Polem GTI.
    Konfigurace bez chyb, Limestone, 18" a palubka v šedé metalické. Říkal, že to na těch 18" není vůbec tvrdé, prý komfortnější než předchozí Megan.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.05.20  13:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

Včera som pozeral, ako sused leštil svoje GTI a bavil som sa na tom, ako so štetčekom >:D odstraňoval asi hodinu prisušený hmyz z masky. Ale potom som si povedal, že teda aj ja trošku utriem auto a len tak nasucho (so sprejom waterless wash) som prebehol auto a bol spokojný, že idem prvý deň do práce s vylešteným autom.
    No a práve začalo pršať (asi po 2 mesiacoch!!!). A potom že umývaj auto. 8-s
    Ad podraďovanie s medziplynmi. Ja nie som taký frajer, ja som rád, že počas tej ostrej jazdy viem preradiť. A tak nejak mám fixnú ideu, že tie reči o medziplynoch sú len... pivné reči nad britskými časopismi (kde ospevujú heel-and-toe) a v reále to pri ostrej jazde nikto nestíha robiť. A príde mi to nielen zbytočné, ale i kontraproduktívne, proces preradenia to len zdržiava, aj tak je manuálne preradenie pomalšie ako s DSG a ešte to predlžovať nejakým prehadzovaním nôh, nevidím zmysel. Ale to sú iste len moje kyslé hrozná. ;-)
    P.S. Cez víkend som pozeral na ČT2 výborný nemecký film Pád tretej ríše o posledných dňoch Hitlera. Nie je to novinka, zrejme ste to videli, ak ale nie, odporúčam, výborný, silný film.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.05.20  10:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

leg......tms neměl v danou chvíli na vybranou a jak víme už pokukuje po CTR..... ;-)

....tms....Každopádně když jsem teď po čase zase chvilku řídil Civic Type R po fejsu, tak ten jeho manuál je prostě skvostný a začalo mi to celkem chybět!
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.05.20  22:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

V3S mám najazdené dosť, bohužiaľ nie ako vodič. Ale užil som si dosť aj luxusné sedadlo s takou vymoženosťou ako vyhrievanie - v strede nad motorom.

Dvakrát spojku nevyšliapavam, má to vôbec pri dnešných autách zmysel? Medziplyny samozrejme dávam, ako píše děda, bez nich to nie je ono. Manuál so zlými pedálmi alebo taký s automatickými medziplynmi, to už radšej rovno automat. O ich dôležitosti som sa presvedčil, keď som pri podradzovaní zaváhal a správne otáčky som dosť výrazne minul. V mokrej tiahlej zákrute s vypnutým esp, zrazu som mal zadok úplne inde než som chcel.

Iudex to má myslím easy, na plyn mu auto brnkne samo.

Děda: tak ja tu dostanem prednášku o mäknutí civilizácie a Thomasina, ktorý emko vymenil za konfekciu s automatom a 4x4, tu plácaš po ramenách, že nevymäkol... nemáš ty dvojitý meter? ;-)
  • « 10 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.20  15:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

V Cupře mi přišel manuál o kousek lepší než v M2, ale jen o málo. Nejhorší byl v Meggie. Takový ten klasicky francouzsky rozbředlý >:-[] >:D V novém MRS4 ho o kousíček zlepšili. Opravdu pěkný manuál jsem zažil v MX5, BRZ/GT86 a nyní 2x v CTR.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.05.20  14:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

tms....je vidět, že jsi ještě nevyměkl....... ;-) A to je dobře! Pamatuju, jak jsem byl kdysi ve Šternberku na závodech do vrchu. Brácha tam tenkrát jel. Ukazoval na jedno STi a říkal mě: "nevěřil bys, ale to řídí borec, kterému je 73". Bráchovi bylo tenkrát něco přes 60. Naposled jel závod do vrchu (Diváky), když mu bylo také 73. Na rozdíl od toho borce v STíčku, brácha ale tenkrát již neměl nohy... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 10.05.20  13:37

Thom: Mohol by si nejak kratko zhodnotit kvalitu manualu v M2, CTR a Cupre?
    Mne ten v mojej Cupre pride celkom fajn, BMW manual som zial nikdy neskusil...
    CTR manual som skusil, ale iba staticky v showroome.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.20  13:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

Moje převodovka v BMW tohle už nedělá. Ale v M2 ten manuál nebyl taky úplně ideální. Nyní to řadí pěkně (to bude tím že je to automat 8ZF), ale když se na to tlačí, dvojspojka z M2 by byla lepší >:-[] :-) Každopádně když jsem teď po čase zase chvilku řídil Civic Type R po fejsu, tak ten jeho manuál je prostě skvostný a začalo mi to celkem chybět!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.20  12:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

WL - CoPilot stále svoje červené Clio RS III Cup má, už tam má lepší a hlučnjější výfuk a nedávno musel pořídit podvozek Bilsten (tlumiče už byly špatné) a je to prý ještě lepší auto >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 10.05.20  10:41

No čo poviem na ne? Asi všetko po starom, nejaké zásadné zmeny ta nevidím. Mohli prepracovať trocha predok a pridať LED svetlá aj keď bixenony svietia celkom dobre.
    Infotaiment mňa osobne moc nezaujíma.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.05.20  10:17

freddie......bez meziplynů...pata-špička...si nedovedu řazení dolů představit. To je přece jedna z hlavních radostí při jízdě s manuálem.
    V3S neměla synchronizaci, takže to byla vždy 2x spojka a k tomu meziplyn, když se kvaltovalo dolů. Moc jsem s ní toho na vojně (65-67) nenajezdil. (Spíš se vozil). Jen něco málo po parku a pak v Rančířově na tankodromu. "Vej-třaska" se jí neříkalo pro nic za nic, protože podvozek byl tvrdý jak sviňa a z člověka byla schopná vytřást i dušu.... ;-) To i T-54 tank byl pro řidiče pohodlnější.... ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.05.20  09:39

wl.....otec je borec....ty jsi vyměkl záhy.....sorry jako.... >:D >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.20  20:21

sf
    Jj, (střevní) meziplyny, to je vonno, není nad to pořádně vyrovnat tlaky, když člověk podřazuje z trojky na dvojku... 8-s >:D >:-[]

P.S. A co říkáš na tohle: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.20  20:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...

pd7
    Kvedláme, jen když občas provětráme E39, což je auto prakticky z minulého století/tisíciletí. Takže i otec už kvedlá poměrně vzácně..., i když asi i s tou E39 najede za rok víc, než ty s M140i. Naštěstí ani v 80ti není beznadějným staromilcem, natož, aby si na hrál na tvrďáka s manuálem v garáži. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.05.20  17:58

....medziplyny hoši medziplyny, alebo 2x vyšlapavať spojku. Čo ste nejazdili na P V3S ? >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…