Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 11.05.20 23:43
« Re: První Polo-dojmy
Ron
K bodu 3.
Jedna z nejlepších věcí na dsgéčku (což tímto způsobem neumí ani PDK) je možnost přepínat si rychle pákou/voličem mezi režimy D a S (D/S). Potřebuješ-li kdekoli/kdykoli v režimu D (z kopce, před zatáčkou) přibrzdit motorem, ťukneš do voliče a máš to v mžiku splněno (přepne z D na S), a to samé zase zpátky (z S na D), podobně pokud popojíždíš hodně pomalu v koloně a auto řadí příliš brzy dvojku, na kterou je ale ta rychlost provozu příliš pomalá, ťukneš do voliče, přepne se to na Sko (které tam nechá za jedna) a to samé, když chceš potom zpět na Déčko. Musíte si na sebe s dsg nejdřív trochu zvyknout a pak to bude fungovat parádně.
Možná jsem ti dneska mohl dát k tomu dsgéčku nějakou malou praktickou instruktáž, ale věřím, že na to časem přijdeš sám. -
Ronault. 11.05.20 23:18
« První Polo-dojmy
Jak už níže WL prozradil, Polo GTI je konečně doma, objednáno 1.11.2019, nějakých 6,5 měsíce, pravda, auto bylo k vyzvednutí už před cca 3 týdny, něco opozdila korona.
Za dnešek jsem ujel 130 km, spíše seznamovacích, zajížděcích. A dojmy, pozitivní i negativní. Těžko hodnotit nějaké chování při rychlé jízdě, zajíždíme...
1. Průměrná spotřeba 6,3l/100 km je na syrový motor v kopcovitější trase nad očekávání dobré.
2. Sedačky jsou na mých 115 kg i tak úzké, ale dá se to vydržet. Nicméně bederní opěrka mohla mít svou stavitelnou část v jiné pozici. Na delších cestách mi prostě sedačky Meganu seděly nejvíce, i ve srovnání s Picassem. Zase nedržely v zatáčkách.
3. DSG řadí plynule, ihned po uvolnění brzdy se rozjíždí, chce to trochu cviku, Picasso umí i s robotem o něco pomalejší popojíždění. Taky jsem zatím moc nezpozoroval, že by třeba při klesání podřazovalo, robot v Picassu to dělá, zase někdy zbytečně. Na běžné ježdění mí vyhovuje více francouzský pohled na věc, kdy v automatickém režimu si ťuknutím o pádlo změním převod, třeba když chci brzdit motorem nebo naopak plachtit, pak si automat řadí sám. Tady po dotyku pádla se přepne do manuálního režimu a pro návrat do automatu je nutné držet 2 vteřiny + a tím se zase odřadí... Lepší by bylo přepínání do manuálního režimu posunem páky do M a hotovo... ale to jsem věděl, že takto je... zase při hlemýždím tempu řazení Picassa jsem do řazení zasahoval častěji než u DSG.
4. Soudruzi na výrobní lince v JAR neseřídili ostřikovače, u řidiče to ostřikuje stěrač, u spolujezdce střechu. Musím se na to podívat... nicméně čekal jsem toto vychytanější.
5. Adaptivní tempomat fakt brzdí sám, ale ty nervy, než jsem tomu začal věřit >:D Přitom jsem s tím už jel ve více autech, ale ty nebyly moje, že... >:D
6. Podvozek je i na 18" úplně v pohodě. Ano, více kopíruje povrch, takže na nerovné cestě nebo zatáčkách dává dojem rychlejší jízdy (těžko se to popisuje), ale netluče, nebouchá, na každý den úplně v pohodě.
7. Nějak jsem si nevšiml nebo ignoroval docela blbou loketní opěrku, která se prostě nedá nastavit a je nízko, pro delší cesty problém... v tom byl Megane lepší.
8. Ovládání se dá docela rychle naučit, ale ergonomii ještě chce prověřit, těch tlačítek je na volantu fakt hodně.
9. Motor zatím nevyužívám plně, ale i při té půlce plynu do 4000 ot. postačí s přehledem na určení silniční hierarchie velké části aut, především neohroženým TDIčkářům v Octaviích... Uvidíme až se blíže seznámíme.
10. Waze se v android auto sekne po pár vteřinách 8-s
11. Musím se uznat, že nastavení sedadla i volantu je prostě proti francouzským autům, především těm starším, větší a lépe si nastavím volant... :yes:
12. Klimatizace by mohla mít nějaké režimy jako soft, fast. a podobně. Uvidíme, jestli dosáhne kvalit Meganu nebo nekvalit Picassa.
13. I v německém autě na nerovnostech něco trochu zavrže. :-)
To vypadá skoro až zklamaně, jak to tak čtu, ale opak je pravdou, prostě s HH a novou značkou, DSG atd. se seznamuji s respektem :-) :yes: -
white label 11.05.20 23:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
Ron
Tak to jo, to už není VM, ale Hrachovec. Tam to měří, ale to si měl štěstí, žes nejel opačným směrem. To na tom sjezdu od nemocnice VM, tam by tě to vzalo zezadu. -
woody-alien 11.05.20 21:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
Ron: Ono taky celý auto má smysl tak pro 911. ;-) SSS má takovej skloněnej čumák, hodně na ráně je ta část nad znakem Suzuki ke kapotě. [odkaz]
Závistivý firemní "čtyřvočka" aspoň metaj šutry než je předjedu. >:D
-
Ronault. 11.05.20 21:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
WL: Jo tak to si nejsem jistý. Mě dneska google maps posílalo takovými nesmysly, že jsem to málem vyhodil z okna a od tebe jsem už jel jen podle sebe. Pokud se dívám do mapy, tak u nemocnice to nebylo, spíše tahle: [odkaz]
Ono to ale fotí zepředu a já papírovou značku vzadu... -
white label 11.05.20 20:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
w-a
To samozřejmě chápu (proto jsem to taky napsal jemu a ne tobě), 10 km je daleko, ale iudex to má nonstop přímo "u huby" a ještě fňuká, že ho to (jednou za čas) otravuje. >:-[]
Takovou super ruční myčku nonstop (jakou má on přímo u nich ve městě) mám já cca 14 km daleko.
Bohužel, taková přímo u nás zatím není. -
Ronault. 11.05.20 20:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
WA: nemám, před pár hodinami dorazilo auto domů a jaksi jsem to zapomněl objednat, ale snad mi dají nějaký brzký termín. Dám ale asi jen nárazník a kapotu, možná něco co mi doporučí, na celé auto asi nezbydou peníze, když jsme si usmysleli ještě nemovistost 8-s -
woody-alien 11.05.20 19:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
Tak ti apoň rovnou pogratuluju. :yes: Už tam máš ty plánovaný ochranný fólie ? Já jsem při jednom podrobnějším mytí už na SSS nějaký malý ďubky do laku zaregistroval. -
Ronault. 11.05.20 19:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
WA: tak to já mám lepší, dneska jsem asi přehlédl radar ve Valašském Meziříčí a možná mě změřil, těžko říct, každopádně nemám teď SPZ, tak asi jsem to mohl vzít i rychleji >:D -
woody-alien 11.05.20 18:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
wl: Já teda nevím jak u vás, obyvatel metropolí ;-) , ale u nás village people je to krapet složitější. Jezdím teď do myčky poměrně často i přes dosavadní hezké počasí. A to vyloženě ze zoufalství, abych kvůli množství zdechlého hmyzu vůbec viděl z auta ven. A těch 10 km z myčky domů kolem Labe mě neustále přesvědčuje, že je to marný, marný, marný. Má to samozřejmě i jednu výhodu, případná fotka z radaru nemá šanci identifikovat SPZ. >:D
-
white label 11.05.20 18:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
iu
Ty z toho mytí děláš vědu, přitom tam u vás máte perfektní 24h ruční mycí boxy, kde je to radost mýt, stačí to umýt pokaždé, když je auto špinavé a schováváš ho do garáže, nebo někam na parkování. ;-) -
Leg 11.05.20 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
Iudex: to ja som autá umyl pred tými dvomi mesiacmi a boli pekne čisté (asi to bude aj tým, že skoro nikam nejazdím). Až dodnes, bol som pre kamenivo v kameňolome a čierna metalíza je zrazu bledosivá.
Nemáš vo svojom aute automatické medziplyny? Myslím, že BMW posledných generácii to mávajú. -
iudex 11.05.20 13:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
Včera som pozeral, ako sused leštil svoje GTI a bavil som sa na tom, ako so štetčekom >:D odstraňoval asi hodinu prisušený hmyz z masky. Ale potom som si povedal, že teda aj ja trošku utriem auto a len tak nasucho (so sprejom waterless wash) som prebehol auto a bol spokojný, že idem prvý deň do práce s vylešteným autom.
No a práve začalo pršať (asi po 2 mesiacoch!!!). A potom že umývaj auto. 8-s
Ad podraďovanie s medziplynmi. Ja nie som taký frajer, ja som rád, že počas tej ostrej jazdy viem preradiť. A tak nejak mám fixnú ideu, že tie reči o medziplynoch sú len... pivné reči nad britskými časopismi (kde ospevujú heel-and-toe) a v reále to pri ostrej jazde nikto nestíha robiť. A príde mi to nielen zbytočné, ale i kontraproduktívne, proces preradenia to len zdržiava, aj tak je manuálne preradenie pomalšie ako s DSG a ešte to predlžovať nejakým prehadzovaním nôh, nevidím zmysel. Ale to sú iste len moje kyslé hrozná. ;-)
P.S. Cez víkend som pozeral na ČT2 výborný nemecký film Pád tretej ríše o posledných dňoch Hitlera. Nie je to novinka, zrejme ste to videli, ak ale nie, odporúčam, výborný, silný film. -
pradeda777 11.05.20 10:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž na téma - absurdní doba...
leg......tms neměl v danou chvíli na vybranou a jak víme už pokukuje po CTR..... ;-)
....tms....Každopádně když jsem teď po čase zase chvilku řídil Civic Type R po fejsu, tak ten jeho manuál je prostě skvostný a začalo mi to celkem chybět!

Tá limestone na profi fotkách vyzerá dobre, trochu by som sa obával, že naživo to bude taká šedá myš, na druhej strane, asi by som do nej šiel, len preto, že nič iné ma neoslovuje (možno by som zvážil bielu perleť, ale tiež to nie je ono)
Ináč, v SR, ČR ani D nejde na GTI konfigurátor, čo to zabalili?