Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 13.05.20 11:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Áno, objednal som auto a nie, nebojte sa, všetko sa včas dozviete ... až bude v garáži. :-)
Čo môžem naznačiť už teraz je, že 911 to nebude. Tú si viem k sebe predstaviť po 50-ke, k plešine. Keď to tak počítam, ak si teraz začnem odkladať po tisícke, na tú pädesiatku by mi to vyšlo aj na to esko. >:D
label: alcantaru už mám na strope a ak by bola aj na sedačkách, pripadal by mi ten interiér už moc chlpatý a racingový. Ja som sa snažil ju ladiť klasicky a mierne retro, k čomu sa mi tá polokoža celkom hodí (naživo som nevidel). Ten športový predný nárazník možno áno, nie je to ale u mňa také jednoznačné a ušetrených 2000€...
Noselift je fakt asi u obyč carrery zbytočnosť, to sa asi hodí u GT modelov s nízkym predkom - mám v živej pamäti Cayman GT4 ako sa snaží vyšplhať na retardér s integrovaným prechodom pre chodcov - spolujazdec zvonka ukazoval a za nimi rada niekoľko áut v dvoch pruhoch, ktoré zabral, lebo ho musel brať zošikma.
Nedávno som počúval nejakú reláciu kde americký žurnalista zdielal dojmy z nového Turbo S. Vraj na okruhu ako GT3 RS, na diaľnici ako GT2 RS a v meste ako Carrera S. -
iudex 13.05.20 09:04
« Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg: nepúšťaj tu hmlu s 911kou (o ktorej vieš že sa label zaručene chytí >:D )) a odpovedz na otázku, čo si objednal? Lebo z vety: gratulujem (k Ronovmu novému autu), ja som objednával pred Vianocami a furt nič sa logicky javí, že si objednával auto. Takže? ;-) -
white label 13.05.20 00:39
« Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg
Že ty chceš, abych dnes nešel spát, takové téma, to je na román... a ne na příspěvek do diskuse. :-O >:D
Popořadě, to násilné "zakomponování" manuálu do středového tunelu se mi taky nelíbí, ale myslel jsem to tak, že je tam něco, za co se dá normálně vzít a ne to svírat ve třech prstech.
Jestli jít u 911 do základu? Psal jsem nedávno, že souhlasím s iudexem, že člověk (u 911 i Caymanu) začne u základu, ale postupně končí u GTS, protože když ten základ dovybaví je prakticky u eSka, od kterého už je zase jen kousek ke GTS.
Ale proč bych aktuálně nejspíš nešel do základu? Oproti eSku sice člověk ušetří poměrně hodně - 414 tis. Kč (přidáš 66 tis. Kč a máš SSS), ale kromě menších kol apod. (u kterých si můžeš připlatit za větší/jiná), některé věci z eSka nedostaneš k základu ani kdyby ses na hlavu stavěl. Když pominu nemožnost manuálu, jsou to hlavně 3 věci, menší výkon -65PS/-80Nm (ten by mi z toho vadil nejméně), slabší brzdy - 4x 330mm 4P všude vs 4x 350mm 6P vpředu/4P vzadu (to by mi vadilo víc), ale hlavně absence PTV plus, což je sofistikovaný "samosvor" (ten je zásadní). Přitom hodně lidí (včetně moto žurnalistů) netuší, že základní Carrera ho nemůže mít ani za příplatek (viz konfigurátor, i ten německý).
S barvou exteriéru souhlas, za mě jedna z TOP 3 barev na 911 a GT Silver je z nich cenově nejdostupnější. S konfigurací interiéru taky souhlas, sedačky určitě sport plus, osobně bych/jsem dal přednost alcantaře, ale to lze právě až u GTS, na které bych si určitě počkal. A pokud bych vybíral očima, vzal bych (tvarově) jiná kola a přidal přední nárazník ve sport designu.
To zvedání předku vypadá hodně zajímavě, ale zatím mi to nikde nechybělo, na běžné zpomalovací prahy apod. to potřebné není.
Raději končím, ale šlo by o tom klidně psát až do rána. ;-) -
Thomasino 12.05.20 21:36
« Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Ronault - GRATULACE k novému polo-autu !! >:-[] :yes: Tak ses nakonec přece jen dočkal? Tak ať to jezdí jak má. Konečně jsem před pár dny potkal PGTI v té tvé šedé, vypadá to fakt dobře. Jinak tady v okolí často potkávám bílé a červené PGTI, pak bílý Golf VII GTI (před fejsem) a také třídvířko asi ve stejné světlé šedé.
iudex - tak jestli vyhlásili CTR nejlepším HotHatchem, tak to je naprosto chápu, mám na to stejný názor >:-[] A to zřejmě neměli ještě ten nový po fejsu. Mimochodem už ho má teď ACZ na testy, taky to světle modré. Rád si o něm něco přečtu pohledem jiných, ale raději si počkám na jiné novináře, ideálně Ondra CH. jestli to bude mít. Jsem rád, že jsem měl možnost ho krátce řídit po tom fejsu a vyzkoušel jsem si to sám a jsem z toho nadšen! -
Leg 12.05.20 19:57
« Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Mne tam zasa tá kožená páka obklopená lesklým plastom (sklom?) moc nepasuje.
BTW netušiac, koľko času zabijem som si skúsil nakonfigurovať 911-ku "pre seba", takú skromnú, zmestil som sa do 130000. :-) Podľa skladby príplatkov je vidieť, že som vyberal hlavne očami. :-) Som zvedavý na váš názor, hlavne ohľadne modelu (otázka, či ísť do základu, ak som za príplatky dal 22000) a takisto na rôzne technické záležitosti (sport chrono, v podstate softwarová záležitosť za vyše dva litre ale niekde som dávno čítal, že povinnosť) a iné. A na čom som zbytočne šetril.
Hádam bude fungovať tento [odkaz] .
-
white label 12.05.20 15:23
« Re: Re: První Polo-dojmy
iu
Ad P.S. Zajímavé video, vypadá to nesrovnatelně lépe, než ten malý "dominoklitoris" co tam teď dali místo voliče PDK. Doufám, že aspoň pro GT_ modely tam dají něco normálního s čím půjde "řadit". Je vidět, že si Porsche na tom manuálu dalo záležet, a že ho tam nedali jen tak, aby se neřeklo, že už ho nemají v nabídce.
K té konfiguraci, příplatkový přední sport. nárazník ve stylu GTS (991.2) to opticky hodně vylepšuje, naopak vůbec se mi nelíbí ta kola a ani ta světlejší "strážní" červená, i naživo tenhle odstín působí "lacině", to už mnohem raději klasickou GT stříbrnou. -
iudex 12.05.20 13:39
« Re: První Polo-dojmy
Ron: tak ešte raz oficiálne gratulácia k novému prírastku. :yes: Konečne máš poriadne auto a nie nejakú plečku na F (francúzske, Favorit) >:-[]
A aby som ťa potešil, britský Whatcar zaradili PGTI medzi 10 Top hothečov súčasnosti: [odkaz]
A aby som potešil aj woodyho, Autoexpress tam zaradil aj SSS ;-)
[odkaz]
A na záver poteším Toma, lebo v oboch rebríčkoch zvíťazil type R.
P.S. Toto asi ešte nikto nevidel, manuál v 911 992. Vraj najlepší manuál, aký chlapík kedy jazdil: [odkaz]

Doufám, že to nebude hodně km, ale zase určitě víc, než ty na M140i. ;-)
Kolik máš teď km a po kolika letech?