Thomasino 13.05.20 20:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
GTS s PDK ještě nejde objednávat? Tuším že říkali od léta. Možná až za měsíc nebo dva... Půjčíš mi na něj mega? Prodám Atecu, prodám M240i a pořídím na daily klidně Fabia II 1,2 >:-[] -
Thomasino 13.05.20 20:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Taky bych tipoval M2C (a rád bych ji u něj viděl, fakt skvělá kára za rozumnou cenu) :yes: :-) Ale Cayman GTS 4.0 PDK možná už v té době objednal šel. U M2C mi nesedí ta dlouhá dodací doba, ale mohl mít smůlu a díky korona odstávce se to nestihl. Jeden známej takto čeká na M4, objednával už koncem září, ale měl předem domluvený březen, do teď to ještě nemá 8-s
Jinak taky jsem u M2 plánoval malý roční nájezd, jako víkendovka pro zábavu, něco kolem 8000 km, max. 10 tisíc. Po 2 letech tam bylo 27 tisíc !! >:D >:D Občas nějaký ten výlet do Alp, každý pěkný víkend projížďky a výlety, každý rok jednou na Nordschleife. No vlastně podruhé byla jen cesta tam, zpátky už jela v úpravě kabrio a na odtahu 8-s >:-[] -
white label 13.05.20 15:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
sf
Na okamžik z toho měl GT3, ručička otáčkoměru se vydala až k číslovce 9.
A pak si kup manuál (od BMW)... ;-)
Škoda ho, motoR6u!
P.S. Už taky mohli u těch manuálů udělat indikaci zařazeného rychlostního stupně a pokud při takových otáčkách někdo omylem zařadí směrem dolů, mohlo to okamžitě řvát/pískat, aby řidič nepouštěl spojku. -
iudex 13.05.20 15:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Tiež to za daných podmienok vidím na M2ku: jednak spĺňa kritériá viacvalca a nepraktickej karosérie, jednak je to progres oproti 130i a súčasne zotrvanie u značky.
Samozrejme teoreticky je hracie pole širšie, od Mercedesu C kupé cez Toyotu Supra či Jag F-type až po Mustang, ale nič z toho nevnímam ako favorita. Možno ešte Cayman, ale opäť prvé tri Caymany v cenníku sú B4 a prvý viacvalec je GTS za predsalen veľké bubáky (od 81t), to je M2C (za 64t) oproti tomu o level dostupnejšia (a ako končiaci model aj s potenciálne zaujímavou zľavou).
Jo, takže tipujem M2C. :-) -
white label 13.05.20 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg
Nemáš tam přímo alcantaru, ale „Race-Tex“ (materiál z mikrovláken, který se částečně skládá z recyklovaných polyesterových vláken). Racingový interiér dělá alcantara (apod.) hlavně pokud je na volantu a šaltrpáce. Na stropě se to používá i jako luxusní prvek. Na GTS mám alcantaru na stropě, na středu sedaček a a na spodní části palubky (GTS paket) a vypadá to dobře... Sedačky se Sport-Tex jsem naživo viděl, měl je na srazu v Lipsku i Berdych na eRku. Je to takové zajímavé až zvláštní (eko)retro, za mě určitě lepší, než celokůže, i když nijak hodnotně to v reálu nevypadá, ale v tom tmavém provedení to vypadá líp, než ve světlejším. Na konfigurátoru je ten přední nárazník ve stínu, takže ten rozdíl (mezi nimi) tam vynikne minimálně, ale v reálu je to nebe a dudy. I na tom videu od iudexe (červené S s manuálem) je to vidět mnohem lépe, než na konfigurátoru.
Ad Turbo S. Jako GT3 RS/GT2 RS to nebude, protože to jsou zadokolky, navíc je GT3 RS atmosferická. A ve městě logicky spíš jako C4S, než CS.
Ale chápu jak to bylo myšleno. Podle mě už je dnes CS/C4S celkově! na takové úrovni, že si Turbo/TurboS dost těžko obhájí ten masivní rozdíl v ceně. Navíc u verze S (a GTS) si můžeš vybrat jak mezi zadokolkou a 4x4, tak mezi PDK a manuálem.
Pro mě tedy bude zřejmě opět králem poměru ceny, výbavy, výkonu a vzhledu verze GTS.
iudex 13.05.20 14:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Ja by som to tipoval na M340i, predsalen má rodinu a kupé asi nie. A keď toľko cavykov že neprezradí, verím, že to bude niečo poriadne, viacvalcové a nad 300k. Predsalen po 130i by ostatné bol downgrade, ktorým by nás tu takto cielene nenaťahoval (v tejto súvislosti už mi je jasný ten jeho návrat po 2 rokoch ;-) ) -
white label 13.05.20 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
iudex
Pokud to nebude nějaký rodinný kočár, tak bych to tipoval na M2C, ale na tu by asi zase tak dlouho nečekal.
Když už to prokecl, měl by nám dát nějaké indície (třeba R6/rwd) a my bychom mohli hádat co to bude. ;-) -
iudex 13.05.20 13:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg: jáj Ty si tajomný jak hrad v Karpatoch, ale keď nechceš, nechaj si tajomstvo. Len to bude musieť byť fakt bomba, aby to stálo za to utajovanie, lebo keď prídeš s nejakým štvorvalcom, tak bude shitstorm. >:-[] -