foto pradeda777

pradeda777 14.05.20  13:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Jak to tady čtu, tak mě začíná vrtat v hlavě, jestli by nebylo nakonec lepší zapomenout na ty malé hot SUV a nekoupit raději jako univerzála nějaký Toyota hybrid nebo PHEV od koncernu.
    A nový Ford Kuga (PHEV)
    se mě také docela líbí.......ale raději něco od koncernu, protože mám v místě značkový servis.... :-!

white label 14.05.20  12:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

iu
    Tak za 14 tis., to už je jiná písnička, to je o čtyři a půl tisíce éček méně, než za verzi GTI.
    Mě by akorát vadilo, že zrovna e-up! nejde objednat i jako 3dv., ale jestli je to pro ženu, tak O.K.

white label 14.05.20  09:50

« e-něco

w-a
    e-up! jsem napsal včera večer, bylo to první co mě napadlo (prostě koncern), ale pak jsem ještě projel net a nakonec to přepsal na P208. Cenu jsem bral jako poníženou o tu jejich dotaci, ale asi jsem to neměl přepisovat, jen dopsat další tip. Vsadil jsem nakonec vše na jednu kartu, a to byla zřejmě chyba.
    Ale hlavní trefou byl ten tvůj včerejší tip na elektromobil (obecně).
    Mimochodem k up!u mi moc neseděla ta Legova indicie: "Čo by som vám ešte poradil je myslieť viac “mimo krabice”", protože zrovna up! je (menší) krabice na kolech jak vyšitá!

foto iudex

iudex 14.05.20  08:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Tak je to jasné, bratislavský prcek na baterky (z trojice Citigo/Up/Mii to tiež tipujem na e-Up), to je... no, fajn. Jediný dôvod pre kúpu tejto predraženej krabičky (22t eur za mini je šialenosť) vidím v tom, že Leg získal dotáciu 8000 eur na EV (ktoré sa prideľovali práve pred Vianocami, čo korešponduje s legovým časom objednania). Potom cena 14t je už prijateľná a dáva zmysel. A práve čím lacnejšie EV, tým väčší zmysel má tá dotácia (8000 eur pri Upe je iné percento ceny ako pri Tesle model S). Osobne by som síce radšej bral iba 5000€ dotáciu na PHEV, ktorý je ale univerzálnejšie použiteľný, but that´s just me.
    A zrejme ide o vozítko pre ekologicky zmýšľajúcu manželku a nie o náhradu za 1er (pokiaľ si pamätám polovička dochádza do práce do susednej dediny, teda maximálka iba 130 kmh a dojazd 258 km potom nebude problém).

woody-alien 14.05.20  06:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

wl: P e-208 těžko bude za polovinu Hondy E. Takže já vynáším svůj definitivní tip:

Leg podpoří bratislavský průmysl a vítězem jeho výběru je VW e-Up. ;-)

Zdůvodnění:

a) cena - co jiného než koncernové mini máš za cca polovičku ceny Hondy ?

b) výroba na Slovensku

c) elektrické Citigo eiV má dost skladovek, nemusel by čekat takovou dobu.

white label 14.05.20  01:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg
    Jasně, ta cena Hondy e je úlet a koncept vypadal mnohem líp, prostě sexy třídvířko.
    Jsi fanoušek Tesly? Tak to jsem nevěděl.
    Takže trnavský P E-208. Barva: červená, žlutá, modrá?
    To auto vypadá dobře a jsem na něj zvědavý!
    Za mě tohle chce barvu, ta červená metla, ale i ta zlato-žlutá vypadá dobře (záleží jak naživo). Nebo si zůstal u modré?

Thomasino 14.05.20  00:35

X-CEED HYBRID ?? Do města a kolem komína dobrý :-)
    Mě by se místo Atecy na daily asi X-CEED libil, samozřejmě s 1,6T :-) Nejel jste s tím někdo??

Leg 13.05.20  23:52

Label: prečo? Ja som fanúšik Tesly.

Leg 13.05.20  23:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

wl: Honda e sa mi páči, len tá cena za mestkého prcka je dosť vysoká. A neviem im odpustiť, že sa nedržali tvarov Urban EV konceptu: [odkaz] To by som ho asi objednal. Nakoniec som šiel do konkurencie za polovicu a ešte tým podporím slovenský priemysel.

Tak a je to tam, už to viete. Shitstorm môže začať. >:D

Thom: áno, Tesla by sa mi páčila. Ale skôr Model Y ako rodinný kočár. Uvidíme, či tým baterkám prepadnem.

white label 13.05.20  23:50

Th
    Leg a Tesla, to mi moc nejde dohromady.

Thomasino 13.05.20  23:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Takže TESLA 3. Na to se čeká dlouho, jede to jako splašený >:-[] Ale zase je to spíše běžné rodinné auto :-O :-!

white label 13.05.20  22:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg
    I to "bez střechy" mohlo být "na baterky"...
    A co tohle?: [odkaz]

white label 13.05.20  22:35

w-a
    Spíš trolejbus, každopádně si to s těma baterkama trefil.

woody-alien 13.05.20  22:24

Leg: Já jsem to jenom prolítl, když jsem přijel z práce a přehlídl jsem tvůj příspěvek v 11:58. Ale měl jsem tušení, že nás trochu s těmi válci vodíš za nos a že jich bude spíš míň než tři než víc než čtyři. ;-)

No, to jsem sám zvědav, co jsi objednal za "tramvaj". :-)

Leg 13.05.20  21:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Nie, to čo písal woody je správne. ;-)

white label 13.05.20  21:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg
    Dá se to užívat i bez střechy nad hlavou?

Leg 13.05.20  21:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Woody: :yes: >:D tak nejak som tušil, že ty indície správne uchopíš.

BTW písal som že to je auto, takže žiadna motorka, tých sa bojím.

woody-alien 13.05.20  21:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Leg: Tvl, já to dám.

a) motorka
    b) Fiat Panda 0,9 Twin Air - dvouválec
    c) nějaký elektro - nula válců

>:D ;-)

Thomasino 13.05.20  20:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Takže placatý Lambo Hurakán ?? >:-[] >:-[] Nebo LOTUS Exige se šestiválcem :-)

Leg 13.05.20  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy

Toto je celkom zábava pozerať sa ako ste všetci mimo. >:D Čo by som vám ešte poradil je myslieť viac “mimo krabice” a takisto to, že tretia indícia hovorí viac o aute ako o mne.

Áno, štvorlitrový Cayman by sa mi veru ľúbil, ale nie. A športové BMW to tiež nie je. :-)