Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 14.05.20 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg.....Cayenne a Touareg jsou moc velké na univerzál. Ale jinak je to tak. Koncern na hybridy moc není. Ti spíš Éčka. Chystané ID.4 vypadá slibně, ale to je taky čistá elektrika. Já, když už, tak přece raději ten hybrid nebo PHEV. -
white label 14.05.20 15:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg
Takže si to koupil zhruba za cenu verze GTI.
Přesně, up! má jako jediný z "trojčat" to zkosení bočního/zadního prosklení u 3dv. verze, což jej opticky (mimo jiné) činí stylovějším. Že to prodejce nepobral se už dnes ani nedivím.
A co kola (15"/16"?) a barva?
130i prodáváš?
P.S. Cayenne Turbo S E-Hybrid, takže to máš vlastně dobře. -
iudex 14.05.20 15:11
Leg: takže ani nemáš dotáciu? No tak to máš môj (začudovaný) obdiv, kupovať to za plnú cenu bez tých -8000 to pre mňa nemá moc zmysel. A ešte prekvapivejšie pre mňa je, že to je pre Teba, namiesto BMW. Namiesto prémiového RWD hotheču s R6 elektrické miniauto? A nie na cesty okolo komína, ale na dochádzanie do Blavy? :-O Zaujímavé.
Ale zase nemusím všetkému na svete rozumieť a sú to Tvoje peniaze. -
Leg 14.05.20 14:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
woody: tebe ide karta. :-) Áno, je to e-UP! Nabudúce, keď budete hádať, dostaneš nejaký handicap. Presne ako píšeš, nič iné ako trojčatá sa na baterky v cene do 20000 nedá kúpiť, Mii sa u nás nepredáva a Škodovka sa mi nepáči.
iudex: samozrejme, prvá reakcia je o predraženosti. >:D V dobe objednávania bol k dispozícii eco bonus od VW 4200€, niečo prihodil predajca a výsledná cena je niečo cez 19000 v takmer plnej výbave. Ak si človek spočíta, koľko peňazí ušetrí za benzín vs elektriku, prakticky žiadny servis a vykompenzuje to vyššou poistkou, začína to dávať zmysel aj za túto cenu. Samozrejme, finančne bude vždi benzínový UP! vychádzať lepšie, ale kto z nás kupuje autá na základe toho, čo sa oplatí. :-) BTW Citigo sa predávalo (a stále vidím jednu skladovku) za 17500 + metalíza.
Inak UP nebude manželkin, nahradí BMW. Myslím, že deklarovaný dojazd 258 km bude stačiť ďalej, ako do susednej dediny a 130 na diaľnici je tiež v pohode. V skutočnosti bude jazdiť hlavne 40 km tam a 40 km späť do našej najväčšej dediny. A zrovna na to sú tebou navrhované PHEV krátke, to by som minimálne jednu cestu musel dať na benzín a už to nedáva zmysel. A univerzálne je to auto dostatočne, v podstate mu nič nechýba. Myslím vzhľadom na svoje určenie, ak pôjdeme štyria na lyže do Álp, máme v garáži ešte jedno auto.
label: myslieť mimo krabice sa stratilo v preklade ako "out of the box thinking", chcel som tým naznačiť, že nástupcom 130i nemusí byť hneď viacvalcový športiak. Ale to si asi už pochopil :-) Trojdverák by sa mi tiež páčil viac, hlavne ako má dvihnutú spodnú hranu zadného okna (aj vďaka tomu ho považujem za výrazne dizajnovo podarenejší ako jeho súrodencov). Samozrejme musel som sa opýtať, či nie je šanca ho vyrobiť ako 3D a chudák predajca to vôbec nepobral, že prečo by som vôbec mohol niečo také chcieť.
Praděda: PHEV od VW group, SUV... napadá mi Cayenne Turbo S e-hybrid (asi som ten názov skomolil, ale nevadí) alebo ešte Toareg R. Možno ešte niečo, neviem... -
pradeda777 14.05.20 13:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Jak to tady čtu, tak mě začíná vrtat v hlavě, jestli by nebylo nakonec lepší zapomenout na ty malé hot SUV a nekoupit raději jako univerzála nějaký Toyota hybrid nebo PHEV od koncernu.
A nový Ford Kuga (PHEV)
[odkaz]
se mě také docela líbí.......ale raději něco od koncernu, protože mám v místě značkový servis.... :-! -
white label 14.05.20 12:28
iu
Tak za 14 tis., to už je jiná písnička, to je o čtyři a půl tisíce éček méně, než za verzi GTI.
Mě by akorát vadilo, že zrovna e-up! nejde objednat i jako 3dv., ale jestli je to pro ženu, tak O.K. -
white label 14.05.20 09:50
« e-něco
w-a
e-up! jsem napsal včera večer, bylo to první co mě napadlo (prostě koncern), ale pak jsem ještě projel net a nakonec to přepsal na P208. Cenu jsem bral jako poníženou o tu jejich dotaci, ale asi jsem to neměl přepisovat, jen dopsat další tip. Vsadil jsem nakonec vše na jednu kartu, a to byla zřejmě chyba.
Ale hlavní trefou byl ten tvůj včerejší tip na elektromobil (obecně).
Mimochodem k up!u mi moc neseděla ta Legova indicie: "Čo by som vám ešte poradil je myslieť viac “mimo krabice”", protože zrovna up! je (menší) krabice na kolech jak vyšitá! -
iudex 14.05.20 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Tak je to jasné, bratislavský prcek na baterky (z trojice Citigo/Up/Mii to tiež tipujem na e-Up), to je... no, fajn. Jediný dôvod pre kúpu tejto predraženej krabičky (22t eur za mini je šialenosť) vidím v tom, že Leg získal dotáciu 8000 eur na EV (ktoré sa prideľovali práve pred Vianocami, čo korešponduje s legovým časom objednania). Potom cena 14t je už prijateľná a dáva zmysel. A práve čím lacnejšie EV, tým väčší zmysel má tá dotácia (8000 eur pri Upe je iné percento ceny ako pri Tesle model S). Osobne by som síce radšej bral iba 5000€ dotáciu na PHEV, ktorý je ale univerzálnejšie použiteľný, but that´s just me.
A zrejme ide o vozítko pre ekologicky zmýšľajúcu manželku a nie o náhradu za 1er (pokiaľ si pamätám polovička dochádza do práce do susednej dediny, teda maximálka iba 130 kmh a dojazd 258 km potom nebude problém). -
woody-alien 14.05.20 06:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
wl: P e-208 těžko bude za polovinu Hondy E. Takže já vynáším svůj definitivní tip:
Leg podpoří bratislavský průmysl a vítězem jeho výběru je VW e-Up. ;-)
Zdůvodnění:
a) cena - co jiného než koncernové mini máš za cca polovičku ceny Hondy ?
b) výroba na Slovensku
c) elektrické Citigo eiV má dost skladovek, nemusel by čekat takovou dobu. -
white label 14.05.20 01:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg
Jasně, ta cena Hondy e je úlet a koncept vypadal mnohem líp, prostě sexy třídvířko.
Jsi fanoušek Tesly? Tak to jsem nevěděl.
Takže trnavský P E-208. Barva: červená, žlutá, modrá?
To auto vypadá dobře a jsem na něj zvědavý!
Za mě tohle chce barvu, ta červená metla, ale i ta zlato-žlutá vypadá dobře (záleží jak naživo). Nebo si zůstal u modré? -
Leg 13.05.20 23:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
wl: Honda e sa mi páči, len tá cena za mestkého prcka je dosť vysoká. A neviem im odpustiť, že sa nedržali tvarov Urban EV konceptu: [odkaz] To by som ho asi objednal. Nakoniec som šiel do konkurencie za polovicu a ešte tým podporím slovenský priemysel.
Tak a je to tam, už to viete. Shitstorm môže začať. >:D
Thom: áno, Tesla by sa mi páčila. Ale skôr Model Y ako rodinný kočár. Uvidíme, či tým baterkám prepadnem. -

Tady už pro tebe odlehčují malé SUV na kafe a rohlíky:
[odkaz]