Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 15.05.20 16:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Tak rozdiel medzi Fiestou ST a Focusom ST je 6t eur (25t vs 31t), to mi príde ako veľmi prijateľná cena za väčšie, výkonnejšie a rýchlejšie auto (plus lepšie vybavené, napr. samosvor v sérii, vo FieSTe za príplatok). -
pradeda777 15.05.20 15:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
iu....tož rozumné rodinné nové auto už máš, tak teď by to chtělo ještě vyměnit 3er za nějakou menší hračku.
Fiesta ST zní dobře (recenze :yes:) i když je to teď jen tříhrnek. Ale se samosvorem na bláznění na SR nebo na Babě i na okreskách myslím že ideál..... ;-) Focus ST má přece jen blíž k tomu rodinnému autu....plus, je také o dost dražší.... :-! -
iudex 15.05.20 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
dedo: jasné, F ST je na mojom pomyselnom rebríčku, čo BY som aktuálne kúpil, na prvom mieste. Na novú M340i ani iný aktuálny hotsedan nemám (a ak by som mal, aj tak by som to za súčasné ceny nekúpil); M135i sa ukazuje ako sklamanie naprieč všetkými testami, G8 ma interiérom i exteriérom vôbec neoslovil, skôr odradil (GTI v základe nič moc, TCR ani R ešte nie sú), Megane RS prudko zdražel, čím prestal byť zaujímavý, CtR ma vizuálne stále odrádza... proste ak aj nie je dokonalý, Focus ST má k mojim požiadavkám na rozumné rýchle zvezenie najbližšie. Dokonca som sa pristihol (pod vplyvom woodyho a jeho SSS), že pozerám aj na triedu B, konkrétne FieSTu, ale ten rozdiel po dovybavení oproti Focusu je taký, že Focus je lepšia kúpa.
Ad Pezinská Baba: zrovna zajtra sa tam chystám. -
pradeda777 15.05.20 13:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
iu.....jen sem si tak vzpomněl....jak píšeš cez Pezinok a Sv. Jur....samá dedina....svatá pravda...byli jsme před pár léty v Slovenském Grobě si dát pověstnou husu. Tam jsme jeli přes Babu a zpět jsme chtěli zkusit jinou cestu. Chyba! Zrovna probíhaly nějaké vinařské slavnosti a my se doslova museli "probíjet" provozem až do Trstína.
A jinak....vzpomeneš si ještě na FST? Pamatuji, že v jednu chvíli si vážně zvažoval.... ;-) -
Leg 15.05.20 11:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
iudex: no práve na tej trase toho moc nenapredbiehaš. Akože môžeš, ale nemá to moc zmysel, lebo hneď dobehneš auto, čo je 100 metrov pred tebou. Alebo vletíš do obce 100-kou. Ak teda nepredbiehaš v obci, čo ja zásadne nerobím, ak sa nejedná o nejakú vláčuhu. Pomerne často sa zveziem aj autami do povedzme 100 koní a že by som nejak trpel nemôžem povedať. Našťastie nie som odsúdený jazdiť dlhé trasy mimo diaľníc pod časovým tlakom, vtedy je podobný výkon reálne potrebný. Nie že by inokedy nebol fajn a 61 kW e-UP určite nie je porcia na rozdávanie, ako ale hovorím, na svoje určenie je to dostatočné.
Neboj sa, autá ma stále bavia. Keby som chcel presunovadlo z a do b kúpim si v akcii nejakú Fabiu alebo Rio. Treba si však uvedomiť, že nadšenie do áut nie je iba cez výkon a ostrú jazdu, na autách ťa môžu baviť aj iné veci, technológie, inovácie alebo naopak nostalgia a história. Človeka, čo doma oprašuje a renovuje dedovu 120-ku určite neobviníš, že sú mu autá ukradnuté. A napriek tomu, že ťažko nájdeš auto s horšími jazdnými vlastnosťami na dnešných cestách.
Anglicky hovoriaci majú na nadšencov do áut dva výrazy: car enthusiast a driving enthusiast. Ja som ten prvý, ty ten druhý.
Label: áno, moje auto by malo vyzerať rovnako, len strecha a zrkadlá budú čierne. Aj v interiéri, vrátane fancy sedačiek s diamantovým prešívaním. >:D Ešte dilema bola multifunkčný kožený volant, keďže obyč nemá ten hnusný klavírny lak, ale nakoniec som ho zobral, nechce sa mi mačkať gumený. Inak si všimnite kopec retro prvkov: klasický kľúč do "zapaľovania", volič "prevodovky" z DSG, ručnú parkovacu brzdu, halogénové svetlá, to auto je na pomery elektrických áut nečakane oldschool.
GTI by som tiež zobral v striebornej, s tými pruhmi na dverách mi to pripomína staré GTI-čka. e-UP! ale nemá toľko dekorácií a obávam sa, že by vyzeral fádne - v dobe, keď som sa rozhodoval som na ulici videl strieborné Citigo a bolo rozhodnuté. -
iudex 15.05.20 09:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg: tak ak si tú dotáciu dostal (z Tvojho vyjadrenia skôr vyplývalo, že si to kupoval bez dotácie za 19t), tak to situáciu mení, presne ako som písal, mínus 8000 eur razom robí z predraženej krabičky dobrú kúpu. Ak to bolo tých cca. 11t eur, to je super cena.
Stále ale neviem pochopiť e-Up ako náhradu za 130i. Ako chápem, že keď nejdeš do BA po diaľnici, ale cez Pezinok a Sv. Jur, niet tam kde ísť rýchlo, samá dedina za dedinou, ale aj tak budeš odsúdený ísť stále v kolóne bez jediného predbehnutia. Človek, ktorý presedlá z Fabie HTP to asi nebude vnímať, ale človek presadajúci zo šesťvalca, čo robí stovku za +/-6s?
To fakt zaváňa tým, že Ti autá začali byť ukradnuté a vnímaš ich iba ako presunovadlo z bodu A do B za čo najnižšie náklady. Síce chápem, ale môj pohľad na auto je iný.
wl: výborný Ondrov test Focusu ST, ak on tak chváli, tak to len potvrdzuje kvality auta. Jediné, čo mi na ňom vadí, sú jeho prezentačné schopnosti, nevie moc vystupovať a hovoriť, ale obsah je dôležitejší a hlavne vie jazdiť a chytiť auto pod krk (viď jeho drifty). -
Leg 14.05.20 20:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
iudex: Mám dotáciu, to bolo na ilustráciu, že tých 22 je "nereálnych" aj bez dotácie.
40 km nie je žiadna diaľkovka, navyše mám zmerané, že z tých 40 km sa dá legálne ísť rýchlejšie ako 80 km/h kilometrov ... osem. A to len keď nejdeš v špičke. V praxi je na toto hociaký hothatch úplný overkill. Keďže je toto väčšina mojich jázd a nie som ten typ, čo by sa šiel vo voľnom čase len tak povoziť, v poslednej dobe bolo chvíľ, kedy by som si skutočne užil jazdu hodnú môjho auta absolútne minimum. Takže padlo ťažké rozhodnutie, BMW ide po deviatich rokoch vernej služby, zopár krásnych roadtripoch a mnohých skutočne nezabudnuteľných kilometroch za volantom z domu. Ale lacno ho nedám a tak je možné, že ešte u nás nejaký čas pobudne. >:D
Ja som na rozdiel od vás nebol nikdy vyložene na rýchle autá, skôr som vždy v nich hľadal nejaký charakter. Aby to nebola len kopa plechu na kolesách určená na prepravu z miesta A do B. 130i som takisto nekupoval za cielom vymetania okresiek či okruhov, vždy ma na ňom fascinoval ten nekonvenčný prístup ku najkonvenčnejšiemu autu - päťdverovému hatchbacku. Po jazde s E46 330i som sa utvrdil v tom, že koncepcia R6->M6->RWD má fakt niečo do seba, zistil som, že na nové fakt nemám a preveril, že tieto autá majú potenciál byť dobrými držiakmi. No a nakoniec z toho bolo 9 rokov radostného spolužitia, ktorý ma utvrdilo v tom, že aj keď sa niečo robí úplne inak (5DV HB), prijatím miernych ústupkov na jednom fronte (priestor, vzhľad, trakcia na ľade) môžeme získať veľké benefity na inom (riadenie, vyváženie, ovládateľnosť, skrátka radosť z jazdy)
V poslednej dobe mám taký pocit, že tento pohár som naplnil a je na čase obrátiť list, nájsť si trochu inú radosť z áut. Keďže som fanúšikom moderných technológií a dívania sa vpred, už dlho sledujem intenzívne dianie na poly alter. pohonov, hybridy a hlavne elektro. Takže, keď vW na UPe zdvojnásobil dojazd, daľ na neho uvádzaciu zľavu a ešte ministerstvo prihodilo toľko, že to auto sa reálne dalo dostať za cenu benziňáku, nebolo nad čím váhať. Če to má predný náhon, 60 kW a nedostanem sa do Košíc pod 4 hodiny mi skutočne žily netrhá.
label: tmavomodrá metalíza. Finalisti boli ešte žltá (tú by som bral keby som mal o 10 rokov menej, teraz je na mňa moc "funky" + modré doplnky k tomu moc nepasujú) a strieborná (predsalen, UP je dosť škatula a asi by bol v striebornej moc fádny)
kolesá som po veľkej dileme zobral 16" upsylon. Síce sa obávam tvrdosti (v el. verzii sa nedalo zviezť a benzínová je o pár sto kíl ľahšia, tak to nie je relevantné - čo som ale čítal, tak by to malo byť v pohode) a asi sa podpíšu na dojazde (mne reálne stačí nejakých 150 km a to by malo byť v letnom období reálne vždy). Na druhej strane vyzerajú fakt dobre a 165-ky gumy mi predsalen pripadajú príliš úzke, tieto sú 185-ky.
praděda: Na I.D.4 som fakt zvedavý, keď by som náhodou chcel elektrifikovať celú garáž, bol by to asi horúci kandidát.
Ty brďo, to je tuším môj najdlhší príspevok. >:D -
pradeda777 14.05.20 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg.....Cayenne a Touareg jsou moc velké na univerzál. Ale jinak je to tak. Koncern na hybridy moc není. Ti spíš Éčka. Chystané ID.4 vypadá slibně, ale to je taky čistá elektrika. Já, když už, tak přece raději ten hybrid nebo PHEV. -
white label 14.05.20 15:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg
Takže si to koupil zhruba za cenu verze GTI.
Přesně, up! má jako jediný z "trojčat" to zkosení bočního/zadního prosklení u 3dv. verze, což jej opticky (mimo jiné) činí stylovějším. Že to prodejce nepobral se už dnes ani nedivím.
A co kola (15"/16"?) a barva?
130i prodáváš?
P.S. Cayenne Turbo S E-Hybrid, takže to máš vlastně dobře. -
iudex 14.05.20 15:11
Leg: takže ani nemáš dotáciu? No tak to máš môj (začudovaný) obdiv, kupovať to za plnú cenu bez tých -8000 to pre mňa nemá moc zmysel. A ešte prekvapivejšie pre mňa je, že to je pre Teba, namiesto BMW. Namiesto prémiového RWD hotheču s R6 elektrické miniauto? A nie na cesty okolo komína, ale na dochádzanie do Blavy? :-O Zaujímavé.
Ale zase nemusím všetkému na svete rozumieť a sú to Tvoje peniaze. -
Leg 14.05.20 14:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
woody: tebe ide karta. :-) Áno, je to e-UP! Nabudúce, keď budete hádať, dostaneš nejaký handicap. Presne ako píšeš, nič iné ako trojčatá sa na baterky v cene do 20000 nedá kúpiť, Mii sa u nás nepredáva a Škodovka sa mi nepáči.
iudex: samozrejme, prvá reakcia je o predraženosti. >:D V dobe objednávania bol k dispozícii eco bonus od VW 4200€, niečo prihodil predajca a výsledná cena je niečo cez 19000 v takmer plnej výbave. Ak si človek spočíta, koľko peňazí ušetrí za benzín vs elektriku, prakticky žiadny servis a vykompenzuje to vyššou poistkou, začína to dávať zmysel aj za túto cenu. Samozrejme, finančne bude vždi benzínový UP! vychádzať lepšie, ale kto z nás kupuje autá na základe toho, čo sa oplatí. :-) BTW Citigo sa predávalo (a stále vidím jednu skladovku) za 17500 + metalíza.
Inak UP nebude manželkin, nahradí BMW. Myslím, že deklarovaný dojazd 258 km bude stačiť ďalej, ako do susednej dediny a 130 na diaľnici je tiež v pohode. V skutočnosti bude jazdiť hlavne 40 km tam a 40 km späť do našej najväčšej dediny. A zrovna na to sú tebou navrhované PHEV krátke, to by som minimálne jednu cestu musel dať na benzín a už to nedáva zmysel. A univerzálne je to auto dostatočne, v podstate mu nič nechýba. Myslím vzhľadom na svoje určenie, ak pôjdeme štyria na lyže do Álp, máme v garáži ešte jedno auto.
label: myslieť mimo krabice sa stratilo v preklade ako "out of the box thinking", chcel som tým naznačiť, že nástupcom 130i nemusí byť hneď viacvalcový športiak. Ale to si asi už pochopil :-) Trojdverák by sa mi tiež páčil viac, hlavne ako má dvihnutú spodnú hranu zadného okna (aj vďaka tomu ho považujem za výrazne dizajnovo podarenejší ako jeho súrodencov). Samozrejme musel som sa opýtať, či nie je šanca ho vyrobiť ako 3D a chudák predajca to vôbec nepobral, že prečo by som vôbec mohol niečo také chcieť.
Praděda: PHEV od VW group, SUV... napadá mi Cayenne Turbo S e-hybrid (asi som ten názov skomolil, ale nevadí) alebo ešte Toareg R. Možno ešte niečo, neviem...