Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 16.05.20 15:04
« Re: Re: Re: CTR manual
Tož, ten okruh který používali byl spíš pro motokáry. Samozřejmě se tím setřely rozdíly mezi silnějšími a slabšími motory a znevýhodnily vozy s "převodovkami pro chlapy"... >:-[]
Asi účel. Zajímavá byla ta chvála N převodovky, která je vybavena "state of art" synchro rings. Tu bych si opravdu rád vyzkoušel.
Jinak to zpackané (uspěchané) přeřazení do 2 u CTR se sem tam podařilo i mě u ITR. Snad i u MPS, ale s tou sem nikdy nestál "na startě".... ;-) Možná právě proto má 1er mezi 1 - 2 ten "schodek", který zabraňuje uspěchanému přeřazení.... ;-) -
Market 16.05.20 13:02
« Re: Re: CTR manual
inak, to TCR sa mi nezda celkom seriove.
Z 0 na 200 je to od 9:54 do 10:09, co predstavuje 15 sekund a to som este v ziadnom inom teste GTI TCR nevidel. Pamatam si skor casy okolo 19 sekund co je realne rozdiel triedy.
Moja CUPRA R to urobi za cca 18 sek.
[odkaz] -
white label 16.05.20 12:25
« Re: CTR manual
Market
Jo, to je to video, kde GTI TCR (při DR) vytřelo podlahu s konkurencí. A ty dvě desetinky co mu dala (jako jediná) CTR na tom okruhu, ty by smázly pořádné pneu místo těch nepochopitelných conti premium contact.
A už i Honda se může jít učit do Nošovic, jak se dělá pořádný manuál. -
white label 16.05.20 00:37
« Re: Re: dotace
Leg, all
[odkaz]
Fotka z minulého víkendu u hotelu Tatra ve Velkých Karlovicích. Na to, že auto už bylo zaprášené (hlavně kola) a je to rychlovka mobilem (navíc zmenšená pro mms) to není až tak zlé.
Chtěl jsem si projet oblíbenou trasu Bumbálka-Makov a zpět, ale celníci mě pustili jen na tu zkratku z Bumbálky do Velkých Karlovic.
Ale Slováci teď mají volnou krásnou trasu z Kolárovic na vrchol hranice okresů Bytča a Čadca. :yes: -
Leg 15.05.20 23:07
« Re: dotace
No , žijeme v dobe, kedy je každá anomália spájaná ak nie s korupciou tak aspoň rodinkárstvom. Skutočnosť je však oveľa jednoduchšia.
V zhruba jeden čas u nás nastali tri udalosti na poli EV. VW sa rozhodol zdvojnásobiť kapacitu baterky do svojich miniáut, Škodovka nasadila na Citigo uvádzaciu cenu 17 500€ v prakticky plnej výbave (VW bol trochu drahší) a zároveň na ministerstve hospodárstva zistili, že majú prebytočných 5 mil €, ktoré sa rozhodli využiť na podporu elektromobility a na ev budú prispievať plošne 8000€ bez ohľadu na cenu (okrem horného stropu 50 000€). Výsledkom týchto udalostí bolo, že zrazu sa použitelný elektromobil s dojazdom cez 200 km dal reálne kúpiť do 10 tisíc namiesto doteraz obvyklých cca 30. Samozrejme to znamenalo, že po 300 Citigách pridelených pre SR na rok 2020 sa len zaprášilo. Kto si zrátal dve a dve, musel tušiť, že z dotácií bude súťaž rýchlych prstov a náležite sa pripravil. Ja som to spravil, môj čas bol 2:11 a na druhý deň som nakráčal do showroomu VW a poručil si jeden modrý UP. Otázka teraz je, kedy ho dodajú a či vôbec, fabrika vraj ide momentálne na 20 percent a baterkáreň tiež vyrába, ale prednosť vraj majú Taycany. Burzoázia! :-)
Takže žiadne známosti, len ako to v živote často býva, šťastie praje pripraveným -
pradeda777 15.05.20 18:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
iu....zdá se, že Leg má dobré kontakty.....nejen na jeho budoucí EV...... ;-) -
iudex 15.05.20 17:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Dedo: tak nehovoril som pravdu, neminuli sa za 2 minúty, ale za 3:41 min. ;-)
[odkaz]
Práve preto ma zaujíma Legova skúsenosť.
Tiež by ma zaujímalo, na aké elektromobily si ľudia pýtali dotácie. Každopádne najväčšie racio má práve Legova voľba, 8000 eur pri kúpnej cene 19000 je brutálna zľava (42%), kdežto pri nejakej Tesle za 50t to až taký stimul nie je (16%).
Ak by som chcel skĺbiť dotáciu s pre mňa použiteľným autom, bral by som Superb iV, začína na 33300, mínus dotácia je 28300, za čo je priestranné a slušne výkonné (218k) rodinné auto, ktoré môže poskakovať po meste na elektrinu, ale zároveň zobrať rodinu do Tatier bez obmedzenia dojazdom.
Prípadne by som počkal, ako budú nacenené avizované koncernové kompaktné PHEV (Octavia/Leon/Golf) s tým 150 kW hybridom (na minutie tej dotácie je tuším 12 mesiacov). -
pradeda777 15.05.20 16:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
iu....k té "minutové dotaci" na EV.....nějak se mě to nezdá....smrdí to korupcí a zavání podvodem.... >:-[] Vůbec bych se nedivil..... ;-\ -
pradeda777 15.05.20 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
iu....tak to s tou peceni a husou beru. My jsme si také velkou část husy vezli domů..... ;-) -
Market 15.05.20 16:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
pd: Na tej husi Slovenskom Grobe som uz bol aj ja.
Chyba bola dat si tu pecen ako predjedlo. Bolo jej tak vela, ze tu hus som uz potom nevladal zjest.
Potom som do 4tej do rana nemohol zaspat, lebo som bol prezraty ako svina :-) -
iudex 15.05.20 16:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Leg: ešte by ma zaujímalo, ako to bolo s tou dotáciou. Pamätám si, že sa to robilo na dvakrát, keď prvýkrát padol systém a druhýkrát sa to rozobralo asi za 2 minúty. -
pradeda777 15.05.20 16:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První Polo-dojmy
Že jsem si vzpomněl na tu husu v Grobě.....tak nejrychlejší cesta by pro mě byla po D2 do Malacek a pak přes Babu do Pezinoku. Chtělo by to ale SK dálniční známku.... ;-) No ale ta husa by za to stála.... ;-) Jo, a ta pečeň co dávají jako předkrm s čerstvým chlebem byla přímo božská... :yes:
Rozdíl v ceně FiST : FoST je v Česku cca 200k CZK a když kupuješ auto pod 1 mil, tak to už je poznat.... :-! Ano, samosvor je u FiST za příplatek cca 30k CZK.... ;-\ Ano, Focus je rychlejší atd, ale na "bláznění" by byla Fiesta (alespoň pro mě) zajímavější.... :-!