white label 17.05.20 01:28
« Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Ron
Ty mladý sklerotiku, tys mi tvrdil, že si někde v diskusích vyčetl, že nastavení tlumičů to ovlivnit neumí, navíc ten příplatek není jen o tom.
Ano, v poloze R, logicky v něm máš vidět hlavně pravé zadní kolo, abys ho neodřel třeba o zvýšený obrubník při podélném parkování u chodníku apod., a to ti ty senzory neohlídají. A taky si to můžeš trochu upravit, to máme radit takové věci vysokoškolsky vzdělanému uživateli? ;-) -
Ronault. 16.05.20 23:49
« Re: Re: Druhé Polo-dojmy
WL: To jsem asi nebyl já, kdo o tom pochyboval, to bych si to nepřiplatil. Samozřejmě jsou to stavitelné a ne adaptivní tlumiče, ale rozdíl je znát, hlavně na výmolech.
jo, zkoušel, taky se to dá použít. Ale i tak ty dnešní benzíny, i když to není downsizing, mají malé odpory a motorem se toho moc nenabrzdi.
Jakože to automatické naklápění funguje jen když je ovladač v poloze R, jo? Jen to sjede až moc nízko, že skoro nejde dozadu vidět, resp. sotva zadní kolo, ale nárazník už ne... pravda, že tam už to hlídají senzory -
white label 16.05.20 22:41
« Re: Druhé Polo-dojmy
Ron
A když jsem ti říkal, že PGTI umí s tím příplatkem přitvrdit tlumiče, tak si mi nevěřil. ;-)
"Když otočím s tím ovladačem, tak to sjede někam až moc dolů, je to nějaké divné."
Jakým ovladačem točíš? Stačí mít ovladač zrcátek trvale v poloze pro ovládání pravého zpětného zrcátka a nemusíš ničím točit.
A ty rychlé/jednoduché přechody z D do S a zpět, už sis to vyzkoušel? -
Ronault. 16.05.20 20:43
« Druhé Polo-dojmy
Díky za gratulace, taktéž gratuluji Legacymu k jeho nové a přece jen překvapivé volbě. ;-)
Přidám, pokud to někoho zajímá, další porci dojmů.
1. Pan prodejce v Brně mi špatně vysvětlil přechod z manuálního řazení do do automatu. Takže když si třeba podřadím pod volantem, tak po nějaké čase, odhadem 20 vteřin, si auto zpátky přejde do D a řadí samo, což je o poznání lepší než přidržovat pádlo +.
Samotná DSG bohužel v režimu D drží otáčky hodně nízko a v podstatě se řídí tím, co ukazuje rádce v manuálu třeba otcovy Fabie. Jako je pravda, že ty nízké otáčky nejsou provázeny nějakou vyložženou neochotou zrychlovat a když už, tak si blekurychle podřadí, ale ten pocit, když tam je 1200 ot. a jedeme na šestku kolem 60 km/h... no nevím, nepříjde mi to OK, ale co už.
2. Seřídil jsem ostřikovače, dá se to malým šestihranným klíčem. Jen tedy u řidiče mi celý ostřikovač odpadl, moc tam nedrží a zacvakávají se dost lehce. Tady by se kluci z JAR měli zlepšit.
3. Že chybí tlumiče na zvedání kapoty je jasné, VW není Dacia >:-[] , ale tak výborný motor by si zasloužil na kryt dát alespoň logo výrobce.
4. Sedačky si postupně přizpůsobuji svému zadku, WL měl pravdu. Půjde to. Taky zjišťuji, že méně jím, asi podvědomě se chci v nich cítit lépe a GTI tak dbá o mé zdraví >:D
5. Párkrát jsem už motor lehce zatížil, resp. jsem neodhadl, že si DSG podrží otáčky, a teda je to pila :-!
6. Vyzkoušel jsem na krátkém úseku přepnout tlumiče do režimu sport a teda jestli někteří tvrdí, že rozdíl je neznatelný, tak na nerovnostech, které mám odzkoušené, je rozdíl výrazný a na každodenní ježdění už to moc není, v běžném režimu OK.
7. Nevím čím to je, ale jsou dost hlučné stěrače jak stírají. Možná je to tím zvykem z Picassa, které má čelní sklo někde u předního nárazníku a tak nejdou slyšet... ale hlučné jsou i proti Meganu, jak ve Fáčku. Asi nějaké tenké sklo.
8. Fakt by si mohli u VW odpustit to šroubovací víško nádrže, když už tam není klíč. Další zbytečná činnost.
9. Dle prvního tankování spotřeba 7,6 l/100km dle dotankování, dle PC 7,3 l/100 km. To by ušlo, spokojenost.
10. DAB, tedy digitální radio, má proti klasickému FM úplně jiný zvuk, to je jiný vesmír :yes: Bohužel zatím u nás v pohraničí jede jen Radiožurnál a polské stanice (těch je hodně).
11. Musím si přečíst návod, protože se má automaticky sklápět spolujezdovo zrcátko přii zařazené zpátečce a nedělá to. Když otočím s tím ovladačem, tak to sjede někam až moc dolů, je to nějaké divné. V systému to zapnuté mám :-O
Jinak spokojenost >:-[] :-! :yes: -
pradeda777 16.05.20 15:04
« Re: Re: Re: CTR manual
Tož, ten okruh který používali byl spíš pro motokáry. Samozřejmě se tím setřely rozdíly mezi silnějšími a slabšími motory a znevýhodnily vozy s "převodovkami pro chlapy"... >:-[]
Asi účel. Zajímavá byla ta chvála N převodovky, která je vybavena "state of art" synchro rings. Tu bych si opravdu rád vyzkoušel.
Jinak to zpackané (uspěchané) přeřazení do 2 u CTR se sem tam podařilo i mě u ITR. Snad i u MPS, ale s tou sem nikdy nestál "na startě".... ;-) Možná právě proto má 1er mezi 1 - 2 ten "schodek", který zabraňuje uspěchanému přeřazení.... ;-) -
Market 16.05.20 13:02
« Re: Re: CTR manual
inak, to TCR sa mi nezda celkom seriove.
Z 0 na 200 je to od 9:54 do 10:09, co predstavuje 15 sekund a to som este v ziadnom inom teste GTI TCR nevidel. Pamatam si skor casy okolo 19 sekund co je realne rozdiel triedy.
Moja CUPRA R to urobi za cca 18 sek.
white label 16.05.20 12:25
« Re: CTR manual
Market
Jo, to je to video, kde GTI TCR (při DR) vytřelo podlahu s konkurencí. A ty dvě desetinky co mu dala (jako jediná) CTR na tom okruhu, ty by smázly pořádné pneu místo těch nepochopitelných conti premium contact.
A už i Honda se může jít učit do Nošovic, jak se dělá pořádný manuál. -
white label 16.05.20 00:37
« Re: Re: dotace
Leg, all
Fotka z minulého víkendu u hotelu Tatra ve Velkých Karlovicích. Na to, že auto už bylo zaprášené (hlavně kola) a je to rychlovka mobilem (navíc zmenšená pro mms) to není až tak zlé.
Chtěl jsem si projet oblíbenou trasu Bumbálka-Makov a zpět, ale celníci mě pustili jen na tu zkratku z Bumbálky do Velkých Karlovic.
Ale Slováci teď mají volnou krásnou trasu z Kolárovic na vrchol hranice okresů Bytča a Čadca. :yes: -
Leg 15.05.20 23:07
« Re: dotace
No , žijeme v dobe, kedy je každá anomália spájaná ak nie s korupciou tak aspoň rodinkárstvom. Skutočnosť je však oveľa jednoduchšia.
V zhruba jeden čas u nás nastali tri udalosti na poli EV. VW sa rozhodol zdvojnásobiť kapacitu baterky do svojich miniáut, Škodovka nasadila na Citigo uvádzaciu cenu 17 500€ v prakticky plnej výbave (VW bol trochu drahší) a zároveň na ministerstve hospodárstva zistili, že majú prebytočných 5 mil €, ktoré sa rozhodli využiť na podporu elektromobility a na ev budú prispievať plošne 8000€ bez ohľadu na cenu (okrem horného stropu 50 000€). Výsledkom týchto udalostí bolo, že zrazu sa použitelný elektromobil s dojazdom cez 200 km dal reálne kúpiť do 10 tisíc namiesto doteraz obvyklých cca 30. Samozrejme to znamenalo, že po 300 Citigách pridelených pre SR na rok 2020 sa len zaprášilo. Kto si zrátal dve a dve, musel tušiť, že z dotácií bude súťaž rýchlych prstov a náležite sa pripravil. Ja som to spravil, môj čas bol 2:11 a na druhý deň som nakráčal do showroomu VW a poručil si jeden modrý UP. Otázka teraz je, kedy ho dodajú a či vôbec, fabrika vraj ide momentálne na 20 percent a baterkáreň tiež vyrába, ale prednosť vraj majú Taycany. Burzoázia! :-)
Takže žiadne známosti, len ako to v živote často býva, šťastie praje pripraveným