Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.05.20  18:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

M140i ve třídvířku vypadá lépe, což jsme si již před léty odhlasovali.... ;-) Zrovna tak jako fakt, že pětidvířko je praktičtější..... ;-) V černé.....? Víme jak složité je udržovat černou v top kondici....proto ji dnes už málokdo kupuje..... ;-) Jo, borec na videu ji měl nablýskanou.... to je fakt..... ;-) Na příklad i takové Porsche 911 v černé, vypadá daleko líp, než v nějaké obyčejné snadno přehlédnutelné světlé barvě.... ;-)[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.20  17:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Tak Up je priestorovo úplne neuveriteľný, absolútne dokonale využitý obostavaný priestor, viac než väčšina áut triedy B. Len ten lowcost tam bol cítiť, materiály a ich spracovanie zodpovedajúce kategórii, t.j. lacné. A po tuším 20t km aj prekvapivo rozhrkané (ale to sčasti je dôsledok požičiavaného auta, ktoré nik nešetrí). Ale už vtedy som hovoril, dať do toho auta turbomotor (a prispôsobiť podvozok), mohla by to byť sranda, auto veľmi obratné a agilné. A potom VW spravil verziu GTI.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.05.20  16:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Ale co?
    Tak už nic (po editaci).
    Na těch plechcáčích vypadají hrozně. Ale jinak ta kabina byla poměrně prostorná, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.20  16:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Presne túto konfiguráciu (3-dv, čierna, manuál, RWD) som mal požičanú predtým, než som objednal 3er: [odkaz]
    [odkaz]
    A tu som ešte pre Lega vyhrabal z archívu dva Up!y, čo sme mali požičané na dovolenke: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.05.20  16:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

sf
    Ale obě najednou asi ne?
    Jo, v tom třidvířku je to docela zajímavý SB a navíc v té černé se pěkně ztrácí designové problémy 1er.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.20  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Tá 140i je ešte k tomu 3dv , to už je fakt vyhynutý druh.
    dedo: chlapec tam má kameru ktorou sníma pristrojovku.
    Mne sa na Forde sklápa aj ľavé zrkadlo pri cúvaní keď to mám na L :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.05.20  15:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Ron
    Nutnost přepnout do polohy R je promyšlená, v podstatě využívá přepínač pro ovládání jednotlivých zrcátek i k možnému snadnému/rychlému zapnutí/vypnutí funkce pro naklopení pRavého zrcátka při couvání. Pokaždé to totiž není žádoucí, třeba když couvám do garáže, chi to mít deaktivované a nemusím k vůli tomu složitě chodit do palubního menu, stačí dát volič mimo pozici R.
    Jak "sjedou", snad sjede, mělo byto fungovat jen na právé zp. zrcátko. A pokud ti jeho poloha nevyhovuje, tak, si ji (při zpátečce a pozici R) uprav a systém by si měl tvou korekci pamatovat.

edit: psal jsem to ještě před tvým příspěvkem z 15:04
    Dá se teď POLO GTI vůbec objednat, když zmizelo ze všech konfigurátorů, včetně německého.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.05.20  15:04

« Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Tak zrcátko nastaveno, uvidíme. Zmátlo mě, že zrcátko se zpátky vrátí až po dosažení rychlosti 15 km/h směrem vpřed, což vlastně není špatný nápad.
    Pochvalný bod, vrazil jsem do USB flashku s hudbou a načetlo to pěkně skladby s ponecháním složek, tedy podle interpretů a alb a ne všechny do jedné složky jak v ix35.
    Hraje to docela obstojně. Samozřejmě nic extra, ale na mé potřeby to stačí.
    Dnes jsem objevil, že baterka je v kufru pod rezervou. Ještě nevím kam vrazit hasičák, v jediné přihrádce v kufru mám VIF. Zatím jsem oželel možnost dvojitého dna kufru, stejně to vypadá dost nepouzitelne, protože v dolní poloze to není rovné. Kufr i tak na mé potřeby velký až moc :-!
    Jinak i ve jedničkové Fabce byly zaviratelne schránky pod sedadly, kde se daly krásně dát reflexní vesty. Nebudu sem tahat Megana, kde v podlaze byly všude schránky. Tady je takový vláštní držák a s problémy se tam vlezou dvě. No co už, více lidí se v tom vozit nebude.

Už bych měl konečně zajet motor a zkoušet výkon a ne praktické věci a variabilitu interiéru >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.05.20  14:53

« Re: OT: M140i manuál

Tož z toho videa jsem málem dostal mořskou nemoc..... ;-) Borec řadil dobře....ani jednou nezaváhal. Na sloupku řízení měl před sebou připevněnou nějakou krabičku. Nevím co to byl za gadget. Snad "shift light" i když jsem žádné flashing nepostřehl.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.20  14:18

« Re: OT: M140i manuál

a 3dv k tomu.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.20  09:17

« OT: M140i manuál

Jeden už vyhynutý druh, pradedova M140i s manuálom: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.05.20  07:22

« Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

WL: musel bych tu diskuzi najít, ale jestli to byla ta, kterou myslím, tak tam šlo o to, že nejsou adaptační, čili se jejich tuhost nemění průběžně i při jednotlivých režimech.
    Tak a proč ne, na to my vysokoškoláci máme lidi, aby nám tu podřadnou práci, jako je studování návodu... >:-[] >:D
    Jenže ony sjedou až někde k prahům. A nutnost mít to přesunuté do polohy R je atypická. Měl jsem to tuším v Espacu a tam se to sklápělo automaticky a do ideální polohy.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.20  06:57

Polohu R som myslel ako spiatočku. Každé auto to má asi inak ale nastaviť sa to dá aby ti zrkadlo zišlo do tvojej zvolenej polohy a nie aby si si počítal kamienky na asfalte.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.05.20  01:28

Ron
    Ty mladý sklerotiku, tys mi tvrdil, že si někde v diskusích vyčetl, že nastavení tlumičů to ovlivnit neumí, navíc ten příplatek není jen o tom.
    Ano, v poloze R, logicky v něm máš vidět hlavně pravé zadní kolo, abys ho neodřel třeba o zvýšený obrubník při podélném parkování u chodníku apod., a to ti ty senzory neohlídají. A taky si to můžeš trochu upravit, to máme radit takové věci vysokoškolsky vzdělanému uživateli? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.05.20  23:50

« Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Speed: bude to tam, ale nechce se mi do garáže pro návod a čekal jsem, že chodící konfigurátor o a encyklopedie VW white label mi to vysvětlí >:D :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.05.20  23:49

« Re: Re: Druhé Polo-dojmy

WL: To jsem asi nebyl já, kdo o tom pochyboval, to bych si to nepřiplatil. Samozřejmě jsou to stavitelné a ne adaptivní tlumiče, ale rozdíl je znát, hlavně na výmolech.
    jo, zkoušel, taky se to dá použít. Ale i tak ty dnešní benzíny, i když to není downsizing, mají malé odpory a motorem se toho moc nenabrzdi.
    Jakože to automatické naklápění funguje jen když je ovladač v poloze R, jo? Jen to sjede až moc nízko, že skoro nejde dozadu vidět, resp. sotva zadní kolo, ale nárazník už ne... pravda, že tam už to hlídají senzory
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.05.20  23:27

« Re: Druhé Polo-dojmy

Ron: to sklápanie zrkadla pri “R” si musíš nastaviť ako to xceš (že by návod?) a potom to bude tak správne ako potrebuješ.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.20  22:41

« Re: Druhé Polo-dojmy

Ron
    A když jsem ti říkal, že PGTI umí s tím příplatkem přitvrdit tlumiče, tak si mi nevěřil. ;-)
    "Když otočím s tím ovladačem, tak to sjede někam až moc dolů, je to nějaké divné."
    Jakým ovladačem točíš? Stačí mít ovladač zrcátek trvale v poloze pro ovládání pravého zpětného zrcátka a nemusíš ničím točit.
    A ty rychlé/jednoduché přechody z D do S a zpět, už sis to vyzkoušel?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.05.20  20:43

« Druhé Polo-dojmy

Díky za gratulace, taktéž gratuluji Legacymu k jeho nové a přece jen překvapivé volbě. ;-)

Přidám, pokud to někoho zajímá, další porci dojmů.

1. Pan prodejce v Brně mi špatně vysvětlil přechod z manuálního řazení do do automatu. Takže když si třeba podřadím pod volantem, tak po nějaké čase, odhadem 20 vteřin, si auto zpátky přejde do D a řadí samo, což je o poznání lepší než přidržovat pádlo +.
    Samotná DSG bohužel v režimu D drží otáčky hodně nízko a v podstatě se řídí tím, co ukazuje rádce v manuálu třeba otcovy Fabie. Jako je pravda, že ty nízké otáčky nejsou provázeny nějakou vyložženou neochotou zrychlovat a když už, tak si blekurychle podřadí, ale ten pocit, když tam je 1200 ot. a jedeme na šestku kolem 60 km/h... no nevím, nepříjde mi to OK, ale co už.
    2. Seřídil jsem ostřikovače, dá se to malým šestihranným klíčem. Jen tedy u řidiče mi celý ostřikovač odpadl, moc tam nedrží a zacvakávají se dost lehce. Tady by se kluci z JAR měli zlepšit.
    3. Že chybí tlumiče na zvedání kapoty je jasné, VW není Dacia >:-[] , ale tak výborný motor by si zasloužil na kryt dát alespoň logo výrobce.
    4. Sedačky si postupně přizpůsobuji svému zadku, WL měl pravdu. Půjde to. Taky zjišťuji, že méně jím, asi podvědomě se chci v nich cítit lépe a GTI tak dbá o mé zdraví >:D
    5. Párkrát jsem už motor lehce zatížil, resp. jsem neodhadl, že si DSG podrží otáčky, a teda je to pila :-!
    6. Vyzkoušel jsem na krátkém úseku přepnout tlumiče do režimu sport a teda jestli někteří tvrdí, že rozdíl je neznatelný, tak na nerovnostech, které mám odzkoušené, je rozdíl výrazný a na každodenní ježdění už to moc není, v běžném režimu OK.
    7. Nevím čím to je, ale jsou dost hlučné stěrače jak stírají. Možná je to tím zvykem z Picassa, které má čelní sklo někde u předního nárazníku a tak nejdou slyšet... ale hlučné jsou i proti Meganu, jak ve Fáčku. Asi nějaké tenké sklo.
    8. Fakt by si mohli u VW odpustit to šroubovací víško nádrže, když už tam není klíč. Další zbytečná činnost.
    9. Dle prvního tankování spotřeba 7,6 l/100km dle dotankování, dle PC 7,3 l/100 km. To by ušlo, spokojenost.
    10. DAB, tedy digitální radio, má proti klasickému FM úplně jiný zvuk, to je jiný vesmír :yes: Bohužel zatím u nás v pohraničí jede jen Radiožurnál a polské stanice (těch je hodně).
    11. Musím si přečíst návod, protože se má automaticky sklápět spolujezdovo zrcátko přii zařazené zpátečce a nedělá to. Když otočím s tím ovladačem, tak to sjede někam až moc dolů, je to nějaké divné. V systému to zapnuté mám :-O

Jinak spokojenost >:-[] :-! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.20  19:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CTR manual

sf
    Tak určitě, když píše, že vyháněl pavouky z výfuku... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…