Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
iudex 19.05.20 09:21
« Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Leg: k tým strmeňom: tak M340i má sériovo modré brzdové strmene, ktoré dávajú bez ohľadu na farbu, teda aj k mojej oranžovej. A to sa teda bije inak ako červená s oranžovou: [odkaz]
[odkaz]
A ono samotné BMW vie v rámci M performance súčiastok dodať aj rôznofarebné strmene: [odkaz] len to je na väčší priemer bŕzd ako mám ja (ja mám 340mm, M performance majú tuším 370mm kotúče). -
Leg 18.05.20 17:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
pradeda: nedávno (ehm, pred karanténou, tak to už je nejaký čas :-) ) som sa viezol v Prahe v taxíku. Ujo mal nového Kouďáka a spravil nám polhodinovú prednášku o tom, jak sú všetky asistenty nebezpečné, že on ako šofér má byť pánom situácie a že sa ho auto snaží zabiť, keď z ničoho nič zabrzdí. Krátko nato sme to skoro našili do auta pred nami, čo stálo na červenej. Tak som sa iba usmial a zdržal sa uštipačného komentára o karme... -
Leg 18.05.20 17:20
« Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Nepraktickosť čiernej nepramení len z toho, že na nej je hneď vidieť špinu, ale aj hociakú inú nedokonalosť - chyby pri lakovaní, umývaní, každý škrabanček či stopu po kamienku. Proste, aby vynikla, musí byť v tip-top stave. Potom ale podľa mňa dokáže zapôsobiť na hociakom aute. A čo je výhoda, na škaredom aute dokáže potlačiť jeho škaredosť. Čo sa mi ale vyslovene prieči sú čierne doplnky, hlavne kolesá na čiernych autách, to mi vyslovene prekáža.
iudex: Géčko by is mal prehodnotiť, odkedy predávajú novú generáciu, roztrhlo sa s nimi vrece. To Lambo je hrúza. A brzfy si daj streknúť, na strieborno. Červené sa nehodia k oranžovej ani k tvojmu autu. To prenechaj borcom s hothatchmi, trojka je o nenápadnej dravosti.
O Targe: dodnes nerozumiem, prečo ju robia už niekoľko generácií zásadne v štvorkolke. Ja by som do nej aj šiel, otvorené nebo nad hlavou mám pri pohodovej jazde rád a kabriolet sa mi fakt nepáči. Pri práci mi zvykla parkovať jedna 991 Targa 4 GTS, vizuálne to bola pecka. Takže by som sa možno preniesol cez tú štvorkolku, len by som sa asi obával, že sa mi časom ten strieborný oblúk preje. Inak, šiel by som do tej skoročiernej, so striebornými S diskami a strieborným oblúkom + retro interiér. -
pradeda777 18.05.20 16:46
« Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
iu....ale na "stará auta" patří černá barva. Jako na model T.......
[odkaz]
Těch asistenčních .urvítek se už nezbavíme. Speciálně ne těch co jsou na dotykové obrazovce. Automobilky si to spočítaly a vyšla jim z toho hezká úspora. Plus flexibilita a možnost přidávání a ubírání dalších a jiných funkcí. Na to, že tento systém není "user friendly"..s.e.r.e Bílý Tesák..
M6 drncání....vidím, že Mazda nenabízí 18" kola. Ty by určitě pomohly. 17" kola jsou na tu kastli přece jen "a bit small"....Jak moc to máš nafoukané? Možná by stačilo trochu vzduchu "upustit"...pokud to "assistent" dovolí....
Těch brzdových třmenů se nedotýkej...k tvojí barvě jedině černá... -
iudex 18.05.20 13:35
wl: a promo Targa je okrem čiernej červená (ktorá mimochodom vyzerá o level lepšie, ako čierna).
Inak kým pri klasickej 911ke by som zvažoval aj nejakú nefarbu, napr. aventuringrun alebo achatgrau, tak pri otvorenom aute sa mi vyslovene pýta výrazná farba, popri tradičnej karminrot by som tu zvažoval aj tú výraznú lavaorange; na bežnú Carreru asi moc výrazná, ale na targu (bez strechy) sa mi celkom hodí.
P.S. Čo si myslíte o premaľovaní brzdových strmeňov, napr. na červeno: [odkaz] alebo žlto: [odkaz] Tak mi to napadlo, keď som zistil, že "môj" autoservis robí aj také veci, viď prelakované strmene a disky na Lambo Uruse: [odkaz]
Inak majiteľ je fanúšik old- a youngtimerov, najmä Mercedesov a VW: [odkaz]
Napr. renovácia G1 GTI: [odkaz]
či Ferrari Testarosa: [odkaz]
Ešte veselá príhoda ohľadom asistenčných systémov: polovička bojuje s množstvom asistenčných systémov v šestke, furt jej tam niečo kričí a pípa a je z toho na nervy, naposledy mi volala, že auto jej hlási nejaký problém s kolesom. Pritom to bolo len upozornenie, aby sa venovala riadeniu a držala steering wheel. :-) Tak hovorím, že zlatá stará "škodovka" 3er, ktorá nemá (okrem start-stopu) žiadneho otravného asistenta. A v porovnaní s Mondeom sa sťažuje, že na diaľnici 6ka viac hučí (nemám vyskúšané, ale môže byť, odľahčenie sa prejavilo na menšom utlemní, plus atmosféra plus širšie gumy) a deti sa sťažujú, že viac drncá (mierne tvrdší podvozok tam naozaj je, holt 19" namiesto 16" je rozdiel).
-
pradeda777 18.05.20 12:56
wl....u nás v Nětčicích bydlel před válkou nějaký Hitler. Když si chtěl po válce nechat změnit jméno, tak se ho ptali že proč, když je to takové slavné jméno..... ;-)
Já se také divím, jak se může takový starý křáp (911), tak dobře prodávat..... >:-[] ;-) -
white label 18.05.20 12:52
pd7
Základní Targu 4 prezentují v Indishrot a Targu 4S v metalické Tiefbrawn, která vypadá podstatně lépe, než černá základní. Má hloubku a nádech do temně šedé.
A neboj se, že bílou si nikdo nekoupí, naopak, lidi pořád kupují bílou jak "šílení" na cokoli co má 4 kola.
Já bych si tuhle verzi karoserie nevybral, ale když už Targu, tak v GT silber, s tmavě! hnědým interiérem a tmavě hnědou střechou.
[odkaz]
PM8XKAN0 -
white label 18.05.20 12:37
pd7
Jo Hitler, to je přímo "nezdolný" argument. >:-[]
No, na to jak má ta 911 starý a nedostatečný design, plus zastaralou koncepci, se prodává doslova neskutečně/neuvěřitelně. Podívej se na statistiky prodejů sportovních aut, všechny ty dokonale krásné a moderní sporťáky můžou prodeje 911 jen tiše závidět. A "atraktivní" cenou 911 to určitě nebude. ;-) -
pradeda777 18.05.20 11:59
« Re: Re: Druhé Polo-dojmy
.....že černá barva auto logicky opticky zmenšuje, umí i slušně skrýt nedostatky designu, ....a to platí i v případě 911, kde jde se spíš o stáří designu, jehož kořeny sahají až do první poloviny minulého století...[odkaz]
1938
In an effort to produce an affordable car for German workers, Adolf Hitler had commissioned engineer Ferdinand Porsche to design a simple, economical vehicle for the people. The Type 1 (as it was known) had a rear, air-cooled engine and borrowed design elements from an earlier Porsche car (the Type 12 he built for Zündapp) and several models from the Czechoslovakia automaker Tatra. In May, Hitler laid the cornerstone of the Volkswagen factory in Wolfsburg, Germany. Civilian production was almost immediately stopped because of World War II, but some cars were built for military officers. Hitler was given the first convertible...[odkaz] [odkaz]
I když sám jsem (z pochopitelných důvodů) žádné černě lakované auto nevlastnil (měl jsem jen chvíli podnikové), tak musím uznat, že nablýskané černé může těžko jiná barva konkurovat. Ano, jiné tmavé barvy se jí můžou přiblížit, ale vyrovnat těžko. Je to asi jeden z důvodů, proč je černá stále velmi oblíbená barva.
Černá X5 mě v roce 2014 doslova oslnila. [odkaz]
Ale rozum zvítězil a byla to nakonec "boring" bílá.... ;-)
[odkaz] -
iudex 18.05.20 08:56
« Re: Druhé Polo-dojmy
Hlavne 911ka (nielen Turbo) má také tvary, že dokonale vyzerá v hocakej farbe, teda aj keď má zrovna blbú farbu ako je čierna (ktorá tvary zabíja/schováva a to zrovna 911ka nepotrebuje). Ale aj tak ideál je pekne trafená farba ako je karminrot.
Ja osobne čiernu farbu neznášam, okrem faktu, že je maximálne nepraktická (čistá je tak 10 minút po umytí, plus v lete auto rozpáli oveľa viac ako bledé odtiene) je dôvodom, že tlmí až zabíja tvary auta a napokon negatívne konotácie z 90tych rokov u nás, keď bola symbolom mafiánskych áut (za to farba ani autá nemôžu, ale napr. čierny Mercedes G pre mňa už navždy zostane prototypom mafiánskeho auta). -
white label 17.05.20 19:55
« Druhé Polo-dojmy
pd7
Že je černá nepraktická, to všichni víme. Ale nepraktická byla vždycky, a přesto si moc dobře pamatuji dobu, kdy skoro každé nové prémiové auto bylo černé, teda pokud zrovna náhodou nebylo stříbrné. Pokud by lidi vybírali barvu na auto primárně podle toho, jak je praktická, nikdy by se nemohlo prodávat tolik černých aut, kolik se jich prodávalo a stále prodává. Kromě toho, že černá barva auto logicky opticky zmenšuje, umí i slušně skrýt nedostatky designu, což zrovna tahle 1er potřebuje jako sůl, na rozdíl třeba od tebou vzpomenuté 911ky s klasickými, dokonale jednoduchými, tvary. U 911/992 (viz tvůj odkaz), která je zatím výrazně největší 911kou vůbec, pak může být černá vhodná ke vzpomínanému optickému zmenšení. ;-)
A jako je černá nejméně praktická v rámci tmavých barev/odstínů, tak to samé platí o bílé v rámci světlých barev/odstínů. :-)

Nikde jsem to tam nevyčetl..., a není to málo? ;-)