Ronault. 19.05.20 21:51
« Re: Re: Re: Příští g. 911
No já v neděli ráno jedu z Boskovic domů, teoreticky to můžu vzít přes Rožnov, ale už jsem tam byl s Polem a chtěl jsem si to stříhnout po své trase Boskovice -Svitavy -Štíty - Šumperk - Rýmařov - Bruntál - Opava - Ostrava- domů.
Samozřejmě pokud by se sešlo více zájemců o dopolední kávu tak můžu jet trochu méně zajímavou trasu Boskovice - Blansko - Jedovnice - Vyškov - Hulín - Holešov - Bystřice pod Hostýnem - Hošťálková - Bystřička - Rožnov - Bílá - Místek - Frýdek - domov... :-! >:D
Jinak zajímavé a praktické zjištění z Pola. Když jede naplno klima, protože je rozpálený interiéru a začnete volat přes Hans free, tak se stáhne ventilátor aby tolik nerušil... hustý :-! :yes: >:D -
woody-alien 19.05.20 21:22
« Re: Re: Příští g. 911
Thom: No, jestli mi ještě zbydou nějaký body, tak bych dorazil. >:D
Přišel jsem o čtyři během tří dnů, a to můžu být rád. V tom druhém případě jsem předjížděl tak cca 150 tacho a když jsem je viděl, tak jsem ještě stihl přibrzdit. Naměřili mi 122 na okresce, 3 km odečetli, takže jsem se vešel do dvou bodů. -
Thomasino 19.05.20 20:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Brzdových desek jsem už zkusil hodně, pokud to má být na běžné ježdění a jen občas okruh, mohu doporučit ty co mám nyní na M240i, a to HAWK HP+ (o něco lepší jako DS2500). Stálo to 10 tisíc Kč na celé auto, brzdí to výrazně lépe, jen občas píská a více práší, ale to je klasika >:-[]
Ještě drobná poznámka k těm brzdám a deskám. Jedna věc je velikost kotouče, druhá pak velikost desek. Třeba M2 měla 370mm, nyní mám na M240i "jen" 340mm, ale desky jsou kupodivu stejné, takže brzdná plocha je stejná. U M2 nebyl přívod vzduchu, tady je.. A taky pak výška desky kvůli tomu jak se to teplo pak rozprostře :-) Jinak na M2 jsem měl dražší PFC-08, ty brzdily skvěle, ale dost pískaly a stály skoro 2x tolik. -
white label 19.05.20 20:07
« Příští g. 911
Když se Franka Steffen-Wallsera (viceprezident pro modelové řady Porsche 911 a 718) zeptali, jakým směrem by se měla nová generace Porsche 911 vydat, pokud by to bylo čistě na jeho rozhodnutí:
„Možná bych ji udělal trochu sportovnější než je současná (generace) 992. A pokud bych si mohl něco přát, tak možná i menší“.
Co dodat, přesně moje řeč! :yes: :-) -
speedfred 19.05.20 16:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Ak chceš poriadne dosky a za veľmi dobrú cenu tak si daj vyrobiť pánovi do H.Kralové. Mne už tam robí ďalšie kotúče a čakám aj na nové dosky. A brzdia ako y. On ich robí aj pre závodné tímy. Poprípade Endllesy sú ešte celkom fajn. -
iudex 19.05.20 15:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Dany: zistím, či mám na nedeľu nejaký program >:D a dám vedieť. Ale v zásade by som išiel.
Dedo: Integra parádna (klasické dvojdverové kupé musí oceniť aj wl), aj Remus si mal poriadny, možno len ten Tvoj sklon k nápisom mi úplne nesedí.
K brzdám: tiež som čítal, že nové "lepšie" platničky môžu na starých diskoch robiť ryhy, plus trochu pískať, kým si sadnú. Ale tu sa asi najlepšie vie vyjadriť Thomasino, ten toho pomenil asi najviac z nás. -
iudex 19.05.20 14:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Dany: tak mobil Ti trochu zdeformoval predok auta. Ale dôležitejšia je jazda a že si sa zabavil.
Strmene som zvažoval len prestriekať, nie kupovať komplet nové (resp. väčšiel M performance), to je veľká pálka (cca. 2500 eur). A povedal som si, že keď to robia na nové Lambo, tak to asi nerobia sprejom na kolene, ale to má aj nejakú kvalitu. Ale teda neprefarbím, presvedčili ste ma jednohlasne. >:D
Každopádne ak vnímam niečo ako nedostatočné na 340i, sú to brzdy a gumy. Motor je vysoko nad všetkým, podvozok je OK, ale nemôžem sa plne spoľahnúť na to, že auto z vysokej rýchlosti ubrzdím, resp. udržím na ceste. Gumy až zoderiem sériové (a za veľa nestojace) Conti Sport Contact 5 vymením za niečo lepivejšie určite no a zvažoval som tie brzdy aspoň vo forme lepších platničiek a samozrejme kvapaliny. A pri tej príležitosti prihodiť aj ten estetický prvok vo forme farebných strmeňov. Ale porota rozhodla >:D -
Leg 19.05.20 14:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Iudex, preto som ti radil dať si ich streknúť na strieborno. To sa nebude byť s ničím, naopak, hodí sa to ku kolesám a trochu to zvýrazní ich bŕzd. Malá ale nenápadná úprava, sám som to zvažoval ale nechcelo sa mi hľadať niekoho, u koho by som sa nebál kvality prevedenia.
Fred: možno to myslel tak, že je ich 10 na aute dokopy. >:D ono je to pekná frajerina, ale asi je dôvod, prečo sa to na relatívne bežných autách takto nerobí. Okrem iného je vraj celkom kumšt to zostelovať tak, aby všetky piestiky pôsobili rovnomerne. -
Dany 19.05.20 13:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy
Čavte banda,
tak aj ja som bol trochu povymetať pavúky. Bolo pekné svetlo tak som vytiahol aj mobil. Čo na mobile vyzeralo slušne, tak na obrazovke už kríva na obe nohy, ale reku podelím sa:
Iudex, červené strmene by som tam nedával, to už radšej tie modré