Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.05.20  12:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Label: keď som nadhodil Porsche, zrazu sa nedá. Pekne, pekne. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.20  10:28

Ron
    Tak na střechu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.20  10:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Leg
    Česká strana požaduje negativní test, takže zatím máte bez něj smolíka... :no:
    Za 6 hodin se aspoň stihneš ožrat, a ráno budeš mít nab(l)ito na 100%! 8-s >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.20  10:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

sf
    Po mých soukromých srovnávacích testech dostupných vysokooktanových benzínů na trhu ČR, tankuji téměř výhradně V-Power Racing.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.05.20  08:48

To je za tú cenu tankujem 100 oktán na OMV, inak obyč je tu za 0,85€ v prepočte?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.05.20  08:28

wl: tak Leg to má do Rožnova 212 km, to na e-Up! dá na jedno nabitie. No ale potom u Teba bude musieť stráviť celý deň, aby sa dobil na cestu naspäť. >:-[] Takže radšej ten šesťvalec (ten by sme všetci radšej videli/počuli než baterky). A zvlášť teraz je to v pohode, predvčerom som natankoval za historicky najnižších 1,07 €/l, to sa jazdí. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.05.20  08:27

Do Rožnova to mám 200km, to zvládnem. U vás sa dobijem a môžem ísť dom. Len to trvá tuším 6 hodín, tak ma u vás budeš musieť nejako pretrpieť. Alebo mi požičiaš poršák a ja sa už zabavím sám. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.05.20  06:53

WL: nevím jak za Up!, nečekám však rozdíl, ale za Citigo se nedá zapojit přívěs. ;-) >:-[] takže doslova UPem na půl cesty tam a zbytek vlaken >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.05.20  19:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Leg
    [odkaz]
    A ty bys mohl konečně přifičet taky, než se zbavíš 130i. ;-)
    Abys příště nemusel jezdit busem, nebo si pořídit přívěs s elektrocentrálou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.05.20  17:48

« Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

iudex: zožeň si kamión a môžeš fičať. ;-) :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.05.20  17:27

w-a
    Přesně tak, ovšem překročit hranici musí v místě společné hranice VK a SR. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 21.05.20  16:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

iudex: Do Čech možná ne, ovšem Valašské království je autonomní území a českou legislativou se neřídí. :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.05.20  12:58

« Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

iudex
    Teď se prý vlády (ČR/SR) domlouvají, jestli bude nutný 4-denní test, pokud ne, tak to možná půjde (na 24 h) i pro tebe.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.05.20  11:37

« Re: Re: Re: Příští g. 911

Fred: tak vycestovať zo SR môžeš a ak sa vrátiš do 24 hodín, nemusíš mať negatívny test ani ísť do karantény. Ale to je z pohľadu SR.
    Z pohľadu ČR stále platí zákaz vstupu na územie ČR pre všetkých cudzincov, ktorí nemali ku dňu 12. marca 2020 na území ČR prechodný pobyt nad 90 dní alebo trvalý pobyt. Sú aj výnimky, napr. rodinní príslušníci českých občanov, kamionisti, študenti v ČR alebo cezhraniční pracovníci, ktorí dochádzajú do práce v ČR a i. Takže mňa by do Čiech nepustili.

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.05.20  21:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Leg
    S 992 mám opticky problém zezadu (a to zejména u kabria a Targy), tak přece ti k tomu nedám pohled zepředu. Navíc jsem k tomu dal pohled ze stejného úhlu (jen z druhé strany) na 991, tak nevím co pro tu názornost ještě můžu udělat. Neřeším rozměry (měřené metrem), ale optický dojem, a ten zadek (ta "prd.el") je prostě opticky děsně těžký/masivní (srovnej si poměr šířky k výšce u zadnice 991 a 992, vidíš tu vysokou masu hmoty u 992). Na poměry designu předešlých generací jednoznačně, u kupé se nad tím dá ještě částečně přimhouřit oko, ale u kabria a Targy to vyloženě bije do očí.
    A pak je tu i mezigenerační nárůst hmotnosti, u kupé 55 kg, u Targy 70 kg. A třeba verze s PDK vážily u 991 +20 kg proti manuálu, ale u 992 je to už +35 kg.
    Jak ti to přijde je jedna věc, ale když ta auta vidíš naživo vedle sebe, kroutíš hlavou.
    Třeba C/CS 991 a C/CS 922, to je naživo (vedle sebe) nečekaný rozdíl.
    O palec větší zadní kola měly už i RS modely 991, údajně to přispívá k celkové stabilitě, hlavně spolu s rozšířením rozchodu vpředu (o 40 mm, samo včetně kastle) u 992.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.05.20  20:29

Leg....ještě jednou ITR s magnetickými startovními čísly..... ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.05.20  20:24

Dnes ve zprávách......slovenská vláda nechá hranice uzavřené až do konce června (28.06) :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.05.20  18:52

« Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Praděda: TypeR je špica, keď som v roku 2011kupoval BMW, nakrátko sa zjavil inzerát na podobnú v sériovom (podľa fotiek veľmi zachovalom) stave. A za slušnú cenu. Mal som ju aj chuť ísť očíhať, ale nebolo to úplne čo som chcel a než som sa rozhýbal, bola preč.

Label: Jasne, že keď sa na to pozrieš z každej strany, je to nezmysel a určite nemá zmysel očakávať, že bude jazdiť ako kupé, veď ten systém sklápania je overengineered jaxviňa. Ako víkendovka na vymetanie okruhov či okresiek to určite nemá zmysel, na pohodové každodenné jazdenie či výlety si ju viem predstaviť. Ako som písal, ja osobne mám najväčší problém s tým, že tento retro-samoúčelný dizajn by sa mi asi po čase prejedol. Takže áno, nakoniec by som asi skončil s kupé a plechovou otváracou strechou.

Tú 992 si dal z asi najnelichotivejšieho uhla, osobne som s tým naživo vôbec nemal problém. Jasne, auto pôsobí zasa o čosi mohutnejšie, ale to s novou generáciou vždy a rozdiel 991->992 mi príde výrazne menší ako trebárz 997->991. Takže je pravda, že auto výrazne zmohutnelo (dôkazom toho je, že to musia kompenzovať 21" kolesami vzadu), na druhej strane mi detaily ako svetlá, nárazníky a celkovo tvarovanie panelov prídu výrazne upratanejšie.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.05.20  17:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

iu.....Integra VTiR a nápisy....s ITR sem se už krotil... ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.05.20  17:11

« Re: Re: Re: Druhé Polo-dojmy

Leg, iudex
    K té vaší předchozí diskusi o 911 Targa, vizuálně je tahle verze určitě velmi atraktivní, o tom žádná, jenže tím její klady prakticky končí. Tipl by si někdo z vás, že tahle nová Targa 4S/PDK váží o hrozivých 205! kg víc, než u mě garážované GTS/PDK 991.2, a i když odečtu hmotnost za povinné awd, pořád jde o nemalý rozdíl 155 kg. A proti aktuálnímu kupé 4S (992) má Targa 4S +110kg a i taková 911 Cabrio 4S má o 40kg méně, než Targa. I díky tomu (kromě povinného awd) se o Tarze často mluví jako o nejméně sportovní variantě v rámci řady 911. A co se samotné jízdy týče, se střechou je na tom jasně líp kupé, bez ní zase pro změnu skutečně otevřené kabrio. Mám to vyzkoušené, a třeba i Ondra CH. byl jízdně z Targy relativně dost zklamaný a dával ji až nakonec v rámci 911.
    Daň za to, že majitel nemusí střešní panel manuálně sundat, složit a hodit ho do kufru je příliš vysoká, navíc kdo chce hlavně díru ve střeše, může si u kupé připlatit za šíbr, nebo skleněnou panoramatickou střechu.
    [odkaz]
    A na závěr porovnání pozadí s předchozí g.:
    [odkaz]
    [odkaz]
    992 prostě zezadu vypadá jak tlustá/masivní Berta, a nejvíc to vyniká právě u Cabria a Targy.
    Viz i můj příspěvek tady včera ve 20:07.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…