Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.05.20  08:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Ja som rokmi odpozoroval, že do môjho auta môžem naliať hocičo (samozrejme, “neznačkový” benzín som nikdy ani neskúšal, to mi za ten risk nestojí) a stále žerie a ťahá rovnako. Tak do neho lejem obyč 95 a pravidelne mu doprajem niečo lepšie, alebo fľaštičku :-) aditív - aj to skôr pre dobrý pocit ako pre cítiteľný efekt.

To bude ale čoskoro minulosťou a budem musieť zistiť, s ktorou elektrikou to podáva najlepší výkon. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.05.20  06:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

wl: Tak V-Power budu muset teda zkusit. Jinak já v 99% tankuju u Benziny (přebrala i značnou část OMV) a beru buď Vervu nebo klasickou 95 doplněnou o VIF. A subjektivně Verva nejede o nic líp a ani míň nežere. Dokonce se mi zdá, že je to naopak. U obou aut.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.05.20  23:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Tak spotreba celkom slušná a dynamika asi hodne dostatočná. Ja som mal vč taký cca 500km trip a prisiel som zo spotrebou 12,7L. Pár krát tam padlo aj cez 250 (zdravím do Volva). >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.05.20  22:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Taky sonduji po letech u nafty trh benzínů.
    Jezdil jsem teď jen na EuroOil, protože mají skoro jako jediní naftu bez bioložky a fakt šla spotřeba dolů o ten podíl biosložky.

Jenže u benzínu udávají, že je bez biosložky, ale ve skutečnosti stejně jako většina prémiových benzínů jsou bez biolihu, ale obsahují ETBE (Ethyl tert-butyl ether), který by neměl dělat problémy i starším autům. Takže žádný rozdíl proti konkurenci.

Zvažoval jsem OMV, chápu, že cena je vyšší, ale je lepší? Cenu za litr až tolik neřeším, přiznám se, že ani nevím a ani se nedívám, kolik stojí litr benzínu, nějak mi to přijde zbytečné řešit, když je to zlomek nákladů na provoz auta.

Nicméně první nádrž do Pola jsem nabral Vervu, spotřeba dle tankování 7.6 a to jsem to moc nehnal, spíše opravdu piánko...pak jsem natankoval EuroOil 98 plusy dnes jsem tankoval a spotřeba 6.88 a to bych řekl, že druhou nádrž jsem už odjezdil svizneji a hodně města. Dnes jsem natankoval opět EuroOil, protože byl při nájezdu na dálnici a uvidíme.

Jinak natankoval jsem u Bohumína na D1, sjížděl z dálnice ve Vyškově, průměrná rychlost 120 km/h, jel jsem na tempomat 134 a 126, občas více, třeba ve stoupání u Lipníku jsem musel vysvětlit majiteli i30, že se lepí zbytečně a ta písmena GTI tam nejsou pro srandu :-! ... a dle PC 7.1 l/100km, což je docela super :-) na syrový motor... Pak to stouplo na 7.5, ale to už jsem začal blíže zkoušet, co Polo umí... Z lehka O:-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.05.20  16:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Tiež tankujem VPR, naposledy za 1,285 €. Keďže sa na Shell teraz dá vyhrať moto, tak míňam benzín o to radostnejšie a rýchlejšie
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.20  15:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

VII
    Verva je jízdně na úrovni MM (OMV), ale je obvykle za zajímavější cenu.
    S VPR (Shell) jde motor s největší chutí a lehkostí do otáček, hladký přechod od nízkých přes střední až do vysokých otáček. Vyzkoušeno mnohokrát na různých autech (i moto), při změně paliva tankováno vždy do téměř prázdné nádrže. Syn to taky zkoušel a potvrdil, na různých BMW, 370Z, G6 GTI, Panamera I Turbo S...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.20  15:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Leg
    Ale dalo mi to fušku, protlačit to nařízení s testem... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 22.05.20  14:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Můžeš být prosím konkrétnější cos vypozoroval?
    Já tankuju V-power racing nebo Vervu.

S V-power mi přišlo, že mám o něco málo lepší spotřebau, u vervy zase o něco lepší výkon motoru, ale všechno je to hodně subjektivní.
    OMW a jeho Maxmotion je u nás tak předražený, že to má smysl jen když máš jejich kartu pro dopravce s pořádnou slevou.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.05.20  12:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Label: keď som nadhodil Porsche, zrazu sa nedá. Pekne, pekne. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.20  10:28

Ron
    Tak na střechu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.20  10:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Leg
    Česká strana požaduje negativní test, takže zatím máte bez něj smolíka... :no:
    Za 6 hodin se aspoň stihneš ožrat, a ráno budeš mít nab(l)ito na 100%! 8-s >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.20  10:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

sf
    Po mých soukromých srovnávacích testech dostupných vysokooktanových benzínů na trhu ČR, tankuji téměř výhradně V-Power Racing.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.05.20  08:48

To je za tú cenu tankujem 100 oktán na OMV, inak obyč je tu za 0,85€ v prepočte?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.05.20  08:28

wl: tak Leg to má do Rožnova 212 km, to na e-Up! dá na jedno nabitie. No ale potom u Teba bude musieť stráviť celý deň, aby sa dobil na cestu naspäť. >:-[] Takže radšej ten šesťvalec (ten by sme všetci radšej videli/počuli než baterky). A zvlášť teraz je to v pohode, predvčerom som natankoval za historicky najnižších 1,07 €/l, to sa jazdí. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.05.20  08:27

Do Rožnova to mám 200km, to zvládnem. U vás sa dobijem a môžem ísť dom. Len to trvá tuším 6 hodín, tak ma u vás budeš musieť nejako pretrpieť. Alebo mi požičiaš poršák a ja sa už zabavím sám. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 22.05.20  06:53

WL: nevím jak za Up!, nečekám však rozdíl, ale za Citigo se nedá zapojit přívěs. ;-) >:-[] takže doslova UPem na půl cesty tam a zbytek vlaken >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.05.20  19:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

Leg
    [odkaz]
    A ty bys mohl konečně přifičet taky, než se zbavíš 130i. ;-)
    Abys příště nemusel jezdit busem, nebo si pořídit přívěs s elektrocentrálou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.05.20  17:48

« Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

iudex: zožeň si kamión a môžeš fičať. ;-) :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.05.20  17:27

w-a
    Přesně tak, ovšem překročit hranici musí v místě společné hranice VK a SR. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 21.05.20  16:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911

iudex: Do Čech možná ne, ovšem Valašské království je autonomní území a českou legislativou se neřídí. :-)
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…