Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 24.05.20 21:18
« Re: Re: Re: Re: EVO 054/2020
wl: V této souvislosti (úspěch i30N a jeho pochvalné recenze napříč médii a hlavně od respektovaných osob) bude zřejmě hodně zajímavá i chystaná i20N. Kdo by to do (donedávna) mistrů úplně mrtvého řízení a nezáživných jízdních vlastností řekl ? ;-) -
white label 24.05.20 13:44
« Re: Re: EVO 054/2020
sf >:-[]
Ale CTR není VAG, v HH je VAG (GTI TCR) až na 7. místě, takže už by to chtělo novou krev do vysloužilé skupiny HH VAG.
Tvoje auto snů vyhrálo duel čísla, takže by sis měl to číslo koupit povinně! ;-)
Citát z testu pro nás, příznivce 911 (zdravím i dědu):
"Tak je to tady: dalších pár slov do sbírky "pitomostí" napsaných o 911. Já vím, že každý na 911 není. Chápu, že balanc s motorem vzadu není pro všechny, ale odporuji každému, kdo kdy nějakou řídil, a dokonce i těm, kteří neochvějně preferují ostřejší reakce čumáku nebo hravější záď, aby kvůli tomu nezapomněli na ostatní části celého balíku. Myslím tím hlavně cit v řízení, zvukový doprovod plochého šestiválce, odezvu pedálu plynu, pocit spojení se silnicí přes zavěšení kol. Rafinovaná drzost, která je centrem všeho, je jednoduše nádherná."
Parádně napsáno a výborně přeloženo do češtiny.
Bravo EVO!
"GT R PRO SLIBUJE TEN DRUH CITLIVOSTI A INTERAKCE, NA NICHŽ SI GT3 RS VYBUDOVALO SVOU REPUTACI"
"ZPŮSOB, JAKÝM OBA DRŽÍ NA SILNICI A REAGUJÍ NA NI JE POZORUHODNĚ STEJNÝ"
"ČUMÁK (GT3) RS USADÍTE DO ZATÁČKY ZPŮSOBEM, JAKÝ PO VÁS CHCE JEN MÁLO JINÝCH AUT, JESTLI VŮBEC NĚJAKÉ"
"MILUJI TENTO TYP VOZŮ, KTERÉ VE VÁS PROBOUZEJÍ VZRUŠENÍ A ZAMĚŘENÍ NA ŘÍZENÍ. JSOU TO AUTA, DÍKY NÍMŽ CÍTÍTE, ŽE JSTE NAŽIVU"
Můžete si objednat předplatné, za 500 Kč 6 čísel + 3 speciály EVO SC (v hodnotě až 3x199,-Kč) zdarma. to je za 500,- Kč celková úspora 691 Kč. [odkaz]
-
white label 24.05.20 13:01
« EVO 054/2020
Kdo máte možnost kupte aktuální EVO (054/2020 99 Kč/5,20 euro).
Duel čísla: 911 GT3 RS (5*) vs AMG GT R Pro (4,5*)
Velký test 14 HH s konečným pořadím:
14. Kia Ceed GT
13. SSS
12. Mini Cooper S
11. Leon Cupra 290
10. Up! GTI
09. AMG A35 4Matic+
08. Golf R
07. Golf GTI TCR
06. FocuST
05. Mégane RS Trophy
04. FieSTa Performance Edition
03. Mégane RS
02. i30 N Performance
01. CTR
Tři největší překvapení (pro mě): Up! GTI, i30 N P a MRS Trophy o dvě místa za základním MRS.
Celé číslo je nabušené:
[odkaz] -
woody-alien 24.05.20 05:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911
iudex: Nebudu mluvit za speedfreda, ale za sebe. Ano, ještě se někdy a někde dá takhle letět. Osobně mám na okreskách vyzkoušeno přes 200 u Swifta, Leona i bývalého G-GTI. Ale je to spíš jen otázka okamžiků než nějaké delší jízdy. Navíc v takové rychlosti nemáš šanci sledovat, jestli zrovna nepředjíždíš tu "nepravou" černou Octávku. Takže to riziko je velké. -
Ronault. 23.05.20 22:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911
Nalévání aditiva do bezvíčkového hrdla nádrže je z mého pohledu snažší než do toho s víčkem, nebo nastejno.
Mám v autě u nádobky s VIFem 50 ml proplachovou stříkačku, co se používá na sále k proplachování rány během operace a tím to jde úplně v pohodě. Trochu hůře to jde 50 ml infuzní, protože je užší, ale v pohodě.
Spíše naopak mi to šroubovací víčko vadí na Polu, protože na něj zapomínám, pokaždé, že je v tom držáku, chci víčko zaklapnout a nejde to... naštěstí jsem ještě nic nepoškrábal. Navíc VIF má ten kalíšek odměrky takový malý, neforemný.
Ale u Picassa taky tankuju já, manželka snad netankovala od té doby, co jsme spolu. Když jsem jí vysvětloval jak má lít aditivum, zápisovat spotřebu do spritmonitoru, tak uznale vždy raději oznámí, že dochází nafta a já natankuju nebo to trochu hlídám. Jenže Picasso skoro 1000 km ba jednu nádrž dá, to Polo zdaleka ne.
No jinak vidím jako možnost právě onen EuroOil, který je udávaný jako 98 oktanů, ale aditivovany kupodivu není, mají jen aditivovanou 95, do něj dávat VIF. Ale vyzkouším i OMV a Shell.
Ale dle stránek OMV v ČR není OMV MM 100, jen MM. -
iudex 23.05.20 21:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911
Ja to robím ako Leg, teda N95ku a do nej pridávam VIF. Vysokooktánový benzín mi subjektívne nič neprináša, t.j. ani výkon, ani nižšiu spotrebu, aditívum si dolejem sám a lacnejšie, takže pre nejaký "fajnovejší" benzín nevidím moc dôvod. Je pravda ako píše Dany že na Mondeu s bezviečkovou nádržou to bolo nepohodlné a polovička to odmietla robiť (napriek tomu Mondeo s háklivým Ecoboostom stále žije), ale na aute s normálnou nádržou to je pár sekúnd zdržania pred samotným tankovaním.
Fred: to sa dá v Čechách takto v pohode letieť takými rýchlosťami (a webpaja písal aj o vyšších) bez ujmy? U nás neprejdem 50 km aby som nenatrafil na pomáhačský čierny Superb alebo aspoň statický radar, takže v podstate nikdy na diaľnici neprekročím 150ku. -
white label 23.05.20 12:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911
w-a
Zkus, než natankuješ vyjeď si nádrž na nulový dojezd (je tam rezerva) .
S klasickou 95 + VIF zkušenost nemám.
Ale když jsem byl loni v Lipsku s 911, tak jsem zkusil natankovat proslulý Aral Ultimate 102. Neměl chybu, ale nějaký jasnější posun proti VPR 100 jsem nezaznamenal. Půjde to možná poznat spíš u "závodněji" naladěných motorů. -
Dany 23.05.20 09:04
Vervu by mali aditivovať práve VIFom. Čiže z pohľadu toho čo robia aditíva, t.j. zvyšujú oktánové/cetánové čísla, čistia palivový atp., sa to dá robiť lacnejšie, ale menej komfortne. Nalievanie VIFu do bezviečkovej nádrže s klapkou je veľmi zaujímavý proces.
Čo už sa aditívami zabezpečiť nedá je pridávanie bio zložky. 100 oktánové benzíny by práve bio zložku obsahovať nemali.
Čo som vypozoroval ja, tak s VPR mávam nižšiu spotrebu, ak jazdím podobne, "normálne". Nejaký vplyv na výkon, priebeh výkonu je u mňa zanedbateľný až nijaký. -
Leg 23.05.20 08:03
Ja som rokmi odpozoroval, že do môjho auta môžem naliať hocičo (samozrejme, “neznačkový” benzín som nikdy ani neskúšal, to mi za ten risk nestojí) a stále žerie a ťahá rovnako. Tak do neho lejem obyč 95 a pravidelne mu doprajem niečo lepšie, alebo fľaštičku :-) aditív - aj to skôr pre dobrý pocit ako pre cítiteľný efekt.
To bude ale čoskoro minulosťou a budem musieť zistiť, s ktorou elektrikou to podáva najlepší výkon. >:D -
woody-alien 23.05.20 06:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911
wl: Tak V-Power budu muset teda zkusit. Jinak já v 99% tankuju u Benziny (přebrala i značnou část OMV) a beru buď Vervu nebo klasickou 95 doplněnou o VIF. A subjektivně Verva nejede o nic líp a ani míň nežere. Dokonce se mi zdá, že je to naopak. U obou aut. -
Ronault. 22.05.20 22:58
Taky sonduji po letech u nafty trh benzínů.
Jezdil jsem teď jen na EuroOil, protože mají skoro jako jediní naftu bez bioložky a fakt šla spotřeba dolů o ten podíl biosložky.
Jenže u benzínu udávají, že je bez biosložky, ale ve skutečnosti stejně jako většina prémiových benzínů jsou bez biolihu, ale obsahují ETBE (Ethyl tert-butyl ether), který by neměl dělat problémy i starším autům. Takže žádný rozdíl proti konkurenci.
Zvažoval jsem OMV, chápu, že cena je vyšší, ale je lepší? Cenu za litr až tolik neřeším, přiznám se, že ani nevím a ani se nedívám, kolik stojí litr benzínu, nějak mi to přijde zbytečné řešit, když je to zlomek nákladů na provoz auta.
Nicméně první nádrž do Pola jsem nabral Vervu, spotřeba dle tankování 7.6 a to jsem to moc nehnal, spíše opravdu piánko...pak jsem natankoval EuroOil 98 plusy dnes jsem tankoval a spotřeba 6.88 a to bych řekl, že druhou nádrž jsem už odjezdil svizneji a hodně města. Dnes jsem natankoval opět EuroOil, protože byl při nájezdu na dálnici a uvidíme.
Jinak natankoval jsem u Bohumína na D1, sjížděl z dálnice ve Vyškově, průměrná rychlost 120 km/h, jel jsem na tempomat 134 a 126, občas více, třeba ve stoupání u Lipníku jsem musel vysvětlit majiteli i30, že se lepí zbytečně a ta písmena GTI tam nejsou pro srandu :-! ... a dle PC 7.1 l/100km, což je docela super :-) na syrový motor... Pak to stouplo na 7.5, ale to už jsem začal blíže zkoušet, co Polo umí... Z lehka O:-) -
white label 22.05.20 15:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911
VII
Verva je jízdně na úrovni MM (OMV), ale je obvykle za zajímavější cenu.
S VPR (Shell) jde motor s největší chutí a lehkostí do otáček, hladký přechod od nízkých přes střední až do vysokých otáček. Vyzkoušeno mnohokrát na různých autech (i moto), při změně paliva tankováno vždy do téměř prázdné nádrže. Syn to taky zkoušel a potvrdil, na různých BMW, 370Z, G6 GTI, Panamera I Turbo S... -
VII 22.05.20 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příští g. 911
Můžeš být prosím konkrétnější cos vypozoroval?
Já tankuju V-power racing nebo Vervu.
S V-power mi přišlo, že mám o něco málo lepší spotřebau, u vervy zase o něco lepší výkon motoru, ale všechno je to hodně subjektivní.
OMW a jeho Maxmotion je u nás tak předražený, že to má smysl jen když máš jejich kartu pro dopravce s pořádnou slevou.