Dany 28.02.24 12:41
« Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Vidím to ako label, hb praktickejší, fb krajší. Keďže Megan zostane doma, tak praktickejšie auto nepotrebujem. Skusnem aj ten hatch keď bude treba.
Skôr platilo, že fastback je pohodlnejšie nastavený + sa lepšie pracuje s váhou, kvôli mierne dlhšiemu zadku. Teraz tie nové však neviem, nikde nespomínajú rozdiely medzi verziami. Mali by mať tuhšie pružiny a mäkšie naladené tlmenie... Niekde majiteľ prvej verzie vyhlásil, že je po face použiteľnejšie, príjemnejšie.
Jazdil som kedysi dávno prvú verziu s manuálom. Megane RS automat, základ. Type R predchádzajúcej generácie. Všetky mi prišli použiteľné na každý deň až na tie R20 u TypeR. Tie u nás trpeli.
Farbu by som preferoval Dark knight
U nás sunset není. Objednáno by malo byť 20ks performance blue a šedá základná.
České skladovky, červená pastelová, performance blue, šedá základná, čierna metla a jedna serenita v Prahe -
iudex 28.02.24 11:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
pradeda: tak ak by RS3 nedostalo žiadne zmeny, o to lepšie, nebudú mať dôvod dať vyššiu cenu. A vyšší výkon netreba, ak niečo RS3ke nechýba, je to výkon motora; včera som videl video ako RS3 na Autobahne išla 298 kmh. :-O Horšie sú tie zvesti o výrobe až budúci rok, snáď sa to týka iba vzdialených Aussies a nie nás.
Ale späť k Danymu a jeho výberu. Hoci ja by som bral manuál (preto že v i30N stále je), nijako automat neodsudzujem, ak to má byť daily car, prečo nie; naviac tú 8° dvojspojku testy len chvália. Ale neskúšal som (a myslím, že ani nikto tu). Farba je menej podstatná a hlavne pri posledných skladovkách na trhu si nemožno vyberať. Modrá bude dobrá, aspoň jasne ukazuje, o aký model ide. :-) -
ThomasinoSmith 28.02.24 11:50
i30N barvy: První 2 místa souhlas s Iudexem:
1. červená sunset metalíza
2. šedá dark knight metalíza
Hlavně ne tu ohavnou modro-fialkovou!! :'-( :-O Hnus velebnosti. To už raději pastelovou šedou. Za mě spíše Fastback, Hatchback je zezadu divnej :-) -
pradeda777 28.02.24 11:33
« Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Dany....díky za vysvětlivku.... :-! Jinak, kdybych dnes kupoval něco levnější a v manuálu, tak bych to Nko zvažoval. Ono totiž už není moc na vybranou (FSTX?). I ta bazénová by přicházela v úvahu. Nevím proč se ji říká bazénová, protože na bazénech je většinou vidět tmavší odstín modré. Ale po vyblednutí, jako třeba ten můj, se to té modré v odkazu přibližuje..... ;-) >:D >:-[]
Eventuri carbon sání na RS3....krása....[odkaz]
Info on RS3 F/L from Australia...This is the information I’ve received from Audi Gold coast, that also have 3 other Audi dealerships around Australia, where I currently am waiting for my build. Arrival is somewhere early next year……
From the information Audi have released to dealerships here in Australia there are NO reported updates scheduled for the RS3. The S3 is receiving an update to bring its performance up closer to the RS3, as there has also been word around that the RS3 could potentially be discontinued in the near future but Audi still want to be a player in the turbo compact car scene.
Once again I will repeat before I get blasted, this is the information I have received from the dealership here in Australia. -
Dany 28.02.24 10:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
za to zas dostanem očapek
automat a športové sicne
u nás je to N Performance + N seat pack
v cenníku iba HB, skladovka posledná v BB, čierna. Zisťujem na importe čo s tým. Podľa neoverených info by mali mať objednaných ešte 20ks do predaja, modré a základné šedé, či bude fast neviem.
v Čechách N Performance sport, ešte dosť skladoviek vrátane fastov
HB je z mojho pohľadu bez rice -
Dany 28.02.24 10:16
« Re: Re: Re: Re: farbičky
Pozeral som aké metalické červené myslíte s Labelom...
Nemyslím že fast je celkovo praktickejší, snáď len trochu väčšou plochou kufra, inak je horší priestor na zadných sedačkách. Výstuha je vyššie, čiže viac prekáža pri sklopení sedačiek...
Dedo: bazénová
plotová základná
a pre teba serenity
iudex 28.02.24 10:05
« Re: Re: Re: farbičky
Dany: tak odovzdávam štafetu výberu nového auta a farby do Tvojich rúk. :-)
Ako sme sa bavili, za mňa sú na i30N prijateľné (v tomto poradí):
1. červená sunset metalíza
2. šedá dark knight metalíza
3. performance blue
Ale ako pozerám červená sunset sa už nerobí, takže buď šedá dark knight, alebo klasika modrá. Zrejme aj plotovú šedú shadow by som akceptoval a tiež bielu serenity.
Určite nie čiernu ako píšeš, na tom je vidieť každá špinka aj škrabanec a ani pastelová červená nie je pekná.
Čo sa týka karosérie, skôr sa mi pozdáva hatch, ale fastback je zase praktickejší.
A každopádne i30N považujem za výborný hotheč a z hľadiska value for money za bezkonkurenčný. :yes:

Černá metalíza i30 sekne, jen je nepraktická.