Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 27.05.20 14:17
« Aston Martin Vantage V600
pd7
A co těch 36 milionů, byl bys stále ready to cash? >:-[]
"Hmm, the seven-speed manual transmission. Famously given a dog-leg first gear, it has nostalgic appeal, but I’ve never been a great fan of the shift pattern, largely because the double-H pattern feels like it’s ever so slightly skewed." -
white label 26.05.20 20:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EVO 054/2020
-
Leg 26.05.20 19:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EVO 054/2020
Mne nový Golf spredu na prvý pohľad silne pripomína posledný Auris, čo sa určite nedá považovať za kompliment. A GTI na tom nie je o moc lepšie, šesťuholníky na výplete nasávania sú podľa mňa až komicky veľké, kolesá za moc tiež nestoja (tie na spy fotke tcr vyzerajú super, ale to sú myslím zo sedmičky a v sérii podľa mňa nebudú). Snáď to naživo bude lepšie, obávam sa ale, že na toto si nezvyknem.
Neón na maske je otras, ešteže im to evidentne predpisy neumožňujú spraviť v červenej. -
white label 26.05.20 17:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EVO 054/2020
iu
Na design současné CTR se (v mém případě) zvyknout nedá (viděl jsem několikrát naživo). Design G8 GTI je proti tomu nekonfliktní, kontroverzní jsou hlavně přední světla, na které bych si ale zřejmě zvykl. Ovšem u GTI bych zkusil deaktivovat vyzařování toho "LED neonu" na masce, který světlomety propojuje. Nepřipadal bych si pak, jak elektRRický jezdec.
[odkaz]
-
iudex 26.05.20 16:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EVO 054/2020
wl: zvyknúť sa dá na všetko, aj na type R, ale to nič nemení na fakte, že G7 bol elegantnejší, vyváženejší a dizajnovo zaujímavejší aj pri jednoduchších líniách svetlometov. Tiež mi trochu nesedí ten príliš široký a prázdny nasávací otvor (maska chladiča), tam by som si vedel predstaviť nejaké ozvláštnenie napr. zvislou či šikmou lištou vo farbe karosérie. Ale inak áno, GTI beriem skôr ako ten základ, to je jasné. Najzaujímavejšie sa ale črtá to TCR, to mi príde lepšie ako základné GTI: [odkaz]
A páči sa mi aj nová červená metalíza (konečne), aj keď tá schováva dizajnové markanty GTI v podobe červených liniek (na TCR nie sú, ale to je možno predfinál). -
white label 26.05.20 16:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EVO 054/2020
sf
Na té fotce, co jsem dal odkaz, tak to G8 GTI nevypadá zle, je to i o zvyku, Golf je designově tradičně konzervativní a na každou větší změnu si člověk "musí" nejdřív zvyknout, nakonec mu to buď vadí/nevadí, nebo se mu to líbí/nelíbí.
Určitě bych si na ten nový předek zvykl spíš, než na nemožnost 3dv.
-
speedfred 26.05.20 15:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EVO 054/2020
G8 som už pár krát videl a okrem predku mi príde takmer rovnaký ako minulá generácia.
G7 je ale z predu nadčasová a pre mňa asi najkrajší Golf hlavne v GTI.
A6 Allroad BiTdi som jazdil v minulej generácia a to auto je za mňa perfektné.Fakt by som si ho vedel predstaviť doma. Neviem ako je na tom súčasná gen. pretože keď človek číta tú nespokojnosť s vyhladením sw. No neviem. -
iudex 26.05.20 09:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: EVO 054/2020
wl: tak na živé stretnutie s G8 si musím počkať, ale z fotiek a videí na mňa pôsobí veľmi nevýrazne, ako šedá myš (v uranošedej to platí doslova). GTI je už vizuálne na tom lepšie: [odkaz] aj keď z môjho pohľadu neprekonáva G7,5. Každopádne by ma viac ako základné GTI zaujímalo výkonnejšie GTI TCR, ktoré okrem ostrejšej techniky a cca. 300k má mať aj výraznejší dizajn: [odkaz] Pre mňa zaujímavé bude, či aj TCR bude mať manuál, alebo zostane len pri DSG ako aktuálny model. Len predpokladám, že s nastoleným trendom zdražovania VW bude GTI (TCR) už za neakceptovateľnú cenu (a také Rko tipujem na úroveň BMW M135i).
Ron: čože, české výrobky Ti nie sú dosť dobré a pokukuješ po kvalite made in Poland? >:-[]
woody: vidím to s SSS vs Up GTI rovnako a to neobhajujem svoju garáž. ;-) Ako nemám problém veriť, že Up GTI je zábavné autíčko, už základ je vcelku agilný a keď sa pridá výkonný motor a upravený podvozok, môže to byť sranda. Ale to auto aj ako sranda vyzerá a proste ho ani v podobe GTI neviem akosi brať vážne a ani ako univerzál asi neposlúži. To už SSS je predsalen použiteľnejšie a dospelejšie auto, ktoré ale paradoxne má nižšiu hmotnosť a pri vyššom výkone aj o triedu lepšiu dynamiku. Takže pre mňa by bol jasnou voľbou z tejto dvojice SSS... keby sa bavíme o Tvojej verzii. Tá ale bola nahradená mildhybridom, ktorý má citeľne nižší výkon a výrazne horšiu dynamiku (a zrejme aj vyššiu hmotnosť). To Swift Sport v mojich očiach zabilo.
Takže ak by som neprežul krabicoidný srandadizajn Upu (a nepresvedčila ma jeho súčasná pomerne zaujímavá cena 15040 eur), asi by som šetril na plnotučný malý hotheč v podobe FieSTy (Polo GTI u nás momentálne nie je ani v cenníku ani v konfigurátore).

I´m not sure this was the intention, but with 461lb ft of torque I soon learn to avoid first and pull away in second, effectively turning the ’box into a conventional six-speed. I’m really not a fan of the flat-shift function – which allows you to keep the throttle pinned during upshifts – as it just feels wrong, but I do quickly fall into the habit of heel-and-toe downshifts, needed or not, just to hear the 592bhp engine sing and then pop and crackle. It’s a magnificent sound....... >:D