iudex 29.05.20 12:59
« Re: Re: Re: Promiskuita
Pradeda: tak hoci som po kúpe nebol úplne nadšený (a asi som to tu aj dával najavo), tak jednak som sa s niektorými vecami skamarátil (nastavovanie sedadiel), niektoré vady sa odstránili (vŕzganie tesnení), ale hlavne je to aktuálny automobilový vývoj, ktorý robí z môjho auta vzácnosť. Manuál už s R6 nebude (OK, možno ešte M3, ale to je iná cenová) a celkovo za dané peniaze sú dnes autá typu Arteon s R4, mám pocit, že za dané peniaze by som nekúpil už ani štvorvalcovú 330i. A ak má pravdu Leg v tom, že tie motory postupne strácajú charakter (jeho horčíkový jačák je naozaj lepší ako naša B58), tak to len pokračuje (viď dva GPF v 40i). Takže z pohľadu toho, že mám taký optimálny kompromis bežného pohodlného cesťáku a auta pre zábavu, nie je dôvod meniť za niečo buď horšie/slabšie, alebo rovnaké/lepšie, ale výrazne drahšie.
Ja to vidím tak, že po 340i budú len dve cesty: buď dolu, opäť k hothečom (Focus ST to istí), alebo ak by sa veľmi darilo, tak o level vyššie k M3 (ale AWD), ale to nie je moc reálne. Takže možno pôjdem v tých Tomových šlapajach, ale určite nie v krátkej dobe, ale až keď 3er doslúži, resp. bude mať niečo za sebou (a nie aktuálnych 22t km). -
Market 29.05.20 12:13
« Re: Re: Promiskuita
Ja mam pocit, ze je to po M2 sklamanie. Teraz ma dobry ZF automat a poslusny xDrive, cize nuda.
Asi mu chyba manual a "neposlusny" zadok v RWD.
Ked si kupi CTR, tak ziska vyborny manual, ale "neposlusny" predok.
Cize davam tomu rok a bude hladat dalej... :-)
iudex 29.05.20 11:21
« Re: Promiskuita
Ad M240i: to už je pomaly diagnóza, kúpiť auto v januári a v máji ho predávať. >:-[] A keby to bola nejaká šunka a sklamanie, ale bavorácke kupé s R6?
Btw. Tome, nepredávaš to náhodou drahšie, než si kúpil? ;-) [odkaz] Ale chápem, pri tých aktuálnych cenách (nových aj jazdených) sa to v pohode stratí.
Leg: Ty sa nejak obúvaš do mojej 3ky: vysoké ako SUV, motor nemá nijaký zvuk... Čo si chceš sám pred sebou odôvodniť prechod na EV? >:D Zas až také zlé to nie je, ani jazdne ani zvukovo, furt je to 3,0 R6, len logicky turbo a vyššia rada majú vplyv, je to trošku viac utlmené (a napr. v 5er je ešte utlmenejší). Ale s Danyho pomocou som konečne zistil, že klapka vo výfuku sa otvára až pri zahriatom motore v režime sport/+ a vtedy znie auto lepšie. S Danym plánujeme Slovakiaring, keď budú klasické voľné jazdy, tak keď ešte budeš mať 1ku, dobehni.
Ešteže nevlastníš nejaké staré atmo Porsche, to by si sfúkol aj labelovu 911ku. >:D -
Dany 29.05.20 09:27
« Re: Re: Re: Re: Re: EVO
Fred, RSV s V2 ma nejak obišla, ale V4 má neskutočný sound. A je to proste nekompromisný šporťák naladený na vyššie otáčky. Presadnutie z cesťáka muselo byť tvrdé v každom smere.
V Motohause 5/20 sú testy Streetfightera aj s krátkym porovnaním s Dukom a tiež Z H2 ;-)
Mne sa A110, keď sa oprostím od toho, kto je kto, páči viac ako Porsche. Nejazdil som ani jedno, takže vychádzam iba z testov a tam nebude Alpinka márna ani proti Porsche. Pri A110 by som mal čisto z jazdeckého hľadiska problém s prevodovkou. Už sme to pár krát riešili v diskusii. Nemali tam čo dať. Manuál z Meganu by bola pre také auto hanba a o použití dvojspojky tiež, možno neopodstatnene, pochybujem.
Z pohľadu hodnoty za peniaze je Porsche proste Porsche a je jedno, že štvorvalcové. Ako už písal Iudex, Keď sa hrabeš v Caymane tak poskočíš ku GTS, aby si sa zase vrátil na začiatok...
Ešteže nemusím riešiť túto ťažkú dilemu >:D -
Leg 28.05.20 23:09
« Re: Re: Re: Re: EVO
Alpine je dizajnovo doteraz snáď najpodarenejšie retro. A jazdne vraj úplná pecka. Takýmto počinom strašne držím palce, vediac, že väčšina záujemcov si nakoniec priplatí a skočí do Caymana.
Dany, nie, je to sériový M podvozok. (sranda, že iudexova trojka pri ňom pôsobí skoro ako suv-čko) Predok by sa aj dal ešte spustiť, vzadu ale už pri tom nižšom et nie je priestor. -
speedfred 28.05.20 22:22
« Re: Re: Re: Re: EVO
No ja ti neviem, RSV bol superšport a mal som ju po XX ktorá bola síce "bezpohlavná" ale kľudná raketa. Aprilka bola taká rozvibrovaná V2 ktorá údajne išla odspodu ale po XX už žiadna motka nešla tak odspodu. Šasi boli ale úplne iné, SS vs rýchly cestovateľ.
A110 síce možno je v hladine Porče ale toho úplne základného.Sama neviem čo by bolo lepčie. -
Dany 28.05.20 21:33
« Re: Re: Re: EVO
Fred, Dukna je Dukna. RSV je celkom ostrý stroj. Čím ťa vyliečila? O Streetfighterovy sa vraví, že je najrýchlejší na úkor zábavnosti. Dlhší rázvor ako Panigale, stabilita... Ja, ako skromný chlapec by som si vystačil s H2kou a bol by som >:D . To je ale v rozpore s mojím využívaním. Dilema pokračuje