Leg 17.06.20 13:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Pred zhruba dvomi rokmi som dostal super nápad kúpiť si skúter na lietanie okolo domu. Keďže mám averziu voči jačavému zvuku ich motorov, elektro bola jasná voľba. Lenže v ponuke bolo pár čínskych šmejdov (vraj) a potom jedno BMW, ktoré sa mi velice lúbilo. Lenže u nás sa nepredávalo a v Nemecku bol základ za vyše 20000. Tak nič). Teraz vraj Vespa predáva niečo za výrazne lepšiu cenu, tuším okolo 10000. -
Leg 17.06.20 12:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Ja neviem, podľa mňa elektrifikácia nerobí autá nutne horšie. Ak sa zvolí správny user case, elektro aj hybridy sú lepšie ako spalováky. Mild hybridy zasa robia startstop znesiteľným.
Podľa mňa, to že dnešné spalováky robia dva kroky vpred a jeden vzad (občas aj dva alebo tri) má v zásade tri faktory: v menšej miere ekopožiadavky spolu s faktom, že spaľováky sú na vrchole svojich možností. Hlavne je to ale preferenciami zákazníkov, ktorí sa rozhodujú primárne podľa dizajnu a ceny. Či si všímam svoje okolie, aj ľudí, čo sa považujú za fanúšikov automobilov, v zásade takmer nikoho netrápi, čo jeho auto poháňa, ako je riešený pohon atď... a napr. GLC so štvorvalcovou naftou s cenníkovou cenou 75000€ nikto nepovažuje úlet, veď aké pekné auto a načo by bol silnejší motor, veď tento ťahá pekne. -
Dany 17.06.20 08:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Woody, ja som si test pozrel s "odporom" >:D a okrem tej šialenej ceny je to pre mňa nevhodné hlavne dojazdom. Do mesta, "dvěstě v městě, třista z místa" by to bolo fajn. Čo by som ale povedal kamarátom na ceste do Álp, prípadne do Čiech a už na hraniciach? Počkajte ma nejakú tú hodinku ;-) a za 100 zas.
Ďalšia vec, že sa asi poponáhľam práve kvôli elektrifikácii. Veď stačí pozrieť, čo sa robí s autami... -
iudex 17.06.20 08:06
woody: najprv som lúštil, čo sa skrýva za HD, ja že niečo s obrazovkou (high definition). >:D Inak popri tom elektrickom Harley za 33000 eur a dojazdom len 142 km sa javí akákoľvek Tesla ako super racionálna kúpa.