Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.06.20  12:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

wl....tož aby Macan s R4 vypadal jako GTS nebude složité, ale nějakou tu "k" to stát bude. Se Sport Design balíčkem a sport výfukovými koncovkami nebo i s celým systémem, by jsi mohl zůstal pod 2 míči...no a dál to pak bude záležet na vyjednávacích schopnostech kupujícího. Bohužel je teď taková divná doba........ :-(
    K máni u Porsche je real McCoy GTS (my2018) za rozumnou cenu....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.06.20  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Leg
    A já mám teď nelehký úkol, nakonfigurovat Macan s R4 (za zajímavou cenu) tak, ale aby vypadal jako GTS.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.06.20  10:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Leg
    Který konfigurátor máš na mysli?
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.06.20  09:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Ten konfigurátor je ako pohladenie duše, príplatok za farbu 50€, výsledná cena 5000€, ešteže tam nemajú tlačidlo objednať. :-) Ešte som so záujmom prešiel k serióznejším mašinám a tam je to skoro ako pri autách - Mpaket štyri litre, komfortný balíček jeden a pol ... ale treba povedať, že ten mpaket nie sú prevažne cingrlátka, ale karbónové kolesá apod.

Ešte k autám - ako píše label, treba konfigurovať vyvážene. Základný motor a nabúchaná výbava vs holobit s jadrovým pohonom, ani jedno nemá zmysel. A iudex, to, že si okrem Mpaketu nepriplácal takmer za nič neznamená, že máš holobyt, bo v tom pakete je takmer všetko, čo s ohľadom na cenu a triedu potrebuješ a auto nepôsobí oholene.

V okruhu majich známych majú všetci majitelia nových prémioviek (okrem veľkých SUV typu X5) pod kapotou štvorvalce a v zásade nikto z nich nad šesťvalcom ani neuvažoval. V podstate to nie je téma, výkonu je dosť a kultúra chodu a jazdná suverenita (a podobné argumenty v prospech šesťvalcov) sú dostatočné, v podstate sa všetci divia, o čo mi ide, keď sa ich na to spýtam.

Takže na týchto príkladoch je vidieť to, s čím som začal túto tému - nie elektrifikácia, ani emisné normy, ani EÚ nie sú hlavnou príčinou zmaru spaľovacích motorov, aj keď na ňom majú určitý podiel. Hlavne ale ide o požiadavky zákazníkov - ak im je jedno, že namiesto 200 kW šesťvalca dostanú 200 kW štvorvalec (a podobne v inom výkonovom spektre), prečo by im ho automobilky nevyrobili tou najjednoduchšou a najlacnejšou cestou. Jasne, táto téma je omnoho komplexnejšia a existuje milión ďalších faktorov, tam, kde sa to ale láme je (ne)záujem zákazníkov.

BTW švagor si nedávno kúpil staršiu Audi A3 1.6 TDI DSG.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.06.20  19:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Dany
    Ale to už je jen na velký řidičák, ne.
    Tříválce můžu, i když R4 ve 12 tis. zní líp, než R3 v 10 tis.
    Ten design se na CB 650R nechytá. Takové podivné retro-techno v edici Merkur... Borec toho Merkura
    z toho docela dostal, ale třeba ta H4 ve světlometu...
    Nechápu tu dlouhodobou mánii s Akrapovičem, zvukově obvykle podprůměr.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.06.20  17:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

a len o málo drahšia >:-[] XSR s charakterným 115k trojvalcom bude veľkostne tiež fajn. Proti CB má všetky kryty, doplnky z eloxovaného frézovaného hliníka. Dnes som ju obzeral v TT a vyzerala fajnovo ;-)

[odkaz]

zvuk od 2 min

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.06.20  16:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

iudex
    Pokud máš řidičák jen na A2, tak u Hondy ne CB500F, ale CB650R, rozdíl jen 50 tisíc Kč, ale jinak nebe a dudy. Do dvouset litrů (Kč) nic lepšího, a hlavně pěknějšího, nekoupíš. :
    Tady si můžeš pustit i zvuk jejího R4 vytočeného na 12 tis. ot./min. [odkaz] (roluj kousek níž na tlačítko "prehrať")
    :yes:
    P.S. Horší je to u většiny motorek s velikostí rámu, u kola za dvacku si vybereš svoji velikost, u motorky za + dvěsta dostaneš jen jednu velikost, obvykle je to bohužel eSko, někdy eMko. Prcci mají v tomto ohledu výhodu, ostatní na tom pak vypadají jak vosy na bonbónech, viz i poznámka Danyho. Aspoň o dvě čísla větší CB650R bych si (za ty prachy) koupil hned, konkrétně v té matné kryptonově stříbrné.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.06.20  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

iu....BMW G310 R se mě také líbí....btw vyrábí se v Indii (jako Jawa).....proto ta rozumná cena.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.06.20  16:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Dany
    Nejel jsem tyhle motorky, takže ti neporadím, ale pokud je máš možnost osobně projet určitě si nakonec vybereš dobře. :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.06.20  13:57

Iudex, zas tak vzdialený sen to byť nemôže >:D no a trochu sa to vymklo, to priznávam.
    Na Dukovi už by si mohol užiť aj trochu zábavy, len bude tam jeden zásadný problém. Budeš na tom vypadať ako osa na bombóne, ak sa tam vôbec poskladáš.
    Tu chalan má 173 myslím:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.06.20  11:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Dany: tak to už si hodne ďaleko, keď testuješ a dojednávaš cenu, ja som myslel, že motorka je vzdialený sen, keď deti podrastú a Ty takmer kupuješ. :-) :yes:
    Ja vodičák na veľkú motorku nemám a teda je to úplne mimo mňa, len zo zaujímavosti (a v rámci prokrastinácie) som ale pozeral nejaké menšie šikovné stroje, čo by mohli slúžiť na prímestské dochádzanie a pritom obratné manévrovanie v meste a tam ma zaujali BMW G310R, KTM Duke 390 či Honda CB500F (mimochodom aj ten Tvoj Versys je ako 300vka). Skútre sú mi z podstaty nesympatické a nedôstojné (nechcem povedať ženské), vyššie uvedené už vyzerajú ako dôstojné motorky, pritom budú zrejme obratné a ovládateľné a už aj primerane dynamické.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.06.20  10:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

WL: rozdiel výkonov v zrýchlení sa bude prejavovať vo vyšších rýchlostiach, s naloženým bikom a podobne. Je to vidieť aj na porovnaní Versysa vs Adv, že na stovke sú v rovnakom čase. Výraznejšie rozdiely budú nad 150. A to je Versys o 40k a 40Nm slabší. Všade v testoch pindajú na váhu Versysa, ale zabúdajú, že KTM uvádza suchú hmotnosť 225 kg a Kawa plne natankovaný stroj. Stačí na Adv navesiť padací rám a sú na tom rovnako. Pohodlie na Versyse je jedna z vecí, na ktorú nemá nikto, pardon má, BMW R, ale to ťa odfiltruje od cesty úplne. Na Adv by bolo treba dokúpiť komfortné sedlo, iný štít, vyhrievané hefty... aby sa komfortom priblížil Kawe. Na druhú stranu, je tam suverenita vo vyšších rýchlostiach, univerzálnejší podvozok (použiteľný aj v teréne). Cenovo sú na tom podobne. Na Versysa vybavujem cenu a budúci týždeň ho mám zajednaného na celý deň, SE šedú verziu. Uvidím aká je tá šedá, ale zelenú SE majú vymazlenú tak, že pochybujem. Biela 2019 sa mi nepáčila,bola matná a nemyslím, že má samozacelovaciu schopnosť ako zelená.
    Budúci týždeň sa bude lámať chleba, zoberieme ich s kamarátom, čo má Advíka, na porovnávaciu jazdu.
    Čo by ste vybrali vy? Kategória Adv, orientácia na cestu.
    Musia sa dať použiť kufre bez ohyzdného prídavného rámu. Do terénu sa moc nechystám, max poľná cesta, šotolinka.
    Ešte doplním, že som mal v zábere rozpočtovú variantu Yamaha Tracer 900 GT, komplet vybavená do 12t €. Charakterný trojvalec ktorý poznám z XSR 900. Nepoužiteľná tvrdá sedačka s nepochopiteľnými hranami (to by sa dalo riešiť iným sedlom), ale zavadzajú zadné stupačky, bolo by treba jazdiť iba na lachtana. So spolujazdcom si to neviem už vôbec predstaviť.
    Multistrada 950 S. Páči sa mi designovo. Jazdil som iba 1200, je to krásne univerzálny stroj, ktorý sa nezľakne ani okruhu. Multistrada by bola použiteľnejšia v teréne niekde medzi Kawou a Adv. Neviem, či sa dostanem k skúšobke, mám to trochu od ruky. Do toho nejaké brblania na kvalitu, ktoré sa objavujú aj v testoch. 1260 je cenovo už mimo, podobne ako BMW. BMW R mi našťastie nesadlo svojím prejavom.
    Chvíľkami som pozeral po BMW S1000 XR, ale tie sú v porovnateľnej výbave cez 20t. 900 XR je na tej spodnej hranici a vybavené bude cenovo atakovať vyššie uvedené. Výčítať sa mu dá možno čínsky motor.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.06.20  08:29

wl: vidím to presne ako Ty, šetriť na motore a potom do základu nahádzať príplatky za desaťtisíc eur mi príde na hlavu. Ale to sme my, iní majú odlišné priority. Už som spomínal kolegu, ktorý si kupoval v rovnakom období ako ja auto. V podstate veľmi podobné a za podobné peniaze ako ja, tiež prémiový sedan strednej triedy, ale inak tie autá nemohli byť odlišnejšie. Kúpil Audi A4 1,4TSI DSG FWD. Z môjho pohľadu absurdná kombinácia predokolky s 1,4kou, ale nasypaná výbavou, ktorá cenu priblížila mojej: viacero interiérových paketov, od najdrahšiej navigácie cez prémiové audio až po drevené dekory. Ale veľmi si pochvaľoval a bol z auta, najmä interiéru a výbavy nadšený a nad interiérom mojej 3ky ohrňoval nos (treba povedať, že dôvodne, vybavený interiér A4ky je o level inde ako 3er v zásade bez príplatkov). Takže vec priorít, najslabší motor so špičkovou výbavou vs takmer holobyt s najsilnejším motorom.
    P.S. Ten kolega aktuálne vymenil A4 za A5 s dvojlitrom. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.06.20  00:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Leg
    To ano, pokud je to auto nakonfigurováno v určité rovnováze (i finančně) se zvolenou motorizaci, tak s tím samo nemám problém, spíš mi šlo o to, že třeba jen za lak a kola je někdo ochoten připlatit 200 litrů, ale přitom 150 za šestiválec (+ lepší brzdy a nějaká výbava v té ceně příplatku za V6) mu přijde naopak jako zbytečnost.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.06.20  21:52

Iudex: na UPe by som ho nezrazil, to by zrazil on mňa. >:D

Label: zrovna od Porsche máš trochu iné očakávania ako od Q5 alebo X3, ktoré majú trochu “babský” charakter (niežeby u nás nejazdili za volantom Macanov ženy, naopak). Ja som ale práve spomínal vyššiu strednú, tam sú predsalen sú nižšie jazdné odpory a taká 520d nie je pre to auto nedôstojná motorizácia, naopak, ako pohodový hltač kilometrov je úplne super a trebárz oproti Passatu má jazdne jednoznačne navrch aj v tejto verzii.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.06.20  17:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Dany
    Jj, s tím výkonem to Sršeň vidí podobně.
    Jinak na Kawu velká chvála, dokonce i na větrný štít.
    A líbí se ti ta zelená, nebo tmavě šedá verze?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 18.06.20  15:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

WL: nie je to teoretická hodnota. Pod 10s sa dostaneš aj s pokazeným štartom. Nemôžem teraz nájsť Advíka s meranými hodnotami, ale našiel som Duka a ten to dáva ľahko nad 7s. Má trochu ináč naladený motor, trochu menej dole a + cca 20k v špičke. Aj keď zoberieš do úvahy chybu merania, tak je to furt dosť pod 10. Advíka som videl okolo 8, väčšinou cez 8.
    [odkaz]
    Tu je Versys 0-100 za 3,5 na vlhku. 10 minuta
    [odkaz]
    K výkonu niečo málo povedal aj Sršeň v teste Versysa
    [odkaz]
    Mne osobne stačí skvelá dynamika, tak do 160 - 180, čo na okresky stačí. Na dialnici sa väčšinou ocitnem naložený s kuframi a cestujem. Chcelo by to mať aspoň 2, alebo 3 stroje >:D , takto sa hľadám v univerzáli.
    Na H2 som bol tiež priposratý a v zákrutách pomalší. Predsa kompresorových 200k už neni sranda.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.06.20  14:20

Leg
    No ono je to (v tomto ohledu) celkem jedno, jestli jde zrovna o Macan, Q5, X3/4..., prostě rychlostní limity jsou jedna věc, dynamika konkrétního auta/konfigurace druhá.
    Jasně, že ty časy na NS nejsou zdaleka všechno, ale určitou výpovědní hodnotu o dynamice, včetně schopnosti podvozku, mají. A i na okresce je zásadní rozdíl (i ohledně pocitu dynamiky) mít pořádnou porci výkonu až nahoře, nebo v téměř celém pásmu otáček. Ten první případ mi vyhovuje spíš na dvou, než na čtyřech, kolech.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.06.20  13:55

Leg: možno sa Ti podarilo ujsť práve vďaka výkonnému BMW. S pidielektromobilom to už nabudúce nedáš. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.06.20  13:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring

Label: áno, s tým Macanom som to samozrejme nerozporoval, tam je samozrejme štvorvalec nezmysel. Čo ale neobstojí u suv od porsche, s dôstojnosťou obstojí u päťky, najmä ak ju nepostavím na najväčšie kolesá a nezabalím do Mpaketu.

S cenami ojazdených 991 GT modelov zamiešalo aj množstvo predaných kusov. Veľká časť kupcov bola namlsaná cenami starších 997 GT3 (RS), čo spolu s očakávaním, že táto generácia bude poslednými atmosférami vytvorilo očakávanie takmer nulovej straty hodnoty (prípadne zisku) počas niekoľkoročného vlastníctva. Výsledkom bolo, že napríklad v USA sa predávalo okolo 40 percent všetkých 911tok vo verzii GT a teda ceny jazdeniek logicky padajú. Podobná story je aj trebárz BMW 1M vs M2.

Časy sú ošemetná vec, vraj 718 Cayman S je na okruhu rovnako rýchly ako GT4 pred FL, pritom jedno je aj medzi odborníkmi modla s výhradami, druhé obrovské sklamanie. To ale neznamená, že sa to vzťahuje aj na tvoje turbíčko. :-)

iudex: zrovna eup by som ako referenčný elektromobil nepoužil, ale ok. >:D

Čo sa týka servisu, díler mi hovoril, že egolfom, čo k nim chodia menia peľové filtre, napoja na diagnostiku a kopnú do kolesa, či sa to nerozpadá a toť vsjo. Tak ti poviem o pár rokov, či nekecal. :-) mne ale príde, že celkovo je tých pohyblivých súčiastok, ktoré sa môžu pokaziť výrazne menej. Motor a prevodovka je úplne smiešna oproti spalovákom, navyše sú baterky a ich termomanažment (záruka 8 rokov) a rôzne meniče a iné silové elektroprvky (žiadne pohyblivé komponenty). Zbytok auta + elektronika asi +- rovnaké. Ale máš pravdu, že trebárz na tej Tesle musíš (vlastne nemusíš, ak sa nemýlim, ak je všetko ok, s teslami netreba chodiť vôbec) ísť aj na rutinnú prehliadku do Viedne, kde aj keď je všetko ok ťa skasírujú na niekoľko sto eur.

Čo sa týka priestoru, ak je EV postavené na základe spalováku, baterky bývajú namiesto nádrže a rôzne po stredovom tuneli a pod sedačkami, v bagáži ich mávajú pluginy. Ak je riešený ako samostatná platforma, celé auto sa dá riešiť priestorovo výrazne lepšie. Mimochodom, zrovna eup má bagážnik nepatrne väcší ako spalovák, neviem prečo.

Nejazdím na extra krátke vzdialenosti, ale dosť často sa mi stáva, že motor vypínam po pár sto metroch po naštartovaní (napr. cestou do práce sa zastavím napr. na pošte). Dosť mi to vadí, aj keď elektro si kvôli tomu určite nekupujem.

To že sa ev rýchlym tempom vyvíjajú iste vedie k miernej frustrácii z morálneho zastarávania, ale tento samotný fakt je jedným z indikátorov, že ev má snáď budúcnosť.

A ďakujem, pomoc nepotrebujem, podarilo sa mi ujsť. >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…