Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 25.06.20 10:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan
Ale samozřejmě Ateca (i ve verzi Cupra) bude vedle GLA 35 AMG nebo Q3 RS vypadat jako chudý příbuzný, to uznávám... Ale zatím razím teorii dvou aut a peníze raději dám spíše do auta pro zábavu. Nicméně si dovedu představit, že za pár let se klidně uchýlím k jednomu autu jako MB C43 AMG, nebo Q3 SB RS >:-[] -
iudex 25.06.20 10:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan
Tiež síce zastávam názor, že (pekne špecifikovaná) Ateca je lepšou kúpou ako výrazne drahšie prémiovky podobnej veľkosti. Ale pradeda zjavne chce práve prémiovku, čo je zjavne silnejší faktor ako value for money, ktorú nemusí riešiť. V súboji 304k R4 vs 400k R5 by som ja nemal čo riešiť, ale opäť pradeda ten výkon nevyužije ani z polovice, takže výkon argumentom nie je. Na druhej strane zvuk a charakter by mal byť, jednak pri R5 by nepocítil žiadny downgrade oproti R6, kdežto pri R4 už áno. No a hlavne nemusel by čeliť (takmer istej) kritike, že najprv sa tu opovržlivo vyjadruje o ussrraných štvorvalcoch a nakoniec si ho sám kúpi. >:D >:-[] -
Thomasino 25.06.20 10:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan
MB GLA nevypadá špatně, ale přece jen čtyřválec proti pětiválci v Q3 s hezčím zvukem (ikdyž taky už utlumeným) ?? :-! Nicméně se mi líbí, že Q3 SB RS je naladěné tak, že umí na sněhu pěkně driftovat a preferovat zadek. Což nevím jestli bude umět i GLA 35. [odkaz]
Mimochodem, Pradědo, GLA je v podstatě stejně velké jako Ateca. Stejná šířka, stejná výška, jen o 5cm delší než Ateca ;-) A asi dvakrát dražší při stejné motorizaci >:-[] >:-[] -
pradeda777 24.06.20 20:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan
-
Thomasino 23.06.20 19:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan
Přijeď čím potřebuješ, ale jestli bude některý z těchto dvou víkendových dnů doma i WL, rád dojedu a můžeme se u něj potkat v kavárně na kafe a nějaký dobrý zákusek :-) A třeba se připojí i IUDEX a Ronault. White Labele, napiš pls který z těchto dvou dnů se ti to hodí. -
woody-alien 23.06.20 19:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan
Thom: V Beskydech jsme od 10. do 16.7. Se srazem nevím, zatím na to nikdo nereagoval. Nabízí se víkend 11. a 12.července. Každopádně přijedu Leonem, to by mi rodina neodpustila, kdybych je nacpal do SSS. >:-[] -
Thomasino 23.06.20 19:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan
Jsou objednané, tak uvidíme :-! Origo disky byly hodně úzké, jen 7" (x18") a pneu 225/50 na tom byly jako balóny. Teď to bude 8" a nakonec jsem nechal průměr 18", ikdyž jsem si pohrával s myšlenkou dát to na 225/45 R19. Ale nechci do toho moc cpát peníze (objednávat i pneu), kdyby to někdo koupil, tak tyto kola mohu použít na jiné koncernové auto (Golf, Leon, Kokta..), nebo půjdou v pohodě prodat. Teď bude ET o 5mm více ven (ET40 proti původnímu ET45), aby nebyly tak zalezlé :-) Pošlu pak foto. Schválně jsem volil tento design kol, aby opticky nepůsobily tak malé ;-) >:-[]
A taky se naskytla možnost za rozumné peníze koupit brzdy z GTI Clubsport S (příplatkové pro Golf R, bi-materiálové), jak kotouče, tak třmeny a destičky (jiná směs pro tyto brzdy), takže by to mohlo už taky pořádně brzdit ;-) Teď už jen kratší pružiny a snížit těžiště a je z toho slušný warm-hatch >:D
[odkaz] / [odkaz] -
Thomasino 23.06.20 16:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macan
LEG - tak nevím, jestli mám gratulovat, nebo kondolovat. Z mého pohledu tedy: "upřímnou soustrast" >:-[] >:-[] Ale jsem zvědavý na dojmy :-)
WOODY - kdy že to jedeš do Beskyd a plánujete nějaký ten sraz u WL ?
Mimochodem, co říkáte na tyhle levný kola AEZ Crest Dark pro červenou Atecu FR ? ;-)
[odkaz]