Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 08.07.20 15:03
« Re: OT: knižné okienko
iu....australské vnitrozemí je opravdu depresivní. Několikrát jsem absolvoval jízdu z Melbourne po Newell Hwy do QLD i s dětmi na dovolenou. Byla to ale nejkratší cesta (1800km) do tropů za teplem, protože ani v pravém létě nebyla v Melbourne jistota, že bude letní počasí a na koupání v moři. A bacha. I když bylo horko, tak voda v melbournském zálivu (Jižní Oceán) se málokdy přiblížila 20°C (na otevřeném oceáně 17°C), což na rychlé ochlazení je sice ok, ale na nějaké delší skotačení nebo plavání nic moc a pak na pláži nepříjemné horko. V QLD byla voda v moři (Tichý Oceán) 26-28°C a příjemný teplý vánek, což už bylo o něčem jiném. Cesta nám obvykle vzala 2 noci, 2.5 dne. Jízda nekonečná. Mezi městy 200-300 km. Krajina polopoušť. Teplota 35-45°C. Žádné lesy. Většinou jen rovina. Až v QLD nějaké kopečky a lesy. Ale těch 10 dní, co jsme tam strávili v resortu u moře vždy stály za to.... ;-) (Kniha je v ČR k dostání jen ve slovenštině).
PS Prezidentku vám závidím....... :-! -
iudex 08.07.20 09:59
« OT: knižné okienko
Pradeda: aktuálne som dočítal výbornú knihu a spomenul som si na Teba. Je to totiž kriminálka odohrávajúca sa v Austrálii, pričom krajina a prostredie tam hrá významnú rolu, odohráva sa to v rozpálenom vnútrozemí a opísané je to veľmi plasticky. Jane Harperová: Stratený muž. Odporúčam. [odkaz]
EDIT: aktuálne prezidentka pred mojou kanceláriou: [odkaz] -
Dany 06.07.20 12:54
« Re: Re: Re: Re: moto
Fred, jazdil som na H2 SX a niečo málo aj popísal. Pre osvieženie, som si to tiež pozrel :
H2 SX SE a misrt Akrapovič. Podvozok, brzdy a vlastne všetko je špičkové. Tu nie je čo vytknúť. Na nižších otáčkach je to celkom v pohode, trošku ucukané, ale v pohode. Ten pocit, keď prvý krát na plný začne tlačiť kompresor je neopísateľný. Žiadne starosti nemajú šancu sa vás udržať. Žiaľ ani rozum. Ten zostal niekde v prachu pri zrazenom zajkovi. Len hučím do prilby „pi.čéééé“ (pardon). Keď sa mi v 180 na plnej štvorke odlepilo kolo na miernom horizonte, tak som sa cítil ako jazdec Isle of man. Priposratý o sedačku. Aspoň myslím, že tak nejako sa cítia, keď pozerám tie zábery. Hodinku s ňou som si užil a prežil. Ešte teraz sa mi klepú prsty. A to je ešte hypersport H2 s 231 koňmi a H2R s 310. Nie nechcem si to ani predstaviť.
A dal som ju po obmedzovač, raz. Viackrát to nemalo zmysel.
[odkaz]
Zed je za super cenu a ako hovorí Sršeň. Nic netahá tak, jako Kawa s kompresorem, nic.
Čo si ešte skúšal? Jazdil si na tej Morinke?
[odkaz]
Kafé ja osobne ešte neviem. Budeme s rodinkou na Orave, takže by som to mal bližšie ako z domu. Len neviem ako s časom, či nebude treba niečo robiť a tak -
iudex 06.07.20 08:32
« Re: Re: Re: Re: moto
Ja predbežne rátam, že by som dobehol. Možno si to spojím a s túrou a doobeda vybehnem na Radhošť, ak bude vhodné počasie.
Fred: neviem o ktorej H2 píšeš, vidím Ninja H2, supersport s 231k, Z H2, naháč s 200k a H2 SX, torurer s 200k. Každopádne keď má niečo dvojkolesové preplňovaný motor s výkonom hotheču (Ninja H2 má viac ako môj GGTI), tak to musí byť čistá šialenosť. Na druhej strane šialenosť je aj tá cena na úrovni GGTI (Ninja H2). -
speedfred 05.07.20 09:48
« Re: Re: Re: moto
Dany, neviem či si skúšal aj tú “kompresorovú sviňu” (sorry ale nič krajšie ma nenapadá) ale iba poviem že to je hnus. To bola snáď prvá motorka ktorú som nedal do obmedzovača a hlavne ani nebol dôvod pretože to fakt ide ako sviňa už aj v strednom pásme. Myslel som si že mám silné auto ale po včerajšku sa musím trošku prekalibrovať. A hlavne keď niekto povie že ho M3 alebo QV ide na okreske zabiť tak sa mu schuti vysmejem do očí. >:-[]
Hoši mal som kdejaké moto 150+ PS ale toto je hnus, a ako som pozoroval všetkých pilotov ktorý z nej (Kawa Z H2) zišli tak to bolo hlavne krútenie hlavou do strán a snáď všetky grimasy tváre ktoré existujú. :-) Isiel som smerom k JE Dukovany a keď som videl jej obrysy tak som mal pocit že mám další blok jadrovky pod zadkom, fakt ten motor nemá slabšiu chvíľku. Koľko krát som chcel radiť ďalšiu vyššiu rýchlosť ale už to nešlo, pretože aj na 6 to ťahá neskutočným spôsobom. Od 6t rpm ma to začalo sťahovať z kože.
Nie je to len o motore, ale tu hrá hlavnú úlohu aj keď šasi je tak isto báječné, brzdy fajn ale hlavne quickshifter úžasná vec. To by mala mať každá moto.
Musel som to zo seba dať.
PS : čo ten budúci víkend? Bude káva v Rožnove?

Dedo, nebolo tam lepšie ísť letecky alebo v tých časoch sa ešte tak moc nelietalo?
Ako to bolo s meraním rychlostí? Dalo sa na to dupnúť?