Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.07.20  14:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

wl: A vůbec tam maj divný mravy....přibalím si ještě jeden hasičák. :-! >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.07.20  13:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

Ron
    Ty jako lékař z ohniska nákazy budeš mít povinně roušku... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.07.20  08:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

Pradeda: no a tá kniha sa odohráva v práve tom drsnom outbacku, kde keď sa vyberieš autom cez púšť, tak musíš mať v aute komplet zásoby (jedla, vody, náhradných dielov, benzínu) a keď sa tam ocitneš sám peši, veľmi pravdepodobne umrieš. Že outback je horúce peklo mi ostatne potvrdili aj známi, ktorí mali rok sabatical a žili pol roka v Queenslande v Townswille a pol v Západnej Austrálii v Perthe a pre Európana sú tie životné podmienky dosť nezvyčajné. Okrem toho drsného vnútrozemia sú to vzdialenosti, mimo pobrežia je všetko od seba strašne ďaleko a dostupné len lietadlom, ak teda nechceš ísť hodiny či dni autom. Ani to kúpanie v mori nie je len tak, na severe QLD morské krokodíly (to vraj nebolo len plané strašenie, útoky krokodílov sú tam každý rok), jedovaté medúzy (kúpali sa len v neoprénoch), dole ako píšeš studený oceán a silné prúdy. Proste zaujímavé, ale žiť by tam vraj nechceli.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.07.20  08:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

Mne by tvoja korona nevadila, pretože my máme na vysočine svoju.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.07.20  06:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

Tak kdo vlastně v sobotu přijede? Bude nás dost? Já bych dojel na tu 14, budu-li stíhat a nebude-li vám vadit, že jedu z ohniska a no go corona zone. >:-[]
  • « 01 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.07.20  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

wl....podle ústavy ČR se každý občan může (na př. při Sčítání lidu) přihlásit k jakékoliv národnosti a nikdo ho v tom nesmí omezovat a ani mu národnost vnucovat. Při Sčítání lidu v roce 2011 jsem si zapsal národnost Moravská a zrovna tak učiním i příští rok při dalším Sčítání lidu. Byl bych rád, kdyby se k národnosti Moravské přihlásilo co nejvíce lidí. V roce 1991 to bylo 1.5 milionu občanů.... :yes:
    Listina základních práv a svobod - Poslanecká sněmovnawww.psp.cz › docs › laws › listina
    jako součásti ústavního pořádku České republiky. ... 2/1993 Sb. ve znění ústavního zákona č. ... (2) Každý má právo svobodně rozhodovat o své národnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.20  17:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

pd7
    Každý Moravák (tím spíš moravský Slovák) byl/je zároveň ČechoSlovák, viz mapa...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.07.20  17:11

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

wl....ale já nejsu Čechoslovák.....já su Moravák a přesněji moravský Slovák.... ;-) ...a ano, slovenština je mě jako "polovičnímu Slovákovi" blízká.....také sem jako školák jezdil do Svitu pod Tatrami na prázdniny. Žil tam můj ujo Karol.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.20  17:09

« Re: Re: Re: OT: knižné okienko

pd7
    Milan Baroš je místní rodák (Vigantice), takže to není až tak vzácné, vidět ho zrovna tady.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.07.20  17:00

« Re: Re: OT: knižné okienko

wl...ano, stane se. My jsme v roce 1991 snídali v resortu v Nelson Bay, NSW a přisedl si k nám Ivan Lendl s jeho malou dcerou.......[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.20  16:57

« Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

pd7
    Knížka ve slovenštině přece není pro Čechoslováka žádný problém. Co já jsem se za komančů načetl třeba časopisu STOP auto-moto revue (ve slovenštině)...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.07.20  16:36

« Re: Re: Re: OT: knižné okienko

freddie....ano, dalo se i letět. Ale ve čtyřech to bylo dost nákladné. Plus bylo potřeba si pak ještě půjčit auto, abychom si mohli zajet někde na výlet a na nákupy. S mojí druhou soudružkou jsme už většinou jen létali. Ale když na to byl čas, tak jsme jeli kolem pobřeží. To byla sice delší cesta, ale o to zajímavější.
    Tož ano, vnitrozemím se na to dalo dupnút, ale s dvěma dětmi na palubě sem nechtěl nic riskovat. Abych pravdu řekl, už si ani nepamatuju kolik jsme to tam tenkrát obvykle "upalovali" ... ;-) Ale na pěkný flastr to určitě bylo.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.07.20  15:55

« Re: Re: OT: knižné okienko

Tak ja som dostal knihu o E. Ferrari ale kedy sa k tomu dostanem netuším. Ešte som poriadne ani nelistoval v tom časáku Evo kde bola GT3 vs GTR 8-s
    Dedo, nebolo tam lepšie ísť letecky alebo v tých časoch sa ešte tak moc nelietalo?
    Ako to bolo s meraním rychlostí? Dalo sa na to dupnúť?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.07.20  15:03

« Re: OT: knižné okienko

iu....australské vnitrozemí je opravdu depresivní. Několikrát jsem absolvoval jízdu z Melbourne po Newell Hwy do QLD i s dětmi na dovolenou. Byla to ale nejkratší cesta (1800km) do tropů za teplem, protože ani v pravém létě nebyla v Melbourne jistota, že bude letní počasí a na koupání v moři. A bacha. I když bylo horko, tak voda v melbournském zálivu (Jižní Oceán) se málokdy přiblížila 20°C (na otevřeném oceáně 17°C), což na rychlé ochlazení je sice ok, ale na nějaké delší skotačení nebo plavání nic moc a pak na pláži nepříjemné horko. V QLD byla voda v moři (Tichý Oceán) 26-28°C a příjemný teplý vánek, což už bylo o něčem jiném. Cesta nám obvykle vzala 2 noci, 2.5 dne. Jízda nekonečná. Mezi městy 200-300 km. Krajina polopoušť. Teplota 35-45°C. Žádné lesy. Většinou jen rovina. Až v QLD nějaké kopečky a lesy. Ale těch 10 dní, co jsme tam strávili v resortu u moře vždy stály za to.... ;-) (Kniha je v ČR k dostání jen ve slovenštině).
    PS Prezidentku vám závidím....... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.20  14:57

« Re: OT: knižné okienko

iu
    U mě teď zase aktuálně sedí čerstvý fotbalový "důchodce" Milan Baroš.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.07.20  09:59

« OT: knižné okienko

Pradeda: aktuálne som dočítal výbornú knihu a spomenul som si na Teba. Je to totiž kriminálka odohrávajúca sa v Austrálii, pričom krajina a prostredie tam hrá významnú rolu, odohráva sa to v rozpálenom vnútrozemí a opísané je to veľmi plasticky. Jane Harperová: Stratený muž. Odporúčam. [odkaz]
    EDIT: aktuálne prezidentka pred mojou kanceláriou: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.20  01:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto

Takže logicky, výstup ve trojce - tři vrcholy... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.07.20  19:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto

>:-[] 2 osoby = 2 vrcholy :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.20  17:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto

sf
    Ten první vrchol sis plánoval už v základním táboře...?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.07.20  16:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto

>:D >:D >:D myslel som že zažije konečne 2 vrcholy do obedu. No nejako si ma vyviedol z omylu. 8-s
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…