Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.07.20  01:15

« Re: Koronocestopis

Ron
    Caorle je moje srdcovka v oblasti severovýchodní Itálie. To místo má (mimo jiné) nějakou zvláštní historicky specifickou energii.
    I loni, když jsme se vraceli z Elby, jsme tam taky na pár dní ztvrdli.
    Byli jste už na zmrzku i v Punto gelato u pláže Levante?
    Kde jste ubytovaní?
    Káva se tady v Česku výrazně zlepšila, ve srovnání s takovými devadesátými léty, je to nesrovnatelné. Dřív to byly spíš výjimky s dobrou kávou, dnes je to už skoro naopak.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.07.20  23:30

« Koronocestopis

Tak jsem si na idnesu přečetl jak tvrdá opatření jsou v Itálii, respektive jen v nadpisu a v textu nula nula nic... novinařina na vysoké úrovni :no: [odkaz]

Nicméně čtu si to popojice víno v Caorle na severu Itálie a tedy několik poznatků z cesty. Nikde nás nikdo nekontroloval, nebýt objížďky rozkopaného mostu přes Novomlýnské nádrže přes Hustopeče, byla by to příjemná cesta. Samozřejmě Rakušané a Italové hojně opravují a je často sveden provoz do jednoho pruhu, ale díky malému provozu naprosto v pohodě. Odjezd z MSK v 23.15, v Caorle 9.45 s přestávkami, spotřeba 5.3 l/100km, Picasso opět předvedlo své kvality na dlouhé vzdálenosti.
    Tady pláže poloprázdné, některé hotely ani neotevřely, celkově méně lidí, ale večer to trochu žije. Nicméně dle SPZ a poslechu nejvíce Italů, asi stejně jako Češi zůstali letos doma.... občas Češi, pár Němců.
    Nikde nikdo teplotu neměří, roušky jen v restauracích a obchodech, když nemáte, obsluha vám nabídne. Na pláži skoro nikdo jí nemá.... Za nás spokojenost až nadprůměrná z riviéry na severu, kde nás odrazovali roky všichni od návštěvy. Samozřejmě Gargano je hezčí, ale o dost dále a malé děti ocení písek a pozvolna do vody, my super pizzu a já konečně kvalitní kávu a ne české hnuso břečky, čest výjimkám, třeba WL.
    Ciao :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.07.20  18:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: foto okienko

iu
    No, na té druhé vypadá líp, víc nabušeně! :yes: >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.07.20  15:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: foto okienko

Pritom teleobjektív je na fotenie áut najlepší, nedeformuje tvary auta ako širokáč.
    Porovnaj toto [odkaz] a toto: [odkaz]
    Ale žiaľ fyzika nepustí a spraviť na malom mobile slušný teleobjektív asi nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.07.20  13:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: foto okienko

iu
    Teleobjektiv používám ze všech tří nejméně, resp. skoro vůbec.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.07.20  13:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: foto okienko

Ja som práve obdivoval novučičkú Giuliu v červenej, síce nie QV, len "obyčajné" Veloce, ale práve v tej červenej je to krásne auto. Aj som to cvakol mobilom, ale na fotke to nie je vôbec ono: [odkaz] Mimochodom fotené s teleobjektívom, ale ako som písal, opticky nič moc, chýba tomu ostrosť (optická, nie softverové doostrenie) a mikrokontrast, proste furt tam ten mobil je jasne vidieť.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.07.20  20:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: foto okienko

M2 CS.....a nice photo.....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.07.20  15:56

« Re: Re: Re: Re: Re: foto okienko

Freddie...."Jasan, sú to stále ale iba telefóny".....ale jak tady čtu o tom focení, tak o tom začínám silně pochybovat...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.20  14:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: foto okienko

sf
    Tak to jdeš ale čím dál níž, nejen velikostí/rozměry.
    Moje plusko je už trochu velké, ale jeho Note 10 (má ho i moje žena) je velikostně docela v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 14.07.20  14:11

« Re: Re: Re: Re: Re: foto okienko

Ja nie som žiadny “jabĺčkár” ale keď som sa dostal pred pár rokmi k prvému tam som to už nemenil kvôli tomu že telefón funguje aj po rokoch stále rovnako. Samozrejme že to kupujem za iné ceny ako v iStore.
    Je ale pravda že som pred X rozmýšľal hodne silno nad S10 a to čo máš ty mi príde už celkom veľké. Ja som aj XR menil za menšie X pretože tie tablety sú pre mňa už nepraktické (rozmerovo nie funkčne). Možno pôjdem ešte do menšieho SE 2.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.20  14:04

« Re: Re: Re: Re: foto okienko

sf
    Mladý po hodně dlouhém jablečném období přešel ze štrůdlu XS na Note 10 a teď čeká s čím přijde Note 20. Mobilní jabko začíná celkově pomalu ztrácet.
    Zrovna eS modely od Samsungu mě neoslovují tolik, jako řada Note, to je správný pracovní mobil (v případě pluska spíš phablet) po dobře odladěném faceliftu (jarního eSka).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.20  13:48

iu
    Já jsem nemyslel technickou kvalitu fotografie (to už máš trochu deformaci, a to bych ti poslal na mail v původní velikosti), ale ten zachycený "moment/kompozici". ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 14.07.20  13:37

Jasan, sú to stále ale iba telefóny.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.07.20  13:33

« Re: Re: Re: foto okienko

wl: pozeral, fotka samotná pekná, ale na posúdenie optickej kvality nevhodná, jednak veľmi malé rozlíšenie (71 kB, asi WhatsApp kompresia), jednak kontrastná s podexponovanými tieňmi neumožňuje zistiť vykresľovaciu schopnosť. Ale keď ide o rovnaký foťák, tak mi je jasné čo čakať.
    fred: iP X poznám, ten dáva na pohľad ľúbivejšie, veľmi sýte a kontrastné fotky, ten JPEG engine je trochu vymakanejší, ale inak platí to isté čo pre Samsung.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 14.07.20  13:21

« Re: Re: Re: foto okienko

PS: hoši až chcete lepšie fotky z mobilu tak si kúpte hnilé jablko.
    PS1: ide ma trafiť šľak z aktualizácii S9+ (android)
    PS2 (nie Playstation) : mám oba S9+ a jablko X. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.20  13:03

« Re: Re: foto okienko

iu
    Díval ses na tu fotku?
    Nejlepší foťák z Galaxy má aktuálně S20 Ultra s hybridním desetinásobným optickým zoomem. 108Mpx, "noční" HDR složené až ze 30 snímků. Měl by ho dostat i nejvyšší Note 20 (možná taky Ultra).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.07.20  12:42

« Re: foto okienko

Tak pozerám, že Galaxy S9+, S10 aj Note 10 by mali mať rovnaké základné foťáky (12 Mpx senzor veľkosti 1/2,55", s f1,5 objektívom) aj teleobjektívy (so svetelnosťou f2,4). S10 a Note majú naviac širokouhlý objektív (so svetelnosťou f2,2). Takže by to malo byť to isté a fotiť rovnako.
    Ja ho mám zatiaľ len pár dní a moc som toho nenafotil, ale z prvých fotiek som tak nejak čakal viac oproti starému Galaxy S7. Zdá sa mi ale, že nejde o vyššiu optickú kvalitu (foťáku/objektívu), ale skôr o výraznejšie softwarové úpravy výslednej fotografie. Takže ako hlavný (jediný) bonus oproti S7 vidím pridanie toho teleobjektívu (to sa hodí) a podmienečne aj širokouhlého objektívu (jeho kvalita je pre mňa na hrane akceptovateľnosti).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.07.20  11:49

« foto okienko

iu
    Jj, mám už skoro rok (Galaxy) Note 10+ (12GB/512GB).
    Poslal jsem ti z něj jeden západ na WhatsApp
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.07.20  11:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

Tms.....já tušil, že mě někdo s tím že život je i krátký doplní.............. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.07.20  11:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: knižné okienko

Nice driving shoes.................
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…