white label 31.07.20 02:11
« Re: Re: BMW Bang Bang(el)
Tuhle argumentaci neslyším poprvé, ale zkus být konkrétnější. Když teda pomineme ty nepovedené "detaily" (jako tvary světel, lacný interiér...), co bylo na E60 tvarově tolik revolučního, ve srovnání s mezigeneračními přechody předchozích g. 5er, které také stavěly na svých předchůdcích. -
Leg 30.07.20 22:17
« Re: BMW Bang Bang(el)
Tak s tým môžem do istej miery súhlasiť v tom, že detaily ako napr. Tvary svetiel E60 boli krok stranou a ďalšia generácia sa skôr vrátila ku klasike. Ak sa však zameriame na celkové tvary, E60 jednoznačne posúva tvary BMW niekam ďalej a F10 na nich stavia, predpokladám, že aj na základe reakcií na E60. A to je presne to, o čom píšem, ak sa chceš niekam posunúť, musíš občas spraviť aj radikálnejší krok, ktorého výsledkom môže byť, že sa následne vrátiš o dva kroky späť. Hlavne, ak si chceš udržať pozíciu inovátora. Ak ho ale nespravíš, riskuješ, že aj o 20 rokov budeš búchať stále svoju E46-ku, ktorá už bude zaujímať len pár fúzatých veteránov na internetových diskusiách.
O tom celom sú predpokladám aj bobrie zuby na štvorke, internetoví fanúšikovia by najradšej zastavili vývoj niekde okolo roku 2000 a len jemnými retušami by dokonalý šesťvalcový sedan/kupé ladili do ešte väčšej dokonalosti. Reálni kupcovia značku BMW vnímajú ako lídra automotive a teda od nich očakávajú, že bude udávať smer, aj na poli dizajnu. Preto občas BMW (a iní poprední-rozumej prémioví) výrobcovia prídu s radikálnou zmenou, kvôli ktorej sú skalní fanúšikovia ich ochotní zavrhnúť. Ak si chcú ale zachovať image trendsetera, iné im neostáva. -
white label 30.07.20 20:44
« BMW Bang Bang(el)
Leg
Pokud z toho BMW nakonec vyšlo silnější, tak právě hlavně díky tomu, že se nakonec do velké míry vrátili zpět. Když vedle sebe postavím třeba všechny 5er, tak mi tam (designově) E60 prostě "nadbývá". I laik pozná, že do řady zapadá nejméně a pokud E60 z řady vyhodíš, nebude tam chybět. F10 mohla (designově) klidně přijít rovnou po E39, designově na ni navazuje víc, než E60.
Design F10 je pro mě důkazem, že design E60 byl do značné míry šlápnutím vedle.
A interiér E60 (zejména před face) byl bohužel "lacný" i bez uvozovek. -
Leg 30.07.20 18:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring
No práve, atmo radová šestka s manuálom a RWD už nebude, áut ako GTI budú ešte mraky, parádne auto na každý deň, ktoré ale nemá zmysel oprašovať v garáži a užívať si ho ako klasika.
Keď sme pri Banglových BMW, tu zhodou okolností vidím silnú paralelu s dnešným VW - aj vtedy potrebovali akýsi reštart značky. Nový dizajnový smer bol ale značne kontroverzný, takisto ako divné “lacné” interiéry, revolúcia v infotaimentoch (prvý iDrive mal ďaleko do dokonalosti), nové technické riešenia. Fanúšikovia to nemohli rozchodiť ... Časom sa to utriaslo a BMW z tejto “revolúcie” vyšlo silnejšie ako kedy predtým. Myslím, že rovnako to bude aj u VW - dizajn sa uhladí, do interiéru sa vrátia vychytávky čo padli za obeť škrtom, software sa vyladí, doplnia sa kolečká pre hlasitosť a teplotu a VW bude zasa v plnej sile s moderným dizajnom, softwarom a elektrickou platformou, ktorú im bude konkurencia závidieť. Jediný kto ostane smutný bude white label, lebo trojdverák ostane v prepadlisku dejín. Ale ten má svoje Porsche, takže to rozchodí. >:D -
iudex 30.07.20 13:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring
Leg: OK, nemyslel som to ako nejaký vzácny veterán, ale proste aj po rokoch zaujímavé auto, ktoré obstojí so cťou aj popri modernejších nástupcoch. Lebo z hľadiska exteriéru je pre mňa krajší G7 ako G8 a čo do interiéru je kvalitnejší a ergonomickejší, proste to auto bude ešte roky pôsobiť moderne a hodnotne. No a 213 kW bude solídna porcia tiež aj o mnoho rokov.
Takto som napríklad pozeral na poslednú atmosférickú trojku, E90 330i s poslednou verziou Tvojho motora (ten horčíkový R6 s 200 kW). To je jasný klasik, 200 kW z točivej, emisne nepridusenej atmosféry spolu s manuálom a RWD, také už nie je. Pritom stále elegantný klasický sedan. Len ten interiér je už fakt oldschool (v tom negatívnom zmysle). [odkaz] -
Leg 29.07.20 22:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring
Thom: tak stratiť na podobnom aute iba 120 litrov za pol roka je podľa mňa celkom úspech. Ale snáď sa to podarí, nech uvoľní miesto niečomu zaujímavejšiemu. Sám neviem, čo by som namiesto M2 ešte zvažoval... rýchle predokolky a štvorkolky ma vôbec nelákajú, tak zadokolky: MX-5 ako zábava v rozumných rýchlostiach, super cena ale bál by som sa, že po čase by mi bola slabá. Možno základný 718 ako Porsche experience, jasne, ak by boli peniaze tak GTS 4.0 (to už sme pomali na šiestich cifrách). Na 911 mám ešte málo šedín (a peňazí). Ameriky mi nič nehovoria. Ale taký Alpine, ten sa mi dizajnovo veľmi páči veľmi a vraj super jazdí. Ostatné je na mňa moc výkonné, ak na to chce človek s čistým svedomím občas poriadne stúpiť.
Takže možno niečo staršie, trebárz Porsche 911 964, alebo nejaký starší baworák... počkať, vlastne mám jeden, čo mi úplne vyhovuje v garáži. :-) Škoda že tam nemám ešte jedno miesto. >:D
Iudex: obávam sa, že zo sedmičkového Golfa nebude klasik v žiadnej verzii. Jasne, na svoju dobu parádne auto, ale ničím výnimočné, jedno z mnohých. -
Thomasino 29.07.20 20:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring
WL - samozřejmě souhlas. Sice je rozdíl ceny asi tak 650 tisíc, pokud beru že M2c bych chtěl s automatem, samozřejmě většíma brzdama a lepšíma sedačkama, ale se skvělou předokolkou umí jezdit rychle každý lehce nadprůměrný řidič >:-[] Ale když máš pod zadkem přes 400 koní a 550 Nm přenášených jen na zadek, a máš z toho auta respekt, nebo se ho bojíš, to je pak ten správný adrenalin ;-) >:-[] >:D -
Leg 29.07.20 18:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring
Thom: podľa ceny vidím, že na svoje BMW si použil rovnakú stratégiu ako ja - ak sa predá, dobre, ak nie, ešte lepšie. >:D Ale M2 by sa mi páčila, aspoň sa povoziť. Zaujímalo by ma ale, kto vymýšla tie hrozné nálepky.
Iudex: label si do truhly berie všetky svoje autá, to mu ale nebráni v nákupe nových. Len je otázka, či sa mu tam všetky zmestia. >:D
Dany: ak narážaš na môj e-up!, ten má výhodu, že žiadny termomanažment nemá. :-) Čo sa týka nových MEB áut, tak si myslím, že to vyladia a časom budú v pohode, v najbližšom roku-dvoch by som ale do toho asi nešiel. :-) -
iudex 29.07.20 17:40
dedo: to je ale Sko, teda limitka bez zadných sedadiel, proste hardcore. Ja som myslel "bežný" Clubsport, teda plnohodnotne použiteľné auto. Svojho času som sa naňho aj informoval vo VW, ale na Slovensko sa vôbec nedovážal. A nástupca TCR prišiel len s automatom. -
pradeda777 29.07.20 17:01
pradeda777 29.07.20 16:52
tms....fotky asi z Násedlovic...? V neděli se tam jel další Slovácký Kopec, Memoriál mého synovce. Jel tam i jeho syn....
AMG GLA 45 není zatím na testování k mání. Na Q3 RS se chystám brzy. Ani X2 M35i není kompletně "out of the picture yet"... ;-)
Vidím, že v Renocaru mají i M2 CS, ale asi není ještě na předvádění? Bylo by zajímavé porovnat, jak funguje adaptivní podvozek v porovnání s regulární M2 C.... :-! Škoda že nésu aspoň o 30 let mladší..... ;-) -
iudex 29.07.20 16:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring
wl: infotainment nového Golfa Ti môže byť ukradnutý, pokým si neuvedomíš, že aj Porsche patrí do koncernu VW a skôr či neskôr všetky modely prejdú na celodotykový infotainment. Jedine že by si už nákupy nových (koncernových) áut ukončil a GTS budeš mať až "do truhly". >:D
Inak s GTI súhlasím, Clubsport je asi ideál, všetky kvality bežného Golfa 7, resp. GTI, ale výkonnejší a ostrejší, s manuálom a v karbónovej šedej, parádny future classic: [odkaz] -
white label 29.07.20 15:21
Th
Nepřekvapils...!
Na druhou stranu M2C je o vesmír lepší a zajímavější volbou, než CTR. O vzhledu nemluvě. -
white label 29.07.20 15:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slovakiaring
Leg
Od doby, kdy zabili 3dv. Golfa už je mi nějaký zpackaný infotaiment naštěstí úplně ukradený...
Chtělo by to možná zavčasu nějaký málo jetý G7 GTI CS v CSG, nebo G7R v LSG na stříbrných Pretoriích, ale s interiérem (čalouněním) po faceliftu.

Inak povedané, ak by dodnes BMW liplo na recepte z konca 90-tych rokov a stále predávalo evolučného nástupcu trebárz e46 330i, nikto by si ho nekúpil (tým nikto myslím pár nadšencov). Proste BMW musí nielen rešpektovať ale aj udávať trendy, nesmie prešľapovať na mieste. A to isté platí aj pre VW, nemôžu donekonečna stavať na 2.0 TDI a overenom dizajne Golfu, doba je dnes trochu inde.
Disclamer: Týmto netvrdím, že by som z dizajnového i technického smerovania dnešného BMW híkal nadšením, skôr naopak. :-)