Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 23.08.20 13:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
tms....tak v roce 2016 bych do toho GLC Coupé snad ještě šel. Líbilo se mě docela dost. Ale dnes už su o 4 roky starší a priority, a můj životní styl, se za tu dobu změnil. Nyní vše, co má na délku víc než 4.5 m je moc dlouhé (velké). V roce 2016 jsem také prodal F15 X5 právě proto. Jak známo, chystám se zredukovat vozový park a ten další vůz musí být univerzál. Čili, musí dobře posloužit v i mimo město. Proto se dívám i na GLA. -
white label 23.08.20 12:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
w-a
No, na Supu nic moc.
Jak jsem psal, moc tmavá je, pokud si to naživo (když je zataženo) z několika metrů spleteš klidně s černou.
Na tom NX má taková tmavá barva výhodu v tom, že zanikají ty černé plasty, které já moc nemusím (i na allroadu bych si je zase nechal nalakovat).
Když vezmu nabídku barev na NX, tak bych se asi nakonec rozhodoval mezi titanovou sonic (ta bude i praktická), červenou morello a zelenou khaki. Rozhodlo by se to až naživo.
Ale nejdřív bych z výběru vyřadil tu černou a astronomickou modrou (ten odstín mi k tomu autu vůbec nesedí). -
speedfred 23.08.20 12:03
iu : dobrá poznámka k záruke u Thoma :-) , aj keď sa to bude asi lepčie predávať po pol roku ešte s tak dlhou zárukou.
Ja teraz kupovať šporťák tak sama neviem čo by som najradšej. Celkom by ma zaujímala nejaká reálna predajná cena Caymana GTS. -
Thomasino 23.08.20 10:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Ty základní brzdy jsou lepší jak mám v M240i. Jsou 370mm a 4-pístky, stejné jako má M3/M4, nebo jsem měl na M2. Když se daly lepší desky, brzdilo to už pak dobře. A jsou bimetalové a děrované. Pak tam ale u M2c začali nabízet skvělé 6-ti pístky 400mm a přidali přívod vzduchu do podběhu >:-[]
Pradeda - mají tam u Hoška uvnitř pěkný černý GLC Coupe 43AMG. Když jsem si dal sedačku co nejvíce domů, tak mi to přišlo hodně fajn. To auto vypadá dobře, tohle je i skvělý motor, jako daily s výkonným motorem to nemá chybu. Jen bych tomu dal modrou nebo šedou, černý auta nemusím. Jo a CLC se vyrábí ve Finsku, GLC kupé jako jediné prý v Německu, od GLE se všechny SUV vyrábí v americe a čekačka je přes půl roku. Ty výkonnější skoro rok :'-( -
iudex 23.08.20 09:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Ešte malá poznámka k téme japonské SUV a spoľahlivosť. Včera som bol v Roháčoch s kamošom na jeho Nissane X-trail. Kúpený nový minulý rok a odvtedy bol už trikrát v servise. Rôzne chybové hlášky motora, padanie do núdzového režimu, strata výkonu. Najprv podozrenie na turbo, potom na vstrekovače, celkovo v servise mesiac (!). Po výmene vstrekovačov už OK. Ale aj počas jazdy blbol infotainment, pri nabíjaní mobilu cez kábel rádio stále samo prepínalo na pesničky v mobile, tak sme napokon rádio vypli úplne. Takže zjavne nie všetko japonské je automaticky spoľahlivé.
Tom: celkom ma fascinuje, že zrovna Ty si kupuješ predĺženú záruku, pre Teba je aj základná 2-ročná zbytočná. :-) A tiež ma prekvapuje, že v modeli M, naviac Competition nie sú M športové brzdy štandardom. Ešte pri M240i to pochopím, ale pri M2C?! -
-
woody-alien 22.08.20 14:52
Leg: Gratuluju k novému povozu. :yes: Snad se na mě nebudeš zlobit, když dodám, že ani na jedné fotce (to zdůrazňuji, naživo jsem neviděl) mě ta barva nepřesvědčila, resp. se mi prostě k tomuhle autu nelíbí. Ale jak správně psal iudex - důležité je aby se líbila tobě, potažmo paní Legové. ;-)
Ještě mě v souvislosti s Up!em napadlo, jestli nezměníš nick na E-Leg, když už jezdíš na tu elegtřinu. >:-[] -
Thomasino 22.08.20 12:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
1.) Protože nechci předváděčku a chci to mít trochu jinak podle sebe
2.) Podvozek mi přišel hodně fajn, když jedeš hodně rychle. Ale dá se tam dát KW DDC s přepínám z kabiny mezi komfort a sport. Což je podle všeho stejný podvozek jako je v M2 CS s adapt.podvozkem,. Jen stojí asi 90 tisíc >:-[] Nebo KW V3 za 50 tisíc, ten si pojedu vyzkoušet na M2c u známého
3.) rozhodně ANO, u takto silného auta je lepší (i rychlejší) mít ruce na volantu a můžeš si řadit pádky. Ona ta "chlapská" manuální převodovka není u BMW zase takový zázrak. Navíc tady ta dvojspojka je pekelně rychlá a dá se nastavit její rychlost ve 3 stupních. Taky stojí 100 litrů navrch. V příští generaci M3/M4/M2 bude "jen" 8ZF, která má prý lehký problém s chlazením, pokud na ni dlouhodobě tlačíš. A není tak rychlá.
4.) ano, potahy na sedadlech je problém :-( Ale dá se časem možná vyměnit za to Recaro Sportster.
Jde s tím dělat spousta věcí, pokud by člověk chtěl. Ale min. rok to nechám jak je, než si na sebe zvykneme.
P.S.: svezení s A45s AMG bylo zajímavé, ale jen krátké, chtělo by to delší jízdu než 30 minut. Ale ten motor je pecka, zvuk taky, základní sedačky néé, ale sednul jsem si pak do GT-R, kde byly to samé co jsou za příplatek a to je super. A tváří se to více jako čtyřkolka, než předokolka s připojováním zadku. A dá se to prý různě nastavit. Možná si to půjčím na delší dobu, abych to pořádně vyzkoušel. -
pradeda777 22.08.20 10:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
tms....když už ses rozhodl pro M2C, zajímala by mě odpověď na 3 věci:
1. Proč nekoupíš tu M2C, kterou jsi otestoval a která je teď na prodej s rozumnou výbavou?
2. Podvozek. Plánuješ upravit podvozek? Psal jsi, že na nové M2C je podvozek podobně tvrdý jako na Tvé původní M2, kde jsi měl v minulosti k němu určité výhrady.
S přihlédnutím k tomu, že si potřebuješ opatrovat záda bych předpokládal, že máš v tomto směru nějaký solidní plán.
3. Je Tvé rozhodnutí opustit "bratrstvo chlapské převodovky" součástí toho plánu? ;-)
Edit. Bacha na potah sedadel. U M2C je čalounění pouze v kůži Dakota, se kterou je v létě velký prů.ser s pocením. A ventilace sedadel není v nabídce. -
Thomasino 21.08.20 22:31
« Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Dostupná literatura ;-) [odkaz] Ale není nad vlastní test!
A vítězem se stává M2c s dvojspojkou DCT :-)
Jedna ze tří barev v následujících 6-ti fotkách... Ale to až časem ;-) >:-[] [odkaz]
Větší brzdy, lepší sedačky, jen prostřední audio HiFi (s ohledem na váhu), protože nyní mám Harmana a nic moc proti HiFi co jsem měl před tím (ve dvojce to chce spíše vytlumit dveře), karbon dekor, větší NAVI je v základu, stejně jako LED světla a pár dalších věcí. Jo a záruka na 4 roky nebo 200Tkm. Plus kola s tmavším provedení, viz.druhé foto modré M2c. Ty černé lehčí na předchozí modré M2c by se mi líbila více, ale ty nejdou objednat z výroby, jen pro M2 CS. Nepřiplácel jsem za elektr. nastavení sedadel (taky trochu kvůli váze), ale je tam v sérii el. nastavení šířky opěradla a bederní opěrky.. No snad to vše klapne..
Market - Cayman GTS před tím se šestiválcem a manuálem měl divné zpřevodování a v Alpách to s ním bylo trochu trápení. Ale u nového je to možná jinak, ale asi bych chtěl i tak PDK :-) -
Leg 21.08.20 22:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Ach so, to boli štyria neúspešní kandidáti, ja som myslel, že z nich si vybral víťaza. Tak potom je to jasné. To vysvetľuje aj nadštandardné vzťahy s dealerom. O tej alpinke mi asi rozprával niekto iný.
Tak snáď to dobre dopadne. :yes: -
Thomasino 21.08.20 21:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Jo o M2c tu byla už řeč, ta do toho úzkého výběru TOP 5 samozřejmě patří. Porsche Cayman GTS 4.0 PDK by se mi tůůůůze líbilo, ale to až k 55-tým narozkám a ne teď k 50-tým >:-[] >:-[] Takže ano, ve finále byl CTR, M2c a A110S ;-) Do té se v pohodě vejdu, mimochodem. Řídil jsem A110 a má ji kamarád..