Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.08.20  15:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Joo všiml jsem si posledně, že se ti daří čím dál tím lépe ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.08.20  15:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Thomasino: jo, stará se o mě až moc dobře, od té doby co jsme spolu, se nevlezu do sportovních sedaček... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.08.20  15:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Jo tak ty si vozíš už sestřičky sebou na dovolenou ?? No pěkně to máš zařízený, ale aspoň se o tebe dobře "postarají" >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.08.20  12:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Speedfred: moje facko je v naprosto skvělém stavu :-!

Thomasino: Ale kdepak na službě, máme dovolenou, jsme v Maďarsku... sestřičky už na službě nebrousim, brousil jsem jednu a teď spolu máme dvě děti >:D
    Kdybych četl macz ve službách, mám diskuzních příspěvků jak nikdo, tolik mám služeb 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 26.08.20  10:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Ronault podľa mňa po nociach dáva dokopy svoje “fáčko” >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.08.20  10:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

tms....Sunset Orange....Sakhir Orange II....ano, Sakhir Orange II je o fous světlejší. Nevím, co tím styling studio sledovalo, ale asi tam borci neměli momentálně co na práci anebo "měli okno" a zapomněli, že podobnou "rezavou barvu" už mají "na skladě"..... ;-) Na druhé straně je také možné, že byla na skladě moc dlouho a časem se "zlomila" a byl z toho nakonec nový odstín... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.08.20  00:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Musíš číst častěji a ne místo toho v noci na službě trtkat sestřičky !! >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 25.08.20  23:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Kurnik, co vy jste se zase tolik rozepsali... půl hodiny to tu čtu...a joooo, barvičky, věčné téma >:D teď na posledním srazu jsem říkal, že jsme ostuda petrolheadu, že se celou dobu jen řešily barvy :*) >:D

Leg: tak volba zajímavá, ale sotva pár měsíců mám VW a už mi tohle dílo z Japonska příjde zcela odpudivé a v zelené až děsivé 8-s >:D ale přitom jezdím Picassem, tak asi prostě ne... Ale ať teda slouží.

Thomasino: je dobře, že nakonec půjdeš do oranžové, takle by si ani sousedi nevšimli, že máš nové auto, už potřetí >:D

WL: v tom jsme spolu, taky mi ty černé plasty nesedí skoro na ničem

Iudex: ve vší úctě, cestování letadlem z Bratislavy do Chorvatska mi přijde asi tak logické jako když jsem v době, když jsem bydlel v Brně letěl z Prahy do Vídně letadlem.
    Než se dopravim na letiště, tak jsem pomalu Szombathely, než tam zaletí to letadlo, tak jsem na dálnici v HR, odbavení a doprava na místo ubytování a jsi tam o hodinu dříve než já, jestli vůbec...a co se týče zad, tak v letadle i na letišti nejsou sedačky jako máš ve svých autech ;-) plus na místě chybí auto.
    Hodně se mi osvědčilo cestou spicnout v termálech v Maďarsku. Jednou jsme jeli tak, že v cca 5.30 z Biogradu, v 10 jsme byli v Lenti, děti koupání, blbnutí, já sauna, vířivka, wellnes, v cca 17h odjezd a kolem půlnoci doma, u tebe ještě dříve...a ještě odpočatý z Welness
    A ad Chorvatsko, už delší dobu pozoruji, že to není místy, hlavně ostrovy, levná destinace, naopak se tam sjíždí i smetánka...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.08.20  22:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Hlavně nejde tolik do hněda/rezava. Ta je trefená dobře, pokud takhle vypadá i v reálu. Je víč červená, než oranžová, takový "červený pomernč".
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.08.20  21:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Jestli "dobře trefený odstín červené", nebo dobře dobře trefený odstín oranžové, to už takový rozdíl nevidím !! >:-[] >:-[] [odkaz] . [odkaz]
    Ale uznávám, že oranžová Shakir Orange na M4 se mi líbí o kousek více, je světlejší!! :-) [odkaz] . [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.08.20  21:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Nějaká dobře trefená červená (viz ten Cayman) by tomu určitě slušela, toho bych se rozhodně nebál. Ale barevné metalické laky mi na ultimativnější verze typu M2C moc nesedí, a ta fialová metla, to je čirý "kolotoč". ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.08.20  20:57

« Re: Re: Re: Re: Game of the Day

My to s těma barvama holt máme jinak, já mám u sportovního auta rád výraznou barvu, takže na výběr moc nebylo. Jo kdyby byla nějaká jako Carmin Red u Caymana, nebo ta křiklavá zelená z M4 (Java Green), tak jdu klidně do ní. Nebo fialová Twilight Purple. My se barev nebojíme !! :-)
    [odkaz] [odkaz]
    Nebo kdyby tady v Evropě šly použít Individual barvy na M2 (což nejde), jako jde v Americe. Pak bych si dovedl představit M2 takto v barvě San Marino. Tu jsem si málem objednal na podzim na M4 místo M240i (což byla chyba že jsem neudělal, šla na to pěkná sleva). [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.08.20  20:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

LEG - pokud se bavíme o těch větších brzdách 400mm, co jsou v základu u M2 CS, tak si je každý u M2 Comp. objednává, takže tady neberu navýšení hmotnosti, beru jen rozdíly. Žádné rozdíly ve váze motoru a chlazení nejsou, jen to má jinou mapu motoru. Běžně tam borci dávají 500-520 koní >:-[] >:-[] Karbon splitter a zadní křidélko váží asi tak 3kg dohromady, to bych fakt neřešil, měl jsem to v rukách :-) U M2 CS jde o limitku, proto si za to řekli tolik peněz a skoro všechny jsou prodané, ať se nám to líbí nebo ne :-!
    Ale kdo chce auto na okruhy a sundat váhu, koupí M2c, dá karbon kapotu, blatníky, kufr, vyhodí přední i zadní sedačky, dá dopředu lehký sportovnější sedačky, jiný podvozek, lehčí výfuk, sportovní katalyzátor, jiný samosvor, lehký kola a pneu 265/30 a 295/30 R19, může dát lehčí brzdy od AP, dá lehkou baterku a rázem je to auto, které jak jsem dnes slyšel ujede na Nordschleife i Caymanu GT4. Ale s doplňkama stojí to co ten Cayman GT4 :-) Tohle všechno velmi často u Šenkýře na M2/M4 dělají, mají s tím hodně zkušeností, je tam velký potenciál :-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.08.20  19:44

« Re: Re: Re: Game of the Day

Th
    Tu barvu vybírala Renča, která se řídí (vlastním) obecným pravidlem, čím "barevnější" barva na autě, tím lépe. Já to mám jinak, podobnými pravidly se neomezuji.
    Z nabídky na M2C bych nejdřív vyhodil černou, pak bílou a ze tří zbylých bych nakonec volil jednoznačně HS. Takže pokud by HS nebyla v nabídce, dal bych přednost barvě před nebarvou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.08.20  18:18

Th
    Já jsem ta auta nevážil, ale BMW o hmotnosti CS mlčí, resp. uvádí naprosto shodnou hmotnost, jako u C. úsporu 20-25 kg by určitě rádi prezentovali, to by byl docela slušný rozdíl, o moc víc se tady čekat nedá.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.08.20  17:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Praděda: vidím to podobne, malé auto kľudne v nejakej krikľavejšej farbe, veľké suv (pre mňa je NX už veľké) alebo sedan/kombi už si pýta decentnejšiu farbu (napr. iudexove BMW je zhruba na pomedzí, kedy ešte žiarivejšiu farbu znesie). Preto som nechcel ani červené ani orandžové.

Thom - čo sa týka karbónu, tak strecha 4 kilá, kapota trochu viac, zrkadlá a difúzor nič a všetko ostatné (splitter, krídlo) je navyše, takže hmotnosť pridávajú. Niečo ušetria disky (jasné, väčšia neodpružená hmota) ale zasa CS má aj väčšie brzdy. A má trochu lepšiu výbavu, trochu iné tlmiče, hardware motora, ja by som povedal, že vo finále aj tých 20 kg je moc. Ale nemyslím si, že to je podstatné, u týchto áut a ich predpokladaného využitia sú ušetrené kilá vhodné akurát do propagačných materiálov. Keď je ťažký základ, moc sa s tým urobiť nedá bez výrazného obmedzenia použiteľnosti. A keď už na to príde, zadné sedačky si vieš vyhádzať aj sám, s tým už máš skúsenosti.

P.S. nie je táto stránka nejaká vadná? Stále mi to píše nejaké chyby a nedokáže sa načítať...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.08.20  15:35

M3 bude mít mega masku chladiče jako 4er......
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.08.20  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day

Leg....co se týče barev já to vidím tak, že s velikostí auta klesá vhodnost křiklavých odstínů barev. Malá auta, snesou téměř vše, hlavně sporťáky, ale jakmile se kastle zvětšuje, tak zároveň s ní se zvětšuje "údernost" těchto barev a člověk musí být hodně opatrný, aby se mu barva za nějakou dobu nezprotivila.....přinejmenším neokoukala.
    "Plukovnická zelená" je na Lexusu fajn, ta se hned tak neokouká.....ale bacha.....musí se od začátku i líbit...... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.08.20  14:16

« Re: Game of the Day

wl.....jasný, CS cena je hrubo přestřelená. Nevím co je k tomu vedlo. Měla to být limitka, ale teď ji mají na BMW configurátoru a už pěkně dlouhou dobu. Tož jako limitku bych to řekněme za 2.2 mega, což by bylo o 1/2 mega dražš než C, i akceptoval. Ale + 800k za pár k navíc a adaptivní podvozek to si "dělaj kozy". Není divu, že se z limitky stala řadovka, ale stále za cenu limitky.... >:-[]
    S nad-váhou teď bojují všichni výrobci. Z vlastní zkušenosti vím, že když chtějí docílit solidní NCAP ohodnocení, tak prostor pro snížení váhy, pokud nechtějí jít do exotických a drahých materiálů, je značně omezen.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.08.20  14:14

« Re: Re: Game of the Day

WL - rozdíl ve váze mezi M2c a M2 CS bude kolem 20-25 kg, nic podstatného. Ty kola co jsou u M2 CS jsou o 7,4 kg lehčí než má M2c (viz.foto níže). Pak je tam karbon střecha (-4kg) a karbon kapota, počítám spolu kolem 13-15kg. U Šenkýře to vážili, když na jejich M2c nechali střechu a dali karbon kapotu, blatníky s výdechy a kufr. Úspora hmotnosti 20 kg. Potenciál na lehčí sedačky nevyužili, ale při tom nová M4/M3 bude mít úplně suprový sedačky, už ji ukázali klientům před 2 týdny na Slovakiaringu na M Drive Tour. Něco jako příplatkový skořepiny u Porsche. Ale možná adaptivní podvozek u M2 CS bude o pár kilo těžší. Chlazení mají obě pokud vím stejné, vylepšené má už M2c proti M2. [odkaz] [odkaz]
    Jo a když už jsem prásknul tu barvu Sunset Orange, tak může WL kritizovat že se mu moc nelíbí a IUDEX naopak chválit že je fajn >:-[] Oba to věděli dříve ;-) >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…