Ronault. 28.08.20 13:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Iudex: takže v podstatě jsem měl pravdu, když říkám, že tam budu o 2 hodiny později než ty. Protože,
1. Ty mě posíláš do Makarské, ale sám jedeš 15 minut od letiště, takže odhadem max Trogir. Když pojedeš taky do Makarské, tak si přidej k těm 15 minutám 1,5h a jsme na tom čase, co jsem říkal. Když naopak dáme cíl třeba Krk, tak tam budu dříve autem než ty letadlem.
2. Nejsem nějaký letec, letěl jsem jen párkrát, ale ani jednou na čas, to už méně stojím v zácpách, takže toto bych moc neporovnaval. Žena letěla před pár lety Řecko, a na letišti čekali 6h.
Ono totiž když vyjedu od tebe z domu, tak budu na pláži v HR, jestli ti jde jen o čas a ne lokalitu, dříve než ty letadlem. Není to o celém dni cesty, záleží na destinaci. Pod Dubrovník ano, Istrie, Kvarner určitě po obědě na místě. Za mě prostě destinace do 600-900 km autem nedávají smysl letadlem, časová úspora malá, náklady v závislosti na letence, nemožnost si třeba vzít vlastní kolo, vybavení pro děti atd.
Jinak mladý letos jel vlakem Regiojetem a tem čas cesty taky bída
:-| 8-s
Samozřejmě nikomu to nevnucuju, ale podle mě to vidíš moc cerne, navrnu si dát v půlce cesty wellness bat půl dne a ty hned že jsi celý den na cestě, ne na cestě 6h, ve wellnessu taky 6h
Ad barvy...ale já nikde nic nepsal o tom, že by na sedan nemohla být nějaká zajímavá barva...nebo jo? Prostě máš oranžový sedan, pochválili jsme ti to všichni, tak nemusíš vidět kritiku tam kde není. Má to známky paranoie, ale to je taky když si nejsi jistý barvou auta sám >:D Navtech vždycky říkal, že nejlepší auto je to, co si nemusíš obhajovat a má pravdu, pro psychické zdraví to je nejlepší >:D jinak Talismana ve žluté jsem viděl a fajn, ale trochu více by mě lákala ta fialová metla, když už... -
pradeda777 28.08.20 12:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
tms.....ano, auta se stále zvětšují, je to blázinec. Taková Oktávka je teď na délku na úrovni Macana a je delší než první X5. Naši mladí mají Superb kombi a když parkují u nás před garáží, tak k tomu potřebují 3 manévry. Auto je delší než malý vlak..... ;-)
M2C barva. Já bych zvolil tu Hockenhaim Silver a snad přidal nějaké barevné doplňky nebo M polepy. Ale to su já...... ;-) [odkaz]
Tyto polepy se mě líbí. Ty na předku určitě, s těmi na bocích si už nejsu tolik jistý...chtělo by to trochu "umírnit"...na "Safety Car" ale ok...[odkaz] -
Thomasino 27.08.20 21:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
No dovol, jakýho 4,5 metru !!?? Jen necelých 4,47 ;-) Ale vem si, kolik dneska měří taková Oktávka třeba. Celých 4,69 m !! 8-s 8-s SuperB 4,86 m.
Je to takové menší auto v dnešních poměrech... A barvy mu sluší. Ale sluší mu i ta bílo-stříbrná Hockenhaim, jen se mi nelíbí v černé, tam zanikají ty vyboulené blatníky a další křivky... -
pradeda777 27.08.20 20:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
tms....tož prrrr. M2 není žádné malé auto. Malé auto je dnes tak do 4.2 m délky. M2 s délkou téměř 4.5 m je už menší střední třída. A to i moje 1er. Ano, výraznou barvu to snese, ale v žádném případě to výraznou barvu nechce. Svědčí o tom i fakt, že se jich ve výrazných barvách moc neprodá. Ale proti gustu...žádný dišputát.... ;-) -
Thomasino 27.08.20 09:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Přesně tak, M2 je malé auto, takže to chce výraznou barvu (ale ten Talisman za mě teda taky ne, Panamera ale ano). Škoda, že nabídka je opět tak malá. Jinak jak jsme si psali o těch váhách auta a co se dá kde ušetřit, tak na baterce je to dalších 20 kg. Bedlivě sleduji na Instagramu projekt u Šenkýře, kde to komentují a dávají fotky, koho by zajímalo, tak doporučuji >:-[] Dal jsem si z toho fotku přívodu vzduchu k brzdám, které vyvinuli a je to dle závodních aut (ale v sérii je už aspoň přívod vzduchu do podběhu, což moje M2 neměla). Plus karbon věci ještě bez laku a jejich popisky těchto postupných úprav. Založil jsem si na to nové album, kam dal patřičné fotky M2c a doplňků, ať to mám po ruce :-) Jo a výchozí váha M2c s zákl.sedačkama a zákl.brzdama byla 1575 kg s automatem a prázdnou nádrží. Teď z toho postupně sundávají, můj odhad je, že se dostanou pod 1500 kg. [odkaz] -
Leg 27.08.20 09:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
iudex, sorry, ale to čo píšeš nemá logiku. Ak tvrdím, že žiarivé farby sa hodia iba na malé autá, netvrdím, že na malé autá sa hodia iba žiarivé farby. To sú dva rôzne výroky. Takisto to, že Porsche má v ponuke škaredú veľkú kravu v oranžovej nie je dôkaz, že je to tak správne, aj keď je Porsche všeobecne aj mnou považované za značku s vkusom. A ten talizman vyzerá ako taxík, na tej fotke ma zaujalo maximálne to, že ako zástanca žiarivých a zaujímavých farieb si si vybral auto, ktoré je aj napriek zaujímavym a podareným tvarom úplnou šedou myšou. :-!
Ronault má pravdu, zbytočne veľa sa tu drísta o farbách. Vo finále je ako s vínom: kopa zbytočných rečí, vzletných výrokov a jediné, čo je podstatné je či chutí/nechutí, resp. páči/nepáči. >:D -
iudex 27.08.20 08:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Ron: ad cesta do Chorvátska: to je Tvoj názor a ja ho rešpektujem, vidím to ale presne opačne, totiž z môjho pohľadu je hlúposť trmácať sa do Chorvátska celý deň (ak beriem ako typickú destináciu v Chorvátsku Makarsku, tak to je cca. 9 hodín pre mňa a cca. 11 hodín pre Teba, a to je ideálny čas, bez prípadných zápch a státí na hraniciach). To mi príde úplne šialené v kontexte toho, že na dovolenke chcem týždeň oddychovať a nie tráviť dva dni z toho za volantom. Takže ak je možnosť byť tam pohodlne za pár hodín, je nezmysel to nevyužiť. Takto som ešte o 11:00 hod. sedel doma v kuchyni a o 15:30 hod. som sa už prezliekal do plaviek. Čistý čas cestovania: 35 min. na letisko, 1:05 hod. let, 15 min. taxíkom.
Ad farby: v tomto som s Thomasinom, nevidím dôvod na použitie klišé, že výrazné farby sa hodia iba na malé autá. A zjavne nesúhlasí ani Porsche: [odkaz]
A keď už sme pri farbách, teraz som videl Renault Talisman vo výraznej žltej farbe a je až neuveriteľné, ako to auto prekuklo. V obvyklých šedých to auto úplne prehliadam, všedný sedan, ale vo farbe som zistil, že to má fakt pekné tvary a a nestratilo by sa ani vedľa Arteonu v promo žltej: [odkaz]
Naviac aj keby som bral teóriu, že výrazné farby len na malé auto, tak M2 je malé auto, je to kompaktné kupé na báze nižšej strednej triedy, takže dávať tam nejakú nudnú šedobielu je z môjho pohľadu chyba.
Ale samozrejme nie každá farba je lepšia ako nefarba, tiež som teraz videl Superb v tej kaki zelenej a je to zlé, to určite skôr šedú. -
Ronault. 26.08.20 12:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Speedfred: moje facko je v naprosto skvělém stavu :-!
Thomasino: Ale kdepak na službě, máme dovolenou, jsme v Maďarsku... sestřičky už na službě nebrousim, brousil jsem jednu a teď spolu máme dvě děti >:D
Kdybych četl macz ve službách, mám diskuzních příspěvků jak nikdo, tolik mám služeb 8-s -
pradeda777 26.08.20 10:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
tms....Sunset Orange....Sakhir Orange II....ano, Sakhir Orange II je o fous světlejší. Nevím, co tím styling studio sledovalo, ale asi tam borci neměli momentálně co na práci anebo "měli okno" a zapomněli, že podobnou "rezavou barvu" už mají "na skladě"..... ;-) Na druhé straně je také možné, že byla na skladě moc dlouho a časem se "zlomila" a byl z toho nakonec nový odstín... ;-) -
Ronault. 25.08.20 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Kurnik, co vy jste se zase tolik rozepsali... půl hodiny to tu čtu...a joooo, barvičky, věčné téma >:D teď na posledním srazu jsem říkal, že jsme ostuda petrolheadu, že se celou dobu jen řešily barvy :*) >:D
Leg: tak volba zajímavá, ale sotva pár měsíců mám VW a už mi tohle dílo z Japonska příjde zcela odpudivé a v zelené až děsivé 8-s >:D ale přitom jezdím Picassem, tak asi prostě ne... Ale ať teda slouží.
Thomasino: je dobře, že nakonec půjdeš do oranžové, takle by si ani sousedi nevšimli, že máš nové auto, už potřetí >:D
WL: v tom jsme spolu, taky mi ty černé plasty nesedí skoro na ničem
Iudex: ve vší úctě, cestování letadlem z Bratislavy do Chorvatska mi přijde asi tak logické jako když jsem v době, když jsem bydlel v Brně letěl z Prahy do Vídně letadlem.
Než se dopravim na letiště, tak jsem pomalu Szombathely, než tam zaletí to letadlo, tak jsem na dálnici v HR, odbavení a doprava na místo ubytování a jsi tam o hodinu dříve než já, jestli vůbec...a co se týče zad, tak v letadle i na letišti nejsou sedačky jako máš ve svých autech ;-) plus na místě chybí auto.
Hodně se mi osvědčilo cestou spicnout v termálech v Maďarsku. Jednou jsme jeli tak, že v cca 5.30 z Biogradu, v 10 jsme byli v Lenti, děti koupání, blbnutí, já sauna, vířivka, wellnes, v cca 17h odjezd a kolem půlnoci doma, u tebe ještě dříve...a ještě odpočatý z Welness
A ad Chorvatsko, už delší dobu pozoruji, že to není místy, hlavně ostrovy, levná destinace, naopak se tam sjíždí i smetánka... -
white label 25.08.20 21:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Nějaká dobře trefená červená (viz ten Cayman) by tomu určitě slušela, toho bych se rozhodně nebál. Ale barevné metalické laky mi na ultimativnější verze typu M2C moc nesedí, a ta fialová metla, to je čirý "kolotoč". ;-) -
Thomasino 25.08.20 20:57
« Re: Re: Re: Re: Game of the Day
My to s těma barvama holt máme jinak, já mám u sportovního auta rád výraznou barvu, takže na výběr moc nebylo. Jo kdyby byla nějaká jako Carmin Red u Caymana, nebo ta křiklavá zelená z M4 (Java Green), tak jdu klidně do ní. Nebo fialová Twilight Purple. My se barev nebojíme !! :-)
[odkaz] [odkaz]
Nebo kdyby tady v Evropě šly použít Individual barvy na M2 (což nejde), jako jde v Americe. Pak bych si dovedl představit M2 takto v barvě San Marino. Tu jsem si málem objednal na podzim na M4 místo M240i (což byla chyba že jsem neudělal, šla na to pěkná sleva). [odkaz]

Jinak teď jsem viděl na dovolené Superba v Jungle green (asi to je ono) se světlým interiérem LaK a při západu slunce to vypadalo parádně, přitom taky zelená a na první pohled bych řekl, že ne. [odkaz]