Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 02.09.20 09:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
tms......kua co máš proti Fordu? iu jezdil do nedávna ve Fordu a byl spokojen.....čekal bych, že se na obranu Fordu ozve.....
Šenkýř M2 Evo váha 1475 kg? A to má být jako lehké? Když Šenkýř jezdil s bráchou (brácha má teď svoji stránku na Wiki) vrchy, tak cokoliv přes 800 kg bylo těžké jak prase...... ;-) -
iudex 02.09.20 08:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Tom: dobrá akcia a celkom zábava. Podobné som v minulosti absolvoval, práve cez túto firmu (čo bola aj v na vašej akcii): [odkaz]
Inak prekvapivé, koľko Mkovch bavorákov je len v Brne a okolí, najmä ma prekvapuje množstvo M4iek. Btw. M2ky dominujú v modrej, z tohto pohľadu dobre, že si šiel do oranžovej. -
Thomasino 01.09.20 20:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
No ale kdo by chtěl jezdit ve Fordu !! :-O >:-[] >:-[]
V sobotu jsem byl na BMW M srazu pořádaném Renocar Brno, po hodině jsme jeli na Polygon na okruhu a tam jsme na 3 hodiny ve skupinách vyzkoušeli tamní atrakce jako driftování dokolečka na kluzné fólii (nakonec to šlo i s xdrivem, jen to chce více prostoru proti čisté zadokolce se svorem), nebo pohyblivá deska co vyvolá přetáčivý smyk a je třeba rychle reagovat, či brždění na kluzkém povrchu a vyhýbání přes mokrý asfalt co má větší grip a může vyvolat smyk (jedna otočka proběhla). Prostě prima trénink a blbnutí !! Pak následoval od 14 hod oběd u Šenkýř Motorsport a představili nám tu M2 Comp. Trackday EVO verzi, kde nakonec snížili váhu o 100 kg na 1475 kg. Prostě fajnový den :-)
Tady jsou fotky od fotografa: [odkaz] -
iudex 01.09.20 09:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Na nemeckom webe je už dostupný konfigurátor nového GTI: [odkaz]
Snáď sa to časom zmení, ale zatiaľ pomerne nuda: jediné kombo motor+prevodovka, jediná alternatíva diskov, farby okrem novej kings red nuda šeď.
Inak je zaujímavé, že sesterský Leon Cupra (pardon, Cupra Leon) stále ticho po pěšině, hoci bol predstavený ešte v zime, dodnes nič nenasvedčuje blízkym predajom, žiaden cenník, konfigurátor, nič.
pradeda: dík, ale momentálne to mám presne ako woody, som maximálne spokojný so svojou garážovou zostavou a v mne dostupnej cenovej kategórii (teda mimo Porsche & co.) fakt nie je nič, za čo by som túžil vymeniť. Možno by to chcelo viac pozornosti súčasnej garáži, napr. lepšie gumy na 3er; tiež mi včera sused (majiteľ G7GTI, ktorý sa dal na detailing) núkal spraviť keramiku, tak možno zvážim. -
woody-alien 30.08.20 07:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Ron: Od Navtecha stran aut určitě dobrej přístup. Pro své psychické zdraví se řídím jednoduchým pravidlem - Vyber si PRO SVOJE POTŘEBY to nejlepší auto, co aktuálně můžeš. Směj se jeho chybám a užívej si jeho klady. A buď s ním spokojený. Když přestaneš být spokojený, zbav se ho. ;-) -
pradeda777 29.08.20 11:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
tms...ok. Tož na Hockenhaim Silver by M polepy tolik nevynikly. Na druhé straně by to nemuselo být na škodu. Avšak, na IR ("Iudex Rust"), bych už žádné polepy nedával. Možná tak toho jelena v nějakém menším provedení (ale bez parohů.... ;-) ) Ta barva samotná s černou střechou a jmenovanými karbonovými doplňky ..."will do".... :-!
Model M1 je krásný. Měl jsem početnou sbírku 1:18 modelů v Aussie, ale než sme se stěhovali zpět na Moravu, tak jsem ji v garage sale prodal. Měl jsem i originál krabičky. Věčná škoda. Ale na druhé straně nám zaplatila stěhování. Tož tak...... :-!
Četl jsem také, co Šenkýř "provádí" s M2 a vzpomněl jsem si co jsem prováděl já s ITR...bylo to hodně podobné a asi podobně nákladné. Ale nelituju toho...byl to mega adrenalin...a kdo nezkusí...nikdy nepochopí... :-! Jo, málem jsem zapomněl na Celicu LT, kde jsem napřed vyměnil motor ze Single Cam 18RC na 18RG Twin Cam a který jsem později převrtal z 1.96 l na 2.2 l. Dostal se mě tenkrát v Toyotě "levně" do ruky big bore kit pro 18RG motor, tak jsem do toho šel. To byl taky adrenalin, hlavně když se to ze začátku "kousalo" a pak bouchlo i těsnění pod hlavou... ;-) [odkaz]
Byla to krásná doba. Dalo se auty ledacos dělat. A hlavně legálně. -
Thomasino 28.08.20 15:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
To byla také moje myšlenka, vzít to v té Hockenhaim Silver a dát tomu tento origo polep, protože tam chci i ty karbon kravinky (splitter, difuzor, spoiler na kufr). [odkaz]
Ale nakonec zvítězila oranžová a v záloze do budoucna slavný závodní polep Jagermeister Racing: [odkaz] . [odkaz] (stačilo by dát dolů do jedné třetiny ten nápis a logo jelena)
Navíc mám v práci krásný model M1 Procar Jagermeister v měřítku 1:18 (Limited Edition): [odkaz] >:-[] -
iudex 28.08.20 13:55
Ron: ja to nechcem podávať ultimatívne, samozrejme záleží odkiaľ a kam ideš. Ja som ale bral moju situáciu, kde som chcel ísť do strednej Dalmácie, teda aspoň Split alebo južnejšie (kvôli teplote vody, btw. aj tak tam bola studená ;-\ ). Takže moje varianty boli 9 hodín autom vs. 4,5 hodiny lietadlom. Teda autom je to dvojnásobok. Čo sa týka zdržania, autom je to určite rizikovejšie, notabene teraz cez koronu (počul si, čo bolo na slovinských hraniciach posledný víkend?). Ja lietam niekoľkokrát ročne a naposledy mi lietadlo meškalo myslím 10 rokov dozadu. A čo sa týka ceny, 119 eur za spiatočnú letenku je podľa mňa "ein Snäpchen". Ale o cenu mi nešlo, mohli sme ísť služobnou Mazdou zadarmo, ale proste to nepohodlie a čas mne a najmä rodine za to nestojí.
Ale ak by som to nemal doma kúsok na letisko, ale povedzme 2 hodiny ako Ty, resp. chcel ísť ďaleko od cieľového letiska, tak sa tá výhodnosť lietadla znižuje a ani podľa mňa nemá moc zmysel letieť do Splitu a ísť autom do Dubrovníka. Ja som ale využil práve spojenie do Splitu a išiel len kúsok od neho (ostrov Čiovo). Takže som tam bol rýchlo, pohodlne a pomerne lacno.
Každopádne Chorvátsko bolo skôr taká z núdze cnosť, narýchlo a blízko, kvôli obmedzeniam, neláka ma vrátiť sa tam. -
Ronault. 28.08.20 13:46
Leg: ano, asi tak. Já jen napsal, že prostě se mi ten Lexus nelíbí, natož v zelené, ale jak říkám, mám už pár měsíců VW, takže to se někde musí podepsat >:D
Jinak teď jsem viděl na dovolené Superba v Jungle green (asi to je ono) se světlým interiérem LaK a při západu slunce to vypadalo parádně, přitom taky zelená a na první pohled bych řekl, že ne. [odkaz] -
Ronault. 28.08.20 13:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Iudex: takže v podstatě jsem měl pravdu, když říkám, že tam budu o 2 hodiny později než ty. Protože,
1. Ty mě posíláš do Makarské, ale sám jedeš 15 minut od letiště, takže odhadem max Trogir. Když pojedeš taky do Makarské, tak si přidej k těm 15 minutám 1,5h a jsme na tom čase, co jsem říkal. Když naopak dáme cíl třeba Krk, tak tam budu dříve autem než ty letadlem.
2. Nejsem nějaký letec, letěl jsem jen párkrát, ale ani jednou na čas, to už méně stojím v zácpách, takže toto bych moc neporovnaval. Žena letěla před pár lety Řecko, a na letišti čekali 6h.
Ono totiž když vyjedu od tebe z domu, tak budu na pláži v HR, jestli ti jde jen o čas a ne lokalitu, dříve než ty letadlem. Není to o celém dni cesty, záleží na destinaci. Pod Dubrovník ano, Istrie, Kvarner určitě po obědě na místě. Za mě prostě destinace do 600-900 km autem nedávají smysl letadlem, časová úspora malá, náklady v závislosti na letence, nemožnost si třeba vzít vlastní kolo, vybavení pro děti atd.
Jinak mladý letos jel vlakem Regiojetem a tem čas cesty taky bída
:-| 8-s
Samozřejmě nikomu to nevnucuju, ale podle mě to vidíš moc cerne, navrnu si dát v půlce cesty wellness bat půl dne a ty hned že jsi celý den na cestě, ne na cestě 6h, ve wellnessu taky 6h
Ad barvy...ale já nikde nic nepsal o tom, že by na sedan nemohla být nějaká zajímavá barva...nebo jo? Prostě máš oranžový sedan, pochválili jsme ti to všichni, tak nemusíš vidět kritiku tam kde není. Má to známky paranoie, ale to je taky když si nejsi jistý barvou auta sám >:D Navtech vždycky říkal, že nejlepší auto je to, co si nemusíš obhajovat a má pravdu, pro psychické zdraví to je nejlepší >:D jinak Talismana ve žluté jsem viděl a fajn, ale trochu více by mě lákala ta fialová metla, když už... -
pradeda777 28.08.20 12:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
tms.....ano, auta se stále zvětšují, je to blázinec. Taková Oktávka je teď na délku na úrovni Macana a je delší než první X5. Naši mladí mají Superb kombi a když parkují u nás před garáží, tak k tomu potřebují 3 manévry. Auto je delší než malý vlak..... ;-)
M2C barva. Já bych zvolil tu Hockenhaim Silver a snad přidal nějaké barevné doplňky nebo M polepy. Ale to su já...... ;-) [odkaz]
Tyto polepy se mě líbí. Ty na předku určitě, s těmi na bocích si už nejsu tolik jistý...chtělo by to trochu "umírnit"...na "Safety Car" ale ok...[odkaz] -
Thomasino 27.08.20 21:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
No dovol, jakýho 4,5 metru !!?? Jen necelých 4,47 ;-) Ale vem si, kolik dneska měří taková Oktávka třeba. Celých 4,69 m !! 8-s 8-s SuperB 4,86 m.
Je to takové menší auto v dnešních poměrech... A barvy mu sluší. Ale sluší mu i ta bílo-stříbrná Hockenhaim, jen se mi nelíbí v černé, tam zanikají ty vyboulené blatníky a další křivky... -
pradeda777 27.08.20 20:15
tms....tož prrrr. M2 není žádné malé auto. Malé auto je dnes tak do 4.2 m délky. M2 s délkou téměř 4.5 m je už menší střední třída. A to i moje 1er. Ano, výraznou barvu to snese, ale v žádném případě to výraznou barvu nechce. Svědčí o tom i fakt, že se jich ve výrazných barvách moc neprodá. Ale proti gustu...žádný dišputát.... ;-) -
Thomasino 27.08.20 09:59
Přesně tak, M2 je malé auto, takže to chce výraznou barvu (ale ten Talisman za mě teda taky ne, Panamera ale ano). Škoda, že nabídka je opět tak malá. Jinak jak jsme si psali o těch váhách auta a co se dá kde ušetřit, tak na baterce je to dalších 20 kg. Bedlivě sleduji na Instagramu projekt u Šenkýře, kde to komentují a dávají fotky, koho by zajímalo, tak doporučuji >:-[] Dal jsem si z toho fotku přívodu vzduchu k brzdám, které vyvinuli a je to dle závodních aut (ale v sérii je už aspoň přívod vzduchu do podběhu, což moje M2 neměla). Plus karbon věci ještě bez laku a jejich popisky těchto postupných úprav. Založil jsem si na to nové album, kam dal patřičné fotky M2c a doplňků, ať to mám po ruce :-) Jo a výchozí váha M2c s zákl.sedačkama a zákl.brzdama byla 1575 kg s automatem a prázdnou nádrží. Teď z toho postupně sundávají, můj odhad je, že se dostanou pod 1500 kg. [odkaz] -
Leg 27.08.20 09:59
iudex, sorry, ale to čo píšeš nemá logiku. Ak tvrdím, že žiarivé farby sa hodia iba na malé autá, netvrdím, že na malé autá sa hodia iba žiarivé farby. To sú dva rôzne výroky. Takisto to, že Porsche má v ponuke škaredú veľkú kravu v oranžovej nie je dôkaz, že je to tak správne, aj keď je Porsche všeobecne aj mnou považované za značku s vkusom. A ten talizman vyzerá ako taxík, na tej fotke ma zaujalo maximálne to, že ako zástanca žiarivých a zaujímavých farieb si si vybral auto, ktoré je aj napriek zaujímavym a podareným tvarom úplnou šedou myšou. :-!
Ronault má pravdu, zbytočne veľa sa tu drísta o farbách. Vo finále je ako s vínom: kopa zbytočných rečí, vzletných výrokov a jediné, čo je podstatné je či chutí/nechutí, resp. páči/nepáči. >:D -
iudex 27.08.20 08:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Game of the Day
Ron: ad cesta do Chorvátska: to je Tvoj názor a ja ho rešpektujem, vidím to ale presne opačne, totiž z môjho pohľadu je hlúposť trmácať sa do Chorvátska celý deň (ak beriem ako typickú destináciu v Chorvátsku Makarsku, tak to je cca. 9 hodín pre mňa a cca. 11 hodín pre Teba, a to je ideálny čas, bez prípadných zápch a státí na hraniciach). To mi príde úplne šialené v kontexte toho, že na dovolenke chcem týždeň oddychovať a nie tráviť dva dni z toho za volantom. Takže ak je možnosť byť tam pohodlne za pár hodín, je nezmysel to nevyužiť. Takto som ešte o 11:00 hod. sedel doma v kuchyni a o 15:30 hod. som sa už prezliekal do plaviek. Čistý čas cestovania: 35 min. na letisko, 1:05 hod. let, 15 min. taxíkom.
Ad farby: v tomto som s Thomasinom, nevidím dôvod na použitie klišé, že výrazné farby sa hodia iba na malé autá. A zjavne nesúhlasí ani Porsche: [odkaz]
A keď už sme pri farbách, teraz som videl Renault Talisman vo výraznej žltej farbe a je až neuveriteľné, ako to auto prekuklo. V obvyklých šedých to auto úplne prehliadam, všedný sedan, ale vo farbe som zistil, že to má fakt pekné tvary a a nestratilo by sa ani vedľa Arteonu v promo žltej: [odkaz]
Naviac aj keby som bral teóriu, že výrazné farby len na malé auto, tak M2 je malé auto, je to kompaktné kupé na báze nižšej strednej triedy, takže dávať tam nejakú nudnú šedobielu je z môjho pohľadu chyba.
Ale samozrejme nie každá farba je lepšia ako nefarba, tiež som teraz videl Superb v tej kaki zelenej a je to zlé, to určite skôr šedú.