pradeda777 12.09.20 15:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
Jo kamaráde, s toho by mohly být velké oplétačky. Písmeno W již od zavedení SPZ na přání totiž nelze použít.
Podmínky pro schválení vlastní SPZ
Státní poznávací značka = SPZ se pro mopedy skládá z pěti znaků, pro motocykly ze sedmi a pro osobní automobily z osmi. Tento počet je vždy třeba dodržet. Dále mezi pravidla patří, že:
Musí obsahovat minimálně jednu číslici.
Nelze použít písmena jako G, CH, O, Q a W, protože jsou prý snadno zaměnitelná. (O lze ale nahradit kvůli významu nulou).
Nelze použít jakékoliv neslušné, hanlivé, urážející, rasistické, xenofobní a sprosté výrazy včetně mnoha dalších, které si můžete projít v seznamu zakázaných slov.
Nesmí také obsahovat diakritiku, interpunkci a speciální znaky (např. /,!,*apod.)
Není povoleno používat zkratky orgánů státní správy, zastupitelství, úřadů, organizací atd.
Dnes bych asi místo značky vozu použil označení modelu F20 M140I. Už ta moje malá modifikace, kde sem z velkého I udělal i malé, je takové nenápadné "dráždění hada bosou nohou".... ;-) -
pradeda777 12.09.20 13:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
Včera......happy 4th birthday "Baby BMW M"......
před STK
po STK
Tož cca 4 roky ten nápis na windscreen přežil....i 2 policejní zastavení, ale včerejší STKáčko už ne. Borec měl sice porozumění a slíbil, že mě tam zase polep znovu "nandá" jestli mám rezervní, ale k Hamáčkovi na ministerstvo musí být fotka bez nápisu. Tož tak. Zachránil sem jen kousek nápisu....trikolóru.....kterou jsem pak doma zpět nalepil. No, vypadá to celkem ok. I když rezervní nápis mám, tak to nechám chvíli "as is"... :-! -
pradeda777 12.09.20 11:47
« Re: Re: Re: Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
Smrťák u Špindlu. Bohužel smutný příklad toho, že aut je na silnicích opravdu spousta a riskovat se nevyplácí. Tak kluci brát s sebou "velkého bacha", když si jedete trochu "zajezdit".
Dnes opravdu není nad uzavřenou závodní trať, kde se jezdí jedním směrem a řidiči jsou většinou zkušenější borci. Ale i tam (jak víme) je třeba mít "oči na šťopkách" .... :-! "Buchlovské kopce" byly donedávna se svými 3 pruhy ve stoupání v obou směrech vhodným místem pro "zaježdění si". To dnes už bohužel neplatí. S nárůstem počtu silných motorek na silnicích se toto místo stalo populárním dostaveníčkem pro tyto stroje a pro ostatní řidiče postrachem.... ;-\ -
woody-alien 11.09.20 19:21
« Re: Re: Re: Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
iudex: Včera jsem stál na parkovišti u jednoho OC a cca 3 místa ode mě byla jedna CX-5 v Soul Red. Parádní barva a jak do ní pralo slunce, ještě víc vynikala její hloubka. Akorát jsem fakt i na tu vzdálenost pouhým okem viděl ty hologramy na laku. A nebyly to souvislé hologramy od kartáčové myčky, spíš takové jako bys lak lehounce poškrábal od vlastního ručního mytí. Zřejmě je dost pravdy na těch řečech o ultracitlivosti téhle barvy na poškození. Ostatně mě na to upozorňoval i přímo prodejce v Mazdě. -
iudex 11.09.20 10:41
« Re: Re: Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
Leg: súhlas s Pezinskou (či blízkymi horskými prechodmi), reálne tam niet kedy si zajazdiť, furt kamióny, cyklisti, bikeri, srnky... tam stále hrozí, že dopadneš takto: [odkaz]
Touring: proste sa mi len páči (ako BMW, tak Alpina a celkovo myšlienka hot-kombi). Ako rodinné je ale aktuálne Mazda a predtým Mondeo, takže nie je treba. A keď 3er doslúži (čo dúfam nebude tak skoro), pôjdem zrejme opäť do kompaktu. Inak tiež nie som z masky 3er zrovna odvarený, ale keď príde M3/M4 s bobrími zubami, ešte budeme na ňu s láskou spomínať. :-)
Ad šedá Mazda: jasné, vodu kážem, víno pijem (či tu skôr naopak), už som skoro ako Topper. >:-[] -
white label 11.09.20 10:29
« Re: Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
iu
Tady mezi "svými" přece nemusím až tak přemýšlet nad tím, jak to může někomu znít. Kdo mě aspoň trochu zná, asi ví jak to myslím. Odstín je (podle fotky) trefený dobře, ale já bych si ho přesto na novou 3er nevybral. A souhlasím s Legem, že na to rocco se hodila spíš/víc. Ale pokud si ho někdo na 3er vybere, nemám s tím sebemenší problém.
Některým autům sluší víc výrazná zelená (např. rocco R), jiným naopak kaki (třeba nový Defender ve first edition), jakémukoli zobecňování bych se spíš vyhnul, snad kromě růžové a podobných úletů.
P.S. U Mazdy jste podle mě udělal(i) dobře s tou šedou, bez ohledu na cenu. Viděl jsem obě barvy na Ma6 naživo. -
Leg 11.09.20 10:16
« Re: Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
Thom: na Pezinskej babe som spálil nejeden liter benzínu, aj pár čiar od pneu som tam veru zanechal. Problém je, že tam už nie je kedy jazdiť - cez deň kopec áut, cez víkend motorkári bez pudu sebazáchovy a cyklisti, v noci a skoro ráno je zasa cesta lemovaná lesnou zverou. Ostávajú krátke okná večer pred zotmením, ale iba v lete keď nie je skoro tma.
Iudex:
1. To že si to viac užije je celkom možné, tak ako je možné, že najviac si ty užiješ päť litrov benzínu v motokáre. O to ale nejde.
2. Ten touring neber v zlom, viem že si kupoval malé auto, to si ale nekúpil a mal si možnosť za príplatok mať rovnako veľké, ale ako ty hovoríš ideálne rodinné auto. Ale nemusíš mi odpovedať, je to tvoja vec, nechcem sa v tvojich súkromných veciach rýpať.
3. S Mazdou podobne, viem prečo si si kúpil sivú, ja by som si kúpil tiež takú (ale z iného dôvodu). Ale ak v kontexte obhajovania pestrých farieb dáš fotku, kde je tvoje sivo-sivé auto nemôžeš čakať, že túto nahrávku na smeč nevyužijem. >:-[] -
Thomasino 11.09.20 09:38
« Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
M3 E92 měla v základu 18" kola 245/40 a 265/40. Ale je pravda, že pokud někdo dal 19" kola, mohl tam mít rozměr 245/35 a 265/35 R19 >:-[] U M2 nejdou objednat 18" kola, šlo to jen u poslední M3 a M4. Ale u M2c s většíma brzdama 400mm 18" kola ani dát nejdou :-)
Navíc ale ve videu říká 275 vzadu, což je blbě >:D -
iudex 11.09.20 09:14
« Re: Re: TEST M2c od TopSpeed
wl: nehodí, to by som netvrdil, to znie tak objektívne, pritom sa Ti len subjektívne na tom aute nepáči. Mne sa naopak páči a kľudne by som si takúto zelenú trojku vybral (ak by to bola normálna farba, nie drahá individual). A mám pocit, že po oranžovej bude v najbližšej dobe obľúbená zelená (v rôznych odtieňoch), len proste niekomu sa páči výraznejšia zelená a niekomu vojenská kaki zelená. ;-)
Leg: Dôvody, prečo mám sedan, som tu podrobne rozoberal pred kúpou a Ty si pokiaľ viem bol tej debaty účastný, tak len pre pripomenutie: kupoval som malé auto pre seba, náhradu za Golf a pôvodne som chcel 140i. Ale prišla neodolateľná ponuka na 340i, tak mám neplánovane väčšie (a krajšie) auto. Obdobne ako si sa nedávno čudoval, prečo Mazda v nudnej šedej, tiež som to tu rozoberal a stručne: do firemného limitu vošla len šedá, červená soul bola cez limit. Na súkromnom aute by inak bola.
Ad množstvo benzínu: niečo mi hovorí, že label si tých 90 litrov užije ďaleko viac, než Ty tri tony leteckého benzínu. ;-) -
Thomasino 10.09.20 21:56
« TEST M2c od TopSpeed
IUDEX - test M2c jsem konečně zkouknul, už mě na něj upozorňoval Mojito. Testík je pěkný, je vidět že ho taky chytla za srdíčko jako mě! Jen tam mají 2 chyby, z toho ta první je celkem fatální. U M2c nejde objednat adaptivní podvozek, jak zmiňují že by si nepřipláceli. A pak M2c nemá stejný rozměr pneu jako jako M3/M4, jak říkají že má >:-[] >:-[] [odkaz]
Začátek testu mají moc pěkně udělaný!! -
Leg 10.09.20 17:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Génius průměrnosti - junior
Chlapci, ja som dnes spálil (nie natankoval, spálil) viac ako tri tony mŕtvych dinosaurov, mňa tie vaše šprcky do kolien nedostanú. :-!
iudex: ak si taký odvarený z toho touringu, prečo si nakoniec kúpil sedan?
Farba pekná, ale tak na Scirocco. Na trojku sa nehodí a to nekomentujem tú zaslepenú celočiernu masku. Takto sa s rodinným striebrom nezaobchádza, to už tam rovno mohli dať bobrozub. :'-( -
white label 10.09.20 10:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Génius průměrnosti - junior
iu
Ony ani ty jeho "megawaty" nebudou úplně zelené... ;-)
Jsem dinosaurus, který ještě nebyl IN a už je RETRO.
Musíš chodit na elektromotokáry... >:-[]
Odstín zelené na fotce dobrý, připomíná Vipern green, co měl Mojito na Rroccu.

No, ono se BMV v češtině vyslovuje stejně jako BMW, takže nakonec jde jen o slovní hříčku.... >:D >:-[] Holt, naši dávní jazykovědci to (a několik dalších složitostí), nedomysleli. V Anglii byli borci opatrnější..... ;-)