Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.09.20  13:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Th
    Jen trochu, jo?
    Viz já v pátek 15:27
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.09.20  18:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Já mám trochu dojem, že Pradědu spíše baví to vybírání auta, ale vlastně žádné koupi nechce 8-s >:-[] Pokud není ochopen si ani zajet do Prahy vyzkoušet auto. Kurnik jako kdybys měl extrémně málo času, ale v důchodu?? :-O I kdybys měl dojet autem do Brna, sednout na vlak a v poklidu si tam dojet, třeba s přespáním, udělat si se soudružkou výlet na 2-3 dny do Prahy. My tam byli mimochodem před 3 týdny, bez těch tůristů je ten střed Prahy fakt pěkný ;-)
    Ale netvrdím, že tam nějaké Q3 RS je, ještě nemám zprávu. A myslím si, že by se mělo dat domluvit, že nějaký člověk co jezdí po dealerech by s tím do Brna asi taky mohl dojet.. Možná..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.09.20  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

pd7
    Viděl jsem křídového Macana přímo v Lipsku v areálu u továrny kde se vyrábí a za mě lepší, než bílý, ale v karmínové vypadá a level líp. Prostě Macan není 911ka a ta optická "berlička" v podobě výraznější barvy mu jde k duhu, tím spíš ke GTS.
    Brzdy má Macan čtvery, základní malé ocelové k R4, větší ocelové k S/GTS , za příplatek "keramické" (pro Turbo v základu) a karbon keramické za mega příplatek.
    20" kola pro MGTS v základu nejsou problém z hlediska komfortu ani pro nevzduchový adaptivní podvozek (pro GTS už v základu), obvod kola je dostatečně velký, aby i 20" pneu měly dost slušnou výšku profilu. Ani s 21" v poloze komfort to rozhodně žádný kostitřas není (to ani náhodou). Výška profilu pneu je tak při stejné velikosti disku výrazně vyšší, než u RS Q3 apod.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.09.20  16:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Má někdo zkušenosti s tímto produktem?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.09.20  13:57

tms....dnes sem u nás viděl křídového Macana. Tak to tu musí být dva. Černý a křídový. Co tak do třetice karmínové GTS?... ;-) Zajímavé, že s GTS nenabízí 19" kola. Asi tu bude nějaká souvislost s velikostí brzdových kotoučů. Tož není. Sko má ty samé brzdy a v základu je Sko dokonce s 18" koly. Pouze s keramickými brzdami je nutnost mít 19" kola. Ovšem s 20" koly vypadá Macan o dost lépe. 19" kola však nabízí na Turbu.... :-O
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.09.20  10:13

Leg...."Hovorím ti, chce to Macana, myslím že pre rožky to zvládneš aj na ňom"......moja starka zasa hovorí že to zvládnem aj pešo...... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 26.09.20  09:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Ak by Thom vedel vybaviť požičanie na víkend tak by snáď nebol problém nájsť dobrovoľníka, čo by ti pre to do Prahe skočil, nie?

Ja som ani na jednom zo spomínaného tria nejazdil, ale obávam sa, že všetky budú kostitrasy. V trojuholníku isté jazdné vlastnosti, poddajný podvozok a vyššia stavba karosérie to väčšinou vychádza tak, že jeden musí z kolá von.

Hovorím ti, chce to Macana, myslím že pre rožky to zvládneš aj na ňom. 
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.09.20  22:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

X2 M35i tak tvrdý? Finding it hard to believe...... ;-\ Velká škoda, že nemají v Brně předváděčku..... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.09.20  22:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

tms .....do Prahy v tuto dobu na testovací jízdu s RSQ3 ani omylem.....sorry jako. Brno ano, to bych absolvoval.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.09.20  20:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Už jsem to tady psal, jel jsem s X2 M35i a i na zimních a v režimu Comfort je to neuvěřitelně tvrdý! To ze seznamu vyřaď. To je výrazně pohodlnější M140i i M2.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.09.20  18:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Su rád, že se mě podařilo to tu trochu rozfofrovat,.....tak buďte rádi, že sem ještě nic nekoupil....... >:D >:D >:D
    "In all fairness".....souhlas s iu....je to těžký úkol vyrobit malé výkonné Crossover/SUV, které by bylo navíc pohodlné... :-! Co se týče pohodlí jsem ale připraven přistoupit na určitý kompromis. Řekněme "bottom line" je mé současné M140i v nastavení comfort. To se však týká pouze podvozku. Sedadla musí být pohodlnější. A tady stále figurují 3 vozy, které mají adaptivní podvozek. RSQ3, X2 M35i, GLA AMG 45. U všech těchto vozů je "ride" v nastavení comfort podle testerů na netu ok pro daily použití. Zbývá jen si to ověřit... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.09.20  15:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

w-a
    Přesně tak, dědovi se to nekonečné vybírání tady tak zalíbilo, že si radši nic nekoupí, protože pak by ta krásná "před nákupní" etapa skončila.
    Vypadá to, že v tomto případě je cílem cesta (vybírání), nikoli cíl (reálný nákup). >:D >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.09.20  15:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Koukám, že tady všichni (mě nevyjímaje) naplňujeme do puntíku Einsteinovu definici šílenství. Děláme stejnou věc (radíme dědovi s autem) znovu a znovu a očekáváme jiné výsledky (že se děda normálně rozhodne a nezahrne do výběru dalších dvacet zcela odlišných aut). >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.09.20  14:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Dedo: u nás sa tomu hovorí, že chceš "čisté, aj nadrobiť". Teda chceš výkonné hot-SUV, ale chceš, aby malo pohodlný podvozok.
    To by sa dalo dosiahnuť menšími (základnými) kolesami (napr. Macan má v základe 18ky s pomerne vysokým profilom), ale to sa Ti zase určite nebude páčiť. A relatívne malé auto ako je Q3 na takýchto parádnych 21": [odkaz] drncať bude, to si buď istý.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.09.20  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Takže když ti zajistím svezení v Q3 RS od brněnského dealera, tak to tam koupíš a mám předkupní právo? Jdu to zkusit :-) A jsi ochoten e s tím jet svézt příp. do Prahy?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.09.20  14:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

tms....jasný, RSQ3 je v užším výběru. Teď už záleží jen na tom podvozku. Aby to moc nedrncalo. Předváděčky nejsou a to je velký problém.... ;-\ . A ano, mám obavy, že S3 bude na tom s NV (Nastupování/ Vystupování) podobně jako moje baby M..... ;-\ .
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.09.20  13:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

deda: tak ako je to, na jednej strane píšeš, že 1er je Ti už nízka a chceš niečo vyššie, pohodlnejšie na nastupovanie a vzápätí špekuluješ o S3 (či iných hothečoch). Ako píše Tom, tie budú rovnako nízke, ako je M140i, teda nastupovanie bude rovnako nepohodlné a nič si nepolepšíš (naopak čo do techniky, dynamiky a imidžu si pohoršíš, proste 2,0 R4 nemôže konkurovať 3,0 R6).
    Ale ak Ti je teda aj Macan (ako stredne veľké SUV) veľký, tak je riešením Q3, to je vo všetkých rozmeroch menšie (dĺžka 4,5m vs 4,7m, šírka 1,84m vs 1,92m). Ešte o triedu menšie modely ako je Q2 by som už nepozeral, lebo tie sú už menšie ako Tvoja jednotka a teda už sa nedá hovoriť o univerzálovi.
    Tom: NV bude asi nástupná výška.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.09.20  12:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Co je NV? Vybodni se na S3, to je jen obyčejný HotHatch, předokolka, kulhavka, s připojováním zadku, do kterého polezeš skoro tak dolů jako do M140i. To si sedni někde do Golfa 8 a uvidíš, to bude podobné.
    Udělej si radost a kup si to Q3 SB RS, to ti bude sedět, má to pětiválec, pěkně to vypadá, není to tak velké (+5cm proti BMW X1), ve verzi Sportback to není ani vysoké, dobře to jede, na sněhu to umí poslat více na zadek. Můžeš jet s námi na začátku února do Lungau na driftování na sněhu a užiješ si s tím kopec zábavy!! >:-[] :yes:
    A když to objednáš v šedé Daytona, nebude to mít střešní okno a nebude to mít kožené sedačky, tak to po tobě rád zdědím ;-) :-! >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.09.20  12:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

Leg/iu......zkrátím to... ;-) Ano, Macan GTS je také na širším "seznamu", ale nesplňuje všechna potřebná kritéria pro univerzál. Na daily (rohlíkový express) je moc velký. Proto se nevyskytuje v zúženém výběru. Naopak se do něj dostalo S3, kterou Thomas ve svém videu vychválil i doporučil coby velmi dobrý kompromis mezi sporty a daily. Ano, pouze 4 válec, ale s přibývajícím věkem člověk obvykle ubere ze svých požadavků i válců..... ;-) Samozřejmě tu stále figuruje podstatná věc kterou je NV. A ta může S3 lehce pochovat... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.09.20  11:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu

M3 je v nabídce v 17 barvách (z toho 9 individuálních a 5 odstínů šedé). Myslím, že taková tmavší šedá (individual Dravit Grey) vypadá dobře a co hlavně....docela úspěšně zamaskuje nabobtnalé černé ledvináče..... :-!
    Ale i 2 "řadové šedé" by tento účel asi splnily"... :-!
    Další věc které jsem si všiml a co mě nesedí jsou ostré hrany na přední části M3 (vlastně jsou po celé kastly). Připomnělo mě to "half finished tooling" ve stádiu vývoje..... ;-)
    Edit. Ne, M3 není na "seznamu".... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…