Leg 01.10.20 17:01
« Re: Re: "Nové" auto na prodej...
Wl: presne tak, buď kupovať nové menej často alebo potom je cesta kupovať častejšie a ideálne mierne jazdené, vtedy za mňa strmý pád hodnoty znáša niekto iný. Ale zasa, ak by to každý robil takto, od koho by ľudia tie mierne jazdené kupovali.
Děda: nie že by ma nebavilo autá kupovať, ale mňa na nich baví predovšetkým jazdiť. Preto si radšej kúpim (obrazne povedané) raz za desať rokov poriadnu káru ako obrok stále to isté a o tej poriadnej káre iba snívať.
Späť ale na zem. Blíži sa zima a je čas rozhodnúť, čo bude obúvať môj trolejbus. Žiadna dizajnovka to byť nemusí (ľudová múdrosť vraví že z h..na aj tak bič neupletiem) a namiesto 185/16 pneu mi budú stačiť 165/15 alebo 14. Extra komfort sa hodí a iste aj nižší odpor, ktorý aspoň čiastočne vykompenzuje zvýšenú spotrebu spôsobenú nižšou teplotou. Mali by byť strieborné (praktickosť/optická veľkosť) a tvarovo čo najjednoduchšie (údržba). Aftermarketu je noša, VW ponúka 14” corvara [odkaz] alebo 15” Merano [odkaz] Na tých corvarách sa mi celkom páči veľké logo a jednoduchý tvar a sú aj o dosť lacnejšie.
V princípe sa nebránim ani aftermarketu, ale nič ma tam moc neoslovuje.
Názory/nápady... :-) -
white label 01.10.20 16:21
« Re: "Nové" auto na prodej...
pd7
Auta nemohou dělat radost bez toho, abys je každý rok/dva měnil?
Např. tvoje X5 byla prostě nevhodně vybraným autem (viz tvé vlastní komenty k tomu) a nemyslím si, že ti ztráta při následném prodeji způsobovala radost. A že si takovou ztrátu můžeš dovolit, nic nemění na tom, že sis ty peníze mohl, namísto ztráty, jakkoli užít. -
pradeda777 01.10.20 12:53
« Re: "Nové" auto na prodej...
wl...tož, prodávat auto po roce nebo po dvou.....také jsem to tady v Česku 3 x udělal a ano stálo to nějaký peníz, ale udělal jsem si radost. A to to tu jde. V životě přijde etapa, kdy peníze už nejsou důležité a důležitější je ta radost. Život je bohužel krátký. Jak se přehoupne 50tka, tak každý tu zůstává jen na "vypůjčený čas" a "krematorium je na obzoru", jak říkával můj otec. My tu nebudeme a peníze tu zůstanou. Takže po 50tce je radost ze života prioritou. Když tou radostí je nové auto, tak proč ne? Pro někoho jiného to může být třeba cesta kolem světa....
Samozřejmě ta věc s radostí platí nebo by měla platit jen tehdy, když už člověk má vlastní střechu nad hlavou a rodina je zajištěná.... :-! -
white label 01.10.20 10:34
« "Nové" auto na prodej...
Prodávat auto po roce/dvou je luxus, který nestojí zrovna málo, takový Thomasino by mohl vyprávět. ;-)
Když člověk jaksi neví, "co vlastně chce", obvykle na to doplácí, a bohužel to v životě zdaleka neplatí jen u nákupu/prodeje auta.
P.S. Čím dražší a vybavenější auto, tím větší je to pak úlet. Notorickým rychlo měničům aut bych doporučil kupovat místo nových aut, auta zánovní. -
Thomasino 30.09.20 23:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
Taky jsem si myslel, že prodám M240i za rozumnou cenu a začal na 1,150 mega, ale po měsíci jsem pochopil, že bych čekal moc dlouho na prodej a po svezení M2c mi bylo jasno, že ji prostě potřebuji, takže jsem musel jít až o 100 litrů dolů :'-( :'-( Pak se začal občas někdo ozývat. U tebe je navíc zásadní problém s nemožností odpočtu DPH. to už prostě v této cenové kategorii je dost problém. Známej takto prodával Cupru v kombíku bez odpočtu hodně dlouho. -
Leg 30.09.20 16:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
Market: každý tovar má svojho kupca, vždy je to len otázka vhodne nadstavenej ceny. Tu sa natíska otázka, či je niekto ochotný dať za dvojročný Leon 34 tis, bez ohľadu na to, aká je to limitka a v akom je to stave. Hádam niekto taký je, ale nedivím sa, že čakáš tak dlho. Pretože ak je niekto ochotný dať toľko peňazí za hothatch, musíš mu dať poriadny argument na to, aby si nekúpil niečo iné a hlavne nové. Koľko to stálo nové moc veľa ľudí nezaujíma, rovnako ako za koľko sa to predáva v Nemecku.
Kúp si niečo, čo naplní tvoje potreby na viac rokov dopredu, aby si to nemusel so značnou stratou nemusel predávať po roku-dvoch. Myslím, že ak skočíš do M2C, môžeš mať víkendovú zábavu na veľa rokov dopredu a nemusíš toľko riešiť stratu hodnoty. Takto ťa jeden km za volantom cupry stál 50 centov, ak sa ti ju podarí predať. A to je len strata hodnoty, ak započítam ficopoplatok, ktorý bude treba zaplatiť ešte raz, tak to je ďalších 20 centov. Ak si tú emdvojku necháš dosť dlho, môžeš byť na podrobných číslach. Jasné, údržba aj poistka budú drahšie, ale vo finále to nie je taký zásadný náklad. -
Market 30.09.20 15:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
Tych 5ks je myslene tak, ze z CUPRY R ST pre modelovy rok 2020 je k dispozicii pre celu SR iba 5 kusov. Nie je to tak, ze ked kupis 5 ks CUPRY R ST dostanes cenu 35310...
Cena 35310 je cena standardnej CUPRY ST z ktorej sa po dopocitani exkluzivnej vybavy a metalizy dosiahla vysledna cena 44710 za CUPRU R ST. -
iudex 30.09.20 15:28
OK, mňa zmiatol tento cenník, z ktorého som pochopil, že síce štandardná cena Cupry R ST bola 44710 eur, ale akciová cena pre 5 ks bola 35310 eur: [odkaz] -
Market 30.09.20 14:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
limitka CUPRA R 5 dverova stala 40.300 Eur.
Cupra R ST nelimitka stala este viac... -
iudex 30.09.20 14:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
Market: áno, osobne myslím, že 34t je za jazdenú Cupru veľa. Beriem, že málo jazdená a veľmi zachovaná, ale proste r.v. 2018, aj keby jazdila len na hody raz za rok, má 2 roky.
A nemeckými cenami je zbytočné sa oháňať, tam stála nová Cupra R 45t eur, takže jazdenka za 34t je primeraná. Treba ale pozerať naše ceny. Neviem už presne cenu Cupry R v tej dobe, ale pokiaľ ma pamäť neklame, bolo to okolo tých 34t (kombík Cupra R stál 35, tak krátka mi aj vychádza na cca. 34t). Takže (na rozdiel od tých Nemcov) predávaš dvojročné auto za cenu nového (plus mínus), čo asi nebude úplne akceptovateľné. Ja by som primeranú cenu videl niekde okolo 28t.
Ale môj názor ani nie je relevantný, odpovedal Ti trh, ktorý zjavne Tvoju cenu neakceptuje. -
Market 30.09.20 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
Iu:
Moja v zime, dazdi a na okruhu nejazdena CUPRA R (kralovna na 21 stupnov vykurovanej garaze) ma momentalne najazdench 11.700 letnych vikendovych km.
Na mobile.de su dve s porovnatelnym najazdom::
prva ma 13.616 km a cenu 34.400 Eur
druha ma 17.133 km a cenu 34.690 Eur
a ta najlacnejsia ma: 34.525 km a cenu 30.555 Eur
Ja moju ponukam za cenu 34.000 Eur a som ochotny nieco pustit.
Mas pocit, ze je moja cena ustrelena?
Kazdy telefonat co mam zacina otazkou: "Mate na to odpocet DPH?"
Moja odpoved je: "Nemam..."
A tu je ten problem...
Ale netlacim na pilu, aj tak neviem, cim by som ju nahradil. Chcel by som skusit RWD,
Pacila by sa mi M2C s manualom, ale ak by som to aj kupil, bez odpoctu DPH by to auto bolo rovnako dlllllho nepredajne za rozumne peniaze.
Pripadne 4x4 s manualom napr. GR Yaris... -
pradeda777 30.09.20 12:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
Leg....je jasné, že když teď budu něco kupovat, tak to musí být univerzál, protože 2 auta už pro nás v našem věku a potřebách opravdu nedávají smysl. -
pradeda777 30.09.20 12:17
iu....jen tak narychlo....nevzpomínám si, že bych někdy někde psal, že Q3 je moc velké na rohlíkový express (RE). Ano, je větší než Yaris, ale s L= 4.5 m je stále v normě pro univerzál i pro RE... ;-) Classic Q3 je o 6 mm delší než Q3 SB..kdo by to čekal..... :-O
Leg 30.09.20 10:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
Dědo, GTI určite nebude tvoje posledné auto. Buď ho nekúpiš, lebo to nedáva zmysel (pri relatívne univerzálnom hothatchi čoby víkendovke kúpiť trochu univerzálnejší hothatch ako daily), alebo ak ho kúpiš, tak ho o dva roky budeš predávať a kupovať to naozaj posledné. Máš pravdu, že v kľúčových parametroch (nástup/výstup, komfort podvozka) pravdepodobne bude trochu lepší, otázka je, ako dlho ti to bude stačiť.
Takže buď toho Macana alebo MX30 ku M140i ako rohlíkový expres. Ale to sa opakujem. >:D -
iudex 30.09.20 08:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konečně Hot-Hatch-SUV pro Pradědu
Dedo: ak by si kúpil hybridný Golf, tak Ťa začnem volať Topper 2. ;-) Bolo by to popretie všetkého, čo tu roky hlásaš, od usrraného štvorvalca cez automatickú prevodovku, dotykové ovládanie až po nízke nastupovanie.
Ako katalyzátory diskusie sú Tvoje výbery a kandidáti výborné a rád sa zapojím, ako sa ale vyslovili ostatní, s ohľadom na šírku záberu (od mainstreamového supermini po luxusné SUV) sa javí, že žiadne auto nejdeš kúpiť a vlastne ani reálne nechceš kúpiť.
Btw. včera som si obzrel Q3 (klasickú, nie sportback) a je to dosť malé auto (z môjho pohľadu až príliš malé), takže argument, že to by bolo pre rohlíkový expres veľké, tu úplne odpadá.
Market: furt Leona predávaš? Nechcem Ti do toho kecať, ale nezvažoval si, že ak také atraktívne auto v dobrom stave ani po roku predaja nikto nekúpil, že problémik bude v Tvojej nereálnej predstave o cene? V ekonomickej teórii sa tomu hovorí "cena zvláštnej obľuby", teda že vec má pre niekoho vyššiu ako trhovú hodnotu. Trh ale akceptuje len trhovú hodnotu. Moje GTI kúpil hneď prvý záujemca.

A pamatuj si, že ztráty se v tomto případě neřeší, protože kdybys je řešil, tak by sis tím jen pokazil radost.... ;-)