white label 05.10.20 11:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Leg
O.K.
Ještě k té oranžové..., na slunci je pěkná na M2C i 340i, ale v té méně sportovní poloze (pod mrakem) mi sedí spíš naopak víc k té 340i, než k ryze sportovně orientované M2C.
Na druhou stranu má Thomasino barevně lépe sladěná kola, což je výrazné plus pro celkový dojem. -
Leg 05.10.20 10:18
« Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Tome, to je špica! Farba je pekná (aj keď moja voľba by to nebola), na iudexovej trojke vyzerá super, na emdvojke to bude pecka. Keď ťa ten zábeh tak zmáha, som ochotný pomôcť. Daj vedieť a môžem pár km prihodiť. >:D Čo mňa ale hlavne zaujíma, je to veľký rozdiel oproti modelke?
iudex: máš pravdu, bolo by to jednoduchšie. Ale tak sa tu veci neriešia. ;-)
wl: súhlasím, 185-ky by ešte boli v pohode, na technickej mi nikdy rozmer disku nekontrolovali (aj tak tam pôjdem v lete), otázka je, či by to niekto neriešil v prípade poistnej udalosti. Počul som rôzne príbehy, kedy sa vinník/poisťovňa snažila na kolesách vyvliecť z viny/plnenia. Ale toto by fakt asi nebol problém. Druhá vec je dojazd, asi by to malo tiež trochu vplyv. Vzhľadom na to, že málokedy auto opustí garáž na viac ako 100 km, tak to ale tiež nie je téma. -
iudex 05.10.20 08:45
« Re: Oranžáda je doma..
Tom: gratulujem, úplná nádhera. Proste dokonalý drivers car pre petrolheada, technika, výkon, dynamika aj výzor. Verím, že toto je konečne keeper a zostane v garáži dlho (ak je niečo future classic, tak toto). Táto fotka je parádna, jednak vynikne farba, jednak svalnatosť M2ky (najmä v porovnaní s bežnou 2er): [odkaz]
Leg: pri cenách takýchto malých diskov a gúm by som to toľko neriešil a kúpil aftermarket, nejaké 15" Dezenty za 80 eur kus a nemusíš riešiť dodanie z Poľska či nebodaj cestu. K tomu Hankooky RS2 (v poslednom teste druhé) 185 R15 za 60 eur a máš vymaľované, komplet za 560 eur, nové a dodanie domov. -
white label 05.10.20 01:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Nové" auto na prodej...
Leg
Kdyby ty zimní pneu byly v ceně, tak já bych se té šířky 185mm vůbec nebál. Je to maximální šířka pneu pro pětipalcovou šířku disku (minimum je 155mm), takže popřád ještě v normě... a vzhledem k tomu kolik toho člověk při posledních zimách najezdí na sněhu (tím spíš u vás na jihu), je ten širší rozměr vhodnější i na zimu.
Na CrossPolu máme na zimu stejnou šířku jako v létě (215mm) a funguje to taky bezvadně. A já už teď na GGTI vlastně taky (225mm). Na zimu o palec menší disk, ale šířka pneu zůstává jako v létě. -
white label 05.10.20 00:58
« Re: Oranžáda je doma..
Th
Gratulace, konečně máš fakt pořádné auto... :yes: >:D ;-)
Chybí tam nějaká detailnější fotka těch tmavých příplatkových kol s příplatkovými brzdami.
P.S. S barvou souhlas, na slunku pěkná, taková ohnivě červeno-oranžová, pod mrakem už spíš jen zajímavá (také používám tento diplomatický výraz), zrzavo-cihlovo-hnědá. -
Thomasino 04.10.20 22:29
« Oranžáda je doma..
Takže oranžový Rebel je už doma, tady je odkaz na první fotky >:-[] Včera velká projížďka se skupinou MotorCafé do Šternberku, pak přes Rýmařov, Červenou Vodu, oběd v Jablonné nad Orlicí, následně přes České Petrovice, podél polských hranic do Deštné, pak Dobruška. Zpátky po oddělení od skupiny už zbaběle na pohodu na Rychnov, Svitavy a domů. Za den 480 km a měl jsem toho plné brejle. Dnes menší výlet do Telče po okreskách přes Náměšť a Třebíč. Zajíždění je celkem fuška ;-) >:D Ale auto funguje parádně, ikdyž ho do otáček nad 4500 nehoním. A ta barva je taky pěkná, jsem s ní moc spokojený. Na slunku je oranžová, ve stínu zajímavá zrzavo-cihlovo-hnědá.
Leg 04.10.20 22:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Nové" auto na prodej...
No, ja som z juhu takže s Poliakmi nemám moc bohaté skúsenosti (okrem tradičných predsudkov). Aj tak by som s chválou poradil počkať minimálne do 20.11. do popoľudňajších hodín. >:D
Ronault. 04.10.20 21:57
Leg: viz SZ. No když by přišly špatné, tak bychom tam pak zajeli, vím kde bydlí >:-[] >:D Tu dlažbu na které to fotil poznávám :-) Ještě mám v peněžence jeho vizitku, že kdybych cokoliv potřeboval... prostě klasika v Polsku :-) Já mám teď velmi pozitivní vztah k Polsku, dokonce jsme hledali zvonek domů s jejich hymnou >:D >:D Dodávají nám do baráku docela dost věcí a domluva s nimi je úplně někde jinde než v ČR :yes:
Příklad, teď jsme sháněli šatnu na míru. Přijeli jsme do takové menší firmy, káva pro klienty samozřejmostí, měli parádně vybavený dětský koutek pro naše dvě ratolesti, takže jsme v klidu mohli vymýšlet, za hodinku hotovo, podepsaná smlouva, projekt barevně 3D vytištěný, předán v jejich složce, dán do jejich tašky, v tašce jsme ještě dostali skleničky na kávu, cena zlomková proti ČR, materiály paráda a úplně nejlepší, že nám řekli, že montážníci přijedou 20.11. v 10h, že to se měnit již nebude a jsem si jist, že tam budou. Fakt, kam se tenhle stát dostal za posledních dvacet let, neuvěřitelné :yes: -
Leg 04.10.20 21:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Nové" auto na prodej...
Tak určite by som si nedovolil od teba žiadať, aby si mi pre to išiel, ale možno by bolo fajn poslať to k nej a potom by som si pre to (trebárz aj s tebou) skočil. Určite by cesta bola výrazne kratšia. Na druhú stranu človek nevidí, čo kupuje, ale ak sú nové a ty máš s ním dobrú skúsenosť, riziko je myslím prijateľné.
Keď tak sa ti ozvem, díky moc za ochotu. :yes:
Label: áno tiež som si tie pneu všimol -
Ronault. 04.10.20 21:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Nové" auto na prodej...
Jako u tohoto prodejce bych se toho asi nebál, chlápek byl seriozní a dělá to ve velkém a domluva skvělá, jako bývá s Poláky vždycky.
Jako moc se mi pro to nechce ti jet, přece jen času mám teď nějak málo 8-s , ale možná by se našla nějaká možnost. Mám sestřenku v Polsku, bydlí asi 5 km od nás, dalo by se to poslat k ní domů a třeba některý z mých pěti mladých kolegů ze SK (Myjava, Nitra, Bojnice, Poprad... a ten pátý nevím), by ti to třeba hodil, když pojede domů... ale to je o domluvě... a jak říkám, s tímto prodejcem mám velmi dobrou zkušenost. -
Leg 04.10.20 21:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Nové" auto na prodej...
Ronault: super, to je dobrý tip. Teda nie úplne to z odkazu, ale toto je presne čo chcem: [odkaz] Nejakých 340€, gumy si kúpim doma. Len teda mne to počíta tam aj späť za 13:58 (11h jazda, 2:58 nabíjanie), tak si to asi nechám poslať. (Čo som počul, tak cez hranice je to vraj trochu tricky) Alebo si spravím menší roadtrip spojený s range-testom, doteraz som s UP!om bol najďalej vo vedľajšom kraji a nabíjal maximálne zadarmo v miestnom Kauflande.
No, úsporné autá máš, ja som to mal donedávna podobne, len takmer dvojnásobne. BMW mierne pod desať, Antara mierne cez desať. Teraz už šetrím planétu, spaľovák v garáži zapadá prachom. :-)

Kola (i brzdy) jsou (i vypadají) O.K. :yes: